Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Viestien muokkausaikaraja ja ylläpidon paisuminen

(21 viestiä)
July
Ylläpito on suuressa viisaudessaan päättänyt pidentää viestien muokkausaikaa neljäsosavuorokauteen, eli kuuteen tuntiin.
Tämän odotetaan vähentävän tupla- ja triplapostaamisen (sekä valitusten) määrää huomattavasti, jonka takia tartumme kyseisiin rikkeisiin täst'edes paljon herkemmin.

Tämän lisäksi täysylläpitäjät lisääntyivät yhdellä kahdesta kolmeen, kun allekirjoittanut liittyi joukkoon iloiseen.

Orkesteri kiittää.
Imfromfinland08
Juu, kiitosta vaan. Mielestäni tuo kuusi tuntia on ihan sopiva muokkausaikaraja. :)
Aku Vankka
Ah, vihdoinkin.
Kreach
No, onhan tämä ihan hyvä juttu, vaikkakin olisi koko rajan voinut poistaa. No, parempi näin kuusi tuntia kuin kaksi! Good work.
Bomber
Loistavaa, loistavaa. Olihan tätä odotettukin.
wierii2
Loistavaa. Tätä onkin odotettu. Kiitos!
Toke
Kiitokset Julylle ja muille, jotka ovat tätä uudistusta olleet värkkäämässä. Hyvä uudistus. :)
kirja
Lainaus käyttäjältä: JulyYlläpito on suuressa viisaudessaan päättänyt pidentää viestien muokkausaikaa neljäsosavuorokauteen, eli kuuteen tuntiin.
Tämän odotetaan vähentävän tupla- ja triplapostaamisen (sekä valitusten) määrää huomattavasti, jonka takia tartumme kyseisiin rikkeisiin täst'edes paljon herkemmin.

Totta, tuo oli viisas päätös. Minua kiinnostaisi kuitenkin tietää, että miksi niihin tartutaan herkemmin, jos käyttäjä ei voi muokata viestejään ja hänellä on jotain uutta sanottavaa?

Onnittelut ylläpitoon pääsystä. Ansaitsit sen. :)

Mielestäni vanha logo oli hyvä. Viitsisittekö valaista syitä logovaihdolle? (tämä topic käsitteli ajankohtaisia muutoksia, vaikkakin logoa ei siinä ole mainittu)

En olisi minä, jos en kritisoisi jotenkin tehtyä.
Muokkausaikarajaa taidettiin pidentää, koska pyysin pari kertaa muutaman peräkkäisen viestini poistoa. Se ei ollut ehkä ratkaiseva asia, mutta ainakin uskoisin sen vaikuttaneen. Tarvitsitteko aluksi konkreettisia esimerkkejä ennen kuin tartuitte työhön?
Muokkausaikarajan pidentäminen sujui helpon näköisesti, tosin näin vain tulokset ja siihen käytetyn ajan. Miksei samalla olisi voitu pidentää sitä vaikka vuorokauteen tai (mieluiten) poistaa?

Muokkausaikarajat ovat mielestäni täysin turhia. Tietenkin niissä on apua juonittelupelien valvonnassa, mutta siltikin. Esimerkiksi aivopähkinätopicissa minulla oli neljä peräkkäistä viestiä (olisi ollut ilman yhdistelyä), ja viikon välein. Eikö se olisi ollut teillekin helpompaa ilman muokkausaikarajaa, jolloin olisin voinut vain muokata ne alkuperäiseen viestiini? Mitä huonoja puolia muokkausaikarajattomuudesta tulisi? Käyttäjät osaavat muokata, sille vain ei ole annettu tilaisuutta. (Nyt on parempi mahdollisuus - kiitos siitä!) Esimerkiksi korkeintaan yksi viesti/viikko/topic (paitsi Lorem ja T&K) vähentäisi roimasti perustelemattomia ja muutenkin turhia viestejä ja luultavasti samalla viestimääräänsä vilkuilevia. Muokkaaminen kuuluu asioihin, joiden pitäisi olla kaikilla foorumeilla. Esimerkiksi akuankka.fi:ssä on muokkausmahdollisuus. Miksi meillä sitä ei ole? Muokkaamalla voi esimerkiksi vastata jo tulleeseen viestiin tekemättä uutta viestiä. Kyllä muokkaukset löytyvät, jos kaikki tottuvat muokkaamiseen. Eikö aikarajaa olisi samalla voinut pidentää enemmän? Miksi noin lyhyt aikaraja? Kaikki kirjoitusvirheet sun muut saadaan korjattua, mutta peräkkäisiä viestejä (esimerkiksi muutaman päivän välein) tulee yhä, ja samalla teille tulee lisää töitä kun muitakin asioita pitäisi tehdä. Varsinkin erilaisissa kilpailutopiceissa muokkaus olisi suureksi hyödyksi, kuten myös muissakin topiceissa.
Kuitenkin askel oikeaan suuntaan! :)

Loppuun vielä vertaus:
Aivan kuin olisi ollut rullaluistimet jalassa ja olisi astunut askeleen, kun olisi voinut liukua suoraan maaliin.

~kirja
July
Lainaus käyttäjältä: kirjamiksi niihin tartutaan herkemmin, jos käyttäjä ei voi muokata viestejään ja hänellä on jotain uutta sanottavaa?
Tietenkin muokkausrajan nostaminen kuuteen tuntiin vähentää selvästi foorumilla tällä hetkellä vallitsevan trendin mukaista tuplapostaamista parin tunnin sisään. Oletamme tällaisten viestien häviävän uudistuksen myötä ja siitä syystä tuplapostaamista seurataan paljon tarkemmin nyt, kun valvottavaa on oletettavasti vähemmän. Ihan perusmatikkaa, katso kääntäen verrannollisuus lukion lyhyen ja/tai pitkän matematiikan 1.kurssikirjoista. ;)

Lainaus käyttäjältä: kirjaOnnittelut ylläpitoon pääsystä. Ansaitsit sen. :)
Kiitos.

Lainaus käyttäjältä: kirjaMielestäni vanha logo oli hyvä. Viitsisittekö valaista syitä logovaihdolle? (tämä topic käsitteli ajankohtaisia muutoksia, vaikkakin logoa ei siinä ole mainittu)
Itse asiassa tämä topic käsittelee vain ylläpidon laajenemista ja viestien muokkausaikarajaa. Ei siis ajankohtaisia asioita. Logo vaihdettiin vaihtelun takia. Vanha logo ei sointunut väreiltään foorumin uusien värien kanssa yhteen. Tekijä (=minä) ottaa mielellään vastaan palautetta ja paranteluehdotuksia nykyisestä logosta. Tai voit kokeilla itse uuden logon tekemistä, jollei nykyinen kelpaa.

Lainaus käyttäjältä: kirjaMuokkausaikarajaa taidettiin pidentää, koska pyysin pari kertaa muutaman peräkkäisen viestini poistoa.
Kirja-pieni, nyt taidat luulla hieman liikoja itsestäsi. ;)

Lainaus käyttäjältä: kirjaMiksei samalla olisi voitu pidentää sitä vaikka vuorokauteen tai (mieluiten) poistaa?
Minkä takia keskustelun viestejä tulisi muokata vuorokauden kuluttua, tai ylipäänsä koskaan? Kirjoitus- ja ajatusvirheet ehditään hyvin korjaamaan tuossa kuudessa tunnissa.

Lainaus käyttäjältä: kirjaEsimerkiksi aivopähkinätopicissa minulla oli neljä peräkkäistä viestiä (olisi ollut ilman yhdistelyä), ja viikon välein. Eikö se olisi ollut teillekin helpompaa ilman muokkausaikarajaa, jolloin olisin voinut vain muokata ne alkuperäiseen viestiini?
Ankkis teettää päivittäin standardimäärän työtä. Lisäksi se, että muokkaat viestiäsi ei näy muille, jotka ovat lukeneet alkuperäisen viestisi. Muokkauksesta ei siis tietäisi kukaan, joka seuraa aiheita "uusi viesti"-merkkien perusteella ja sinun täytyisi silti tehdä topicin nosto uudella viestillä.

Lainaus käyttäjältä: kirjaMitä huonoja puolia muokkausaikarajattomuudesta tulisi? --- Muokkaaminen kuuluu asioihin, joiden pitäisi olla kaikilla foorumeilla. Esimerkiksi akuankka.fi:ssä on muokkausmahdollisuus. Miksi meillä sitä ei ole? Muokkaamalla voi esimerkiksi vastata jo tulleeseen viestiin tekemättä uutta viestiä. --- ja samalla teille tulee lisää töitä kun muitakin asioita pitäisi tehdä.
Viestejä muokkaamalla tulee herkästi muutettua myös sisältöä, varsinkin kun Ankkiksen käyttäjät ovat keskimäärin hyvinkin nuoria. Äärimmäisessä tapauksessa ihmiset myös postaavat yhden tai kaksi viestiä/topic, jota päivittävät tarvittaessa. On siinä meillä sitten keskustelufoorumi!
Ylläpito on jo aiemmin saattanut tietoon, että muokkaamme aloitusviestiä tarvittaessa.
Ja saanen kysyä, mitä nämä muut asiat, joita ylläpidon pitäisi toimittaa, ovat? Osaatko kertoa, mitä ylläpidon pitää ja ei pidä tehdä? Ja sinäkö sen määräät?

Lainaus käyttäjältä: kirjaVarsinkin erilaisissa kilpailutopiceissa muokkaus olisi suureksi hyödyksi, kuten myös muissakin topiceissa.
Tarvittavat muokkaukset tulee pystyä tekemään kuuden tunnin sisällä, sillä tämä on kuitenkin pääasiallisesti keskustelufoorumi, ei kilpailusivusto.
Donald-91
Hyvä että omien viestien muokkausaikaa pidennettiin. Mutta kuten tuossa jo joku sanoikin (en muista kuka), että muokkausaikarajan olisi voinut poistaa samalla kokonaan. Ainakin aa.fi:ssä omia viestejä voi muokata kirjautuneena vaikka vuoden päästä. Eli siinä asiassa aa.fi on tätä sivustoa edellä: omia viestejä voi muokata, vaikka aikaa olisi kulunut kuinka kauan tahansa viestin kirjoittamisesta! :) :) Ja tästä minun vertailusta olen lähinnä vahingoniloinen.
Aku Vankka
Ankkiksessakin pystyi ennen muokkaamaan viestejä rajattomasti, että siinä mielessä aa.fi ei ole Ankkista millään tavalla ''edellä''.
Donald-91
Jostain olin vain lukevinani, että ennen aikarajan pidennystä viestejä pystyi täällä muokkaamaan vain kaksi tuntia sen jälkeen kun viestin oli kirjoittanut! Ja toiseksikin; miksi täällä sitten puhutaan mukamas muokkausaikarajan pidennyksestä, jos muutosta on tullut rajattomasta -> kuuteen tuntiin?
Hirmu
Donald-91: vissiin ihan ensin muokkausaikarajaa ei ollut, sitten sellainen otettiin käyttöön (kaksi tuntia) ja nyt sitä on pidennetty kuuteen tuntiin. :>

Minäkin tykkään aikarajan pidennyksestä. Oikeaan suuntaan ollaan menossa. :>

Niin ja onnea Julylle ylläpitoon pääsemisen johdosta!
Bomber
Jotenkin keskustelu kääntyy sinun kohdallasi jatkuvasti aa.fihin, Donald. ???
Imfromfinland08
Lainaus käyttäjältä: BomberJotenkin keskustelu kääntyy sinun kohdallasi jatkuvasti aa.fihin, Donald. ???
Juu, sitä minäkin tuossa vähän aikaa sitten mietin.

Eikö AA.fi:n taso-keskustelut ole jo puhuttu loppuun? Ilmeisestikään ei.
Sivuja: 1 2