Takaisin taskukirjaluetteloon...

Taskaritietokannan tekijänoikeudet

Aku Ankan taskukirjat, tarinat, tarinoiden nimet, kansikuvat, tarinoissa esiintyvät henkilöt, piirrokset, tarinoiden teksti sekä mainoslauseet ovat Suomessa © Sanoma Magazines Finland / Disney.

Tämä tietokanta on ns. 'fanipohjainen tietokanta', joka on tehty ja jota ylläpidetään yksityisin vapaaehtoisvoimin. Sanoma Magazines Finland on tietoinen Taskaritietokannan olemassaolosta sekä hyväksyy sen sisällön.

Tietokannasta osittainenkin kuvien tai tekstin lainaaminen on tekijänoikeuslain nojalla kielletty ilman tietokannan tekijöiden tai Sanoma Magazines Finlandin (koskien Sanoma Magazines Finlandin omistamaa materiaalia) lupaa, sitaattioikeutta lukuun ottamatta.

Tietokannan linkittäminen on sallittua lupaa kysymättä, kunhan linkin ylläpitäjä ei anna luvatta suorasti tai epäsuorasti ymmärtää tietokannan tekijöiden/ylläpitäjien olevan kukaan tietokannan tekijät -sivulla esittämätön henkilö.

Yli viiden alasivun (esim. taskukirjojen esittelysivujen) linkittäminen yhdessä HTML-dokumentissa on kiellettyä. Syy tähän on se, ettei kukaan esim. kopioi luvatta tietokannan sisältöä omalle aloitussivulleen. Sisältösivulle (index.html) saa linkin osoittaa aina täysin vapaasti.

Yksilöiden mielipiteet sekä tietokannassa käytetty HTML-koodi ovat tekijöidensä omaisuutta, eikä niitä tule luvatta lainata, sitaattioikeutta lukuun ottamatta. Tietokannan tekijöiden mielipiteet ovat heidän omiaan, ja he vastaavat niistä henkilökohtaisesti.

Tietokannassa on käytetty INDUCKS-tietokannan tietoja: suuri osa taskukirjojen tekijä-, alkuperä- yms. tiedoista ovat peräisin INDUCKS:sta.

Epäselvissä tapauksissa tekijänoikeusasioista vastaa Taskaritietokannan tekijätiimi. Ota yhteyttä koordinaattori Ari Seppiin osoitteessa mani@sci.fi.

Tietokannan sivujen selaaminen ja tietojen lukeminen on maksutonta.