Virtanen Kontravirtanen Kontra Moog & Morkoonit Kylmä Rinki
Moogetmoogs Moog Konttinen Moog In Bändi Rocky Horror Muilla levyillä


M O O G  K O N T T I N E N
Discografia / Kontravirtanen 1977


KONTRAVIRTANEN (1977)
12.30

1. Muumi Muumi - Mony Mony - (Tommy James & Shondells)
     (T. James, R. Cordell, B. Bloom & B. Gentry / Moog Konttinen)
2. Kupruileva elefantti - Effervescing Elephant - (Syd Barrett)
     (Syd Barrett / Moog Konttinen)

13.30

1. Paras rautalankayhtye - Sveriges Elektriska Ståltrådsorkester - (Juha Watt Vainio)
     (Lill Arne Sörderberg / Juha Watt Vainio)
2. Enok - Chewy Chewy - (Ohio Express)
     (Resnick, Levine & Resnick / Moog Konttinen)
EP 1977
Love Records LREP 120

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Kaikki kappaleet on uudelleenjulkaistu Kontran Suurimmat iskut -cd:llä.


Muilla levyillä:


MANSEROCK ILMIÖ (CD-ROM, 2001)
Miesten mies - Please, Don't Tease - (Cliff Richard & The Shadows)
     (B. Welch - P. Chester / Kari Tuomisaari)
Snoopy vs. Red Baron (The Royal Guardsmen)
     (B. Gernhard & D. Holler / Moog Konttinen)
Viime liekkinsä - His Latest Flame - (Elvis Presley)
     (D. Pomus & M. Shuman / Moog Konttinen)
CD-ROM 2001
Digidea ISBN NRO 951-98249-1-X

- - - - - - - - - - - - - - - - -

"Se videohomma oli semmonen, että pari kaveria haastatteli mua siihen ja hommas jostain TV?:n kätköistä Kontravirtanen-nimisen bändin keikkanauhan Alibi-klubilta Hellsingsingistä vuodelta 1977. Me soitettiin siellä 4 biisiä:

Paras Rautalankayhtye
Snoopy vs. Red Baron
Miesten Mies
Viime Liekki

Snoopyssa ei ollu vielä suomalaiset sanat valmiina, joten se on englanniks. Viime Liekki on Elviksen "His Latest Flame", jonka Badding on aikoinaan tehny nimellä "Mari Naapurin", mutta määä tein siihen joskus suoremman käännöksen, johon paljon myöhemmin Moog in Bändi yritti hakee oikeuksiakin, mutta tuli kielto. Paras Rautalankayhtye tuli tään nauhotuksen jälkeen jonkun ajan päästä uloskin telkkarista, sen sijaan muut biisit ei.

Tähän Alibinauhotukseen liittyy seuraavanlainen episodi:

Vuonna 1977 Suomessa oli suunnilleen 50% perheistä väritelkkari ja 50% vielä mustavalkoinen (halvempi) telkkari. Kaikki ohjelmat tehtiin tietysti värillisenä. Me oltiin pukeuduttu 60-luvun tyyliin pukuihin, kauluspaitoihin ja kravatteihin ja varsinaisena tarkoituksena oli esittää Paras Rautalankayhtye, joka oli ollut aiemmin yksi Juha Watt Vainion ensimmäisiä singlejä. (about 1964). Määä ehdotin ennen nauhotusta ohjaajalle, että voisitteko kuvata tään esityksen mustavalkosena, että saatais semmonen alkuperänen 60-luvun tunnelma. Ohjaaja katto mua kuin jotakin imbesilliä ja sano, että eihän mitään voida kuvata enää mustavalkosena, koska ne ihmiset, joilla on väritelkkari luulis sillon, että niiden telkkari on rikki!
Määä menin näin suuren yksinkertaisuuden edessä täysin sanattomaks ja ajattelin, että en määä voi puhua tommosen tollon kanssa yhtään mitään.
No, sitten alettiin ottaan narulle kuvaa; se Alibi oli täytetty "tv-yleisöllä" eli se oli muka olevinaan live-keikka, mutta itse asiassa kuvausharjottelu ja ehkä varsinainen kuvauskin otettiin moneen kertaan. Kun oltiin pari kertaa vedetty Rautalankabändiä, niin se ohjaaja tuli sanoon, että määä oon ny miettiny tota sun ideaas ja aattelin, että jos tehtäis muuten mustavalkosena, mutta jätetään toi ylhäällä oleva värivalojen valoramppi värilliseks, niin sillon väri-teeveenkin onnelliset omistajat tajuaa, ettei niiden kallis vehje oo rikki!
Mulla pyöri kielen päällä ilmotus, että eikös ne ny sitten luule, että niiden tv on rikki siten, että värit näkyy ainoastaan yläreunassa, mutten viittiny sanoo mitään muuta, kun jooo sehän kuulostaa tosi makeelta. Ja näin sitten oliskohan Mainos-TV:ssä tehtiin historiaa eli värillisenä aikana ekan kerran osittain mustavalkosta kuvaa.

Täää videon tekoporukka osti jollain melko kovalla hinnalla kopiointioikeudet kolmeen biisiin tästä sessiosta. Romppu on varsinaisesti Eppu-Popeda-Alatalo akselilla liikkuvaa materiaalia (Epuista on muistaakseni joku ennen julkaisematon pätkä myös mukana) eli Kontravirtanen on siinä semmonen outo sidekick, ja meidän bändin esitys on jopa mielettömän jäykkää ja jännittynyttä ja paikalleen jähmettynyttä eli ei juurikaan muistuta sitä Kontraa, joka myöhemmin räjähteli pitkin Suomea.

Näin se käy
toivooo
Alibido"Virtanen Kontravirtanen Kontra Moog & Morkoonit Kylmä Rinki
Moogetmoogs Moog Konttinen Moog In Bändi Rocky Horror Muilla levyilläMoog-etusivu Uutiset Discografia Bibliografia Kuvagalleria Lehtijutut Sanoitukset