Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Baksin tyylinvaihdos

(2 viestiä)
Fauntleroy
Eli siis katsokaapa jotain Barksin vanhaa sarjaa esim. Voimamies(1946) Katsokaa ankkoja. Noissa sarjoissa esim. akun pää on samanlainen kun heymansien tarinoissa.Pitkä kaula jne. tota tyyliä jatkui ainakin vuoteen 1948(Luotilaakson seriffi) Sitten katsokaapa esim.vuoden 1951 tarinaa (aku ankka ja merikäärme) Siinä barksin ankat ovat taas samanlaisia kuin ne ovat vielä barksilla 15vuotta myöhemmin.Minä vuonna ja missä tarinassa barks löysi "nykyisen" tyylinsä? (tuli vähä sekavasti ) 8-)
korri
Tyylillistä kehitystä tapahtuu kaikilla taiteilijoilla, ja harvoin ne ovat mitenkään jyrkkiä muutoksia...Barks aloitti animaation parissa, joka suosii kumimaisempia hahmoja jotka venyvät joka suuntaan. Päätyi kuitenkin aikanaan tuohon "klassiseen" tyyliin, samalla kun tarinoiden juonet muuttuivat monimutkaisemmiksi.
Heumans, Andersen ja Branca eivät tietääkseni ole animaatiota tehneet mutta ovat silti viehättyneet tuohon tapaan piirtää, se sopiikin hyvin vauhdikkaisiin paukkufarsseihin, sen sijaan laajoihin seikkailujuoniin heikommin...
Sivuja: 1