Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: AATK 331 - Piraattipuisto

(6 viestiä)
Samuel
Tässä on tekemäni arvostelu uudesta taskukirjasta. Taskukirjassa oli vain kaksi sarjakuvaa, jotka saivat minulta kahta suuremman arvosanan, mutta nämä kaksi tarinaa olivat niin pitkiä, että kokonaisuutenakin taskaria voi jossain määrin pitää melko hyvänä. Taskarin pisin tarina on peräti 80 sivuinen.

-------------------------

Tupu, Hupu ja Lupu - Kapteeni Mustan aarre

Käsikirjoitus: Per Hedman
Piirrokset: Fecchi
38 sivua

arvosana: 2

Roope antaa Akulle ja ankanpojille huvipuistolaitteita, jotka löytyivät vanhasta varastosta. Laitteisiin kuuluu ammuntakoju, josta löytyy vanha merirosvokartta. Ankat lähtevät etsimään aarretta, mutta he joutuvat vastatusten nykyajan merirosvojen kanssa.

Tämän tarinan tapahtumat toistavat samoja loppuun kaluttuja tarinaideoita, joita taskarien aarteenetsintätarinoissa usein nähdään. Tämä ei ole erityisen hyvä tarina.

-------------------------------------

Mikki Hiiri - Kadonneen balladin arvoitus

Käsikirjoitus: Horace
Piirrokset: Marco Gervasio
26 sivua

arvosana: 2

Mikki ja Hessu menevät Sointulan Kantrijuhlille, jossa Hessu aikoo osallistua Kantrikilpailuun. He majoittuvat hotelliin, mutta yöllä hotellin edustalle tulee aaveksi naamioitunut ratsastaja pelottelemaan hotellin vieraita. Mikki päättää selvittää mitä on tekeillä.

Tarinan silmiinpistävin yksityiskohta on Hessun laulutaito. Mikkikin hämmästyy siitä, että Hessu osaa laulaa. Muuta mielenkiintoista tarinassa ei juuri olekaan.

-------------------------------------

Taikaviitta - Kuka olet, Taikaviitta?

Käsikirjoitus: Diego Fasano
Piirrokset: Blasco Pisapia
24 sivua

arvosana: 2

Taikaviitta auttaa Mummoa voittamaan hänen tiluksiaan havittelevat roistot. Tarinan pääidea on Taikaviitan henkilöllisyydessä. Hansu huomaa, että Taikaviitta muistuttaa monella tavalla Aku Ankkaa. Loppujen lopuksi tarina ei ole mitenkään erityinen. Ideaa olisi voinut käyttää paremminkin. Tarinaa olisi parantanut huomattavasti, jos lopussa Aku olisi jäänyt pohtimaan, että entä jos Hansu tai Mummo sittenkin epäilisi jotain.

-------------------------------------

Pelle peloton - Naapurin kissa

Käsikirjoitus: Giorgio Figus
Piirrokset: Paolo de Lorenzi
1 sivu

arvosana: -

-------------------------------------

Aku Ankka - Pääkallosaaren aarre

Käsikirjoitus: Carlo Chendi & Luciano Bottaro
Piirrokset: Luciano Bottaro
80 sivua

arvosana: 4

Tämä kummallinen merirosvoseikkailu on tämän taskarin paras tarina. Akun ja poikien kotiin tullut aave siirtää ankat unessa historiassa taaksepäin merirosvojen aikaan. Siellä he törmäävät karhukoplan konnista koostuvaan merirosvojoukkoon ja Roopeen, joka on merirosvojen kapteeni. Akulla on hallussaan aarrekartta, jonka Roope haluaa.

Tarina sisältää outoja ja hauskoja yksityiskohtia. Eräässä ruudussa Roope sivaltaa miekallaan karhukoplan konnalta nenän poikki!

Tarinan piirtäjä ja toinen käsikirjoittaja on viime marraskuussa edesmennyt Luciano Bottaro. Käsikirjoituksessa mukana ollut Carlo Chendi kuului Bottaron ohella 60-luvulla perustettuun Studio Bierreciin, jonka perustajajäseniä he olivat (lähde: Ankkalinnan Pamaus nro 18).

Tarina on todella upeasti piirretty, ja sen synkkä piirrosjälki erottuu kuin yö päivästä verrattuna esim. taskarin johtotarinaan.

-------------------------------------

Roope Setä - Omurien Aarre

Käsikirjoitus: Rodolfo Cimino
Piirrokset: Romano Scarpa
40 sivua

arvosana: 3

Eräs hajamielinen professori opastaa Roopea aarrejahdissa, jossa ankkojen kulkuneuvona on Ciminon tarinoille tyypillinen outo ajopeli. Tarina painopiste on retkikunnalle tapahtuvissa kommelluksissa. Tarinan loppuratkaisussa aarre paljastuu joksikin muuksi kuin Roope olettaa, mikä on melko kulunut tarinaidea.

Tarina ei juoneltaan ole mikään häikäisevä, mutta jotkin mukavat ykstyiskohdat ja juonenkäänteet nostavat tämän muiden vastaavien tarinoiden yläpuolelle. Kun vielä piirrosjälki on Scarpan laatutyötä, niin tarina on kokonaisuutena melko mukava.

-------------------------------------

Milla Magia - Älyluuta

Käsikirjoitus: Gaya Perini
Piirrokset: Lara Molinari
8 sivua

arvosana: 2

Tämä lyhyt vitsitarina kertoo Millan toilailuista uuden elektronisen luutansa kanssa. Jossain määrin tarina on hauska, mutta ei kuitenkaan riittävästi saadakseen parempaa arvosanaa.

-------------------------------------

Aku Ankka - Simppusalmen aave

Käsikirjoitus: Paul Halas
Piirrokset: Pasquale
32 sivua

arvosana: 2

Suuruudenhullu hypnotisoija hypnotisoi tiedemiehiä rakentamaan itselleen jättirobottia, jotta hän voisi hankkia sen avulla valtaa. Pelle Peloton on yksi näistä hypnotisoiduista neroista, ja Aku ja pojat yrittävät vapauttaa hänet ja estää hypnotisoijan aikeet.

Odotin tältä tarinalta paljon, koska Pasqualen piirtämät tarinat ovat olleet usein hyviä. Tämä ei kuitenkaan ole erityisen hyvä tarina.
Bomber
Lainaus käyttäjältä: SamuelOdotin tältä tarinalta paljon, koska Pasqualen piirtämät tarinat ovat olleet usein hyviä.
Hah! Pasquale on samanlainen kuin Bancells, eli surkeita molemmat.
Mainio arvostelu. Sivumäärätkin jaksoit mukaan tunkea.
Nigoz
^Makuja on monia, sano koira ku persettä nuoli. Mun mielestä Pasquale on hyvä. Hyvä arvostelu.
Samuel
Itseasiassa sekoitin Pasqualen Bancellsiin. Bancells on piirtänyt monia hyviä tarinoita, mutta kyllä Pasqualeltakin löytyy erittäin hyviä tarinoita kuten Valuuttakriisi vaahterametsässä (AATK 318), Kadonnutta veljeä etsimässä (AATK 320) ja Universumin etovin työpaikka (AATK 268).

En sitten tiedä kuinka paljon nämä piirtäjät ovat itse vaikuttaneet piirtämiensä tarinoiden käsikirjoitukseen.
Uka Ankka
Minusta tarina Pääkallosaaren aarre oli hyvä tarina,koska se oli melko pitkä ja vauhdikas tarina ja hyvin piirretty ;D
Kreach
Hyvä arvostelu! :)
Omurien aarre oli kyllä minusta ehkä taskarin huonoin tarina :(
Sivuja: 1