Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Massimo De Vita

(24 viestiä)
Karhula
Uusimmassa Roope-sedässä oli muuten Massimo De Vitan piirtämä johtotarina, joka oli ihan hyvä, koska tänä vuonna Roope-sedän johtosarjat on ollut suurimmilta osin Romano Scarpan tekemiä. (Onhan tietysti se yksi Carpin piirtämäkin.) Mitä itse tuumasitte?
Fauntleroy
On kyllä tosi hyvä piirtäjä. Mikitkin voivat olla ihan luettavia jos piirtäjänä häärii De Vita. Käsikirjoituksetkin ovat hänelle usein hyviä.
Taikamiekka -sarja on aivan mahtava, ja se on suvereenisti paras fantasiasarja Aku Ankassa.
Tuotantoa on ainakin mistä ammentaa. De Vitan suomeksi julkaisemattomia tarinoita löytyy, uskokaa tai älkää, huikeat 6347 sivua! 185 tarinaa, jos ei lasketa 1-sivuisia. Jos nyt oikein laskin...
Osa noista tarinoista on 60-luvulta, jolloin miehen tyyli vielä vähän haki itseään.
Laskin myös, että Suomessa on julkaistu vain n. 45% De Vitan tuotannosta. Aika vähän kieltämättä.

Lainaus käyttäjältä: KarhulaUusimmassa Roope-sedässä oli muuten Massimo De Vitan piirtämä johtotarina, joka oli ihan hyvä, koska tänä vuonna Roope-sedän johtosarjat on ollut suurimmilta osin Romano Scarpan tekemiä. (Onhan tietysti se yksi Carpin piirtämäkin.) Mitä itse tuumasitte?
Minä pidin. Kerrankin vähän erilaista Roope vs. Pennosta. Oli hyvä aloitus lehdelle.
Ankkarock
Hmm.. De Vita on ihan kelpo piirtäjä, mutta ei kädenjälki ihan Top-10 Piirtäjien sekaan riitä..
Enemmän tykkään hänen Hiireistä, kuin Ankoista, vaikka kädenjälki muistuttaakin vähän Gavazzanoa..
Ducker97
Massimo De Vitan Ankat ovat kyllä hyviä mutta eivät päihitä Mikkitarinoita. Taikamiekka- ja Mik De Hiir-sarjat ovat aivan mahtavia! Ankat ontuu mutta Hiiret kyllä peittävät sen ontumisen! Tai no ei ne onnu mutta eivät ole yhtä hyviä kuin Hiiret.
Salwer1st/
De Vitakin oli aikansa maestroja Scarpan, Battista Carpin, Scalan ja Gatton rinnalla. Nykyään Massimo pitää majaa "Parhaat piirtäjät" -listallani sijalla 34. Ihan hyvä sijoitus siis. Lyhyt analyysi tyylistä: Hyvää, varsinkin aikana jolloin taskareissa mentiin sadan kieppeillä. De Vita sen ajan mestareita. Ei erotu kovin hyvin mainiosta triosta Battista Carpi-Scarpa-De Vita, mutta on mahtava piirtäjä silti, tuon trion 2. paras. Arvosana: 8½
akkaridekkari
Yksi italialaisten huipuista (joita on varsin monta)! Uudemmissa tarinoissa tyyli on erittäin omaperäinen, enkä lähtisi vertailemaan kehenkään muuhun, vanhemmissa hän on vielä ottanut oppia ja siksi pirtänyt melko samanlaisia ankkoja kuin Romano Scarpa. Etenkin Mikki-tarinat ovat hienosti piirrettyjä, ja Aku sujuu häneltä myös varsin mallikkaasti. Wikipedia väittää hänen tyylinsä olevan lähellä Cavazzanoa, mutta omasta mielestäni tyyleissä on selvääkin selvempi ero.
Loppuarvostelu: Ei mahdu top 15-listalleni, mutta on 18. Tämä tarkoittaa hyvää piirtäjää. Arvosanaksi 9-
Pullasorsa
De Vita on ehdottomasti yksi suosikeistani. Parhaat sarjat ajoittuvat mielestäni 70-luvun ankkoihin, mutta vaikka Mikki ei todellakaan ole suosikkihahmojani, De Vita on niitä harvoja Mikki-piirtäjiä, joiden hiiritarinoita luen mieluusti.
Ankkarock
Sanotaan, että Carl Barks loi ankoille sielun. Gottfredson ja Murry loivat hiirille sielun.
Ja mielestäni myös Massimo De Vita ynnä Giovan Battista Carpi, loivat taikaviitalle sielun.
Massimo De Vitan taikistarinat olivat upeita! Massimon kädenjälkihän oli lähellä Romano Scarpaa! Loistava piirtäjä on kyseessä.
Vince Ankka
Lainaus käyttäjältä: CrosbyMitäs mieltä te olette hänen piirroksistaan ja tarinoistaan?
Hän on yksi suosikeistani, pidän hänen tyylistään, joka on mielestäni omintakeista ja lennokasta. Hän on hyvä piirtämään Taikaviittaa ja hänen lennokas tyylinsä saa supersankarin elämään.
Sivuja: 1 2