Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Don Rosa: Musta ritari

(20 viestiä)
Destiny
Eli kuten otsikko varmaankin kertoo, tarkoitus olisi keskustella Don Rosan kirjoittamasta ja piirtämästä tarinasta nimeltään Musta ritari.
Mitä mieltä olette ja uskotteko Rosan vielä kirjoittavan tarinalle jatkoa?
Itse olen sitä mieltä, että Musta Ritari oli varsin loistava tarina (kuten Rosan tarinat yleensäkin) ja Roopen vastustajan virkaa hoitanut Arpin Lusene (nimensä hänelle on antanut meidän maailmassamme elänyt kuuluisa mestarihuijari Arsene Lupin) oli vallan tyylikäästi tehty henkilö. Hänestä kuitenkin enemmän osoitteessa http://www.ankkis.net/viewtopic.php?t=297. Tarina oli minun mielestäni kekseliäs ja Kertalaaki(TM) toi tarinaan oman mukavan värinsä. Toista osaa odotin suurella innolla siitä saakka, kun ilmoitettiin Rosan kirjoittavan Mustalle ritarille jatko-osaa. Kun se viimein muutama viikko sitten kolahti postiluukusta, olin haljeta innostuksesta. Pidin kyllä siitäkin, mutta se ei sykähdyttänyt aivan yhtä paljon kuin ensimmäinen osa.
Toiseen kysymykseeni vastatakseni, minä kyllä uskon ja toivon Rosan kirjoittavan jatkoa tälle loistavalle tarinalle. Mitä mieltä te olette, oi ankkislaiset?

Siinä on ainakin yli 7 riviä.

edit. muokkasinpahan kirjoitusvirheen.
Anonymous
Pidin enemmän ensimmäisestä, mutta toinenki oli hyvä. Melkeinpä parasta jatko - osassa oli nimi, olikos se nyt "Musta Ritari slurppaa jälleen". Repeilin sille. Pidän molemmista sarjoista todella paljon, tosin kyllä kaikista muistakin Don Rosista... Musta Ritari on hauska hahmo, ja on kiehtovaa, että hän on periaatteessa Roopeakin ovelampi, vaikkei olekaan vielä onnistunut rahasäiliötä tyhjentämään. Herää kysymys, onko Arpin liiankin taitava, ei ankoilla enää kovin montaa kertaa voisi onnistaa niin hyvin, että he voittavaisivat hänet. Miksei Musta Ritari muuten ryöstä rahasäiliötä, kun todennäköisesti siihen pystyisi. Tarpeeksi yrittämällä, onhan karhukoplakin melkein onnistunut, vaikka he ovatkin hieman *köh* yksinkertaisia.
En usko Rosan enää Ritarista kirjoittavan, koska Lainaus käyttäjältä: Crucifix rakastaa itsensä toistamistaOnko Arpin liiankin taitava, ei ankoilla enää kovin montaa kertaa voisi onnistaa niin hyvin, että he voittavaisivat hänet. Eikä hahmosta sitäpaitsi hirveän paljoa saisi enää irti. Ei sillä, etten tahtoisi lukea lisää, tietenkin tahtoisin.
Barksi
Jos Don Rosa tekee vielä kolmannen jatko-osan niin kyllähän se käy minulle mutta onko se enään niin hauska? Rosa pystyy keksimään Carl Barksinkin tarinoihin hyviä jatko-osia mutta kun on jo kaksi tehnyt niin tarina voisi mennä vähän mauttomaksi. Ehkä. :D
Destiny
Mietin vain, kun toinen osa loppui siihen, kun Arpin katseli avaruudessa killuvaa haarniskaa kaukoputkella, himoiten.
squid
Voihan olla, että tulee viellä jatkoa kyseisen lopun takia. Ei Arvin ole kitenkaan mikäään köyhä mies, joten voi hyvin olla, että Arvin menee ja hakee sen haarniskan ja palaa yrittämään.
Ei juuri nyt sattunut kyseistä Ankkkaa löytymään, mutta eikös Arvinin antamassa taulun takaosassa lukenut jotain hänen palaamisestaan(?).
Olisiko mahdollista, että Rosa raapustaa viellä kolmatta Mustaa Ritaria?

Tässä minun mielipiteeni, annan puheenvuoron teille, hyvät ystävät. :)
submin
Lainaus käyttäjältä: NeoWinOlisiko mahdollista, että Rosa raapustaa viellä kolmatta Mustaa Ritaria?
No se selviää vain kysymällä ;)
squid
Täytyis varmaan laittaa mailia sille joo.... :D
Jenni
Tarinahan tosiaan päättyy siihen kun 'Arpin Lusene' katselee kaukoputkellaan haarniskaa.. Voisi tulla mielenkiintoinen avaruusseikkailu osasta nro 3! x)
Leo
Nyt on pakko viisastella :) Eikö Musta Ritari aiheuta kävellessään ilmatyhjiötä siihen mistä kulkee? Hänen perässäänsähän pitäisi näin ollen tulla tuulenpuuska etc. . Mutta Musta Ritari avaruuden tyhjiössä olisi jännittävää :) Fysiikkaa lukeneena Rosa varmasti keksisi monta hauskaa kommellusta Kertalaakin(tm) ja avaruuden kohdatessa.
Jenni
Varmasti Rosa on tietoinen tästä, mutta sehän veisi tarinasta hauskuuden, jos tarina ei olisi mahdoton.. Tai no..

Itseasiassa Rosa kertoi siitä tarinastaan, jossa karhukopla pysäyttää ajan 10m säteellä sekuntikellollaan, että silloinhan KAIKKI pysähtyy, myös ilma jne.. En nyt aivan tarkkaan muista, mutta siinäkin siis näitä luontoon liittyviä kemiallisia ihmeitä, jotka ei mun päähän uppoa. :)

..Muuten, mainitsit, että "Kertalaakin ja avaruuden kohdatessa". Miltähän kuulostaisi, jos Jupiteriin olisi ilmestynyt ihmisen muotoinen kolo! :D
Ja täytyyhän kaiken mikä "katoaa" jonnekkin joutua, joten tarina esim. siitä kuinka Pelle kyhää jonkun laitteen, joka vie ankat toiseen ulottuvuuteen, sinne minne kaikki Kertalaakin imemä maallinen mammona on mennyt.. Vitsit, tässähän pitäisi alkaa käsikirjoittajaksi. xD
Heka
Ja tuo edellinen Musta Ritari-tarinahan päättyi siihen, kun haarniska leijui avaruudessa.
Seuraavassa osassa Arpin saattaisi hyvinkin lähteä etsimään sitä.

Ja Rosa osaisi kuitenkin ujuttaa Roopen Arpinin matkaan loistavasti.
En tiedä miten, mutta mielestäni olisi hyvin todennäköistä Arpinin ja Roopen lähtevän etsimään haarniskaa kahdestaan ja Arpinin kanssa, niin kummaa kun se onkin.
Shinkansen
Ei taida se kolo jupiteriin luonnistua, kun on kaasuplaneetta, mutta tehköön reiän kuuhun niin auringonpimennykset loppuvat ja
Roope ei menetä niiden takia tuotantoaan aurinkovoimaloissa
Destiny
Lainaus käyttäjältä: JenniJa täytyyhän kaiken mikä "katoaa" jonnekkin joutua, joten tarina esim. siitä kuinka Pelle kyhää jonkun laitteen, joka vie ankat toiseen ulottuvuuteen, sinne minne kaikki Kertalaakin imemä maallinen mammona on mennyt..
Siis aine, johon kertalaaki koskee ei katoa, vaan tiivistyy äärettömän pieniksi hiukkasiksi, joka usein kasaantuu pölyksi lattialle. Ja kuten herra Peloton asian ilmaisi ensimmäisessä kertalaaki tarinassaan, sitä on hyvin raskasta nostaa :D . Onhan se sentään silti samaa tavaraa, vain hiukan tiiviimmässä muodossa :D
Anonymous
Eipä ainakaan ole tietääkseni ollut Donilla suunnitelmissa jatkoa vielä tehdä. Mahdollisuus toki jätettiin avoimeksi siinä viimeisessä ruudussa. Ritari on kyllä yksi omista suosikkihahmoistani, joten lisätarinat olisivat poikaa. Sen haarniskan voisi kyllä unohtaa sinne avaruuteen, hahmossa olisi tarpeeksi nostetta toimia hyvänä vastuksena ankoille ilman sitäkin.

Luin joskus nappulana ihan innoissani alkuperäisiä Arsene Lupin -tarinoita, joissa tämä ranskalainen mestarikonna otti jopa mittaa Sherlock Holmesin kanssa. Nerokasta tavaraa, vaikka jotain sata vuotta vanhaa.
Anonymous
Itsekin pidin enemmän ensimmäisestä osasta. Toinen oli toki myös mainio, sisälsi paljon huumoria, mutta ei kuitenkaan yltänyt ensimmäisen tasolle.

Se jäi mietityttämään, miten Arpin ensimmäisessä osassa siveli haarniskan Kertalaakilla(TM). Hänellä oli siinä apunaan jonkinnäköinen sivellin. Oliko sekin pyöritelty timanttipölyssä? En ole sen suuremmin asiaa ruvennut tutkimaan, luotan siihen, että joku täällä tietää vastauksen. :)

Lainaus:Sen haarniskan voisi kyllä unohtaa sinne avaruuteen, hahmossa olisi tarpeeksi nostetta toimia hyvänä vastuksena ankoille ilman sitäkin.
Tjaa, enpä tiedä. Tarina on kahdessa ensimäisessä stoorissa pyörinyt lähinnä haarniskan ympärillä, tuskimpa sitä sinne unohdetaan. Mutta totta puhut, aika
mukava vastus hän olisi Ankoille ihan ilman kostyymejäkin. :D
Sivuja: 1 2