Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: Ankismin yläikäraja?

(47 viestiä)
Anonymous
Ankkalinnakkeessa on kysely, jossa tällä hetkellä lähes puolet on sitä mieltä, että ankismilla on jonkin ikäraja. Oletan tässä, että kyse on yläikärajasta. Haluan kuulla ikärajan puolesta äänestäneiltä, joita on lähes sata, mikä se ikäraja sitten on ja myös kunnon perustelut tälle rajalle.
Etsivä Kaasi
Tottakai voi! Ankkojen lukija ja keräilijä voi olla nuori tai vanha. Miksi pitäisi lopettaa Ankkojen keräily esimerkiksi: 20-vuotiaana, jos pitää sarjakuvista? Ei minun mielestäni minkään takia. :)
TKal
Itse olen kanssa sitä mieltä, että ankismilla ei ole yläikärajaa. Monet kyllä varmasti kyllästyvät Ankkoihin jossain vaiheessa elämää, ja ankismi loppuu siihen, mutta toiset taas jaksavat vielä vanhuksinakin lukea Aku Ankkaa. Eli mitään yläikärajaa ei minusta todellakaan ole.

Mutuilen kyllä, että useimmat, jotka ovat sitä mieltä, että ankismilla on ikäraja, eivät ole rekisteröityneet tänne tai lue foorumia.
Barksi
Kun olin pieni, divareissa tuli vastaan usein keski-ikäisiä miehiä, jotka etsivät Tex Willereitä tai Aku Ankkoja. Ajattelin silloin, että onpas säälittävää porukkaa, tuon ikäisinä ostelevat vielä Akuja. Nyt kun alan itsekkin olemaan jo melkoinen vanhus (lähes täysi-ikäinen), ei tuo tunnu enää miltään. Monet tuntemani keräilijät ovat huomattavasti minua vanhempia. Onhan se tavallaan kummallista, että vanhatkin ihmiset ostelevat ja kukevat lasten lehtiä, mutta toisaalta, Aku Ankkahan on maailman hauskin kuvasarja.

Kun aikoinani löysin Pamauksen, tajusin, että eihän Aku Ankka olekaan mikään lastenjulkaisu. Siellähän on vaikka kuinka paljon poliittisia viittauksia yms., jotka lapsilta ja nuorilta saattavat jäädä havaitsematta. Nimiväännöksistä puhumattakaan.
HN Erkka
Saahan sitä kaikki ankkoja lukea, ei se iästä riipu. Ei ankismilla minun mielestäni ole mitään ikärajaa,
sillä jos välttämättä haluaa lukea Aku Ankkaa, niin eihän sitä voi estää iästä riippumatta.
Itsekin luen ankkoja varmaan koko elämäni. :)
Karhula
Mielestäni Ankismilla ei ole ikärajaa, koska se riippuu siitä pitääkö sarjakuvista. Jotkuthan luulevat, että Ankismilla on ikäraja, mutta mitä väliä sillä on minkä ikänen on, kunhen pitää sarjakuvista. ;) :P
Sininthecity
Ankismi on aikuisena paljon helpompaa. Luultavasti käydään jo töissä ja on sitä rahaa käytössä enemmän. Silloin voi satsata siihen keräilyynkin vähän enemmän.
Turtana
Olen myös sitä mieltä, ettei ankismilla ole ikärajaa. Kyllä kuka vaan voi olla ankisti, jos vaan pitää Ankoista! Iällähän ei ole mitään väliä, eihän se rajoita lukemista tai keräilyä mitenkään?
Kreach
Näin yhden melko vanhan (melkeimpä mummon) tulemassa vanhojen taskareiden viereen ja yhtäkkiä selailemaan niitä ihan hervottomasti. Ilmeisesti etsittyä ei kuitenkaan löytynyt, kun lähti siitä pois melko pian. Eli Kaikki voivat olla ankismeja ( miten tuo nyt taipuu )...
Essi Ankka
En ole koskaan kuullutkaan tällaisesta! Akkarihan on koko kansan lehti!
Tupu Ankka
Eihän ankismilla ole yläikärajaa.Itse ainakin aion kerätä Aku Ankkaa sun muuta sarjakuvaa vanhuksena.
Tiala
Hups! Vastasin 20v, koska luulin että kyseessä oli alaikäraja. Omasta mielestäni ankisti on henkilö, joka kerää ankkoja, ja on vanhempi kuin lehden keskimääräinen lukijakunta. Näin sanoisin. Ylärajaa ei tietenkään ole!
Niinja, tuota vastausta ei voi vaihtaa.
Uka Ankka
No tottakai kaikki voivat olla vapaasti Ankisteja. Suomihan on vapaa maa :) Aika moni aikuinenkin on tosi innokas Aku Ankan lukija. Monet aikuisetkin varmaan tilaavat itselleen Aku Ankkaa ja ostelevat muita Aku Ankka sarjakuvia.
Essi Ankka
Juu, kyllä meilläkin melkein koko suku lukee ankkaa!
Fauntleroy
Aika vanha aihe taas, mutta menköön.

Tottakai jokainen voi olla ankisti ikään katsomatta. Aikusenahan se (ankistina olo) on huomattavasti helpompaa. Olen melko varma, että itsekin luen ja kerään Akuja vielä 50 vuoden kuluttua.

Lainaus käyttäjältä: BarksiKun aikoinani löysin Pamauksen, tajusin, että eihän Aku Ankka olekaan mikään lastenjulkaisu. Siellähän on vaikka kuinka paljon poliittisia viittauksia yms., jotka lapsilta ja nuorilta saattavat jäädä havaitsematta. Nimiväännöksistä puhumattakaan.
Tämä on kyllä täyttä faktaa.
Sivuja: 1 2 3 4