Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Piirustuskisa 5 äänestys

(12 viestiä)
Jukka
Kääk13
akuankka1313
Aku Vankka
Peetukka
Turtana
Kultu_Kimallus

Tässähän nämä ovat taas. : )
Kommentoikaa vapaasti näitä loistokkaita teoksia ja antakaa rakentavaa kritiikkiä.
(Ja tosiaan, vielä muutama työ mahtuu tähän mukaan, katsokaa tämän kilpailun ensimmäinen aihe).
Aku Vankka
Mielestäni Turtanalla ja Kääkillä ovat hienoimmat kuvat. Turtanan kuvasta löytyy hienosti kuvailtuna, kuinka patalaiskasta sohvaperunasta kuoriutuu roistojen kauhu, kaupungin supersankari.
Kääkin kuva on taas on vain jotenkin uskomaton. Idea on erittäin hyvä, itse en olisi ikinä noin hyvää keksinyt, enkä varmaan edes pystynyt toteuttamaan.
Oma kuvani meni sanalla sanoen pieleen, väritys on hirvittävä, sillä skanneri on ehtinyt mennä jo aika huonoksi, eikä kuva muutenkaan ole hyvä mielestäni.
Mirkku
Kääkillä on kiva piirros, selkeät värit ja selkeä oma tyyli. Taustalla oleva talo on huolella pirretty ja Taikaviitan ilme kertova.

Akuankalla on perspektiivi otettu huomioon ja sivuhahmot ovat ilmeikkäitä. Taikaviitan kasvotkin olisivat saaneet olla mielestäni näkyvissä, kun kuva kerran hänestä on...

Aku Vankankin piirroksessa on selkeä ilme ja kerrostalot siistejä, kuva melko tasapainoinen. Tässä piirustuksessa olisi ehkä kannattanut käyttää tusseja puuvärien sijaan, jotta kuva olisi terävämpi.

Peetukankin kuvassa on omanlainen tyyli, "pehmolelumainen". Tausta ikkunoineen ja puineen on yksityiskohtainen.

Turtanalla hieno idea ja vielä mahtavampi toteutus! Akulla on pyrstökin mielialan mukainen :). Taikaviitan ilme on melko tavallinen, ja taustaviivat tuovat hyvää ryhdikkyyttä työhön.
Bomber
Hmm... Mielestäni tuo Aku Vankan kuva muistuttaa hieman Ankkalinnakkeen puolella olevaa kuvaa, eli tätä tässä.
http://ankkalinnake.org/fadeo.php

Mielestäni joukon parhaan piirtotyylin omaa Kääk13. Hänen piirrostensa ideat ovat kuitenkin yleensä aika köyhiä, tämä yllätti iloisesti.

Turtanalla on loistava idea kuvassaan. Lisäksi hahmot ovat selkeitä ja asennot kohdallaan. Kuva toimii hyvin ilman yksityiskohtia.

Eli jommallekummalle annoin oman ääneni.
Kreach
En tiedä olenko erityisen tyhmä, mutten oikein tajunnut Kääkin piirrosta. Muuten kuva on lähes täydellinen.
Aa1313 työ on ihan omaperäinen, mutta ei tuo sen erityisemmin piirtotaitoa esille: Taikaviitan naama ei näy, jokainen sen takaraivon osaa piirtää. Sitten, jos muualta yrittää etsiä sitä, että osaat piirtää, niin taustan ihmiset ovat ihan okoita, mutta puut ovat tuollaisia joulupipareita.
Aku Vankan kuva on sellainen perus. Jos pitäisi sanoa, en sanoisi sitä huonoksi, mutten loistavaksikaan työksi. Normi, ihan mukava.
Peetukan Taikaviitan naama kaipaa kulmakarvoja, ryppyja ym. nyt se on pelkistetty. Tausta on hieman sekava, mutta sen korvaa, että tausta on hienosti ja yksityiskohtaisesti piirretty. Turtanan Akun lakista tulee mieleen baskeri tai vastaava, mitä maalajat käyttävät : D Muuten kuva on erittäin hieno, paitsi värit olisivat voineet olla mustat Akun kuvassa ja pikkuhiljaa haalentua Taikaviittaan, eikä noin räikeästi musta-valkoinen. Muuten Taikaviitan väritys oli aivan mahtava!

***

Paha sanoa, ketä äänestän. Itsekin piti osallistua, kuvakin olisi jo piirretty, mutta kun en saanut mitään väritystusseja/rajaustusseja sitten millään hankittua, en niin turhan kuvan kanssa alkanut säätämään tietokoneella (jolla en edes osaa värittää).
Kääk13
Hulppeeta! :D
Miten musta aina tuntuu, että näihin kisapiirroksiin paneudutaan enemmän kuin niihin, joita lähetetään muuten vaan fanart galleriaan....

Perinteinen mielipide kaikista kuvista:
akuankka1313: Kuten olen useaan otteeseesn sanonut, pidän tyylisi omaperäisyydestä ja sen italialaistyylisestä lennokkuudesta. Taustahahmot ovat hauskoja ja tutun näköisiäkin. Lienet ottanut jokusen jostain Carpin sarjiksesta.
Kokonaisuus toimii mielestäni ihan hyvin ja vitsi välittyy katsojalle helposti.

Aku Vankka:
Lainaus käyttäjältä: BomberHmm... Mielestäni tuo Aku Vankan kuva muistuttaa hieman Ankkalinnakkeen puolella olevaa kuvaa.Samaa mieltä. En kuitenkaan ala motkottamaan. Olisihan kuva voitu kopsata jostain taskaritarinastakin. Se nyt on ihan normaalia. Oman idean keksiminen vain antaisi lisäpisteitä.
Ihan hauska puuväri(?)työ. Omalla idealla vain pärjäisit ainakin mun pistesijoillani paremmin.

Peetukka: Tässäpä on hauska ja iloisuutta huokuva kohtaus. Tämäkin työ on piirretty síllä italialaisella lennokkuudella, josta kovasti pidän ja se pukee kuvaa loistavasti. Yksityiskohtiinkin olet panostanut ja siitä selviää, että olet paneutunut työhön tosissasi. Tiedän, että puuväritys ei ole edukseen tietokonenäytöllä, muttei se juurikaan haittaa. Tee tällaisia fanart galleriaasikin. :)

Turtana: Heti ensimmäisenä silmiini pisti tunnelmallisen sävykäs väritys. Onko se vesiväriä?
Oli mitä oli, käytät värejä taidokkaasti. Kokonaisuus on tuotu hyvin esiin ja Akun ja Taikaviitan luonteenerilaisuus tulevat selvästi näkyviin. Kuitenkin olisit saanut värjätä Akun sävykkäämmin. Kaipasin jotain samaa kuin Kreachkin.

Kääk13:
Lainaus käyttäjältä: BomberKääk13:sta piirrosten ideat ovat yleensä aika köyhiä.Tämä huvitti. :D Kanssasi täysin samaa mieltä.
Lainaus käyttäjältä: KreachEn tiedä olenko erityisen tyhmä, mutten oikein tajunnut Kääkin piirrosta.Jotain tällaista odotinkin.
Kuvani "sanomaan" on turha yrittää päästä sisään, jos ei ole lukenut jotain näistä tarinoista. Kun ne lukee, niin piirrustuksestani pitäisi saada enemmän irti.

Pakko sanoa, että kisassa on todella kova taso.
En vielä viitsi äänestää ketään, jos kisaan on tulossa lisää kuvia.
Viitsisikö joku antaa jossain kohdin varmistuksen, tuleeko piirrustuksia lisää?
Sitten voin äänestääkin.
Peetukka
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Peetukka: Tiedän, että puuväritys ei ole edukseen tietokonenäytöllä, muttei se juurikaan haittaa.
Tuota noin.. En värittänyt kuvaani puuväreillä vaan erääntapaisilla liiduilla, mutta niiden väritysjälki muistuttaa heiman puuvärejä.. En osaa selittää..

Kääk13
Mahtava idea, hienosti piirretty ja väritetty. Talo taustalla yksityiskohtaisesti tehty. Erinomaista työtä!

Aku Vankka
Hieno kuva, hyvä ilme Taikaviitalla, mutta taustaan olisit voinut perehtyä paremmin.

akuankka1313
Tässäkin hieno idea, mutta nuo kuuset ovat tuollaisia oudonnäköisiä. Pelkkä Taikaviitan takaraivo näkyy, siitä miinusta. Hyvää työtä kuitenkin.

Turtana
Aivan mahtava idea ja toteutus hieno, sitä lukuunottamatta, että tuo musta olisi voinut harmaantua ja lopulta haalistua kokonaan pois siinä Taikaviitan kohdalla, kuten Kreach sanoi.

Hyviä töitä kaikki, mutta en ole vielä päättänyt ketä äänestän, pitää miettiä vielä..
akuankka1313
Skanneri teki omalla kohdallani taas tepposet. Pitäisiköhän seuraavalla kerralla koittaa tietokoneella väritystä? No joo, vaikka oma piirrokseni olikin koko joukon hirvitys, niin löytyi porukasta silti hyviäkin kuvia.

Kääk13: Piirrostyylistäsi on tullut selvästikin itselleni mieleisempi. Köyhänpuoleisesta ideasta huolimatta piirrokset ovat aivan loistavat. Hieman ehkä vinkerot, mutta mielestäni se vain korostaa tunnelmaa.
akuankka1313: :( :- :'(
Aku Vankka: Sekavanoloinen työ, ja epäselvä väritys antavat miinusta, niinkuin Bomberin mainitsema mahdollinen kopioiminenkin. Idea oli kuitenkin ihan ok, ja selkein muista.
Peetukka: Minä sitten pidän tästä! Ihanan veikeä, sympaattinen ja iloinen! :D Selvästikin olet panostanut työhösi, taustan kerrostalot, pilvet, kadut ja muut yksityiskohdat kun ovat niin huolella piirrettyjä! Selvä ääniehdokas.
Turtana: Väritys on parhainta tässä piirrustuksessa. Idea oli sellainen "perus" ja hahmot hyvin piirrettyjä, mutta minulle ehkä liian räikeä piirrustus.

Kisapiirrokset paranevat kerta kerralta. Tällä kertaa en kuitenkaan jahkaile enempää, vaan äänestän heti.
Kultu_Kimallus
Piirustukseni lähti nyt, siis toivottavasti tällä kertaa tulee perille. (tai siis Turtana sen lähetti, ihan varmuuden vuoksi) ;D Harmittaa vain että porukka on ehtinyt jo äänestää... :-[
Kreach
Lainaus käyttäjältä: Kultu_KimallusPiirustukseni lähti nyt, siis toivottavasti tällä kertaa tulee perille. (tai siis Turtana sen lähetti, ihan varmuuden vuoksi) ;D Harmittaa vain että porukka on ehtinyt jo äänestää... :-[
Itse en ainakaan ole päättänyt vielä, ketä äänestän. Ja muutenkin aa1313 taitaa olla edes ainut, joka sanoi heti äänestävänsä. Eli kyllä sinä vielä hyvin mukaan ehdit ;)
Mikko M
Kääk13:
Tunnelmallinen väritys ja onnistunut sommitelma. Värien räikeys vie hieman tunnelmaa, mutta toisaalta se tuo nostalgisuutta. Piirros on mielestäni vähintään kolmen parhaan joukossa.
akuankka1313:
Työn suurin vahvuus on Martinan ja Carpin tarinoissa esiintyvät hahmot (toisin sanoen työn sisältö ja idea). Parhaiten vitsi aukeaa tietenkin niille, jotka ovat lukeneet ne tarinat, joissa hahmot esiintyvät. Myös Carpin ja Martinan erot tulevat ilmi vaikkei heidän tyylinsä täysin tulekaan esille (tosin Carpikadun hahmot ovat Chendin luomia vaikka Carpi todennäköisesti suunnittelikin niiden ulkonäön). Piirrustuksena työ on myös tunnelmallinen ja selkeä. Suurin ongelma on siinä, että Taikaviitta ei tunnu sulautuvan joukkoon hahmona (piirros ei tunnu Taikaviitta-tyyliseltä). Yhtä hyvin Taikaviitan tilalla voisi olla vaikkapa Aku itse. Piirros ei kuitenkaan ole huono.
Aku Vankka:
Hm, näyttää hieman rakeiselta. Piirroksen suurin ongelma on viivojen epäselvyys. Työssä on kuitenkin muutama upea yksityiskohta sekä selkeä idea.
Peetukka:
Selkeäviivainen ja pirteä piirrustus. Vaivaa on selvästi nähty ja työ on tehty vakaalla kädellä. Selvää kärkiporukkaa.
Turtana:
Selkeä ja visuaalisesti symbolinen työ. Tämänlaisia kansikuvia näkee supersankarisarjakuvissa. Oma ääneni lankeaa tälle piirrustukselle.
Jukka
Pieniä teknisiä ongelmia tuli, äänestystä ei voinut muokata kun Kultun lisäsin äänestäjien joukkoon. Eli siirtykäämme seuraavaan aiheeseen, sinne voitte kopioida nämä kommentointiviestit. Aihe poistuu parin päivän sisään.
Sivuja: 1