Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Musta Ritari ja muita Don Rosan parhaita

(10 viestiä)
Aku Vankka
Päätin näin uudenvuoden kunniaksi tehdä tästä hienosta kovakantisesta vuoden viimeisen arvosteluni (ellei uusinta Akkaria lasketa)

Roope-setä: Musta Ritari
Kirja alkaa perinteisesti nimikkotarinalla. Mielestäni tämä ei ole mikään Rosan parhaimpia tarinoita, mutta en siltikään voi missään nimessä haukkua tätä huonoksi, koska tämäkin oli erittäin hyvä. Tarinassa oli hyvää myös se, ettei aina lähdetä jonnekin kaukomaille etsimään aarretta (nekin tarinat ovat erittäin hyviä, mutta joka tarinan ei silti tarvi olla aarteenetsintä) vaan pysytään vaihteeksi ihan kotona, Ankkalinnassa. Kaikesta huolimatta, hyvä tarina. 8,50

Roope-setä: Kaikista mieluisin lahja
Hieno tarina tämäkin, tälläkin kertaa pysyttiin tutussa ja turvallisessa Ankkalinnassa, eikä lähdetty minnekään Kaukasiaan. Tarinassa ehti tapahtua paljon, joka on tietenkin hyvä asia. Loppukin oli hyvä, ainakin Kulta-Into Piin osalta.. 8) Arvosanaksi 8,75, eli aavistuksen parempi kuin edellinen tarina.

Roope-setä: Kaksisilmäisten avaruushirviöiden hyökkäys
Aloitusruutu oli hieno, mutta itse tarinasta en ihan niin voi sanoa. Mielestäni aika tylsä ja mitäänsanomaton tarina, ei kuulu Rosan parhaimmistoon. Ei kuitenkaan ole huonoin tarina. Kuitenkin, kaikki Rosan tarinat yltävät
keskiarvon yläpuolelle omalla arvosteluasteikollani ja tämä kuitenkin oli selvästi parempi, kuin kaikista huonoin tarina. 8,00

Sudenpennut: K.A.S.V.A.T.U.S.O.P.P.I.A.
Tämäkin tarina oli aika heikko esitys, ottaen huomioon, että se on Rosan tekele. Hyvänä asiana tulee se, että mukaan on saatu Sudenpennut. Kuitenkaan tarinasta ei saa mitään ihmeellistä sanottavaa, joten jätetään tämä sikseen ja lätkäistään arvosana kehiin. 8,00 niinkuin edellisellä tarinallakin.

Roope-setä: Eldoradon viimeinen valtias
No nyt päästiin itse asiaan, nimittäin upeaan seikkailukertomukseen. Roope lähtee etsimään tarunomaista Eldoradoa ja sen kulta-aarretta ja Kulta-Into Pii liittyy seikkailuun mukaan, samalla päämäärällä; tullakseen Eldoradon viimeiseksi valtiaaksi. Tämä tarina on mielestäni Rosan parhaimpia seikkailuja, mutta ykkössijaa se ei kuitenkaan vie. Arvosanaksi tälle tarinalle annan 9,25

Aku Ankka: Kolmoistikliaisen merkki
Hauska tarina, jossa Hannun ''synkkääkin synkempi'' salaisuus selviää; hän on vailla onneaan aina syntymäpäivinään. Jälleen vietetään Hannun syntymäpäivää, mutta sankari ei olekaan missään aikeissa saapua paikalle.. Ei ollenkaan huono tarina. Tälle antaisin enempää selittelemättä arvosanan 9,00.

Roope-setä: Hollantilaisen salaisuus
Tästä tarinasta olen aina pitänyt erityisen paljon. Sehän on jatko-osa tarinalle ''Hämäyksen hurrikaani'', vai? Noh, jokatapauksessa tarina oli todella hyvä seikkailu- ja aarteenetsintätarina, josta ei hauskuutta ja jännitystä puuttunut. Jos Rosa vielä tekisi lisää tarinoita, toivoisin ehdottomasti tällaisia tarinoita lisää. Kirjan paras tarina.
9,50

Kokonaisuus:
Kokonaisuudessaan kolmanneksi paras Rosan kovakantinen. Kirjan keskivaiheilla oli kaksi hieman heikompaa tarinaa, mutta lopusta löytyivät ne kaikista parhaimmat. Keskiarvosanaksi kirjalle tulee... 8,71 eli hyvähän tästä tuli ;)
Aku-fani13
Hieno arvostelu. Hyvin olet kertonut mielipiteesi yms., ainakin jos verrataan tätä sinun alkuaikojen arvosteluihin, joissa oli nimen ja muitten yleistietojen lisäksi vain arvosana.
Aku98
Mielestäni Musta Ritari ansaitsee paremman arvostelun, kuten 9,50.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Musta_Ritari.jpg[/img]
Fauntleroy
Aika kovalla kädellä arvostelet. Mielestäni Musta Ritari-kirja ansaitsisi vähintään ysin. Pari arvosanaa pistää pahasti silmään.

Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaRoope-setä: Musta Ritari 8,50
Vain 8½? Vaadin perustelut.

Lainaus:Roope-setä: Kaikista mieluisin lahja 8,75
Vain 9-? Kuinka ihmeessä? Tarina on paras esimerkki kuinka tehdään onnistunut sekamelska ja ennen kaikkea mahdollisimman sekava tarina jossa lukijan pitää olla tarkkana jos haluaa pysyä kärryillä. Loppukin on suorastaan mestarillinen.

Lainaus:Sudenpennut: K.A.S.V.A.T.U.S.O.P.P.I.A. 8,00
Tässäkin yllättävän "huono" arvosana. Tarinahan valottaa Sudenpentujen historiaa oikein hyvin ja oikeastaan koko tarina on takaumaa. Sisältää myös yhden ankkahistorian parhaimman vitsin. Ja tämähän on Borneolainen-lepakko -vitsi. Tässä tarinassa vierailee myös Al Taliaferro ja Bob Karp.

Lainaus:Sehän on jatko-osa tarinalle ''Hämäyksen hurrikaani'', vai?
Muistaakseni Rosa kertoo esipuheessa, että tarina alkaa 20 minuuttia HM:n jälkeen.
Tribe
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyTässä tarinassa vierailee myös Al Taliaferro ja Bob Karp.
Enpä nyt tuosta Bobista tiedä, mutta ainakin Ted Osborne siinä on.
Joo. Kyllä oli hyvä arvostelu. Mulla on samat mielipiteetkin. Tuo "Kaikkein mieluisin lahja" on kyllä aikas sekava ja tylsä, enkä sen vuoksi pidä, mutta sen loppu on ainakin hyvä. Varsinkin se "kehosekaannus". Pitää vielä sanoa, että minusta tuo "Hollantilaisen salaisuus on minulla Rosan parhaiden Top 5:ssa.
Samuel
Ilmeisesti Aku Vankan arvosteluasteikolla kympin arvoisia tarinoita ei ole vielä olemassakaan, tai niitä on hyvin vähän? :)
Kreach
Lainaus käyttäjältä: SamuelIlmeisesti Aku Vankan arvosteluasteikolla kympin arvoisia tarinoita ei ole vielä olemassakaan, tai niitä on hyvin vähän? :)
Jos sama arvosteluasteikko on käytössä, kuin "Uusin Aku Ankka -lehti" aiheessakin, niin Vankka ei vain taida olla Rosa fani ;)

PS: Itsellä arvosanat menisi suunnilleen:

Musta Ritari 9,75
Kaikkein mieluisin lahja 9,50
Kaksisilmäisten avaruushirviöiden hyökkäys 8,75 (Tarinassa ei tunnu olevan päätä eikä häntää, mutta upeat avaruuskuvat ja tieto avaruudesta on loistavaa)
K.A.S.V.A.T.U.S.O.P.P.I.A. 8,75
Eldoradon viimeinen valtias 9,50
Kolmoistikliaisen merkki 9,25
Hollantilaisen salaisuus 10,00
Bomber
Lainaus käyttäjältä: KreachJos sama arvosteluasteikko on käytössä, kuin "Uusin Aku Ankka -lehti" aiheessakin, niin Vankka ei vain taida olla Rosa fani ;)
Mutta jos mietitään siltä kantilta, että Rosan omaperäisestä tyylistä joko pitää tai ei pidä, niin aika tiukkoja arvosanoja nuo ovat.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: TribeEnpä nyt tuosta Bobista tiedä, mutta ainakin Ted Osborne siinä on.
Jep, Osbornehan se siinä. Sekoitin Karpiin.
Aku Vankka
Jos totta puhutaan, Don Rosa on sekä käsikirjoittajien, että piirtäjien toplistallani ykkösenä ja ehkä tämä arvostelu meni vähän alakanttiin, kun jotkut tuolla ''Uusin Aku Ankka -lehti'' topicissa ovat aikoinaan sanoneet, että välillä annan vähän turhan helpolla hyviä arvosanoja, niin ilmeisesti tätä tehdessäni päätin hieman ankarammin antaa niitä arvosanoja, ettei kaikille tarinoille kymppimiinuksia ja kymppejä irtoaisi. Osa arvosanoista on kuitenkin omasta mielestäni edelleen ihan mallillaan, sillä tämä kirja ei kuulu Don Rosa -kirjojen joukosta suosikkeihini. Ei ole huonoin, mutta ei myöskään parhain.

Lainaus käyttäjältä: SamuelIlmeisesti Aku Vankan arvosteluasteikolla kympin arvoisia tarinoita ei ole vielä olemassakaan, tai niitä on hyvin vähän? :)
Kyllä niitä kympin (tai lähes kympin) arvoisia tarinoitakin löytyy (suurin osa nimenomaan Rosan tarinoita) kuten esimerkiksi ''Auringon poika'', ''Hänen majesteettinsa Roope Ankka'', ''Paino-ongelmia'' jne. Seuraavassa arvostelussa lupaan pitää ''siitä vanhasta ja tutusta'' arvostelusysteemistäni kiinni, enkä yritä antaa liian ankarasti arvosanoja ;)
Sivuja: 1