AnkkaMestarin foorumi

AnkkaMestari ylläpitää myös yahoo-foorumia, jonka kautta toimii myös perinteinen postituslista. Katsotaanpa vähän tarkemmin foorumia ja sen mahdollisuuksia. Lopussa annetaan tarkemmat ohjeet liittymisestä.

Postituslista

Yksinkertaisimmillaan Ankkamestarin foorumi toimii perinteisenä postituslistana. Tämähän tarkoittaa sitä, että kun lähettää listan sähköpostiosoitteeseen postia, se menee automaattisesti kaikille listan jäsenille. Tässä mielessä se toimii aivan samalla tavalla kuin kuuluisa englanninkielinen DCML (Disney Comic Mailing List), jossa Don Rosakin on jäsenenä. Postituslistalla käydään tietysti keskustelua Rosasta fanien kesken. Muustakin ankkoihin liittyvästä voidaan toki keskustella. Liittyä voit lähettämällä tyhjän sähköpostin osoitteeseen ankkamestari-subscribe@yahoogroups.com Saatuasi englanninkielisen vastauksen vastaa siihen vain lähettämällä se takaisin. Nyt saat suomenkielisen tervetulotoivotuksen. Jos et halua sähköpostia, voit lukea ja vastata viesteihin myös webissä, tällöin klikkaa englanninkielisen viestin ekaa linkkiä ja vastaa lukuisiin englanninkielisiin kysymyksiin. Eka vaihtoehto säästää aikaa ja vaivoja, jos satunnaiset Rosa-aiheiset sähköpostit eivät häiritse sinua. Yahoon palveluun kirjautumisella on kuitenkin puolensa, johon tutustumme seuraavaksi.

Yahoo-foorumin monet ominaisuudet

Kuten nopea vilkaisu AnkkaMestarin foorumille osoittaa, tarjoaa yahoo monia ominaisuuksia. Ensinnäkin viestejä voi lukea ja kirjoittaa myös selaimen kautta mistä tahansa internetiin yhteydessä olevalta koneelta. Valitsemalla vasemmassa reunalla olevalta navigointi-ikkunasta "Messages" pääset lukemaan vanhoja viestejä. "Post"-kohdasta voivat foorumin jäsenet kirjoittaa listalle uuden viestin.

"Chat" on juuri se miltä kuulostaakin - foorumin oma chat-paikka reaaliaikaiseen, tekstipohjaiseen läpänheittoon. Tsätti vaatii tietenkin jonkinmoista koordinointia toimiakseen, muutenhan ei voi mitenkään tietää koska joku on tsättivalmiudessa. Foorumin keskustelupalstalle voi vaikka jättää ilmoituksen ja pyytää halukkaista tsättiin silloin ja silloin. Myöskin alempana navigointi-ikkunassa olevaa "Calendaria" voi käyttää tsättien ja muiden tapahtumien ylösmerkitsemiseen siten, että kaikki voivat tulevat tapahtumat sieltä käydä tarkistamassa. Unelma olisi tietysti järjestää tsätti, johon saataisiin itse maestro mukaan.

"Files" -osioon voidaan laittaa tiedostoja 20mb edestä. Sama pätee "Photos"-kohtaan, joka on tarkoitettu kuville. Sinne sopii siis laittaa kaikkea Rosa-aiheista kuvaa ja tiedostoa, joista arvelee muiden olevan kiinnostuneita.

"Polls" on tarkoitettu erilaisille äänestyksille samaan tapaan kuin AnkkaMestarin tarinaesittelyjen ohessa olevat "äänestyskopit". "Database" puolestaan on erilaisten taulukoiden luontia varten.

Don Rosan läsnäolosta

Kuten foorumin jäsenlistaa katsomalla voi päätellä, on Don Rosakin jäsen. Hän ei kuitenkaan tilaa viestejä sähköpostiinsa tai juuri muutenkaan käy foorumilla, koska ei suomea montaa sanaa ymmärrä. Don sanoo ettei aio itse osallistua foorumin keskusteluun, koska:

"DCML-postituslistalla pystyn suhteellisen rennosti vastaamaan kysymyksiin , koska se on foorumi Disneyn sarjakuvista YLEISESTI (mutta en koskaan aloittamaan keskustelua tai tekemään tiedoksiantoa). Mutta suora keskustelu 'Don Rosa foorumissa' tuntuisi nolostuttavan narsissilta. Narsissisistiseltä. Joltain sellaiselta."

Aina on olemassa porsaanreikä. Don vastailee kyllä kysymyksiin, mutta ei henkilökohtaisesti suoraan postituslistalle. Ylläpidon tai jonkun muun on toimittava välikätenä. Joten: jollei kukaan kysymyksen tehdessään ilmoita lähettäneensä sitä suoraan Rosalle, välitän kysymyksen itse samalla kun olen muutenkin häneen yhteydessä kutakuinkin päivittäin. Vastaus julkistetaan sitten foorumissa, välikäden kautta. Syy moiseen kikkailuun on se, että Donin täytyy olla hyvin varovainen näissä asioissa. DCML-listallakin on aina kavereita odottamassa tilaisuutta viskoa kiviä hänen suuntaansa heti kun saavat pienimmänkin syyn.

Miten liittyä?

Liittymiseen on kaksi tapaa: nopea ja hidas. Jos haluat osallistua ainoastaan keskusteluun ja teet sen oman sähköpostiohjelmasi/webmailin kautta, riittää kun lähetät tyhjän sähköpostin osoitteeseen ankkamestari-subscribe@yahoogroups.com. Saat pian englanninkielisen varmennuspyynnön. Tähän riittää kun lähetät sen vain takaisin. Seuraavaksi saatkin jo suomenkielisen tervetuloa-toivotuksen tarkempine ohjeineen siitä miten lähetät viestin ryhmälle.

Jos et halua foorumin viestejä omaan sähköpostiisi tai haluat päästä nauttimaan myös foorumin muista eduista, kuten tsätistä, toimi seuraavasti: Lähetä edelleen tyhjä sähköpostiviesti yllä olevaan osoitteeseen. Nyt kuitenkin klikkaa englanninkielisen viestin ekaa linkkiä jolloin sinut ohjataan yahoon kirjautumis-sivulle. Jollet ole ennestään jäsen, sinun tulee vastata lukuisiin englanninkielisiin kysymyksiin itsestäsi. Palvelu on täysin ilmainen, joten ei huolta - yahoossa on sitäpaitsi paljon muitakin mielenkiintoisia foorumeita ankkafaneille. Kannattaa tsekata mm. DCF, jossa löytyy digitaalisessa muodossa ankkasarjiksia, Barksista Rosaan. Pistä salasanasi ja tunnuksesi muistiin, sillä niitä tarvitaan joka kerta, kun haluat esimerkiksi kirjoittaa viestin.

Kai Saarto