Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Vanhan Linnan Salaisuuden salaisuus

(18 viestiä)
Ankkarock
Luku I- Vanhoja Aku Ankkoja

Uusivuosi on tulossa, ja Ankkalinnan asukkaat alkavat ostella raketteja ja muita..krhm "Hömpötyksiä".. ainakin erään mielestä.. tämä eräs sattuu olemaan "Maailman rikkain ankka", "Klondiken keisari" "Ankkapurhan valtias".. ja mitä muita nimiäkään hänellä sattuu olemaan, ja kyseinen henkilö on siis Roope Ankka!
Ankka, joka ei voi sietää Joulua, Uutta vuotta, Pääsiäistä ja muita juhlia. Roope ei uskalla edes ajatella tuhlaavansa rahaansa moiseen moskaan. Hän on rikastunut kovalla työllä, eikä aio luovuttaa rahojansa joutaviin hömpötyksiin.

Nyt hän on menossa kävelylenkille Ankkalinnan puistoon lukemaan uusimman Aamu-Sorsan. Hän etsii, ja etsii tätä lehteä, mutta löytää vain vanhoja Aku Ankka-sarjakuvia.. sanoinko ankkasarjakuvia? Kääk! No jatketaanpas: kun hän on löytänyt monen monta "akkaria" hän vasta tajuaa "Nämähän ovat maailman hauskimpia sarjakuvalehtiä"! Näin hän istuu puiston penkille ilman Aamu-Sorsaa, sillä niiden paikan on korvannut nyt Aku Ankka-Lehti. Hän lukee monta minuuttia, ja vielä on jäljellä lehti, jossa ovat tarinat Kultainen Kypärä, ja Vanhan Linnan salaisuus. Roope kääntelee sivuja lukemistahtiin, ja viimeinen tarina on hänen katseissaan, nimittäin vanhan Linnan salaisuus. Hän kerkeää lukea 3 ja puoli sivua, kunnes hän vasta tajuaa, että tarinan tapahtumapaikka on Ankkapurhan linna, Roope sedän omistama. Hän lukee, ja lukee, kunnes tarinan viimeinen sivu on käsissä. Hän lukee sen, ja miettii itsekseen "Miten ihmeessä minun seikkailuni tässä linnassa on voitu ottaa ylös. Hmm.. hetkinen! Se tyhjäntoimittaja tietenkin! Akuhan se kertoi nämä sarjakuvakäsikirjoittajalle, joka loi tämän tarinan. Lähdenkin hänen luokseen tällä minuutilla". Matkalla Roopen eteen loikkaa Karhuvaari.
"Anna kukkarosi Roope niin emme tee sinulle mitään" vaari toteaa Roopelle.
"En ikinä" Vastaa Roope rivakasti.
"Jaa no, siinä tapauksessa viemme sinut kerhotalollemme ja autamme Millaa pöllimään onnenlanttisi".
"PÖLVÄSTI! SE EI OLE ONNENLANTTI, VAAN ENSILANTTI" huutaa Roope, mutta karhuvaari ei vastaa tähän mitään, mutta jatkaa Roopen tuijotusta.
"Viimeinen tilaisuus Roope. Kumpi: Kukkaro, vai Onnenlantti?".
"Ensinnäkin: Montako kertaa pitää sanoa: se on ensilantti, ja toiseksi en anna sinulle mitään ryöväri" Roope huutaa.
"No sitten minulla on sinulle tässä tällainen pussi, johon käperryt.."
Samassa Karhukoplan pojat rientävät paikalle ja ovat heittämässä Roopen säkkiin, kunnes Roope huutaa epätoivoisesti "Odottakaa! Voin sittenkin harkita asiaa".
"Niin sitä pitää sorsa" toteaa 176-671. Sinulla on tasan 10 sekunttia aikaa päättää mitä teet." kertoo Karhuvaari.
"Hmm.. minun on pakko päästä Akun luo, ja selvittää Vanhan linnan salaisuus, m utta se vaatii tekoja, mutta mitä sellaista?" miettii Roope...

Miten käy? Mitä vanha visukinttu keksii? Tuleeko loppu, vai peittoaako Roope koplan, taas?
Sen te saatte itse päättää kahdesta vaihtoehdosta. Tarina ei lopu kuitenkaan lopu, vaan se alkaa vasta! Lähettäkää näistä kahdesta ratkaisusta parempi vaihtoehto yksärillä:
A: Roope pääsee livistämään kovin ottein. B: Roope keksii jotain viekasta, eikä tarvi fyysisiä apukeinoja ollenkaan. Se, kumpi vaihtoehto on saanut enemmän ääniä Perjantaihin 2 Tammikuuta Klo 21.00 on ratkaisu tähän lukuun.

Yksäriä kiitos. Ja tietenkin palautetta.

Tämä on ensimmäinen tarinani, mutta jos on jotain negatiivista sanottavaa, tule toteamaan, ja otan opiksi. :)

Kiitos.
Tarina saa jatkoa silloin kun sitä tulee. Ja sitä tulee!

Luku II Jatkuu todennäköisesti huomenna siitä mihin jäätiin.
Aku-fani13
Ihan hyvä aloitus. teksti oli selkeää, mutta alku juoni vähän liian tuttu... Minua häiritsi se että Roope lukee sarjakuvia. Roopehan on jyrkästi sarjakuvia vastaan.
Arvosanaksi antaisin: 8-
Aku Vankka
Näitä tarinoita tulee kuin sieniä sateella. Mikä kirjoituskausi nyt on? Kuitenkin, ihan hyvä aloitus, vaikka hyvin tavanomainen onkin. Jottei tarina mene ihan ennalta arvattavaksi, niin muista lisätä niitä yllättäviä juonenkäänteitä jatkossa.
Karhula
Ihmettelen kyllä itsekin miksi näitä tarinoita tulee lähes joka päivä?
Itse en oikein tästä tarinasta pitänyt. Ei millään pahalla, mutta en oikein pidä, kun tarinaa kirjoitetaan preesenssissä. Aku Ankka lehden mukaan sotkiminen oli ihan kiva idea, mutta ihmetytti tuo Roopen kiinnostuminen akkarista.
Tuntuu myös typerältä, että äänestetään mitä tapahtuu seuraavaksi, eli en oikein pitänyt.
Ankkarock
Varsin ylivoimainen voittovaihtoehto oli vaihtoehto B.

Eli seuraavassa luvussa II, luvassa yllättäviä juonenkäänteitä! Luku II, huomenna ko 18.00-21.00.

Hyvää iltaa.
Ankkarock
Uusivuosi on edelleen tulossa, mutta erään ankkamiekkosen kohdalla se taitaa olla tyystin kadonnut.. Roope Ankka, on joutunut vaikeuksiin kaupungin tohelorikolliskoplan kanssa, hän on saanut 10 sekunttia aikaa päättää, luovuttaako kukkaronsa Koplalle, vai ei, jos Roope tekee jälkimmäisen, on hän pulassa!

Luku II- Kaikki tiet vievät Helsinkiin

"Heetkonen! Enhän minä ottanut kukkarooni mitään muuta, kuin vapaalipun Ankkasirkukseen, joka on minun omistamani, sekä tällaisten tilanteiden varalta rautaromua... hahhah! Taidanpa vetää koplaa nokasta!" Roope tuumii.
"Noin. 10 sekunttia on kulunut" toteaa Karhuvaari päättäväisenä.
"Selvä on. Olen tehnyt päätökseni, minä voin luovuttaa kukkaroni, mutta vain yhdellä ehdolla.." Roope vastaa hihittäväisenä.
"Me sanelemme ehdot kitupiikki" huutaa 176-671 hurjistuneena.
"Hiljaa poika. Kuunnelkaamme vanhaa visukinttua" vaari rauhoittelee häntä.
"No siis ehtohan on se, että jos annan teille kukkaroni, niin te, ette auta Millaa varastamaan ensilanttiani, mutta haluan tämän lisäksi, että uskottelette Millalle, että Kulta-Into Pii on nyt maailman rikkain ankka?".
"Jahas.. no selvän teki, mutta tästä hyvästä ansaitsemme enemmän, kuin pitäisi. Tai.. no.. eihän se meiltä ole pois, vaan päinvastoin, eli kukkaro riittää." Vaari toteaa.
"Hyvä. (hehheh). Unohdinko muuten sanoa, että kukkarossani on lukko, mutta sattumoisin unohdin avaimen rahasäiliööni?" Roope kertoo..
"Olisit voinut sanoa ennemmin! Mutta ainahan meiltä yksi lukko tiirikoidaan.." vaari toteaa myönteisesti.
"No.. tässähän tämä kukkaro".
"Jep. Ja kilinästä päätellen aimo saalis taas. Haha. Menit Roope lankaan.. meillä ei ole aikomustakaan auttaa sitä noita-akkaa! Annoit kukkarosi turhaan. heheh!".
"MITÄH!" huutaa Roope hurjistuneena!
Samassa kopla lähtee rivakasti pakoon, ja ei kauaakaan kun he jo ovat majassaan.
Roope istuutui puiston penkille, ja kun huomasi, että Kopla oli kadonnut, hän alkoi hihittää.
"Hahhahhahhahhahhahhahhah, mitä typ..haha.. typeryksiä nuo ovatkaan. hihihiii, hahahahahaa, hohhoh. Tosin siinä meni rautaromua ja vapaalippu turhan takia.. huoh.. "..
Roope se ei ikinä ole iloisalla päällä jos menettää jotain..
"Yhyy.. siinä meni (vääh!) myös kukkaro, jonka (nyyh..niisk)ostin huutokaupasta kovaan hintaan 10 snt.. vääh!"..
Samassa Roope muisti, minkä takia, hän oli lähdössä Akun luo.
Hän lähti pinkomaan Akulle, ja soitti ovikelloa.
"Huhuu.. Aku" hän huhuilee kun kukaan ei avaa"..
"VÄTYS!! Avaa ovi! Nyt en peri velkojasi vaan kysyn erästä.."
"Krak.." ovi aukesi, ja Pulivari lähti rauhoittumaan ulos..
"Hehheh.. tämä pulivari on fiksu koira kun osaa sentään avata oven" tuumii Roope".
"Aku!!" hurjistunut Roope huutaa.
"Mitä, missä.." Aku kysyy unenpöppörössä..
"ja milloin" jatkaa Roope lausetta..
"Minä voisin kysyä sinulta vaihteeksi, että oletko sinä kenties kertonut eräälle Magnumille Ankkapurhan linnan tapahtumat eräänä vuonna kun kävimme tutkimassa kyseistä linnaa?Mitä?Täh?" kysyy Roope.

"Ehen, tietenkään.. sehän näyttäsi, miten pojat nöyryyttävät minua nuoruudessani, kun olin sellainen höpsö, mutta rohkea ankka" Aku kertoo Roopelle.
Roope tuijottaa Akua hämmästyneenä, otsa hiessä, sillä jokin on nyt mennyt vikaan.
"No, e-entäs pojat sitten? Ovatko he kenties.."
"Ei.. he olisivat kyllä kertoneet.." Aku vastaa.
"hrr.. jotain on vialla.. siellä linnassa olimme vain sinä, minä pojat, sekä se roisto... hän taas kuoli seuraavana vuonna tyrmään.."
"Aavistan pahaa" aku toteaa pelokkaana..
"Ta-tarkoittako, tämä sitä, että, me-meidän pitää lähteä selvittämään tämä juttu roope-setä.. hrr.. kenties siellä kummittelee muitakin, kuin.. hrr.."
"Aavistit oikein, aku. Älä ole tuollainen jänishousu, vaan ole samalla asenteella kuin viimeksi.. tosin, voisit kyllä hioa, sitä tietämystäsi."
"En tule! Pojatkin ovat liian nuoria tällaiseen. Viimeksi en sitä ottanut huomioon, mutta nyt otan! Rurha luulo setä!"
"Mutta.." "..Aku-.." "..setä.." pojat ryntäävät paikalle
"Huoh.. selvä on pojat.."
"No, kiitoksia vain pojat, teidän apuanne tarvitaankin paljon!"
"Eipä mitään Setä, mutta eikös olisi järkevämpää käydä Aku Ankan toimituksessa kysymässä mistä he saivat tuon käsikirjoituksen?"
"No, mutta miksiköhän en itse tuota aikaisemmin tajunnut? Tulkaa mukaani" Roope puhuu äimistyneenä.
Ankat ovat jo Aku Ankan toimituksessa Helsingissä..
"Olemme pahoillamme herra ankka, mutta tiedämme vain, että kyseisen tarinan on käsikirjoittanut ja piirtänyt Carl Marks. Sitä emme tiedä, mistä hän sai idean.." kertoo Akkarin päätoimittaja Markku Kivekäs.
"Jaa..huoh.., no tuli aika pitkä matka tänne turhan takia.." Aku ja Roope puhuvat yhteen ääneen.
"Setä, nyt ainakin tiedämme, että tässä linnassa on jotain salaperäistä, mutta nyt pitää tietää mitä?".

Luku III Lähipäivinä.
Karhula
Ensiksi heti pisti silmääni tämä:
Lainaus käyttäjältä: Ankkarock"Setä, nyt ainakin tiedämme, että tässä linnassa on jotain salaperäistä, mutta nyt pitää tietää mitä?".
Tarkoittiko tuo, että ankat olivat samaan aikaan linnassa ja Kivekkään luona samaan aikaan?
Eikä Kivekäskään enää Ankan päätoimittaja, vaan Heiskanen. Tuo on aikamoinen virhe, kun atut kirjoittamaan preesenssissä, joka viittaa aina nykyhetkeen.
Muutenkin hirmuisen sekava, kun tapahtumat muuttuvat koko ajan ja sitten tapahtuu jotain uutta jne. En oikein pitänyt tästäkään osasta/luvusta.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: AnkkarockCarl Marks
Se on Karl Marx.
Ankkarock
"tässä" voi tarkoittaa myös "Tuossa" sanaa, eli..
Tiedän, että Kivekäs ei ole enää päätoimittaja, mutta voidaanhan tässä puhua vuodesta 1999 tms.. eihän näissä Takaisin Klondykeenkään tarinoissa kuitenkaan "Me menimme kotiin" "Setä, meni" jne.. muotoon..

Kiitos kuitenkin palautteesta..

öö... siis ankoissahan yleensä muokataan nimiä barksi?
Kreach
Lainaus käyttäjältä: BarksiLainaus käyttäjältä: AnkkarockCarl Marks
Se on Karl Marx.

Puhutaanko tässä nyt Sosialismin kannattaja Marxista? Miten kummassa liittyy tarinaan..
Barksi
Lainaus käyttäjältä: KreachPuhutaanko tässä nyt Sosialismin kannattaja Marxista? Miten kummassa liittyy tarinaan..
Minä ainakin puhuin. Pisti vain silmään tuo Carl Marks, josta mieleen juolahti heti Karl Marx. Tarinaanhan tuo ei liity mitenkään. Carl Barksia tarinassa on haettu.
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: Ankkarocköö... siis ankoissahan yleensä muokataan nimiä?Kyllähän niitä muokataan, mutta et ole muuttanut Kivekkään nimeä.

Mielestäni sinun kannattaisi kirjoittaa ensiksi vaikka Wordille (ellet sitä tee), jotta näkisit virheet. Eniten häiritsivät pieniksi kirjoitetut isot kirjaimet.

Juoni on minunkin mielestäni hieman sekava. Voi myös miettiä, että mitä ihmeellistä siinä olisi, että seikkailu on "vuotanut julkisuuteen"? Aku on kertonut Iinekselle, kahdessa sekunnissa tietää koko kaupunki, tai pojat ovat tehneet koulussa esitelmän, kertoneet mummolle, roisto on ehtinyt kertomaan tarinan vaikka kuinka monelle...
Lainaus käyttäjältä: Ankkarockeihän näissä Takaisin Klondykeenkään tarinoissa kuitenkaan "Me menimme kotiin" "Setä, meni" jne.. muotoon..Ankoilla se tapahtuu siinä hetkellä mitä he elävät, mutta kertoja voi puhua imperfektissä. Mieti vaikkapa vitsien kerrontaa. Esim. Pikku-Kalle puhuu aina preesensissä, mutta kuitenkin repliikin jälkeen lukee 'Pikku-Kalle sanoi'.
Aku Vankka
Kirjoitusasu on kyllä aika kaamea, kun melkein kokoajan (enkä väitä, ettenkö olisi itse joskus näin tehnyt :D) teksti hyppii riviltä toiselle, vaan siinä toivossa, että tarina saataisiin näyttämään pidemmältä. Näin on ainakin ensimmäisen kappaleen lopussa. Lisäksi kerronta on hyvin sekavaa, eikä kuvailua ole yhtään. Ei näin..
wierii2
Ihan kohtalainen tarina. Juoni on hyvä, ellei mainio, mutta tarinan kerronta ontuu hieman. Koitappa parantaa tapasi seuraavassa osassa.
wierii2
Öh. Milloinkas seuraava osa tulee? ::)
Sivuja: 1 2