Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Aku Ankka -lehtien kosteus

(16 viestiä)
samppali
Jos katsotte teidän Aku Ankka lehtiänne ylhäältäpäin, niin onko sivut hieman koeroja ja kupruilevan näköisiä? Itse olen huomannut että kaikki lehteni ovat tällaisia, paitsi pari muovissa olevaa. Onko tämä ihan normaalia? Ainakin kovakantisissa ja taskareissa tämä ongelma näyttäisi syntyneen jo kaupassa, kun niitä tässä päivänä eräänä katselin Euromarketissa.
Eipä silti, ei tuo lukemista häiritse, koska ne eivät ole varsinaisesti kastuneet, vaan ilmeisesti saanut hetkellisesti hieman kosteampaa ilmaa --> postinkantaja joutuu kantamaan niitä, tai kuten minulla näiden viimeisen vuoden aikana tulleiden kanssa, ne joutuvat olemaan muutaman tunnin postilaatikossa.

Kuitenkin, kysymys siis kuuluu, onko teidänkin Ankkanne tällaisia käyriä ja kieroutuneita :D? Entäpä haittaako onko teidän Ankkanne niin käpristyneitä, että niitä on jo hankala lukea?
Anonymous
Kyllä on! Itse olen Aku Ankkojen harras keräilijä ja minusta lehtien siisteys on todella tärkeää. Yksikin rypistynyt tai muuten hajonnut lehti saa huonolle tuulelle.

Viime kesänä lähes jokainen lehteni oli käpristynyt. Ymmärrän postinkantajilta tälläiset lievät mokat, että lehdet kostuvat, mutta viime aikoina posti on kiikuttanut minulle TAITTUNEITA lehtiä. Pari viikkoa sitten huomasin kauhukseni myös, että viikon Akkarin kansi oli revennyt alalaidasta. Näin on käynyt myös muulle postille, mm. Seiska tuli ilman kansia. Olen alkanut tässä jo tehdä jonkinlaista valitusta.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: valitettava faktaViime kesänä lähes jokainen lehteni oli käpristynyt. Ymmärrän postinkantajilta tälläiset lievät mokat, että lehdet kostuvat, mutta viime aikoina posti on kiikuttanut minulle TAITTUNEITA lehtiä. Pari viikkoa sitten huomasin kauhukseni myös, että viikon Akkarin kansi oli revennyt alalaidasta. Näin on käynyt myös muulle postille, mm. Seiska tuli ilman kansia. Olen alkanut tässä jo tehdä jonkinlaista valitusta.
Tuttu tunne. Roope-sedät tulivat aikoinaan säännöllisesti huonossa kunnossa, mutta muistaakseni tein siitä valituksen. Nykyin ne ovat ihan OK kunnossa tänne tultuaan. Aku Ankat tulivat ennen mallikkaasti, mutta nykyisin lähes aina on jonkinlaista moitittavaa. Se syö miestä! Joskus olen kaupasta käynyt ostamassa uuden tilalle (ja muovia en tietenkään avaa...). Kirjoissa sun muissa tätä ongelmaa ei juurikaan ole, sillä pidän kaikki hyvässä järjestyksessä. Taskukirjatkin pysyy hyvässä kunnossa kunhan ne ovat hyvin säilötty. Vanhemmat Akuni ovat moitteettomia, vain nämä uudet harmittavat. Kaupoista ostetut kappaleet eivät mielestäni ole huonokuntoisia - tai siis kosteudesta kärsineitä.

Tosin, itse asun kerrostalossa joten lehdet eivät joudu olemaan kauaa kylmässä postilaatikossa. Ja posti sijaitsee melko lähellä, joten sieltä ne aika nopeasti saadaan tänne. Ei käy välillä missään säiliöissä (sellaisiakin kai on...).
samppali
Ennen kuin muutimme rivitaloon noin vuosi sitten, Aku Ankat ja Roope-sedät tulivat aina siinä kunnossa, että näytti kuin ne olisivat lojuneet jossakin roskiksessa. Kannet olivat usein revenneet, tai vähintäänkin taittuneet. Muutenkin kun meidän kerostalossamme oli sellaiset, ilmeisestikkin murtovarmat postiluukut, niin ne repivät lehdet aina rikki. Kyllä se alkoi pitemmän päälle kyrsimään kun kansio oli täynnä silppurijätettä.
Kuitenkin nyt kun olemme asuneet täällä rivitalossa ja meillä on postilaatikko, ei mitään ruttuja yms. pahemmin ole. Ainut on tuo kosteushomma, mutta se tuskin edes siitä johtuu, kun lehdet olivat jo entisessäkin kämpässä hieman käpristyneitä, aivan kuten nykyisessäkin, eivätkä ne siellä joutuneet postilaatikossa lojumaan.

Joten luulen että vika tulee siitä, kun ne lehdet joudutaan kuljettamaan ties missä oloissa ympäri Suomen.
Mutta ei tuo kosteus onneksi ole kuin hyvin vähäistä.
Jos lehden aukaisee ja katsoo sitä normaalista lukuasennosta, ei siinä mitään huomaa, mutta jos alkaa eri suunnista tiirailemaan, niin silloin huomaa pientä kareilua sivuilla.
Onneksi sivut eivät sentään poksu niin kuin joissakin vanhoissa taskareissa, kun sivua kääntää.

No, ilmeisestikin aika yleistä tuo, joten ei se minua erityisesti haittaa.

Olettekos muuten huomanneet näissä kovakantisissa kirjoissa, että ne ovat kans hieman kostuneita. Ainakin kun kävin suomalaisessa ja Euromarketissa näitä tiirailemassa, niin kyllä ne jo olivat valmiiksi heiman mutkalla. Joten tämä vahvistanee tätä minun epäilystäni siitä, että ne menevät sillä kuljetusmatkalla, eivätkä postilaatikossa tjs.
timoro
Ainakin kirjoissa tuommoinen johtuu joskus ihan siitä, että osa siihen käytetystä paperista on painopaperirullan loppupäätä ja silleen kevyesti kuprullaan, niin kuin loiva " ( " joko pitkittäin tai poikittain. Etsimällä voi löytää "tasaisen" kappaleen.

Timo
jho
Akkarit tullu ihan ok kunnossa, mut esimerkiks uusin Roope-setä tuli ihan karseessa kunnossa. Kannen reunat repeytyneet ja lehti oli kastunu. :- Postinkantajalle vähän sanomista, kun se Roope-setiä pinon päällä pitää ja sitte ne hihnat repii lehden ihan riekaleiks.
korri
Ensimmäinen asia mitä kannattaa katsoa on tietty se oma postilaatikko/luukku, että se on sopivan kokoinen eikä päästä liiaksi kosteutta sisään jne.

Jos tuo puoli on kunnossa niin sitten kannattaa huomauttaa postinkantajalle/toimistoon että huomiota hieman.
The Aku Man
Alkaa melkein itketyttää,kun kerran aurinkoisena päivänä menin hakemaan Aku Ankkaa ja sit katoin mitä H**vett** et Aku on revenny kannest noin 2cm ja ihan taitettu. Sama on melkein joka Roopessa, paitsi et se ei oo revenny. Pitäis varmaa alkaa ostaa eriksee kaupast, ku saa kerran noin huonoa palvelua! :'(
Bomber
??? Täällä päin kyllä ihan hyväkuntosia nää lehdet kyllä vaikuttaa olevan, mutta ehkä meilläkin vähän kosteita.
Ei oo ollu kyllä mitää sanomista Pate Postimiehelle näistä jakelutavoista.
Anonymous
Eipä oo kyseistä ongelmaa tullu vastaan. Paitsi että yhesti oli että ku hain postilaatokosta, oli yksi sivu revennyt KOKONAAN! >:( Eli olen säästynyt ilman pahempia tapaturmia.
akuankka1313
Täälä Helsingissä on postinkantajat melkoisen nuhteettomia. Kosteita lehtiä, revenneitä sivuja tai kupruilevia aukeamia ei ole vielä tullut vastaan. Ainoastaan pari kertaa Akkari on joistain kohdin taittunut, mtta siihen se on pääasiallisesti jäänytkin.
Turtana
Muutaman kerran olen pannut merkille kupruilevat sivut (tällaista sattui viime kesänä), mutta muuten valittamista ei ole. Ja toisin kuin moni muu posti, akkarit ovat aina löytäneet oikeaan osotteeseen.
Karhula
Olikohan edellisenä syksynä kun kävelin postilaatikolle ja avasin sen. Aku Ankka-lehteni oli ruttuinen ja yksi sivu revennyt puoliksi. Ei onneksi mitään pahempaa ole minulle sattunut.
Kreach
Meille lehdet tulee oikein mallikkaisina. Mitään erityistä ei ole tapahtunut. Kerran sadepäivänä lehti oli varmasti vahingossa lipsahtanut postimieheltä maahan, sillä kun sen postilaatikosta otin, se oli hieman ryppyinen ja takamuksessa pieniä kuran jälkiä. Mutta ihan ymmärrettävää tuo on.
samppali
Eipä mullakaan mitään tollasta isompaa. Ja tuokin kupruilu, mistä puhuin, taitaa olla kaikissa sarjakuvissa aika yleistä, mutta ei sitä edes huomaa jos lukee lehteä tai kansia katselee. Sen huomaa vain jos "sivelee" <-- :D aukinaista lehteä, niin silloin tuntuu että siinä on ihan pientä aaltoilua, ja silloin jos katsoo lehtiä ylhäältäpäin, esim. kansioissa ollessaan. Silloin sen minimaalisen kupruilun huomasin, kun siirsin kansiot alahyllylle, ja kun katselin niitä hieman yläviistosta, niin huomasin että joka ikinen lehtei kupruilee aivan vähän, mutta kun olen muuallakin nuita lehtiä katsellut tuosta kulmasta (kaupassa myös) ovat lehdet olleet samassa kunnossa. Ei se kyllä minua harmita, mutta se harmittaa, että vanhat taskarit ovat kupruisia ja natisevia.. :(

ps. Juuri luin tuota ekaa Akua, ja vaikka se onkin melkoisen kuprulla (serkuilta saatu) ja taitaa olla kastunutkin joskus, niin ei se kyllä lukemista häiritse tippaakaan. Jostain syystä nämä lehdet eivät edes natise kun kääntää sivua niin kuin taskarit vanhenmiten monesti.
Ja niitä pieniä kupruja nuissa lehdissä, joista aikaisemmin puhuin, ei huomaa edes jos ei tiiraa tarkkaan, mutta kansiossa sen huomaa, kun lehdet ovat vapaasti ravollaan, niin jotenkin sen kupruilun silloin huomaa, mutta jos lehti lepää vaikka pöydällä, niin ei sitä edes huomaa, koska sivut ovat niin tiiviisti silloin.
Sivuja: 1 2