Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Piirustuskisa 7 äänestys

(33 viestiä)
Jukka
Joku toinen voisi hoitaa tämän äänestyshomman seuraavalla kerralla.. Hoituisi homma nopeammin. Noh, laitetaan nyt vielä näin.

Eli tässä tulevat työt:
Salwer1st/
Peetukka
Turtana
akuankka1313
Kultu_Kimallus
EmRA

Ideana on tuttuun tapaan kommentoida näitä töitä.
Tekijät voivat toki tuoda oman näkökulmansa teoksiin.

Kaikki tietävät äänestysperiaatteen, eli jokainen halukas voi antaa oman äänensä sille työlle, mikä hänen mielestään on parhain.

Voittaja on selvillä 4.2. : )
Aku Vankka
Pidin omalla tavallaan kaikista töistä, mutta kolme niistä olivat ylitse muiden; EmRA'n, Turtanan ja Kultun työt olivat kaikki todella upeita ja hyvin piirrettyjä, enkä niistä oikeastaan moittimisen aiheita löydä. Saa nähdä, ketä äänestän..
Bomber
Nyt tuli paha moka Jukka, äänestystuolkset näkyvät tälläkin hetkellä..
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: Aku Vankka...kolme niistä olivat ylitse muiden; EmRA'n, Turtanan ja Kultun työt olivat kaikki todella upeita ja hyvin piirrettyjä...Samaa mieltä. EmRan työssä on upea väritys ja muutenkin omalaatuiset hahmot. Kultu_Kimalluksen piirustuksessa taas on Roopen elämän tärkeä kohta, vaikka hahmot eivät olekaan erityisen harvinaisia. Turtanan teoksessa on taltioitu myös hieno hetki, kuva on tutulla tyylillä piirretty ja harvinaisemmatkin hahmot saatu mukaan järkevällä tavalla. Utuisuus ja "varjomaisuus" tuovat lisää tunnelmaa. Joka tapauksessa muutkin työt ovat upeita. Enpä ole vielä varma, ketä äänestän...
EmRA
Vau, pidin jokaisesta työstä. Jokaisesta.
Erityisesti Turtanan työ nappasi silmään (I think I'm gonna lose again)
Harmi vain, että omastani puuttui nuo varjostukset.. Mutta onneksi iloinen auringonlasku peittelee sitä hieman :)
Myös minun kuvani poikkeaa aiheesta eniten (vähiten MacAnkkoja)

Ensi kerralla pitää aloittaa tarpeeksi ajoissa, en halua taas viime tingassa ruveta lähettelemään.. :C
Good luck ppl.
Jukka
Lainaus käyttäjältä: BomberNyt tuli paha moka Jukka, äänestystuolkset näkyvät tälläkin hetkellä..
Ei kyllä mulla näy mitään. : O
samppali
Ei enää...Itse olen jo äänestänyt, mutta en viitsi pilata jännitystänne kertomalla, ketä äänestin.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: JukkaEi kyllä mulla näy mitään. : O
Joo, päätin ottaa vastuun itselleni ja korjata tuon. :) Toivonmukaan monikaan ei nähnyt äänestystuloksia. Ja ne jotka näkivät, vaietkaa...
EmRA
Minä näin ensimmäisellä kerralla käydessäni, mutta ei siitä sitten enempää.
Kääk13
Jopas on taas hienoja piirrustuksia. :D
Kumma kun kukaan ei ole enää kommentointut "Wanhaan" malliin.
No, minä jatkan perinteitä. Jos kommentoit, kommentoit kaikkia tai et ketään. Tasapuolisuus on hyve, eikä kenellekään tule paha mieli.

Salwer1st/in puuväripiirros huokuu iloista henkeä.
Hahmovalinnatkin ovat erilaisia ja ennalta arvaamattomia. Oikein pirteä piirros.

Peetukka on kokeillut lähestyä aihetta useamman kaavan kautta. Toteutus kieltämättä hieman tökkii, mutta on nostettava hattua noin vaikean sommitelman valitsemisesta. Kuvassa olevat tarinaviittaukset ovat selkeitä ja niistä saa heti käsikyksen aiheesta. Väritys on sävykästä.

Turtana on kehittynyt huimasti ja kehittyy kokoajan. Ainakin ankkahahmot tuntuvat olevan hallinnassa ja piirrosjälki on tasaisen varmaa. Ihmettelen mikset, jo piirrä valmiita sarjakuvatarinoita. Kisakuva on myös komea.
Sen sävykäs ja tumma väritys huokuu tunnelmaa. Kiva, että olet ottanut mukaan useita MacAnkkoja.

akuankka1313n lennokas tyyli on ollut alusta saakka mieleeni, ja hän on onnistunut tässäkin työssä. Piirroksen vitsi ei ehkä ihan heti aukea kaikille, mutta siitähän ei tarvitse välittää muuta kokonaisuutta katsoessaan. Tässäkin kuvassa on tumman sävykäs väritys ja se on mielestäni onnistunut paremmin kuin aiemmissa töissäsi, aa1313. :)

Kultu_Kimallus on myös yksi niistä, joitten töissä näkyy selvää kehitystä parempaan. Tässä kuvassa oma tyyli on vain valitettavasti jäänyt jonnekin. Itse ideahan on tuttu ja turvallinen valinta kisapiirrokseksi ja toteutuskin on ihan hyvää, mutta nyt on hieman sorruttu Rosan kopioimiseen. En sano tätä pahalla, sillä jatkossa haluaisin nähdä enemmäkin töistäsi, omalla kivalla tavallasi piirrettynä. Kokonaisuuttena kuitenkin ihan näpsäkkä kuva joka ei taatusti jää äänittä.

EmRAlla on mielenkiintoinen tyyli, jossa on vähän omaa ja vähän Rosaa. Tähän piirrokseen on valittu ehkäpä omitakeisimmat hahmot ja sehän on vain hyvä asia. Itsekin pidän näistä EmRAn piirtämistä hahmoista. Kuvassa ei ole liikaa yksityiskohtia ja väritys on mieleeni. Kirkkainta koko kilpailussa.
Sellaisen virheen löysin, mikä on oikeastaan selitettävissä vain yhdellä tavalla. Malcolm MacAnkan hatussa oleva sulka osoittaa tuulen päinvastaiseen suuntaan. Ainoa järkevä selistys tälle on se, että sulka on koriste, joka on tuettu rautalankarungolla. Sen avulla se pysyy edustusaennossa, tilanteesta viis.
Epäilenpähän kuitenkin, että piirtäjällä on käynyt vain pikku fiba.

Joku saattaa ihmetellä, miksen itse osallistunut tähän kilpailuun.
Aihe on ihan hauska, mutta se ei kiinnostanut tarpeeksi, että olisin jaksanut väkertämään jokin sortin kisapiirrosta. Seuraavaan osallistun, jos aihe on tarpeeksi mieleeni.
akuankka1313
Vähän myöhästyin...

Salwer1st/: Mukava ja iloinen työ, samantapainen kun Peetukalla oli Taikaviitta-kisassa (annoin ääneni sille). Tyyli on hyvin omaperäinen ja lennokas, plussat siitä!
Peetukka: Erittäin upeaa! Ilmeisesti photoshopilla tehty väritys, sekä valot ja varjot luovat tunnelmaa muuten onnistuneelle työlle. Hienoa, Peetukka!
Turtana: Väritys on onnistunut hyvin. Tunnelmallinen ja sävykäs kuva, jonka voi käsittää monella tavalla. Teknisesti työssä ei ole yhtään moittimisen aihetta.
akuankka1313... plääh...taas meni pieleen ja jään varmaan jumboksi.
Kultu_Kimallus: Kuvassa on hauskoja yksityiskohtia. Väritys on onnistunut tarkasti, mutta rosamaisuus vähän häiritsee...
EmRA: Erittäin selkeä työ, jonka hahmojen ilmeille aluksi naureskelin. Väritys on onnistunut loistavasti, ja myös ääriviivat ovat selkeät. Voisi hyvin kuvitella vaikkapa Rosan piirtämäksi.
Peetukka
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313...Ilmeisesti photoshopilla tehty väritys, sekä valot ja varjot...
Eiip. Värityksen, valot ja varjot toteutin minulle jo tutuksi tulleella GiMPilla.
EmRA
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Sellaisen virheen löysin, mikä on oikeastaan selitettävissä vain yhdellä tavalla. Malcolm MacAnkan hatussa oleva sulka osoittaa tuulen päinvastaiseen suuntaan. Ainoa järkevä selistys tälle on se, että sulka on koriste, joka on tuettu rautalankarungolla. Sen avulla se pysyy edustusaennossa, tilanteesta viis.
Oho, enpäs tullut tuota ajatelleeksi!
Syynä voisi olla se, että en aluksi ajatellut asettaa taustaa ollenkaan. Mutta sitten muistin kuinka viime
kisassa joku sanoi taustan olevan hyvä, joten lisäsin senkin. Puita piirtäessä en tullut yhtään ajatelleeksi Malcomin hatun sulkaa. Mutta eteenpäin sojossa se voisi näyttääkkin aika oudolta..
Salwer1st/
Arvosteluja tulloo:

Salwer1st/: Päättömiä yksityiskohtia: A.N.K.K.A (Aina Niin Komeat Kenon Ankat) tekstiä ei kuvasta löydy, mutta kiviseinästä löytyy Don Rosan nimikirjaimet. Huomatkaa laastari Juliuksen sormessa. Hän on juuri nakutellut taulun kiinni seinään ja paukauttanut vahingossa sormeensa. Kuinkahan MacAnkat raaskivat ostaa niin kalliita nauloja, että niitä voi naulata tiiliseinään? Laastari-idean sain eräästä Vicarin vanhasta yksisivuisesta ja sienällä on myös kirjain "V", joka siis tulee Vicarista. Siitä jäi tosin kolmasosa kuvan ulkopuolelle.

Peetukka: Ei oikein iskenyt, vaikka ihan hieno kuva onkin. Ankat ovat hiukan oudon näköisiä ja linnaan olisin vähän kiviä kaipaillut, eikä tuollaista "betoniseinää".

Turtana: Turtanan työstä pidän paljon. Vaivalla tehty ja hienosti väritetty. Muodot ehkä hiukan liian pehmeitä minun makuuni, mutta aivan mahtava kuva silti. Hauska idea vielä! Loistavaa, Turtana!

akuankka1313: On ihan komea kuva. Roopen nokka hiukan erikoinen. Mitähän sormea Roope mahtaaa näyttää...? Hyvä idea, kesti hetki tajuta se.

Kultu_Kimallus: Hieno on kuva, hienosti on tehty. Matildan räpylät vähän erikokoiset, mutta sama tuo.

EmRa: EmRallakin on todella hieno työ. Viiva on hienoa ja menee juuri oikeita reittejä. Eipä haittaa minua tuo sulka, joka on väärään suuntaan, eikä liiemmin ollut minulle haittaa tuosta varjostuksen puuttumisestakaan. Loistava kuva, johon on selvästi käytetty paljon aikaa. Hyvä, EmRa!
Kultu_Kimallus
Itseänikin harmittaa rosamaisuus ( ei tosin ollut tarkoitus), mutta kun tuli niin kiire, koska eka kuvani jolla aioin kisaan osallistua näytti suoraan sanoen hirveältä kun olin sen skannenannut (muuten se oli kyllä paljon parempi kuin tämä) ja sitten olikin enää päivä aikaa saada työ valmiiksi ja rupesin sitten kiireesti värkkäämään uutta kuvaa :( (aluksi meinasin luovuttaa, mutta se olisi ollut vastoin periaatteitani, joten otin riskin) :-[
Sivuja: 1 2 3