Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: AATK 318: Mars kentälle!

(5 viestiä)
Anonymous
Päätinpä tehdä arvostelun.

Kansi: Aku kannustaa Ankkalinnan jalkapallojoukkuetta, jotka pelaavat ulkoavaruudessa olevia otuksia vastaan.

Aku ankka: Maailmojen cup

Käsikirjoitus: Paul Halas

Piirrokset: Fecchi

Tämä tarina on jalkapallon maailmanmestaruuskisojen alla tehty.

Ankkalinnan jalkapallojoukkue on tekemässä viimeisiä valmisteluja ennen Hampurin maailmanmestaruuskisoja. Joukkue on salaisess valmennuspaikassa. Valmentaja on antanut pelaajille kuukauden loman. Joukkue on mennyt lihottamaan itsensä toivottomaan kuntoon, ja he lähtevät valmennusleirille.

Aku on jalkapallojoukkueen huoltaja. Matkassa on kuitenkin mutkia; ulkoavaruudesta tuleva imaisee joukkueen linja-auton isoon avaruusalukseen. Siellä on muukalaisia, jotka vievät valoa nopeammalla aluksella Akun ja joukkueen Zeta Major nimiselle keinoplaneetalle. Joukkueen pitää voittaa seitsemän ottelua, että he pääsevät takaisin maahan.He kohtaavat Zeta Major jalkapallojoukkueen, ja onnistuvat voittamaan heidät. Seuraavaksi on vastassa Monoculan Kykloopit. Voitto menee taas Ankkalinnalaisille.

Joukkue etenee Maailmojen cupin loppuotteluun, jossa on vastassa Neon planeetan asukkaat. Ankkalinna voittaa sen, ja pääsee kotiin. Valmentaja on raivoissaan, mutta Aku ei viitsi edes yrittää selittää mitä joukkueelle on tapahtunut. Sen sijaan Ankkalinnan joukkue on huippukunnossa, ja valmiina pelaamaan Hampurissa järjestettäviä kisoja. Siellä he pärjäävät loistavasti.

Arvosana: 6/10 Ihan hyvä juoni, mutta liian helposti he voittivat ne kaikki ottelut.

Mikki Hiiri: Etro -Roistojen kauhu

Käsikirjoitus: Carlo Panaro

Piirrokset: Lorenzo Pastrovicchio

Jalokiviliike Kulta-Matti on tyhjennetty. Mikki, ja Hessu ovat paikalla poliisien kanssa. Mitään johtolankoja ei löydy.

Professori Hayoshi Kowalevy keksii Etron* (Etsivärobotti), joka löytää varkaiden jäljille. Varkaaksi osoittautuu Erkki Sorkkis, murtomiesten mestaruussarjan johtaja. Erkki väittää, että ei ole varastanut mitään, mutta Etro* löytää saaliin.

Poliisi ottaa heti Etron* käyttöön. Mikki on murheellinen, ja epäilevä; enää hänen ei tarvitse ratkaista rikoksia.

Myös Ankkalinnan varkaat ovat pillastuineita tästä laitteesta. He keksivät ovelan juonen. Aamulla Sisu löytää lapun jossa lukee: Ankkalinna hämärämiehet ry:llä on ilo ilmoittaa, että etsivärobotin hirmuvalta on pian taaksejäänyttä elämää. Poliisit päättävät lisätä partiointia kaduilla, mutta Herra Kowalevy käskee jatkaa normaalisti.

Kuitenkin kelmit onnistuivat ryöstämään Ankallispankin. Pankkiin on jätettu pieni nauhuri. Etro* yrittää analysoida ääntä, mutta siihen on piilotetty signaali, joka rikkoo Etron* käyttöjärjestelmän. Sitten Mikki alkaa hommiin. Hän kysyy vanhalta mieheltä onko hän nähnyt liikettä yöllä. Mies vastaa myöntävästi ja antaa rekisteriotteen. Rekisterikilvet olivat kuitenkin väärennetyt.

Mikki päättelee, että vastaus löytyy nauhurista. Niin se löytyykin, koska Hessu ehdottaa käyntiä huvipuistossa. Mikki päättää vielä kuunnella nauhuria, ja kuulee vaimean huvipuiston äänen. Siitä hän päättelee, että vorot ovat huvipuiston lähellä. Arvaus osuu oikeaan, ja vorot jäävät kiinni. Herra Kowalevy päättää tehdä Etrosta* kotikokin.

Arvosana: 7/10 Hyvä juoni, taas Mikki Hiiri ratkaisee pulmallisen tilanteen.

Taikaviitta: Naama naamion takana

Käsikirjoitus: Mark & Laura Shaw

Piirrokset: Gonzales

Taikaviitta on jälleen vauhdissa, kansaa auttamassa. Hänen suosionsa vain kasvaa. Taikaviitta pelasti kaksi lasta tulipalosta. Hän jakaa nimikirjoituksia, ja huomaa kuuluisan tv-reportterin Jenni Jyrän. Taikaviitta odottaa häneltäkin suosiota, mutta Jenni kyselee ihan muita asioita. Hän luulee Taikaviitan olevan parrasvaloissa hienoleva naamiopelle. Taikaviitan kannattajat tulsistuvat, ja Taikaviitta vie Jennin muualle.

Televisioonkin Jennin kommentit pääsevät; -Kuka tämä naamioitu häirikko on, ja onko hänellä lupa soveltaa lakeja mielensä mukaan? Hän pilkkaa Taikaviittaa. Koittaa pankkiryöstö, jossa on panttivankina itse Jenni Jyrä. Taikaviitta pelastaa hänet, mutta Jenni Jyrä uutisissa pilkaa häntä jälleen. Taikaviitta eli Aku Ankka menee omana itsenään kysymään Jenni Jyrältä miksi hän vihaa Taikaviittaa. Vastaus on se, että hän "sekaantuu" poliisin, ja muitten viranomaisten asioihin. Neiti Jyrä on tekemässä paljastusta Taikaviitasta. Tietääkö hän kuka Taikaviitta on?

Neiti Jyrä tunketuu Akun taloon, ja löytää Taikaviitan puvun. Aku yritää keksiä keinoa, millä hän saisi Jennin uskomaan, että hän ei ole Taikaviitta. Aku keksii keinon, mutta se ei onnistu. Viimeinen yritys alkaa, ja Aku menee rakennustyömaalle Jennin kanssa. Aku on laittanut sinne tekokissan ja nauhurin. Hän menee pelastamaan kissaa. Sitten hän esittää olevansa pulassa, ja vaihtaa itsensä tekonukkeen. Aku muuntautuu Taikaviitaksi ja pelastaa tekoankan, mutta siinä oli köysi kiinni. Iso palkki tippuu Taikaviitan päälle. Jenni huomaa Akun olevan nukke. Sen jälkeen hän ottaa palkin alla olevan Taikaviitan naamion pois. Hän ei kuitenkaan usko Akun olevan Taikaviitta. Hän ottaa vain kuvan, ja lähtee pois. Illalla televisiossa on kuva, tietenkin kommenteineen; -Tässä voisit olla sinä!

Arvosana: 6/10 Akun tyypillistä sekoilua. En pitänyt.

Pelle Peloton: Pää pilvissä

Käsikirjoitus: Augusto Macchetto

Piirros: Marco Mazzarello

Pelle ja Pikku apulainen lepäävät ulkona, ja katselevat pilviä. Pelle näkee makkaroita, ja apulainen taas pattereita. Pelle päättää keksiä pilvikoneen, jolla näkisi haluamiansa pilviä, ja niiden päällä voisi olla. Pian keksintö pääsee televisioon, ja Pelle esittelee sen. Roope Ankka päättä mainostaa pilvillä. Akukin tykkää nukkua pilvipatjalla.

Roope tekee jopa pilvikaupungin, ja näytää sen pormestarille, joka ihastuu siihen heti. Eräänä iltana ukkonen valtaa Ankkalinnan, ja salama iskee Pellen pilvikoneeseen. Pilvet hajoavat, ja ihmiset pillastuvat. Roopella on rahasäiliökin pilvissä. Rahat tippuvat järveen, ja Pelle joutuu sukeltamaan kaikki rahat.

Arvosana: 8/10 Hauska tarina, jossa ei tapahtunut mitään hirveää. Roopekin ihme kyllä pysyi tyynenä.

Aku Ankka: Tapaus rähjäröttelö

Käsikirjoitus: Alessandro Mainardi

Piirrokset: Giampaolo Soldati

Aku on aloittamassa laiskottelupäivää, mutta Roope soittaa hänelle. Hän sanoo, että Akun ja Touhon on tultava luonnopuistossa sijaitsevan röttelön luokse.Aku ja Touho korjaavat röttelön ihanteelliseksi, mutta Roope on ajatellut aivan toista. Hänen piti laittaa heidät purkamaan taloa.

Aku ja Touho joutuvat purkamaan koko talon.

Arvosana: 7/10 Ihan hieno tarina, hyvä juoni.

Milla Magia: Valkosipulin viehätys

Käsikirjoitus: Carlo Panaro

Piirrokset: Giuseppe Dalla Santa

"Satoja vuosia sitten eli syrjäisessä Kaukolaaksossa mystinen mustatukkien kansa". "Mustatukat olivat leppoisaa ja rauhaa rakastavaa väkeä. Heillä oli myös taikavoimia, joita he käyttivät myös naapurikansojen hyväksi". "Mustatukat rakastivat ruokaa ja ruuanlaittoa". "Aina he eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä keitoksiinsa". He tarvitsivat valkosipulia. "Juuri tuon mausteen käyttäminen oli kuitankin pannassa". He eivät voineet syödä valkosipulia, koska se heikentäisi heidän taikavoimiaan. Eräs mies keksii kuitenkin mustatukkien maagisen renkaan, jolloin mustatukat voisivat syödä sipulia ilman taikavoimien heikentymistä.

Roope saa tietää asiasta, ja lähtee Akun ja ankanpoikien kanssa hakemaan esinettä, jottei Milla Magia saa sitä käsiinsä. Milla vakoilee Roopea kristallipallosta, ja lähtee myös hakemaan maagista rengasta. Siitä alkaa kilpailu, jonka vain yksi voi voittaa.

Milla seuraa Roopea linnun muodossa. Hän auttaa joukkoa renkaan luo, ja viime hetkellä vohkii sen. Mutta taru ei olekaan totta, Roope tiesi Millan vakoilleen häntä, ja hän ilmaiseksi auttoi Roopea aarteen luo. Milla lähtee takaisin Vesuviukselle.

Roopeakaan ei onnista, aarre on vain ruokareseptejä. Kukaan ei siis saanut mitään.

Arvosana: 8/10 Hyvä juoni, ihan ok.

Juuso & Lievistö: Yhteiskunna palvelijat

Käsikirjoitus: Carlo Limido

Piirokset: Sergio Badino

Palvelijat Juuso ja Lievistä lukevat lehdestä, että rikollisuus on lisääntynyt puolella. He saavat idean. Heistä tulee supersankareita. Pelle rakentelee heille varsuteet, ja he alkavat torjumaan rikollisuutta. Paha rikollinen kaappa Roope Ankan ja Kroisios Pennosen. Juuso ja Lievisto pelastavat heidät. Kukaan ei tiedä keitä he olivat.

Palvelijat palaavat normaaleihin hommiin.

Arvosana: 6/10 Hieman erilaiset hahmot, kuin yleensä.

Aku Ankka: Tähtiä ja tähdenlentoja

Käsikirjoitus: Carlo Panaro

Piirokset: Andrea Ferraris

Aku on ostoksilla ruokakaupassa. Elämä on samanlaista, kuin aina. Hän näkee, tulevaa markettiliiton hallituksen puheenjohtajaa onnitellaan. Hän näkee suosittuja henkilöitä. Itse hän on vain tavallinen taapertaja, ei kuuluisuus.

Kotona Hupu, Tupu, ja Lupu valittavat rikkoutuneesta vesihanasta. Aku yrittää korjata sen, mutta huonoin tuloksin. Hän suuttuu, ja lähtee hakemaan itselleen mainetta ja mammonaa. Hän menee Pelle Pelottoman asunnolle, ja käskee hänen rakentaa kuuluisuuskone. Pelle saa sen valmiiksi, ja Aku menee koneeseen. Hänestä tulee televisiokasvo. Hän ei kuitenkaan ole kauaa kuuluisuudessa.

Taas hänestä tulee tavallinen Aku Ankka. Mutta Aku korjaa vesihanan, ja kolme ankaa suosivat häntä. Hupu, Tupu ja Lupu

Arvosana: 8/10 Hauska tarina, piirrosjälki hienoa.

Aku Ankka: Valuuttakriisi Vaahteramäessä

Käsikirjoitus: Gorm Transgaard

Piirokset: Pasquale

"Aku ja pojat ovat lähteneet reissuun ja vuokranneet mökin järven rannalta. Akulla on laskuja maksamatta, ja hän on toivoton. Eräs mies lentää lentokoneella Akun luo, ja valittaa lentopelkoaan. Hän luovuttaa Akulle koneen.

Aku päättää alkaa kuljettaa ihmisiä koneella. Akun bisnes sujuu hyvin, kunnes hän kuljettaa hämäräperäisiä miehiä, joilla on paljon rahaa. Mökillä on ratsupoliisi, joka sanoo miesten ollen väärennettyjen setelien kuljettajia.

Hän menee vakoilemaan tyyppejä, ja löytää rahanväärennyskoneen. Joku kuitenkin saa Akun kiinni, ja sitoo hänet. Aku onnistuu vapautumaan, mutta vorot ovta jo lähteneet. Heillä on kuitenkin liikkaa painoa lentokoneessa, ja se syöksyy maahan. Joukko jää kiinni, ja Aku saa palkkion. Hän iloissaan vahingossa poltaa rahat, ja sekö häntä harmittaa. Ne olivat kuitenkin väärennettyjö rahoja, ja Aku saa oikeat rahat.

Arvosana: 9/10 Todella mainio tarina, loppuratkaisu hieno.
Kreach
Ihan ok arvostelu, mutta ehkä sekava, olisit laittanut joka tarinan välille tälläisen ----------------------------------------------------------------, viivan, tai jonkin muun =)
jarski
Kohtalainen taskari. Antaisin arvosanaksi jonkun kahdeksan plussan.
Bomber
Kerrot harmi vain koko tarinan juonen, muuten pidin arvostelusta. viimeinen tarina on surkea, Paquale muistuttaa aivan liikaa Bancellsia.
akuankka1313
Hm...Nyt tuo Gonzales on tuppautunut myös Ankka-sarjiksiin. Kuin irvikuva Fecchistä!
Hyvä arvostelu, harmi vain kun kerroit koko juonen.
Sivuja: 1