M O O G  K O N T T I N E N
Tarina Jerry Cottonista


jerry.jpg Vuonna 1978 Loven studiossa kävi kaikenkarvasta sakkia Kontran tehdessä "Kontran toinen puoli" älppäriä. Studion keittiössä istui mm. Tommie Mansfield syömässä eväitään. Eväsleipänsä tämä Suomen viimeinen aito lännen mies kaivoi repustaan ja voiteli ne Koskenlaskijalla vyöllä roikkuvasta tupesta vetäisemällään puukolla erittäin kätevästi. Puukko oli kauhavalainen ja veriuralla varustettu. Tommie ei hiljaisen lännen sankarin malliin suostunut meille "arkajaloille" vaihtamaan sanaakaan.

Lähellä asuva Kojo poikkesi myös kuuntelemassa Tampesterin äijien rokkiviritelmiä. Parhaiten on kuitenkin jäänyt mieleen "Isokynä" Dave Lindholm, joka asui silloin vielä Helsingissä. Dave sattui saapastelemaan studioon juuri kun "Jerry Cotton" alkoi olla miksausta vailla. Dave kuunteli biisiä pää kallellaan ja sanoi suorasukaiseen tapaansa leveästi virnistäen: "Tää on hitti!"

Me ei oltu vielä mitään singlebiisiä edes ajateltu ja tässä LP-kokonaisuudessakin Jerry oli suhteellisen tuore tuote, siihen oli sanat tehty vasta pari päivää aikaisemmin. No me aateltiin, että Dave vaan halus kehua ja olis sanonut samat sanat mistä biisistä hyvänsä, mutta Dave olikin tosissaan ja on myöhemmin muistuttanut usein, että "mitäs mä sanoin!"

Jonkun ajan päästä Atte Blom sanoi myös, että tehdäänkö tästä Cottonista single ja me siihen sitten, että mikäs siinä. Jotenkin se älpeen teko oli akuutimpi juttu ja mahdolliset singlet oli aina vähän semmosia sidekickejä. No tää sidekick sattukin oleen tavallista merkittävämpi.

Kun singlen teko oli päätetty mentiin entiselle Epilän nahkatehtaalle ottaan valtava määrä mustavalkosia valokuvia, joissa Kontra seikkailee Jerry Cotton hengessä. Kun vielä saatiin puhuttua (vinyyli)singlen kansi normaalista neliöstä poikkeavaksi siten, että se oli muodoltaan oikean Jerry Cotton lehden näkönen ja kokonen, niin jopas sen yläosa Jerry Cotton teksteineen erottui mukavasti levykaupassa muiden singlein yläpuolelle.

Menestystarina oli valmis, Suomi alkoi soida serenaadia G-ruudissa!

G-Voima jyllää
M00G
27.01.2003

   Julkaistu Kontran Jerry Cotton -cds:n sisäkannessa.


Moog-etusivu Uutiset Sanoitukset Kuvagalleria Lehtijutut