Viimeisimmät päivitykset:

Sivusto:
11.06.2024 klo 02:22:03
Kalenteri:
01.06.2024 klo 18:13:05
Vasen valikko: Julkaisut
Oikea valikko: Muut linkit
Viimeisimmät päivitykset:

Sivusto:
11.06.2024 klo 02:22:03
Kalenteri:
01.06.2024 klo 18:13:05
 • Vuoden 2024 käännössarjakuvia

  11.09.2023 klo 18:09:58 – päivitetty 24.04.2024 klo 17:29:47

  Tammikuu  Sirius, François Walthéry: Natasha: Sininen haukka (BD-sarja 19) (L'Épervier bleu)
  Natasha lukee jälleen isoäitinsä päiväkirjaa tämän sodan jälkeisistä seikkailuista. Purjehtiessaan "Sinisen haukan" kyydissä kohti Eurooppaa Natashan isoäiti ja Walterin isoisä törmäävät 1900-lukulaiseen merirosvoon nimeltä Blackmoon, joka havittelee korvaamattomia helmiä ja on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen ne. Muinaisen "helmisaaren" kartta johtaa nahistelevan sankariparin kaikkien aikojen seikkailuun. Walthéryn mestarillinen kuvitus elävöittää käsikirjoittaja Siriuksen merellistä tarinaa.
  48 sivua.  Gianluigi Bonelli - Erio Nicolò / Gianluigi Bonelli - Giovanni Ticci / Gianluigi Bonelli - Fernando Fusco: Tex Willer -kirjasto 72: Dakotojen viesti (Il messaggio di Dakotas)
  Tex kumppaneineen paljastaa kaamean rikossuunnitelman: Great Fallsin ahne intiaaniasiamies on katkaissut elintarvikkeiden toimittamisen rauhallisille dakotoille tuhotakseen heimon ja saadakseen haltuunsa alueen kultaesiintymät. Seuraavassa kertomuksessa Tex ja Tiger Jack tutkivat Kaibab-vuorilla kadonneiden intiaaninaisten arvoitusta. Toverukset pelastavat nuoren Hanaban koskesta, ja sitten Tex tunkeutuu verenhimoisten punanahkojen leiriin vapauttaakseen toisetkin vangitut tytöt.
  304 sivua.

  Helmikuu  Tim Probert: Lightfall 1: Viimeinen liekki (Lightfall 1: The Girl and the Galdurian)
  Bea elelee suurilla lyhdyillä valaistulla Irpa-planeetalla kasvattiukkinsa, viisaan Possuvelhon kanssa, joka on rohdosmestari ja Ikuisen liekin vartija. Kun ukki katoaa salaperäisesti, Bean on lähdettävä seuraamaan hänen jälkiään. Avukseen tyttö saa Cadin, reipashenkisen galdurialaisen, joka hänkin etsii Possuvelhoa. Mutta ikuinen pimeys uhkaa Irpaa...
  256 sivua.  Katie Cook - Elli Puukangas: Sielunratsastajat: Pimeyden laulu (Soul Riders: Dark Song)
  Jorvikissa kasvaa muinaisia elämää varjelevia puita, joiden juuret ulottuvat saaren jokaiseen kolkkaan, mutta jokin on vialla. Puista huokuu pimeyden laulu, ja Lisan, Annen, Alexin ja Lindan on selvitettävä, mistä oikein on kyse. Koko elämän kiertokulku on uhattuna, mutta ehkäpä pieni lintu voi johdattaa Sielunratsastajat oikealle polulle ennen kuin on myöhäistä?
  160 sivua.  Juan Díaz Canalès - Juanjo Guarnido: Blacksad 7: Kun kaikki sortuu osa 2 (Alors, tout tombe - Seconde partie)
  Blacksadin viimeisin seikkailu päättyy ryminällä! Kissaetsivän ystävä, lehtimies Weekly on pidätetty epäiltynä murhasta. Kykeneekö Blacksad todistamaan, että Weekly on lavastettu? Samaan aikaan julma Shelby jatkaa ruumiiden tehtailuja, eikä mikään tunnu estävän häikäilemättömän grynderi Solomonin puuhia. Kaiken huipuksi Blacksadin vanha mielitietty Alma on palannut kaupunkiin.
  56 sivua.  Marine Lachenaud, Olivier Serrano - David Etien, Philippe Fenech: Idefix ja Voittamattomat 3: Hyvää huomenta, Parisium! (Ça balance pas mal à Lutèce!)
  Asterixin ja Obelixin uskollinen ystävä Idefix jatkaa seikkailua omassa albumisarjassaan. Sarjan kolmannessa osassa törmätään Asterix-albumeista tuttuihin kyläläisiin, jotka Idefix eläinkavereineen on valmiina pelastamaan pulasta. Mukana on myös kaksi muuta seikkailua Parisiumin asukkaiden parissa, tuttuun vauhdikkaaseen tyyliin.
  48 sivua.  Lee Falk - Phil Davis: Taika-Jim ja jäädemonit (Mandrake the Magician)
  Taika-Jim (Mandrake) on yksi maailman ja Suomen tunnetuimmista sarjakuvista. Se ilmestyi viikottaisena sunnuntaisarjana 1934-2013 ja sitä piirrettiin myös sarjakuvalehtiin Amerikassa ja Italiassa. Tähän albumiin on valittu kahdeksan sunnuntaiseikkailua 1940- ja 1950-luvuilta. Seikkailut ovat puhdasta scifiä ja fantasiaa. Niissä liikutaan Afrikan viidakoissa, Pohjoisnavalla, valtameren pohjalla ja avaruudessa. Vieraiden kulttuurien edustajat kaukaisilta planeetoilta vierailevat maapallolla ja Taika-Jim viedään usein vieraille planeetoille tahtomattaan. Suurinta osaa albumin seikkailuista ei ole julkaistu missään Apu-lehdessä 1950-luvulla ilmestymisen jälkeen.
  160 sivua.  Russ Manning: Tarzan: Paluu Opariin (Tarzan: The Complete Russ Manning Newspaper Strips Vol. 1)
  Yksi suosituimmista Tarzan-kirjoista on Tarzan ja Oparin aarre. Nyt julkaistavassa kirjassa seikkailu saa jatkoa, kun Tarzan ryöstetään Opariin. Tarzanin poika Korak lähtee etsimään isäänsä tarunhohtoisesta, eristäytyneestä kaupungista, joka on täynnä rikkauksia. Russ Manningia pidetään Tarzan-sarjakuvien taitavimpana piirtäjänä. Hän piirsi sarjaa 1967-1979 sekä sanoma- että sarjakuvalehtiin. Tämä albumi koostuu arkipäiväsarjoista 1967-1969. Albumin seikkailuja ei ole julkaistu täydellisenä aiemmin suomeksi.
  160 sivua.  Carl Barks: Carl Barksin sankarit: Pelle Peloton
  Pelle Peloton on yksi Ankkalinnan kiehtovimmista hahmoista. Tähän näyttävään opukseen on koottu Carl Barksin klassisia Pelle-tarinoita, joissa urhoollinen keksijä pääsee osoittamaan nokkeluutensa - vaikka aina keksinnöt eivät täysin vastaakaan sitä, mitä niiden toivottiin tekevän. Mukana kuvioissa on toki Pellen uskollinen Pikku Apulainen! Kirja sisältää mm. tarinat "Ajatuslaatikot", "Teräsmadot" ja "Keksijäin mittelö".
  136 sivua.  Carl Barks: Carl Barksin Aku Ankka 7
  Tästä osasta löytyvät klassiset tarinat "Rämeikön arvoitus", "Rottasota" ja "Akun höyrylaiva".
  48 sivua.  Lise Myhre: Nemi 48: Kummaa kauneutta
  Goottityttö Nemin ja hänen ystäviensä hauskassa ja piikikkäässä seurassa on helppo viihtyä. Kun maailman tapahtumat masentavat, Nemi sukeltaa musiikin, kirjojen ja elokuvien maailmaan, joka on hänelle välillä, tai useinkin, harmaata arkipäivää todellisempi. Nemi-kokoelma on täynnä mustaa huumoria, oivalluksia ja samastumisen hetkiä vanhoille ja uusille Lise Myhren sarjakuvan lukijoille.
  48 sivua.

  Maaliskuu  Alessandro Ferrari - Igor Chimisso, Matteo Piana: Star Wars: The Mandalorian - 1. tuotantokausi (Star Wars: The Mandalorian - Season One)
  Mandalorialaisen palkkionmetsästäjän yksinäinen taival saa oudon käänteen, kun matkaseuraksi sattuu kaikkien tavoittelema muukalaispienokainen. Kaksikko saa vastaansa omituisia olentoja, vanhoja vihollisia ja jopa pahan Imperiumin uudesta noususta haaveilevan julmurin. Tarina on sarjakuvaversio huippusuositun TV-sarjan ensimmäisestä tuotantokaudesta.
  80 sivua.  Frank Miller - David Mazzucchelli: Daredevil: Kiirastuli (Born Again)
  Frank Millerin (Yön ritari, Sin City) ja David Mazzucchellin (Batman: Ensimmäinen vuosi) legendaarinen Daredevil-tarina julkaistaan nyt suomeksi hienona kokoelmana. Tarinassa sankarin verivihollinen Kingpin saa selville Daredevilin salaisen henkilöllisyyden ja tuhoaa tämän elämän täysin. Kykeneekö Matt Murdock pelastamaan henkensä? Upeasti kuvitettu, piinaavan jännittävä tarina on toiminut innoittajana Disney+:n uudelle "Daredevil: Born Again" -televisiosarjalle.
  168 sivua.  Edgar P. Jacobs: Blake ja Mortimer: Suuren pyramidin arvoitus osa 2 (BD-sarja 20) (Le Mystère de la Grande Pyramide - Tome II)
  Blaken ja Mortimerin seikkailu Egyptissä jatkuu! Vaikuttaa siltä, että vastustajat ovat onnistuneet tappamaan kapteeni Blaken. Lohduton professori Mortimer vannoo kostoa, mutta pärjääkö hän yksin Olrikille ja häikäilemättömille aarrevarkaille? Tutkimukset johtavat Mortimerin suuren pyramidin uumeniin. Edgar P. Jacobsin kaksiosainen merkkiteos päättyy tässä jännittävässä albumissa.
  56 sivua.  Blutch: Lucky Luke: Uudet seikkailut 18: Kurittomat (Les Indomptés)
  Blutch eli Christian Hincker nousi 1990-luvulla ranskalaisen sarjakuvan kirkkaimpaan kärkeen. Nyt tämä useasti palkittu sarjakuvantekijä pääsee esittelemään oman tulkintansa legendaarisesta Lucky Lukesta. Nykysarjakuvan jättiläinen on jo näyttänyt kyntensä historiallisten aiheiden käsittelijänä, joten herran näkemystä Villistä lännestä odotetaan vesi kielellä ympäri maailmaa. Ranskassa tämä albumi on ehdottomasti sarjakuvavuoden suurimpia tapauksia. Luvassa on villiä viivankäyttöä ja kurittomia kakaroita, kun Blutch ottaa haltuunsa Morrisin luoman maailman.
  48 sivua.  Carbone - Gijé: Soittorasia 4: Kummallinen katoaminen (La mystérieuse disparition)
  Nola-tytön seikkailut maagisessa Pandorientin maailmassa jatkuvat. Nola löytää vintiltä äidin avaimen, jonka kuva on äidiltä jääneessä päiväkirjassa. Avaako avain kenties jotakin Soittorasian maailmassa? Siellä Nola, Igor ja Andrea tutustuvat Pajuun, jonka opettaja on kadonnut salaperäisesti, joten kolmikko päättää auttaa uutta ystäväänsä. Lisäksi Lamusteka on joutunut hankaluuksiin.
  56 sivua.  Giorgio Giusfredi - Carlos Gomez: Tex Willer -värialbumi 5: Yellow Birdin legenda (La leggenda di Yellow Bird)
  Halki Montanan lumisten erämaiden pieni sotilaspartio kuljettaa vankia Fort Ellisiin aavistamatta, että lähellä vaanivat Valkoisen Kojootin hurjat cheyennet! Tex Willer ja Kit Carson yrittävät pelastaa sotilaat varmalta kuolemalta. Kun linnakkeesta lähetetyistä apujoukoista ei ole vielä tietoakaan, ilmestyy Texin ja sotilaiden tielle odottamaton hahmo: kasvonsa auringonkeltaisiksi maalannut Yellow Bird. Onko tämä yksin ratsastava naissoturi mahtava liittolainen vai uusi pelottava vastustaja?
  52 sivua.  Gianluigi Bonelli - Fernando Fusco / Gianluigi Bonelli - Erio Nicolò: Tex Willer -kirjasto 73: Piutien lähteet (Le sorgenti dei Piutes)
  Tex ja Carson lupaavat auttaa etsimään Tom Fosteria, jonka intiaanit ovat ryöstäneet kaksikymmentä vuotta aikaisemmin. Kaverukset nappaavat käsittelyynsä asekauppias Bud Randolphin saadakseen tältä tietoja oudosta vaaleatukkaisesta punanahasta. Randolph luulee, että rangerit ovat vainunneet hänen suunnitelmansa toimittaa kivääreitä kapinoiville comancheille. Sillä välin Lone Wolfin kylässä valkoinen intiaani saa kuulla Yön kotkan etsivän häntä.
  304 sivua.  Ulf Granberg, Janne Lundström, Jaime Vallvé, Heiner Bade: Mustanaamio: Kaksoisolento
  Ruotsalainen Ulf Granberg kirjoitti monia Mustanaamion ikimuistoisimpia seikkailuja. Tähän tuhtiin sarjakuvapakettiin on koottu neljä Granbergin luomaa klassikkoa 1970-luvulta: Jogamiehen aarre, Kaksoisolento, Aavikon poika sekä Pako Paholaissaarelta. Sarjat on restauroitu ja huolellisesti ladottu uudelleen.
  116 sivua.  Donne Avenell, Ellis W. Evans, Alf Wallace - Hugo Pratt: Hugo Pratt 5: Merijalkaväki hyökkää!
  Merijalkaväki hyökkää -albumi kertoo kuninkaallisesta iskujoukosta, joka suorittaa vaarallisia tehtäviä vihollislinjojen takana, muun muassa Ranskan rannikolla ja Norjan vuonoilla. Toisessa tarinassa kerrotaan australialaisesta lentäjästä, joka liittyy Englannin ilmavoimiin.
  128 sivua.  Akane Shimizu: Solut työssä 1 (Hataraku Saibou)
  Kuin animaation Olipa kerran elämä mangaversio huumorinupit kaakossa! Päähenkilönä on juuri työnsä aloittanut punainen verisolu, joka joutuu monenlaisiin kommelluksiin virusten, valkosolujen, verihiutaleiden ja muun ihmisruumista asuttavan väen kanssa. Hurjan komedian ohessa lukija on vaarassa oppia kaikenlaista oman kroppansa toiminnasta.
  192 sivua.

  Huhtikuu  Tea Orsi - Elisa Cristantielli, Giovanni Rigano, Marco Forcelloni, Mario Oscar Gabriele, Michela Cacciatore, Rosa La Barbera: Encanto (Encanto)
  Vuorten kätköissä sijaitsee salaperäinen talo täynnä magiaa. Sen asukkaat ovat yhtä hämmästyttäviä kuin talo itse, sillä kaikilla Madrigalin perheessä on oma erityinen taikavoimansa. Kaikilla paitsi 15-vuotiaalla Mirabelilla, joka on vain ihan tavallinen tyttö. Kun taikuus on vaarassa, Mirabel kuitenkin saattaa olla ainoa, joka voi pelastaa sen.
  64 sivua.  Jean-Claude Fournier: Pikon ja Fantasion seikkailuja: Tyranni Kodo (BD-sarja 21) (Kodo le tyran)
  Sankaripari Piko & Fantasio on nyt osa BD-sarjaa! Tämä aiemmin suomentamaton Fournierin kirjoittama ja piirtämä tarina vie miekkoset Aasian perukoille salaperäiseen Catungin valtioon, jota hallitsee hirmuinen, puluja inhoava marsalkka Kodo. Maahan pääseminen osoittautuu kuitenkin varsin vaikeaksi, ja matkalla sankarit joutuvat eroon toisistaan. Komeasti kuvitettu tarina tarjoilee komiikkaa, yllätyskäänteitä, identiteettikriisejä sekä sankarillisia sissejä!
  48 sivua.  Malin Falch: Pohjantuli 6: Porttipuu osa 2 (Portaltreet, del 2)
  Viimeisen taistelun aika Peikkolaaksossa koittaa, kun viikingit ottavat yhteen Espenin ystävien kanssa. Sankareiden tilanne vaikuttaa epätoivoiselta, mutta kamppailuun puuttuu yllättäen myös kolmas osapuoli, jonka voimat saattavat koitua tämän mielikuvituksellisen maailman tuhoksi. Norjalaisen Malin Falchin luoma fantasiasarjakuva on hurmannut myös suomalaiset lukijat, ja saaga huipentuu tässä sarjan kuudennessa kirjassa.
  144 sivua.  John Wagner, Alan Grant - Ron Smith, Ian Gibson, Steve Dillon: Judge Dredd: Kuoleman morsian (Judge Dredd: The Daily Dredds Vol. 1)
  Judge Dredd on kovaotteinen lainvalvoja tulevaisuuden levottomassa Mega Cityssä, jossa suurin osa asukkaista on työttömiä ja rikollisia. Sarja on Englannin suosituin sarjakuva, joka aloitti omana lehtenään 1977 ja ilmestyy edelleen. Tässä albumissa on neljä sanomalehdissä ilmestynyttä pitkää seikkailua, joita ei ole aikaisemmin julkaistu suomeksi.
  144 sivua.  Claudio Nizzi - Giampiero Casertano: Maxi-Tex 47: Neljä kostajaa (I quattro vendicatori)
  Sisällissodan aikana sadistinen eversti Forrest toimi hirvittävän Helmiran vankileirin komentajana. Henkensä menetti tuhansia etelävaltojen sotavankeja. Joku henkiin jääneistä vangeista ei ole unohtanut, vaan odottanut pitkään päästäkseen toteuttamaan säälimättömän kostonsa. Texin ja Carsonin pitkä, eeppinen ihmisjahti vie heidät verisille poluille, väkivaltaisiin kaupunkeihin, rautateiden rakennustyömaille, autiomaihin ja vuorille. Takaa-ajon kohteena ei ole vain yksi mies, vaan neljä salaperäistä kostajaa, joita sankarimme tavoittelevat lännen villeissä maisemissa.
  336 sivua.  Don Rosa: Don Rosa -kirjasto 6: Matka maan keskipisteeseen (The Universal Solvent)
  Kirjan nimitarinassa Pelle Peloton kehittää yleisliuottimen, joka uhkaa tuhota koko maapallon. "Olla kuin ei olisikaan" kertoo, millainen maailma olisi ilman Aku Ankkaa. Muissa tarinoissa Roope lähtee jahtaamaan Kroisoksen aarretta ja kutistuu minikokoiseksi yhdessä Akun kanssa - Karhukoplan suureksi riemuksi.
  212 sivua.  Carl Barks: Carl Barksin Aku Ankka 8
  Tästä osasta löytyvät klassiset tarinat "Luistelukilpailu", "Hummani hei!", "Jääkaappimysteeri", "Vinha villivarsa" ja "Suuri kanjoni".
  48 sivua.  Martin Quenehen - Bastien Vivès: Corto Maltese: Musta valtameri (Océan noir)
  Nuori Corto Maltese on merirosvona Tyynellä valtamerellä Japanin rannikolla ja joutuu auttamaan japanilaista ystäväänsä, joka on Perun japanilaisia. Matka jatkuu Tokion kautta Peruun ja siellä hän kohtaa taas vanhan tuttavansa Rasputinin. Tämä ranskalaisten tekijöiden teos aloittaa sarjan nuoresta Corto Maltesesta.
  168 sivua.

  Toukokuu  Sylvia Douyé - Paola Antista: Sorceline 3: Tyttö joka etsi itseään (Au cœur de mes zoorigines)
  Sorcelinen kryptoeläintieteenopinnot Vorninsaarella jatkuvat. Lasipatsaiksi muuttuneiden opiskelukavereiden mysteeri on nyt ratkennut - mutta mikä on tuo kerrassaan omituinen eläin, jonka ainoastaan Sorceline kykenee näkemään? Lisäksi Sorceline yrittää selvittää oman syntyperänsä salaisuuden, ja pitääpä oppilaiden hoitaa myös uusia eläinpotilaita. Värikkään fantastinen sarja kertoo taikakoulusta, jossa opetellaan hoitamaan mielikuvituksellisia eläimiä.
  48 sivua.  Mauro Boselli - Maurizio Dotti: Tex Willer -suuralbumi 46: Texasin kunnian tähden (Per l'onore del Texas)
  Tex Willer ja Kit Carson palaavat Yhdysvaltain sisällissodan melskeisiin! Kun Texas päättää liittyä kapinoivaan Konfederaatioon, Nuecesin laakson Unionille myötämieliset siirtolaiset joutuvat vaaraan. Kit Carson lähtee pelastusretkelle kuvernöörin pyynnöstä. Toisaalla tiedustelijana toimiva Tex törmää Pinkertonin etsivään, joka on suorittamassa salaista tehtävää presidentti Lincolnin lukuun. Toveruksilla on vastassaan niin armoton lynkkaajakopla kuin raa'at partisaanirangeritkin.
  240 sivua.  Gianluigi Bonelli - Erio Nicolò / Gianluigi Bonelli - Guglielmo Letteri: Tex Willer -kirjasto 74: Karkurit (I disertori)
  Tex tapaa vaaleatukkaisen intiaanin ja kertoo tälle mahdollisuudesta palata valkoisten pariin. Keltatukka päättää kuitenkin jäädä sinne missä on varttunutkin. Seuraavassa seikkailussa Tex tavataan San Franciscossa. Kiinalaiskopla ryöstää nuoria naisia kotikylistään myydäkseen heidät orjiksi valtameren toiselle puolelle. Tex ryhtyy tuhoamaan Kalifornian Chinatownin oopiumi- ja peliluolia, joiden hoitajina toimivat Lohikäärmeen tyttären lahkon jäsenet.
  304 sivua.  Marco Rota: Aku Ankka: Kuninkaan kultainen istuin
  Italialainen Marco Rota on yksi arvostetuimpia Aku Ankka -sarjakuvien taiteilijoita - hänen lennokas viivansa on koristanut Disney-hahmojen seikkailuja jo 1970-luvulta lähtien. Tämä hieno albumi tarjoilee täyden kattauksen Rotan hulvattomia Aku-seikkailuja, mukana ovat mm. tarinat "Sisimmässään nuori", "Suolaisen meren rosvot", "Mielevä mies" sekä huima "Kuninkaan kultainen istuin".
  112 sivua.

  Kesäkuu

  Roger Leloup: Yoko Tsuno: Viesti ikuisuuteen (BD-sarja 22) (Message pour l'éternité)
  Yoko palkataan lentäjäksi vaaralliseen tehtävään. Vuonna 1933 jäljettömiin kadonnut lentokone on löytynyt valtavan kraatterin pohjalta, sillä vuosikymmenten hiljaisuuden jälkeen kone on lähettänyt oudon radioviestin. Koneessa on Englannin salaisen palvelun asiakirjoja, ja Yokon tehtävä on laskeutua kraatteriin pienellä purjelentokoneella hakemaan tärkeät paperit. Mutta tietyt tahot eivät halua hänen onnistuvan, ja ovat valmiita estämään tehtävän tavalla tai toisella. Klassinen seikkailu julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suomeksi albumimuodossa.
  48 sivua.  Kazu Kibuishi: Amuletti 1: Kivenvartija (Amulet 1: The Stonekeeper)
  Salaperäinen amuletti avaa sisaruksille oven fantastisen upeaan mutta vaaralliseen maailmaan. Isän traagisen kuoleman jälkeen Emily ja Navin muuttavat äitinsä kanssa suvun ikivanhaan taloon. Outo talo osoittautuu vaaralliseksi. Pian hirmuinen lonkeroinen olento vie äidin mukanaan. Emily ja Navin seuraavat häntä maailmaan, josta löytyy uusia ystäviä, puhuvia eläimiä, jättiläisrobotteja ja varjomaisia vihollisia. Alkaa uskomaton seikkailu: Emily saa tietää olevansa Kivenvartija ja välttämätön maailman selviytymiselle.
  192 sivua.

  Carl Barks: Carl Barksin Aku Ankka 9
  Tästä osasta löytyvät klassiset tarinat "Rautanokkatikka", "Silmät niskassa", "Nappuladekkarit", "Suuri vesihiihtokilpailu" ja "Jouluista parhain".
  48 sivua.  Nanahiko Takagi: Angolmois - Taistelu Tsushimasta 1 (Angolmois - Genkou Kassenki)
  Vuosi on 1274. Mongolien imperiumi tahtoo valloittaa Japanin, ja maihinnousulaivasto suuntaa Korean niemimaalta kohti Kyūshūta. Kulkureitillä sijaitsee pieni Tsushima-saari. Sen väki elättelee toivoa, että vihollinen purjehtisi heidän ohitseen. Mutta kohtalo ei ole niin suopea... Samoihin aikoihin Tsushimaan saapuu veneellinen emämaasta karkotettuja rikollisia. Heidän joukossaan on Kuchii Jinzaburō, pääkaupunki Kamakurassa poliittisiin juonitteluihin sotkettu ja petturiksi julistettu soturi. Mongolien saapuessa hän ja muut karkotetut joutuvat päätöksen eteen: Puolustaako saarta ylivoimaista hyökkääjää vastaan vai yrittääkö paeta myrskyisän meren yli omin neuvoin?
  192 sivua.

  Ichigo Takano: Orange 1 (Orange)
  Lukion toista luokkaa Naganossa käyvä Naho hämmästyy saadessaan kirjeen itseltään - 10 vuoden päästä tulevaisuudesta! Vanhempi Naho varoittaa nuorempaa jostakin, jota tämä tulee katumaan loppuikänsä. Hän ei avaa asiaa tarkemmin, mutta se liittyy jotenkin uuteen oppilaaseen, joka on juuri muuttanut Tokiosta. Aluksi Naho tietenkin epäilee kirjeen aitoutta, mutta joutuu muuttamaan mielensä, kun kirjeen mainitsemat tapahtumat alkavat toteutua...
  192 sivua.

  Heinäkuu

  Fred: Filemon: Santarmien saari (BD-sarja 23) (L'île des brigadiers)
  Filemonin surrealistiset seikkailut Atlantin kirjainten maailmassa muuttuvat aina vain hurjemmiksi. Tällä kertaa Filemon ja Bartolomeus kipuavat kirjaimille köyttä pitkin - ja pääsevätkin Bartolomeuksen kaipaamalle A:lle, mutta jokin on pahasti pielessä. Saarta hallitsevat hirviömäisen kokoiset santarmit, jollaisia saarella ei ennen ole ollut. Mikä valtavien hahmojen salaisuus on? Suuren suosion saanut Filemon yllättää taas lukijansa ja nyrjäyttää todellisuuden toiseen suuntaan.
  48 sivua.  José Luis Salinas: Cisco Kid: Musta ratsastaja (The Cisco Kid)
  Cisco Kid on amerikkalaisen kirjailijan O. Henryn luoma latinalaisamerikkalainen lännensankarihahmo, joka on seikkaillut niin kirjoissa, sarjakuvissa, elokuvissa kuin TV-sarjassa. Cisco Kid esiintyy kahdessakymmenessä elokuvassa, joista viimeisin on vuodelta 1994. TV-sarja on vuosilta 1950-1956, ja sitä esitettiin Suomessakin. Sarjakuva ilmestyi Suomessa aikanaan useissa lehdissä. Sarjakuva on restauroitu Euroopassa ja sitä ilmestyy kirjoina ainakin Espanjassa ja Saksassa. Päähenkilöt, Cisco Kid ja Pancho ovat latinotaustaisia, mikä on ainutlaatuista sarjakuvissa. Sarjan piirtäjä José Luis Salinas (1908-1985) oli argentiinalainen, ja 1951-1967 ilmestynyt Cisco Kid oli hänen päätyönsä.
  144 sivua.  Tatsuki Fujimoto: Chainsaw Man 1 (Chainsaw Man)
  Chainsaw Man on japanilainen mangasarja, joka keskittyy Denjiin, nuoreen mieheen, jolla on kyky muuttaa osia kehostaan moottorisahoiksi, ja joka metsästää demoneita maksaakseen edesmenneen isänsä velat pois ja saavuttaakseen paremman elämän.
  192 sivua.  Koyoharu Gotouge: Demon Slayer 1 (Kimetsu no Yaiba)
  Kimetsu no Yaiba (Demon Slayer) on japanilainen mangasarja joka seuraa Tanjiro Kamadoa, nuorta poikaa, joka ryhtyy demoninmetsästäjäksi kostaakseen demonien teurastaman perheensä ja parantaakseen siskonsa Nezukon, joka on muuttunut demoniksi.
  192 sivua.

  Elokuu

  Roger Stern - Marshall Rogers: Tohtori Outo: Oudot maailmat (Doctor Strange)
  Stephen Strange on Tohtori Outo - mystisten taitojen ja mustan magian mestari, joka suojelee ihmiskuntaa tuonpuoleisilta vaaroilta ja hyökkäyksiltä. Elokuvista tuttu, charmikas sankari kohtaa tässä upeasti kuvitetussa albumissa pahimmat vastustajansa: Paroni Mordon, Dormammun ja Painajaisen. Epätoivoinen tehtävä vie Oudon ajassa taaksepäin aina toiseen maailmansotaan ja muinaiseen Egyptiin asti. Huikeasta tarinasta vastaa maineikas Roger Stern, joka muistetaan Suomessakin loistavista Hämähäkkimies- ja Mörkö-käsikirjoituksistaan. Albumin on kuvittanut Batmanin legendaarinen piirtäjätiimi Marshall Rogers ja Terry Austin.
  136 sivua.

  Carbone - Gijé: Soittorasia 5: Silkkikotkan sulat (Les plumes d'aigle douce)
  Nola on jäänyt ansaan Soittorasian maailmaan - kotiin vievä portti ei aukea, sillä avain on tipahtanut sen toiselle puolelle. Atnon tietää sopivan loitsun, jolla tilanne ratkaistaan - mutta yksi sen ainesosa on silkkikotkan sulka, ja sen hankkiminen ei käykään helposti.
  56 sivua.

  Delaf: Niilo Pielinen: Pielisen paluu (Le retour de Lagaffe)
  Toimiston tuholainen Niilo Pielinen on palannut! Upouudessa Delafin piirtämässä albumissa Niilo jatkaa uutterasti keksintöjensä kehittelyä ja työtovereiden tahatonta piinaamista. Karstu, Kursio, johtaja Pappenskiöld ja muut ovat ehkä helisemässä, mutta lukijoilla riittää naurettavaa klassikkosarjan palatessa pitkän tauon jälkeen!
  48 sivua.

  Yves Coulon, Simon Lecocq, Cédric Bacconnier - Philippe Fenech, Rudy, David Etien: Idefix ja Voittamattomat 4: Karvaturrit gladiaattoreina (Les Irréductibles font leur cirque)
  Idefix ja hänen eläintoverinsa jatkavat sinnikästä ja lystikästä kapinointiaan roomalaisia valloittajia vastaan sekä Parisiumin kujilla että ympäröivissä metsissä tässä kolmen seikkailun kattauksessa. Sankarimme saavat tilaisuuden loistaa roomalaisen sirkuksen areenalla, jolla he saavat vastaansa nälkäisen leijonan. Italialaisen ja ranskalaisen kokkaustaidon ystäville on luvassa fuusiokeittiön antimia, kun kenraali Labienuksen kokki joutuu mahdottoman haasteen eteen. Kolmannessa seikkailussa roomalaisten epäonninen projekti muuttaa gallien hiidenkivet pylväiksi saa sekä lentävän lähdön että huipennuksen, kiitos pöllö Nocturnixin keitosten.
  48 sivua.  Gianluigi Bonelli - Guglielmo Letteri / Gianluigi Bonelli - Aurelio Galleppini: Tex Willer -kirjasto 75: Tombstonen kaduilla (Nelle strade di Tombstone)
  Tex taistelee San Franciscossa nuoria tyttöjä ryöstävää kiinalaista rikollisjärjestöä vastaan. Sinisen pelikaanin peliluola tuhotaan, mutta rikolliset käyvät vastahyökkäykseen ja sieppaavat Kit Carsonin. Kun Carson on vapautettu, edessä on ratkaiseva taistelu. Tex myös jäljittää Arizonassa viittä säälimätöntä päänahanmetsästäjää, jotka ryöstävät maatiloja intiaaneiksi pukeutuneina. Tex seuraa rikollisten jälkiä Tombstoneen, missä sheriffi on valmis suojelemaan pahantekijöitä.
  304 sivua.  William Patterson - Sydney Jordan: Jeff Hawke: Ylivaltias (Jeff Hawke)
  Jeff Hawke on älykäs, omaperäinen ja tiedostava englantilainen scifi-sarjakuva, joka ilmestyi sanoma- ja sarjakuvalehdissä vuosina 1956-1974. Jeff Hawke on entinen RAF:n lentäjä, joka hoitaa tulevaisuuden Englannissa hankalia avaruushallinnon asioita. Sarja on aikuiseen makuun tehty eikä siinä yleensä ratkaista ongelmia väkivaltaa käyttäen. Kirjan seikkailut ovat sarjan huippukaudelta 1960-luvun lopulta.
  160 sivua.

  Don Rosa: Don Rosa -kirjasto 7: Kymmenen avataran aarre (The Treasure of the Ten Avatars)
  Kokoelma sisältää mm. tarinat "Kymmenen avataran aarre", "Paino-ongelmia", "Hämäyksen hurrikaani" sekä "Ankka kuningas Arthurin hovissa".
  224 sivua.

  Carl Barks: Carl Barksin Aku Ankka 10
  Tästä osasta löytyvät tarinat "Aku Ankan huviretki", "Uudenvuodenlupaus", "Joe-poika Singaporesta" ja "Avantopyynnin asiantuntija".
  48 sivua.

  Lise Myhre: Nemi 49
  48 sivua.

  Raoul Cauvin - Berck: Sammy: Kylmää kyytiä (BD-sarja 24) (Le grand frisson)
  Sammy Day ja Jack Attaway törmäävät jälleen sekopäisiin tiedemiehiin. Hans ja Vonder ovat kehitelleet täydellisen atomivoimapatterin, mutta onnettomuuden seurauksena Vonderista tulee elävä voimalähde. Jack ja Sammy palkataan viemään Vonder turvaan Pohjoisnavalle, mutta myös tutut gangsterit ovat kiinnostuneet uudesta keksinnöstä.
  48 sivua.

  Val Holding - Hugo Pratt: Hugo Pratt 6: Battler Britton ja koston raketit
  Eurooppalaisen sarjakuvan suurmies värvättiin 1950-luvun lopussa kuvittamaan brittiläisiä sotatarinoita ja toimeksianto sisälsi myös kahden tarinan verran legendaarisen Battler Brittonin seikkailuja. Hugo Prattin omintakeinen ilmaisu maustaa myös tämän käytännössä supersankariksi laskettavan lentäjäheeroksen edesottamuksia, eli tällä kertaa emme näe hävittäjä-ässä Brittonia lennokkaimmillaan. Tämän päivän lukijan näkökulmasta nämä seikkailut nousevat kuitenkin siivilleen nimenomaan Prattin jykevän ja koruttoman viivan ansiosta.
  64 sivua.

  Tatsuya Endo: Spy x Family 1 (Spy x Family)

  Syyskuu

  Jim Starlin - George Pérez, Ron Lim: Kostajat: Ikuisuuden rautahanska (The Infinity Gauntlet)
  Julma titaani Thanos on saanut haltuunsa kaikki kuusi ikuisuuskiveä. Luomallaan "ikuisuuden rautahanskalla" hän hallitsee todellisuutta ja on valmis suunnattomiin hirmutekoihin miellyttääkseen valtijatartaan, Kuolemaa. Pystyvätkö maailman mahtavimmatkaan sankarit pysäyttämään Thanoksen? Jim Starlinin kirjoittama kosminen seikkailu oli esikuvana Marvelin suosituille "Avengers"-elokuville. George Pérezin ja Ron Limin upeasti kuvittama tarina julkaistaan nyt suomeksi ensi kertaa yksissä kansissa.
  248 sivua.

  Giovanni Di Gregorio - Alessandro Barbucci: Sisarukset Grémillet 5: Kolme toivomusta (Les trois souhaits)
  Grémillet'n siskot valmistautuvat joulun viettoon ja törmäävät salaperäiseen joulupukkiin, joka antaa jokaiselle tytölle yhden toiveen. Onko taikuutta oikeasti olemassa? Saako Cassiopée viimein nähdä yksisarvisen? Juhlatunnelman keskellä Lucillen kissa sairastuu vakavasti, voiko toive pelastaa kissaparan?
  48 sivua.  Mauro Boselli - Laura Zuccheri: Tex Willer -värialbumi 6: Pearl (Pearl)
  Nuori Pearl Hart törmää karismaattiseen lainsuojattomaan, joka muuttaa hänen elämänsä suunnan. Opittuaan ampumaan tarkasti helmiäiskoristeisella pistoolillaan hän alkaa rosvota postivaunuja Arizonassa yhdessä rakastajansa Joe Bootin kanssa. Kaksikko saa peräänsä ryhmän kovaotteisia vigilanteja - sekä Tex Willerin ja Kit Carsonin. Neuvokas Pearl tekee kaikkensa välttyäkseen joutumasta pahamaineiseen Yuman vankilaan. Lopulta Texin ja Kitin pitää jälleen Colteineen varmistaa oikeuden toteutuminen.
  48 sivua.

  Carl Barks, Don Rosa, Paul Halas, Vicar: Aku Ankka 90 vuotta 1934-2024
  Aku Ankka on hauskuttanut yleisöä ympäri maailman jo 90 vuotta! Alkaen ensiesiintymisestään animaatiossa "Viisas Kana kananen" tuo huono-onninen, temperamenttinen ja merimiesasuinen ankka on ehtinyt seikkailla ja töpeksiä monessa eri ammatissa ja kiertää maailmaa ankanpoikien sekä Roope-setänsä kanssa. Tähän tuhtiin juhlateokseen on koottu Akun valloittavia tarinoita eri aikakausilta.
  112 sivua.  Tim Probert: Lightfall 2: Linnun varjo (Shadow of the Bird)
  Lightfall-sarjan toisessa osassa rohkea kaksikko Bea ja Cad jatkaa etsintöjään pysäyttääkseen Kestin, myyttisen linnun, joka anasti auringon. Sankarimme olivat menettää henkensä taistelussa, mutta ovat nyt päätyneet salaperäisten, tulevaisuuteen näkevien arsai-olentojen lymypaikkaan. Ennustus povaa Irpan maailmalle synkkiä aikoja, sillä levottomasta unestaan herännyt Kest Ke Belenus -lintu aikoo tuhota kaikki Irpaa valaisevat suuret Valot. Bea ja Cad pyytävät apua vedenhenki Lorgonilta, jonka muinainen viisaus voisi auttaa heitä pelastamaan Irpan täystuholta. Mutta riittääkö aika - ja mikä onkaan koko totuus valonsyöjälinnusta?
  256 sivua.

  Ward Greene - Alex Raymond: Rip Kirby 1946-1956 (Rip Kirby)
  Helsingin Sanomien kaikkien aikojen suosituin sarjakuva alkuperäisen piirtäjän tekemänä saadaan nyt vihdoin kootuksi kirjojen kansien väliin. Mukana ovat sarjan alkuvuodet 1946-1947, jotka muodostavat neljä seikkailua, sekä viimeiset Raymondin sarjat vuodelta 1956. Kaikki kirjan seikkailut on julkaistu viimeksi Ilta-Sanomissa 2000-luvun alussa. Alex Raymond (1909-1956) piirsi uransa aikana kolme erittäin suosittua sarjakuvaa: Flash Gordon, Viidakko-Jim ja Rip Kirby. Kaikki ovat jättäneet jälkensä sarjakuvahistoriaan mestariteoksina, joita yhä julkaistaan kirjoina ympäri maailmaa.
  144 sivua.

  Peter O'Donnell - Enrique Badía Romero, Jim Holdaway: Modesty Blaise: Palmadoran bandiittijahti (Modesty Blaise)
  Suomessakin suositun sarjakuvasankarittaren Modesty Blaisen seikkailut jatkuvat. Nyt julkaistava kokoelma sisältää viisi aiemmin kirjoissa julkaisematonta seikkailua kolmelta eri piirtäjältä. Kahta seikkailua ei ole nähty aiemmin lainkaan Suomessa. Modestyn ja Garvinin seikkailut vievät meidät eri puolille maapalloa. Sarjaa piirrettiin vuosina 1963-2001. Peter O'Donnell (1920-2010) kirjoitti Modesty Blaisesta 13 kirjaa, joista 11 oli romaaneja ja kaksi novellikokoelmia, sekä lähes sata sarjakuvaseikkailua. Sankarittaresta on tehty myös kaksi elokuvaa ja TV-sarjoja. Eniten sarjakuvia piirsi Enrique Badía Romero (1930-2024), jolta on kaksi seikkailua tässä kirjassa.
  160 sivua.

  Lokakuu

  Benjamin von Eckartsberg - Chaiko: Hercule Poirot 1: Idän pikajunan arvoitus (Le crime de l'Orient Express)
  Legendaarinen salapoliisi Hercule Poirot nyt myös sarjakuvana! Kuka on idän pikajunassa vaaniva murhaaja? Upea sarjakuvaromaani herättää Agatha Christien klassikon uuteen elämään.
  64 sivua.  Claudio Nizzi - Giancarlo Alessandrini: Maxi-Tex 48: Suuri salaliitto (La grande congiura)
  Navajoreservaatin keskuskylässä Yön kotka, Pikku haukka, Tiger Jack ja Kit Carson odottavat vierailulle ystäväänsä Ely Donehogawa Parkeria Washingtonista. Samaan aikaan pääkaupungissa saa alkunsa pirullinen salaliitto. Yhteistuumin yrittäjä Stevensin ja pankkiiri Griffithin kanssa senaattori Wallace antaa kapinallissotureille määräyksen siepata ja tappaa Parker. Lisäksi salaliittolaiset haluavat toimittaa Tex Willerin pois päiviltä päästäkseen käsiksi Navajovuorten kultaan ja hopeaan.
  288 sivua.  Gianluigi Bonelli - Aurelio Galleppini / Gianluigi Bonelli - Erio Nicolò / Gianluigi Bonelli - Giovanni Ticci: Tex Willer -kirjasto 76: Tuaregi! (Tuareg!)
  Tombstonen kaupungista on tullut roistojen pesä. Kiero liikemies hoitaa likaisia bisneksiään yhteistyössä sheriffin kanssa. Seuraavaksi Tex saa vastaansa tuaregiryöväreiden joukon, joka on päättänyt perustaa itsenäisen valtion Yhdysvaltain alueelle ruhtinaansa johdolla. Rangerien saapuminen johtaa odottamattomaan loppukäänteeseen. Sittemmin Tex ja Carson lähtevät jäljittämään rikolliskoplaa, joka on hyökännyt junaan anastaakseen armeijalle tarkoitetun kultalähetyksen.
  304 sivua.

  Don Rosa: Don Rosa -kirjasto 8: Pako kielletystä laaksosta (Escape from Forbidden Valley)
  Kokoelma sisältää mm. tarinat "Pako kielletystä laaksosta", "Cutty Sarkin cowboykapteeni" sekä "Sammon salaisuus".
  224 sivua.

  Carl Barks, Don Rosa, Kari Korhonen: Roope Ankan kronikka - Skotlannista Ankkalinnaan
  Tämä jyhkeä opus kertoo, miten nuori Roope matkustaa synnyinsijoiltaan Skotlannista Amerikkaan etsimään onneaan - ja miten hänestä tulee kovien koettelemusten ja vauhdikkaiden seikkailujen kautta se Ankkalinnan upporikas itarus, jota lukijat ympäri maailman rakastavat. Kirja kokoaa yksiin kansiin Carl Barksin, Don Rosan ja Kari Korhosen Roopen menneisyyttä käsitteleviä klassikkosarjakuvia.
  416 sivua.

  Carl Barks: Carl Barksin Aku Ankka 11
  Tästä osasta löytyvät tarinat "Suihkumoottorit", "Jokihirviö" ja "Hylkeet ovat hyvin viisaita".
  48 sivua.

  René Goscinny - Albert Uderzo: Asterix: Reiså yvi Atlanten (La grande traversée)
  Voittamattomat gallialaiset Asterix ja Obelix seilaavat Atlantin valtameren yli uudelle mantereelle. Klassinen Asterix-seikkailu nyt murre-albumina, jonka tekstit ovat Kokkolanseudun vanhalla ruotsilla, eli tehty rakkaudesta omaan murteeseen.
  48 sivua.  Kazu Kibuishi: Amuletti 2: Kivenvartijan kirous (The Stonekeeper's Curse)
  Salaperäisen amuletin johdattamana Emily ja Navin ovat löytäneet Alledian maailmaan. Seikkailu vie mukanaan, ja sisarusten tielle sattuu niin uusia liittolaisia kuin vanhoja vihollisia. Hirviömyrkylle altistunut äiti on edelleen koomassa. On vain yksi paikka, josta etsiä apua: kaunis, elämää kuhiseva vesiputousten kaupunki Kanalis. Kun Emily, Navin, jänis-robotti Miskit ja koko muu robottiryhmä saapuvat kaupunkiin etsimään apua, he löytävätkin vain hankaluuksia ja vaaroja. Amuletti varoittaa Emilyä: hänen on valmistauduttava taisteluun.
  192 sivua.  Jean-Michel Charlier - Victor Hubinon: Punaparta: Punaparta pelastaa (BD-sarja 25) (Barbe-Rouge à la Rescousse)
  Nuori Eric jää englantilaisen laivaston saartamaksi, eikä hänellä enää ole vaihtoehtoja: Ericin on pakko pyytää apua isältään, julmalta Punaparralta. Suostuuko seitsemän meren kauhu auttamaan vieraantunutta poikaansa?
  52 sivua.

  Lee Falk - Sy Barry: Mustanaamio: Viidakkopoika Rex
  Hieno kokoelma klassisia Mustanaamio-sarjakuvia! Mustanaamion ottopoika Rex King on ehtinyt seikkailla monenmoisissa kuvioissa, ja tämä tyylikäs albumi kokoaa yksiin kansiin hahmon klassisimpia tarinoita.
  128 sivua.

  Marraskuu

  Jean-Claude Fournier: Pikon ja Fantasion seikkailuja: Suuri sumutus (BD-sarja 26) (Des haricots partout)
  Pikon ja Fantasion seikkailu Catungissa jatkuu! Tyrannin lähipiiriin ujuttautunut Fantasio yrittää pelastaa Pikon, mutta joutuukin itse kuolettavan attentaatin kohteeksi. Tarina on viimeinen Fournierin luoma Piko & Fantasio, ja se julkaistaan nyt ensi kertaa suomeksi.
  48 sivua.

  Jul - Achdé: Lucky Luke: Uudet seikkailut 19
  48 sivua.

  Inside Out 2 - Mielen sopukoissa 2
  Inside Out - Mielen sopukoissa kertoi alakouluikäisen Rileyn tunnemaailmasta, mutta millaisia muutoksia teini-ikä tuo tullessaan? Disneyn ja Pixarin uutuusanimaatioon perustuvassa seikkailussa seurataan ruutu ruudulta, kuinka uudet tunteet saapuvat rytinällä teini-ikäiseksi kasvaneen Rileyn komentokeskukseen. Luvassa on suuria seikkailuja ja ikimuistoisen hämmentäviä hetkiä!
  80 sivua.  Alessandro Ferrari - Alessandro Pastrovicchio, Davide Turotti, Igor Chimisso: Star Wars: Episodi IV - Uusi toivo (Star Wars: Episode IV - A New Hope)
  Kauan sitten kaukaisessa galaksissa... Suuri avaruussaaga alkaa! Ensimmäisen Star Wars -elokuvan klassikkotarina nyt mukaansatempaavassa sarjakuvamuodossa. Vauhdikas sarjakuva vie maailman suosituimpaan avaruusseikkailuun Luke Skywalkerin, Han Solon, prinsessa Leian, Obi-Wan Kenobin ja Darth Vaderin matkassa - mainioita droideja unohtamatta. Pystyvätkö kapinalliset taistelemaan ilkeää Imperiumia vastaan, kun pelissä on koko galaksin vapaus?
  80 sivua.

  Joulukuu

  Carl Barks: Carl Barksin Aku Ankka 12
  Tästä osasta löytyvät tarinat "Liekkimies", "Jättiläisleija", "Voimamies" ja klassikkojen klassikko, "Jäyhä jököttäjä".
  48 sivua.

  Jossain vaiheessa vuotta

  Patrice Perna - Henri Jeanfaivre: Joe Bar Team 7 (Tome 7)
  44 sivua.

  Stéphane Deteindre: Joe Bar Team 8 (Tome 8)
  44 sivua.