Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Kolmen Caballeron Paluu ja Muita Don Rosan Parhaita

(10 viestiä)
$MCD
Tein topicin arvostelumielessä. Kaikki siis saavat laittaa omia arvostelujaan kyseisestä kirjasta. Laitan tähän oman arvosteluni kirjasta :

Kansi: Hienosti Don Rosan piirtämä kansikuva. Vauhtia ja vaaroja löytyy kuvasta. Arvosteluni : 9

Kolmen Caballeron Paluu Vauhdikas ja humoristinen tarina Rosalta. Pidin erityisesti tarinan juonenkäänteistä ja vauhdikkuudesta. Arvioni : 9

Laiskanläksy Lyhyt, mutta huumoripitoinen vitsisarja Rosalta. Pidin loppuratkaisusta. Arvioni osuu tuonne kasin paikkeille. 8

Odottavan Onki Taas Don Rosan lyhyt ja ytimekäs vitsisarja. Juonenkäänteitä ja hauskuutta löytyy. Negatiivisen piirteenä pidän Rosan vitsisarjoja. Rosa on parempi pitkissä ja ytimekkäissä seikkailuissa. 7

Ankkalinnan pillipiipari Hauska ja hieno seikkailu Rosalta. Huumoria löytyy ja juoni on erinomainen. 9

Ankkalinnasta Lillehammeriin Hauska ja hieno sarja Rosalta. Loppuratkaisu on keskinekertainen, mutta tarina kokonaisuudessaan paikkaa tämän.

Ensimmäinen keksintö Erinomainen sarja Rosalta. Ehkä paras ei-seikkailusarja. Don Rosa improvisoi hienosti nämä "seikat" jotka ovat kaikkien huulilla : "miksi pellellä on hatussa kiristyslenkki??" tai "mistä pikku-apulainen on syntynyt??".. Juoni oli mahtava ja omintakeinen. Hienoa työtä. 10

Oi kuusipuu Huumoripitoinen lyhyt vitsisarja rosalta. Ei vitsisarjojen aatelia, mutta kuitenkin hyvä. 7

Uutisjahti Vähän tylsähkö ja kuiva sarja. Huumoriakaan ei löytynyt. Huonoa jälkeä Rosalta.. 6

Avaruusnokosilla Hauska ja hieno vitsisarja Rosalta. Pidin hauskoista yksityiskohdista ja hienoista elementeistä sarjassa. 9

Tuloskunnossa Tylsähkö ja mielenkiinnoton. Tyypillinen Roope-sarja. Ei mitään erikoista. 5

Talon Kokoinen Vastustaja Erinomainen ja todella humoristinen sarja. Ehkäpä Rosan parhain sarja. Huumoria, sekä junoenkäänteitä löytyy. Pidin etenkin loppuratkaisusta ja naurahtelin sarjaa lukiessani. Erinomaista! 10+

Seitsemän (miinus neljä) Rohkeaa Caballeroa ns. jatkosarja Rosan ensimmäiselle Caballero-tarinalle. Vähän laimea, mutta viihdyttävä sarja kokonaisuudessaan. Juoni olisi voinut olla parempikin, mutta hieno tarina silti. 8½

Keskiarvo : 8

Hieno kokonaisuus Rosalta!

Spoiler!

Piilo-Mikit :

Kansi : Katso tarkasti vasemman lokasuojan eteen jäävää kaktusta.

Kolmen Caballeron paluu : 1 : katso neljännen sivun yhdennentoista ruudun auton eteen jäävää kaktusta.
2: Katso seitsemännen sivun ensimmäisen ruudun alalaidassa näkyviä kaktuksia.

Ankkalinnan pillipiipari : Seitsemännen sivun ensimmäisen ruudun alareuna.

Ensimmäinen keksintö : 1: Kts. kuudennen sivun alareunassa oleva laatikko
.2: Kahdeksannen sivun kolmas, neljäs ja viides ruutu : kts. Akun päätä.

Avaruusnokosilla : Katso toisen sivun viidennen ruudun alareunassa olevaa planeettaröykkiötä.

Seitsemän (miinus neljä!) rohkeaa caballeroa : 1 : 12. sivu, kuudes ruutu.
2 : kts. kuudestoista sivu, kolmas ruutu, vasen reuna.
3 : 24. sivu, viimeinen ruutu, toisen timanttipylvään yläpuolella oikealta katsoen.
Toke
Minä en ole vielä lukenut tätä kirjaa, mutta tuli yksi kysymys mieleeni. Eikö tuossa kirjassa ollut myös tarina Ankkalinnasta Lillehammeriin, vai? Miksi et arvostellut sitä?
$MCD
Lainaus käyttäjältä: TokeMinä en ole vielä lukenut tätä kirjaa, mutta tuli yksi kysymys mieleeni. Eikö tuossa kirjassa ollut myös tarina Ankkalinnasta Lillehammeriin, vai? Miksi et arvostellut sitä? Anteeksi. Syvimmät pahoitteluni, sähläsin nimittäin kiireessä ja unohdin kyseisen tarinan kokonaan.

+ Lisäsin piilo-mikkien paikat.
Aku Vankka
Lainaus:Taas Don Rosan lyhyt ja ytimekäs vitsisarja
Itseasiassa jos et huomannut, niin Laiskanläksy ja Odottavan onki eivät ole kumpikaan Rosan itsensä käsikirjoittamia, ainoastaan hänen piirroksiaan näkee niissä. Sen takia nuo kaksi ovatkin mielestäni kirjan huonoimmat tarinat.

Ihmettelen kyllä muutamia arvosanoja, sillä joukosta löytyi jopa vitonen, joka tarkoittaa että kyseinen tarina on huonompi kuin tämän vuoden huonoin Akkarissa julkaistu roskatarina.
$MCD
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaIhmettelen kyllä muutamia arvosanoja, sillä joukosta löytyi jopa vitonen, joka tarkoittaa että kyseinen tarina on huonompi kuin tämän vuoden huonoin Akkarissa julkaistu roskatarina.
Well , that's my opinion.


Ahaa, enpäs muistanutkaan arvostelua laatiessani, että joukkoon mahtui Gary Leachin kässäröimiä tarinoita. En voi muoksia enää.. >:(
Toke
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaIhmettelen kyllä muutamia arvosanoja, sillä joukosta löytyi jopa vitonen, joka tarkoittaa että kyseinen tarina on huonompi kuin tämän vuoden huonoin Akkarissa julkaistu roskatarina.
Lainaus käyttäjältä: $MCDWell , that's my opinion. Niinpä, ja Vankka, kuka sen päättää, mikä on huonoin tarina Akkarissa tänä vuonna tai ylipäätään? Mielipiteitä on monia, eivätkä sitä tarinan hyvyyttä/huonoutta ankkislaiset päätä. Toki jokaisella on oma mielipiteensä ja kyllähän ne usein samankaltaisiakin ovat... Ja tietysti Rosan tarinat melko suurella varmuudella voittavat perustarinat AA-lehdessä.

Jotten tuki tätä aihetta ihan kokonaan, niin mainittakoon, että katselin Kolmen caballeron paluuta Akateemisessa. Hieno ulkoasu ja tarinat näyttivät pikakelauksella mainioilta (kaikkia en ole aiemmin lukenut), mutta hinta oli karmea. Jotain 36+ euroa. Sai jäädä opus toistaiseksi sinne.
Aku Vankka
Lainaus:Niinpä, ja Vankka, kuka sen päättää, mikä on huonoin tarina Akkarissa tänä vuonna tai ylipäätään?
Tässä tarkoitin lähinnä ankkislaisten mielestä. Yksikään tämänvuotinen Akkarissa julkaistu tarina ei ole saanut arvostelijoilta vitosta tai huonompaa arvosanaa.

Kuitenkin, tapanani on kommentoida arvosanojen yms. lisäksi myös itse arvostelua. Ei mikään erityisen hyvä, kauhean hätäisesti tehty. Mitään mielipidettä ei ole perusteltu millään tavalla. Mielestäsi tarina on 'tylsä ja mielenkiinnoton'. Miksi? Kun taas mielestäsi toinen tarina on 'hauska ja hieno vitsisarja'. Miksi? Kunnon arvostelussa kuuluisi aina olla edes jonkinlaiset perustelut, miksi antaa sen ja sen arvosanan ja miksi tarina on sellainen ja sellainen.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaLainaus:Niinpä, ja Vankka, kuka sen päättää, mikä on huonoin tarina Akkarissa tänä vuonna tai ylipäätään?
Tässä tarkoitin lähinnä ankkislaisten mielestä. Yksikään tämänvuotinen Akkarissa julkaistu tarina ei ole saanut arvostelijoilta vitosta tai huonompaa arvosanaa.

Itseasiassa muistaisin lätkäisseeni vitosen jollekin tämän vuoden tarinalle.

Arvostelu on aika yksitoikkoinen ja lyhytsanainen, saman toistoa jokaisen tarinan kohdalla. Perustelut puuttuvat lähes kokonaan (esim. miksi pidit loppuratkaisusta?). Ihan ok arvostelu, mutta parannettavaa on.

Ko. kirjaa en tule ostamaan. Hinta on karsea siihen nähden, mitä kamaa sen sisältä löytyy - kaikki tarinat on ankassa julkaistu n. 5 vuoden sisällä.
Lisäksi en ole lukenut ensimmäistä tarinaa, enkä Lillehammeri -juttua. Niiden takia en kuitenkaan lähde ostamaan opusta. Tuolla hinnalla saa kuitenkin ~7 taskaria ja melkein viisi tuplaakin. Säästän rahat Ankalliskirjastoon =)
Aku Vankka
Lainaus käyttäjältä: KreachLainaus käyttäjältä: Aku VankkaLainaus:Niinpä, ja Vankka, kuka sen päättää, mikä on huonoin tarina Akkarissa tänä vuonna tai ylipäätään?
Tässä tarkoitin lähinnä ankkislaisten mielestä. Yksikään tämänvuotinen Akkarissa julkaistu tarina ei ole saanut arvostelijoilta vitosta tai huonompaa arvosanaa.

Itseasiassa muistaisin lätkäisseeni vitosen jollekin tämän vuoden tarinalle.

Noköhköh :D Tälläkin tarkoitin lähinnä kaikkien arvostelijoiden arvosanojen keskiarvoa ;)
Rosa fani
Aivan loistava kirja (niin kuin kaikki muutkin Rosat), vaikka melko hintava onkin. Todella kannattava ostos, vaikka luultavasti kaikki ovatkin miltein jokaisen tarinan tästä kirjasta lukeneetkin. :)
Sivuja: 1