Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Lukunurkka - (Ankkiksen sarjakuvat-osio)

(45 viestiä)
Kääk13
Ankkalinnakkeen sarjakuvat-osion hiljaisen häipymisen jälkeen, on syytä avata uusi alue, jonne te, kunnioitettu Ankkiksen väki, saatte linkittää ja laittaa esille omia sarjakuvianne.
Kuten foorumilla muutenkin pääaihe keskittyy Disneyhyn, mutta tuskin kukaan panee pahaksikaan, jos joku haluaa julkaista tarinan ihkaomasta hahmostaan. :)

Jokainen voi itse päättää julkaiseeko sarjakuvansa yksittäisinä viesteinä vai linkittääkö useamman samaan viestiin. Tietysti, jos kyseessä ei ole kovinkaan pitkiä tarinoita, olisi ne ehkä syytä liittä samaan viestiin, ettei ns. ylimääräisiä viestejä kerry liiaksi asti.

Olisi myös kiva, jos liittäisitte sarjakuvanjulkaisuviestiin hieman jutun/juttujen tekemistä raottavia saloja.

Pienenä ongelmana on osion siistinä ja selkeänä pysyminen. Sarjakuvia sisältävät viestit hukkuvat helposti käyttäjien kommenttien sekaan. Ankkalinnakkeen tavoin, jokainen voisi antaa kunkin viestin yhteydessä linkin omaan fanart-aiheeseensa, jonne halukkaat sitten pääsevät kertomaan mielipiteitään sarjakuvatarinoita kohtaan ja antamaan rakentavia neuvoja tulevaisuutta ajatellen.
Tähän tyyliin tehtiin Ankkalinnakkeen kanssa koska niille sivuille ei muutenkaan kukaan voinut kommentoida...

Tämä on siis interaktiivinen osio, jota jokainen käyttäjä voi parannella haluamallaan tavalla ja jonne jokainen voi lisätä omia tarinoitaan juuri silloin kun itselleen parhaiten sopii.

Pidemmittä höpinöittä:
Lukunurkka on avattu!
jojo3
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Pienenä ongelmana on osion siistinä ja selkeänä pysyminen. Sarjakuvia sisältävät viestit hukkuvat helposti käyttäjien kommenttien sekaan.
Olisiko sitten mahdollinen sellainen idea, että tälle Fanart-osiolle tehtäisiin alakategoria Sarjakuvat? Sarjakuvat saisi omiin aiheisiinsa niin saisi ehkä hieman selkeämmäksi. Tietysti ylläpidon pitäisi kyseinen alakategoria luoda mutta se nyt tuskin olisi mikään ongelma.
EmRA
Lainaus käyttäjältä: jojo3Lainaus käyttäjältä: Kääk13Pienenä ongelmana on osion siistinä ja selkeänä pysyminen. Sarjakuvia sisältävät viestit hukkuvat helposti käyttäjien kommenttien sekaan.
Olisiko sitten mahdollinen sellainen idea, että tälle Fanart-osiolle tehtäisiin alakategoria Sarjakuvat? Sarjakuvat saisi omiin aiheisiinsa niin saisi ehkä hieman selkeämmäksi. Tietysti ylläpidon pitäisi kyseinen alakategoria luoda mutta se nyt tuskin olisi mikään ongelma.

Kannatetaan. Alakategoriana se olisi mainio, itse asiassa mahtava idea.
Ja sitten vielä kun Edit-nappulaa saa käyttää aina ja allekirjoituksiin saa kuvia, (signaturet)
Ankkiksesta tulisi mielestäni melkolailla täydellinen =)
Kääk13
Selvä! Mitäs tätä sitten enempää jahkailemaan.
Ensimmäinen ylläpitäjä kuka kerkeää niin toteuttakoon sellaisen alagategorian kommentteja varten.
Se olisi itse asiassa jopa parempi kuin tuo aiempi zysteemi.
Silloin yhdessä viestissä voisi kommentoida useampaakin sarjakuvaa.

EDIT:
Jos joku nyt välttämättä haluaa kommentoida tuota seuraavassa viestissä olevaa vanhaa tarinaa, ennen kuin ylläpito saa(jos saa) aikaan sen alagategorian niin kirjoittakaa viestinne osioon Kääk13 esittelee Ankkapiirrustuksiaan.
Tänne tulevat kommentit joudutaan kuitenkin tod.näk. poistamaan...
Kääk13
Lisään nyt ensimmäisen sarjakuvani tähän osioon. Sarja on tuttu Ankkalinnakkeesta. Tämän vuoden alulta. Lähitulevaisuudessa tulen lisäämään kaikki Ankkalinnakkeessa julkaistut sarjakuvani täällä.
Ja vanhaan tapaan tulossa on myös ennen julkaisemattomiakin tarinoita, kunhan sopiva aika koittaa...

Kuljetus keikka (alk.per. nimeltään €
Kääk13
Nyt on sitten aika uudelleenjulkaista tuoreempaa sarjakuvaa viime syksyltä.

Teimme hjhh:n kanssa viime vuonna yhteensä neljä tarinaa kaksi sivun mittaista vitsisarjaa ja kaksi hieman pidempää tarinaa, joista jälkimmäiset Jukka julkaisi Ankkalinnakkeessa.
Toisen sarjoista, nyt ensimmäisenä nähtävän Supersankarikoulun hän jopa tulosti Aku Ankan toimituksen arvioitavaksi ja kohteliaana väkenä he sanoivat pitävänsä piirroksistani kovasti, mutta ilman hyvää tarinaa ei piirtäjällä ole juuri pelastettavaa. Joten hjhh:n panos näissäkin kehuissa on ollut tärkeä.

hjhh itse kertoo, että pitää tätä Taikaviitta tarinaa tähänastisista valmistuneista tarinoistaan parhaimpanaan. Jutun juoni onkin yksinkertaisuudessaan loistavasti oivallettu, ja vaikka kirjoittaja onkin hieman sitä mieltä, että poukkoilleen kirjoittamisen takia sarja on hieman katkonainen, ei siinä mielestäni ole ollenkaan nokankoputtamista. Tarinaan on ujutettu juuri soivasti vitsejä, joitten avulla se lipuu tasaisen viihdyttävästi kohti loppuratkaisua.

Taikaviitta:
Supersankarikoulu (2007)

Käsikirjoitus: hjhh
Piirrokset: Kääk13

Sivu1
Sivu2
Sivu3
Sivu4
Sivu5
Sivu6
Sivu7
Sivu8

Toinen hjhh:n kanssa tehdyistä sarjoista on 6-sivuinen Roope-tarina, jossa on juuri samanlaista, hjhh:lle tyypillistä tarinakerrontaa kuin Supersankarikoulussakin. Tämäkin tarina etenee vitsien ja hauskojen sattumien voimalla eteenpäin. Piirtäjänä oli minunkin mahdollisuus lisätä muutama piilovitsi tarinaan sekaan. Pyydänkin huomioimaan aloitusruudussa olevan kirjahyllyn, joka on täynnä Aku Ankan taskukirjoja.

Roope-setä:
Kirjoista kallein (2007)

Käsikirjoitus: hjhh
Piirrokset: Kääk13

Sivu1
Sivu2
Sivu3
Sivu4
Sivu5
Sivu6
Le Chevalier Noir
Kääk13 pyysi minua laittamaan vanhat sarjakuvani tähänkin topikkiin. Tässä ne nyt ovat. Laiskuuttani kopioin linkit, mutta tuskin haittaa.

Luonnon ihmeitä: http://s57.photobucket.com/albums/g221/ ... CN4952.jpg

Vanhin sarjakuva, väritetty puuväreillä. Monet kuvista aivan sietämättömän näköisiä. Juoneen olen suht tyytyväinen.

Vikkelä välipala: http://s57.photobucket.com/albums/g221/ ... CN5138.jpg

Pientä kehitystä, mutta asennot jäätävät ja välillä sekavaa tussausta.

Talous kuntoon: http://s57.photobucket.com/albums/g221/ ... CN5506.jpg

Aika mitäänsanomaton. Rumia ankkoja välillä.

Katsastusta ja muistikatkoksia: http://s57.photobucket.com/albums/g221/ ... h=imgAnch2

Katsastusta
1.Ruutu
Touho:Tervehdys, serkku! Mitä puuhaat?
Aku: Miltä näyttää? Korjaan autoa.
2. Ruutu
Aku: Tarkistatko toimivatko vilkut?
3.Ruutu
Touho: Toimii...Ei toimi...Toimii...Ei toimi...

Muistikatkoksia
1.Ruutu
Aku: Kuinka monta kertaa olen sanonut, että taloani ei saa polttaa?
2.Ruutu
Touho: Kolme kertaa.
3.Ruutu
Aku: Ei tunnu riittävän!

Käsikirjoitus alempaan sarjikseen ei ole minun tekemäni. Kuvat alemmassa parempia, ylemmässä liian isoja päitä suhteessa vartaloon.

Unohtumaton palkinto: http://s57.photobucket.com/albums/g221/ ... h=imgAnch1

1.Ruutu
Aku: Mmm! Uusi Ankse-deodorantti saa minut tuoksumaan hyvälle!
2.Ruutu
Aku: Hmm. Kilpailu? "Keksi Ankselle iskulause, voita unohtumaton tuoksupalkinto".
4.Ruutu
Aku: Noin! Lähetän sen Tuoksukatu kahdeksaan.
5. Ruutu
Huomenna:
Lähetti: Oletteko te herra Ankka?
Aku: Olen.
Lähetti: Roope Ankan lähetys teille, unohtumaton tuoksupalkinto.
6.Ruutu
Aku: Jipii!
7.Ruutu
Aku: Kääk!


Käsikirjoitus ei taaskaan ole minun. Mielestäni piirrokset ovat yllättävänkin onnistuneita. Siinäpä ne.
Kääk13
Kiva, että Le Chevalier Noir suostui lisäämään, sarjakuvansa tänne. :)
Monipuolisuus tässä osiossa on mielestäni hyvin tärkeää. Toivonkin siis, että muutkin linkittäisivät sarjakuviaan tälle osiolle kaikkien katseltavaksi. Ankkalinnakkeessa oli ainakin akuankka1313:lla jokunen juttu näytillä... ::)

Tänään voisin palauttaa tarinan, jossa Roope kertoo Akulle, kuinka Juuso oikein päätyi hänelle töihin. Monen mielestä tämä tarina on paras tähän astisista täällä julkaistuista sarjakuvistani.
Myönnettäköön, että olen itsekin sen juoneen varsin tyytyväinen. Jutun juoni pälkähti päähäni ihan vain sattumalta saunan lauteilla rentoutuessani. Kerroin ideasta miltei puoltatoista vuotta nuoremmalle veljelleni ja hän vaati, että pistäisin Juuson päähenkilöksi tarinaan. Samana iltana kirjoitin veljeni kanssa synopsiksen paperille muistiin ja kun olin saanut vaiheessa olevat hommani valmiiksi, aloin luonnostelemaan juonta ideani ympärille.
Kun saa hyvän idean, sen kirjoittaminenkin luonnistuu kuin itsestään. Tämä Juuso-tarina on juuri tällainen tapaus. Tuntui kuin juonen käänteet olisivat vain ilmestyneet paperille. Sarjakuvaa oli niin ilo kirjoittaa kuin piirtääkin. Toivottavasti päädyn jatkossakin samanlaisen inspiraation valtaan.

Jukka julkaisi tarinan alkujaan 17.4.2008 kolmiosaisena jatkosarjana Ankkalinnakkeessa, mutta tänään näette jutun kokonaisuudessaan kerralla.

Juuso:
Tie Hovimestariksi (2007)

Käsikirjoitus & piirrokset: Kääk13

Sivu1 Sivu15
Sivu2 Sivu16
Sivu3 Sivu17
Sivu4 Sivu18
Sivu5 Sivu19
Sivu6 Sivu20
Sivu7 Sivu21
Sivu8 Sivu22
Sivu9 Sivu23
Sivu10 Sivu24
Sivu11 Sivu25
Sivu12 Sivu26
Sivu13 Sivu27
Sivu14 Sivu28
Kurmeloinen
Noniin, itseasiassa todella mukava että minäkin voin ottaa osaa tähän osioon. Erittäin hyvä idea, Kääk13. :)

Muita mukisematta iskenkin siis tiskiin tämän ainoan "valttikorttini" tähän aiheeseen. Eli varmaan joku on tämän kaksisivuisen sarjiksen lukenut jo, jonka Kääk13 kanssa tein. Käsikirjoituksesta, kuvaluonnostelusta ja ylipäänsä hommaan patistamisesta siis eritttttäin suuri kiitos Kääkille.

Aku Ankka: Pikakuntokurssi
Ensimmäinen sivu
Toinen sivu
Käsikirjoitus: Kääk13
Piirrokset: Kurmeloinen
Bomber
Oikeastaan olen saanut valmiiksi juuri oman pienen kolmen ruudun strippini. Se käsittelee jalkapalloa eikä sisällä ankkoja,
enkä oikeasti yhtään osaa säheltää näiden kuvien kanssa. Voisiko joku ystävällinen herra/neiti kertoa?
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: BomberKiitokset Kääk13:toista.
Eipä mitiä... Oli ilo auttaa- :)

Hienoa, että Kurmeloinenkin suostui lisäämään sarjakuvansa tänne.

Näin jouluaattona on hyvä aika palauttaa eräs toinen käyttäjien suosikeista.
Ensi kertaa vuosi sitten ilmestynyt ja silloinkin odotettu sarjakuva €
Peetukka
Laitampa minakin oman sarjani tänne..
Alun perin piirsin tarinan erään hahmoni ympärille vuonna 2007, mutta Kääk13 ehdotti, että teen siitä ankkaversion. Niimpä kävin toimeen ja kuukausi siinä kesti, että sain tämän julkaistuksi. Julkaisin tämän nimettömänä, mutta keskin nyt tänne sopivan nimen.

Aku Ankka:
Lintuongelmia (2007-2008)

Sivu1
Sivu2
Sivu3
Sivu4
EmRA
HAY GUISE I R UP LAET N I IS TIRED.
Mutta, nyt kun on joululoma, ajattelin että voisin jonkun sarjiksen piirtääkkin.
Eli, päähenkilönä Sudenpennut (tai ankanpojat muutenvaan), Aku, Roope tai kaikki nuo yhdessä.
Sivumääränä 1-3, käsikirjoituksia tai ideoita YV:llä tai Mesessä (näkyy tuossa vasemmalla)

THX JOO FOR TEH HALP GOOD NITE.

Jos jollain on joku kuningasajatus voin tehdä pitempääkin tarinaa. (Mutta vain jos idea on todella HYVÄ, eli ei kasoittain huonoja 20 sivun juttuja kts)
Fauntleroy
Sain yöllä nukkuessani kuningasidean. Se vain tarvitsisi toteutusta. Ajattelin tehdä siitä kuvakäsikirjoituksen taskarikokoon eli 3-riviseksi. Ideasta voisi saada halutessaan 10-30 sivuisen tarinan, sillä minulla on monta eri vaihtoehtoa jotka vaikuttavat pituuteen.

Tiedän jo nyt, että se sisältää vaikeasti piirrettäviä kohtia (ainakin minun mielestäni). Itse en siis piirtourakkaan ole ryhtymässä.
EmRA
Lainaus käyttäjältä: FauntleroySain yöllä nukkuessani kuningasidean.
Go on. EmRA is listening.
Itse kun haluaisin jotain sarjakuvaa kokeilla piirtää, mutta minulta puuttuu kokonaan idea.
YV:llä voit lähettää/lisätä mesen.
Sivuja: 1 2 3