Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Italialaisten luomat hahmot

(39 viestiä)
Kääk13
Viitatar (Naistaikaviitta) on myös italialaisten kehittämä hahmo. Guido Martinan ja Giorgio Cavazzanon vuonna 1973 luoma naispuolinen viittasankarihan luotiin vastapainoksi Taikaviitalle. Kai kaikki jo tiesivätkin, että naamion taakse kätkeytyy Iines Ankka. Hänen avustajana toimii (aiemminkin jo mainittu Hanhikki Hanhi joka myös on Martinan ja Cavazzanon hahmo. Hän on esiintynyt ainakin parissa Viitatar tarinassa jossa toisessa oli Taikaviittakin mukana. Italialaiset eivät juuri hahmoa sen debytoinnin jälkeen käyttäneet, mutta pienen tauon jälkeen ovat varsinkin nykyiset naiskirjoittajat ja piirtäjät lisänneet Viitattaren sarjoihinsa.
Roope-sedän numerossa kerrotaan, että tarinat, joissa Viitatar ja Taikaviitta esiintyvät, Aku jäi usein häviäjäksi (taas). Italian kustantamo sai niin paljon valituskirjeitä, että hahmo päätettin jättää joksikin aikaa. Viimeksi Viitatarta on esiintynyt Roope-sedän (tämän hetken) uusimmassa numerossa 336. Tarina on Massimo Marconin kirjoittama ja Massimo De Vitan piirtämä. Lisäksi lehdestä löytyy kattava artikkeli Viitattaresta.
Mikko M
Tuli tänään mieleen yksi aika harvinainen italialaishahmo. Nimittäin Giorgio Gemini, mustaan kokoasuun pukeutuva kaksoisagentti, joka toimii sekä Roopen että Kroisoksen laskuun. Olen nähnyt hahmon vain parissa tarinassa, mutta uskon, että Italiassa hahmo on yleisempi. GG oleilee usein tynnyrinsä sisällä. Tynnyri on varusteltu niin, että sillä voi liikkua. Se on esiintynyt ainakin Henki korkealla-taskarin Kenen kengissä kuljet-tarinassa. Tässä tynkä inducks-tietopaketti kyseisestä hahmosta: http://coa.inducks.org/character.php?c=Doppio+G.
Se on inducksin kaikki tietämys Giorgio Geministä.
Pullasorsa
Tuli mieleen harvinaisempi hahmo, jonka on luonut Romano Scarpa, kyseessä on ankanpoikien kaveri Poppi. Poppiin en ole itse liiemmin törmännyt ja voisi katsoa inducksista kuinka monessa sarjassa hän on esiintynyt, veikkaan ettei kovinkaan monessa. Onhan italialaisten luomia hahmoja myös (ainakin luullakseni) Rankku Kanuuna, Palle Pulppu (esiintynyt myös nimellä Tahvo), Kaino-Vieno Ankka sekä Tupu, Hupu ja Lupu.
Kreach
Jos joku haluaa Poppi -tarinan lukea, niin melko uudessa taskarissa, tuplanumero 321 (Noitakonsti) on "Noiduttu Huvipuisto" tarina, missä Poppi esiintyy. Muihin en ole törmännyt, eikä tämä Poppikaan nyt mikään supermielenkiintoiselta hahmolta vaikuttanut tuon tarinan perusteella.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: PullasorsaPoppiin en ole itse liiemmin törmännyt ja voisi katsoa inducksista kuinka monessa sarjassa hän on esiintynyt, veikkaan ettei kovinkaan monessa.
Poppi on esiintynyt Suomessa 20 kertaa, mutta Italiassa ja Brasiliassa jopa noin 110 kertaa. Poppi on kai sarjiksissa aina vain sivuhahmona. Popista löytyy hyvin tietoa täältä:
http://ankkalinnake.org/wiki/index.php?title=Poppi
Bomber
Ei oo tarkkoi ne intaksin luvut, niitten on tarkotus olla vaan suuntaa antavia.
korri
Lainaus käyttäjältä: KreachJos joku haluaa Poppi -tarinan lukea, niin melko uudessa taskarissa, tuplanumero 321 (Noitakonsti) on "Noiduttu Huvipuisto" tarina, missä Poppi esiintyy. Muihin en ole törmännyt, eikä tämä Poppikaan nyt mikään supermielenkiintoiselta hahmolta vaikuttanut tuon tarinan perusteella.
Joo, tuossa tarinassa hahmo ei ollut mitenkään edukseen. Suurimmassa roolissa mitä muistan lukeneeni Poppi on ollut niissä Ankkandria-tarinoissa mitä taskareissa julkaistiin siinä 100-200-numeroiden vaihteessa, näitä pitkiä fantasiatarinoita kuitenkin, ja niidne perusteella olisi ollut kiva nähdä hahmoa enemmänkin.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: AnkkavankkaPoppi on esiintynyt Suomessa 20 kertaa, mutta Italiassa ja Brasiliassa jopa noin 110 kertaa. Poppi on kai sarjiksissa aina vain sivuhahmona. Popista löytyy hyvin tietoa täältä:
http://ankkalinnake.org/wiki/index.php?title=Poppi

Poppi on esiintynyt tarinoissa Italiassa 86 kertaa, Brasiliassa 110 kertaa ja Suomessa 17 kertaa. Noissa Brasilialaisissa tarinoissa Poppi on jonkinlainen sivuhahmo Disney-teens sarjassa, eikä niissä näy Ankkalinnalaisia.
Ankkarock
Voisinpas nyt muutaman tunkea:
Viitatar
Poncho-Ville
Taikaviitta
Riitta Hanhi
Augustus Ankka
Juuso
Supersilinteri
Kuuno Kaakkuri/Nikke Näykkä/, Nikke Näyhä,/ Kaarlo Kiemu,/ Reima Rähmä,/ Kuuno Kaaperi ja Jaakko ovat myös Kuunon nimiä.
Poppi
Hanhikki Hanhi
Rankku Kanuuna
Into Ankka
Palle Pulppu/Tahvo
Mummo Ankka/Kaino-Vieno Ankka
Tupu, Hupu & Lupu /Ankanpojat
P.T
Atomiinus (Kai)
Kumi-Kalle
Tuossa on muutama mielestäni Italialainen hahmo, eli siitä sitten luettelemaan, väärät hahmot..

;DNyt menen vidoinkin nukkumaan. Olen urhannut paljon aikaa ankkikselle tänään, kun huomenna on aatto, mutta eiköhän minua huomennakin täällä nähdä ;D Moi, ja hyvää joulua ja yötä kaikille! ;)
Sivuja: 1 2 3