Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Tex Willer

(9 viestiä)
samppali
Onko joillakin kokemuksia Tex Willeristä? Sehän siis on länkkäri -sarjis, jota on suomessa julkaistu jo vuodesta -53. Alunperin sarjaa alettiin julkaista Italiassa 1948, eli viisi vuotta ennen suomea. Tex toimii eräänlaisena "poliisina" ja hoitaa rikolliset, joskus jopa kuoliaaksi.

Itseäni kiinnostaisi alkaa keräämään kyseistä sarjaa, siis jos se on keräämisen arvoinen. Aku Ankka alkaa näin iän myötä (jota ei paljoa kyllä ole) kyllästyttää. Kiinnostaisi vauhdikkaampi sarjakuva. Eli kysyn nyt mielipiteitä Texeistä, koska mulla ei ole juuri minkänlaista kokemusta niistä. Jos joku on innokaskin fani, niin voisiko tämä henkilö vihjaista jostakin uudesta Texistä, joka kannattaisi ostaa ensimmäiseksi testikappaleeksi.... :) Tuntuu että tekisi mieli ruveta keräämään uutta sarjaa täysin alusta, koska Aku Ankka alkaa jo kyllästyttää. Toki luen uusimmat akut ja niin, mutta uudet sarjikset kiinnostavat.

Kiitos jo etukäteen kaikille vastaajille... :)
Fauntleroy
Minuun ei oikein iske Tex Willer. Varmaan ihan hyvä sarjakuva muuten, mutta minuun ei uppoa.
Toisaalta, eihän minuun iske melkein mikään muu sarjakuva kuin Aku, sillä sitä nyt olen lukenut puolet elämästäni. Vaikka kyllä tuohonkin (texiin) voisi tutustua joskus vanhempana.
Texit maksavat ilmeisesti suunnilleen yhtä paljon kuin taskarit, joten jos ei halua taskaria, voi yhtä hyvin ostaa Tex Willerin. Niin ja sitten on vielä Maxi-Texit, jotka ovat hieman kalliimpia.
Tuolta saattaa löytyä jotain mielenkiintoista.
Crosby
En ole muutamaa enempää lukenut ja ei iskenyt. Mustavalkoisuus ei mielestäni sovi muihin kuin strippeihin ja tuontyylinen länkkärimeno ei kyllä iskenyt. Suosittu sarjakuvahan tämä yleisesti ottaen on, mutta ei minun juttu alkuunkaan.

Vauhdikashan mielestäni Akukin on. Nykyään jopa liian. Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, sillä erilaiset sarjikset kyseessä täysin.

Kannattaa varmaan ostaa joko divarilta tai R-kioskilta yksi numero alkuun kokeeksi.

Lopuksi vielä tuosta keräilystä niin kerättävää riittää aivan mielettömästi. Texiä löytyy jos monenlaista. Alkupää maksaa suorastaan mansikoita. Tietysti Texissäkin voi ja kannattaa rajoittaa johonkin keräily niin kuin Ankassakin.
samppali
Tässä on Texin suomenkielinen kotisivu. Paljon tietoa Texistä ja sen keräilystä. Toki tietoa löytyy Wikipediasta, ja sieltä sitä on helpompi aloittelijan etsiäkin, kun ei tarvitse seikkailla ja etsiä tiedonmurusia sivun eri kolkista. Laitoin kuitenkin jos jotakuta kiinnostaa...
Toke
Yksi Tex Willer-fani ilmoittautuu. Onhan tuota lehteä tilattu jo vuodesta 2001. Joitain vanhempiakin numeroita löytyy. Lisäksi ostan (nykyään) myös kaikki suuralbumit, maxit ja kronikat. Kronikoista löytyy ne parhaat klassikot. ;)

Normitexejä on toistasataa, suuralbumeita 9/20, maxeja 7/15 kronikoita 7/22 kaikista ilmestyneistä. Kovakantisia on 1/4. Ja lisää Texejä tulee koko ajan, totta kai!
ankka97
Texi on yks lempisarjoistani.Keräilen myös Willeriä ja onb jo aika kasa niitä.

Alunperin Texiä julkastii muuten nimellä Tex Killer.
ankka97
Ja huomio kaikki Tex-fanit!Nille jotka ovat kiinnostuneet keskustelemaan Texin epävirallisilla fani-sivuilla,tulkaa tänne keskustelemaan.:http://keskustelija.suntuubi.com/admin/?cat=1
Aikapommi
Pari vuotta sitten tuli luettua paljonkin Tex Willereita, nyt ei enää ole ehtinyt/jaksanu niin paljoa. Ei nämä kovin realistia ole, kun Tex aina hyppää kiven takaa 10 miehen eteen ja ampuu kaikki :D Mutta hyvä sarjis jokatapauksessa.
Radeon
Lainaus käyttäjältä: TokeYksi Tex Willer-fani ilmoittautuu. Onhan tuota lehteä tilattu jo vuodesta 2001. Joitain vanhempiakin numeroita löytyy. Lisäksi ostan (nykyään) myös kaikki suuralbumit, maxit ja kronikat. Kronikoista löytyy ne parhaat klassikot.  ;)
Toinen fani ilmoittautuu. (: Meille ei tule Texiä, mutta eräille tuttuillemme tulee ja otamme sieltä aina lainaan niitä. Ekaksi tuntui se mustavalkoisuus hieman oudolta, kun oli enimmäkseen lukenut värillisiä sarjakuvia, mutta siihen tottuu. ;)
Sivuja: 1