Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Sukupuu.

(35 viestiä)
Heka
Tässä on siis Akun sukupuu:

http://www.perunamaa.net/donrosa/images/sukupuu.jpg[/img]

Kuva näkyy kyllä turhan isona.
Anonymous
Nice. Kenen muun mielestä on outoa, että Della "sattui" naimaan samalla sukunimellä varustetun ankan?
Leo
Lainaus käyttäjältä: JosieNice. Kenen muun mielestä on outoa, että Della "sattui" naimaan samalla sukunimellä varustetun ankan?
Kuka sanoi että kyseisen tyypin nimi olisi Ankka?
Hänestä vain käytettiin tätä nimitystä, koska hän on kadoksissa.
Ja eihän Disneyn nämä sukupuut yms. ikinä täydellisiä (realistisella tasolla) ole...
Anonymous
Hmm. En ajatellutkaan tuota.
Anonymous
Unto tykkää Ainosta = Ankka tykkää Ankasta ^^ Tuli vaa mieleen
Heka
Tuohon samaan joukkoon kuuluu myös muita pareja. Esim. Aku Ankka ja Iines Ankka tai Mikki Hiiri ja Minni Hiiri.
Leo
Lainaus käyttäjältä: zokuUnto tykkää Ainosta = Ankka tykkää Ankasta ^^ Tuli vaa mieleen
Untohan on Ankkain suvusta, joten ehkä Aino vahtoi sukunimensä mentyään naimisiin? Heka on kyllä lähempänä: Mikki ja Minni Hiiri ja Iines ja Aku Ankka ovat sellaisia selittämättömiä juttuja...
Anonymous
Kyllä musta tuntuu että sillä "sukunimellä" vaan ilmaistaan mitä se on. Aku on ankka ja se on myös Ankka. Ja sillä tavalla. Mutta tosiaan löytyy näitä selittämättömiäkin, esim. Tulppu. Tietääkseni se ei ole eläin...^^
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: Leo LehtinenUntohan on Ankkain suvusta, joten ehkä Aino vahtoi sukunimensä mentyään naimisiin? Heka on kyllä lähempänä: Mikki ja Minni Hiiri ja Iines ja Aku Ankka ovat sellaisia selittämättömiä juttuja...
Katoppa vaikka Dora Ankka+joku Hanhi. Näyttää kuin ne olis naimisis (lapsi) ja eri suku nimet :)
Leo
Lainaus käyttäjältä: zokuLainaus käyttäjältä: Leo LehtinenUntohan on Ankkain suvusta, joten ehkä Aino vahtoi sukunimensä mentyään naimisiin? Heka on kyllä lähempänä: Mikki ja Minni Hiiri ja Iines ja Aku Ankka ovat sellaisia selittämättömiä juttuja...
Katoppa vaikka Dora Ankka+joku Hanhi. Näyttää kuin ne olis naimisis (lapsi) ja eri suku nimet :)

Entäpä jos juuri he halusivat säilyttää sukunimensä? Eihän nykyään tarvitse vaihtaa sukunimeään naimisiin mentäessä.
Barksi
Mun mielest on vähän tyhmää kun Don Rosa ( tai joku muu ) ei oo piirtäny Pellelle tai jollekin tollaselle sukuu. :( Mut Heka on niin lahjakas et se vois piirtää sen! :?:
Barksi
Käykää tällä sivulla. On hyvä sukupuu!
Destiny
Luin yhdestä taskarista, että Roopella oli serkku jonka nimi oli Jaakko...
Anonymous
Minä olen sitä mieltä, että vain Barksin ja Rosan ankkasukulaiset ovat niitä oikeita. ^^' Mutta esim. Roopelle ja Akulle ovat muut piirtäjät kehitelleet kymmenittäin uusia sukulaisia.

Mutta eihän Pellelle sukupuuta voi noin vain keksiä. x) Siihen täytyy saada ensin tarina.
Anonymous
Tässä vielä tälläinen kirjallinen, lainattu, tiiviistelmä:

Lainaus käyttäjältä: SEPPO RÄISÄNENAKU ANKAN SUKUPUU TUTKITTU

Kun Aaron Ankka solmi epäsäätyiseksi tulkittavan avioliittonsa Hortensia MacAnkan kanssa ei osattu kuvitellakaan, kuinka merkittävä ja kuuluisa Ankkojen suvusta kautta koko maailman muodostuisikaan sen perusteella, että kuuluisa piirtäjä ja elokuvantekijä Walt Disney tutustui heihin. Todettuaan suvun ainutlaatuisuuden ja Yhdysvaltojen historiaan hyvin soveltuvat elämäntapahtumat, joihin kuka tahansa voi samastua, hän ryhtyi julkaisemaan heidän ja heidän sukunsa tapahtumia, jotka muutoin olisivat painuneet unhon yöhön ja pölyttyneiden arkistojen kätköihin. Onhan esimerkiksi Aku Ankan äidin ja veljen Roope Ankan nuoruuden seikkailut ja elämänkaari jotain aivan ainutlaatuista seikkailuineen kultakentillä ja sukelteluineen rahasäiliössä, joka on ehdottomasta ainutlaatuinen tapa nauttia varalllisuudesta.

Ankkojen suvun esivanhemmista löytyy kolme sukuhaaraa. Kuuluisin näistä on Skotlannin klaaneihin kuuluvat MacAnkkat. Tähän haaraan kuuluvat mm. tuima merenkulkija Angus "Hiidenkirnu" MacAnkka ja hänen veljensä Fergus, Roope-sedän isä.

Toinenkin esi-isä, vaikka sosiaaliselta asemaltaan vaatimattomampi, oli merenkulkija Puosu Ankka. Huhut kertovat, että hän hankki elantonsa osittain toimimalla merirosvona. Ehkäpä siitä johtuu, että Aku kumppaneineen kiinnostuu erilaisista aarteista ja joutuu seikkailuihin merten erilaisten rosvojen kanssa.

Mummo Ankan puoliso Hepsu Ankka oli Puosun jälkeläinen.

Kolmas Ankkojen esi-isä oli porvarillinen Julle Ankanpää. Hänen sukulinjansa liittyy Akuun Mummo Ankan kautta.

Mielenkiintoisen juonteen ankkojen sukuun muodostaa Akun sisko Della Ankka. Della on Tupun, Lupun ja Hupun äiti. Pojat ovat ns. lehtolapsia. Heidän isänsä on jäänyt täysin tuntemattomaksi. Veljenpoikina tunnetut eloisat nassikat ovat siis todellisuudessa Akun sisarenpoikia, joten Aku on heidän enonsa.

Onpa Akun suvussa toinenkin erikoisuus. Onnekas Hannu Hanhi on todellakin Akun serkku, kuten tarinoissa mainitaan. Akun isä Aaron ja Hannun äiti Dora Ankka olivat veli ja sisar. Dora solmi ennakkoluutottomasti lajien välisen avioliiton Hjalmar Hanhen kanssa.

Ankkojen ja Hanhien sukujen yhtyminen ei kuitenkaan ollut tällöin aivan ainutkertaista; onhan Mummo "Vieno" Ankan laiska renki Hansu Hanhi Akun etäinen sukulainen.

Ankkojen suvussa voi kiehtovalla tavalla todeta, kuinka erilaiset perintötekijät, kuten peräänantamattomuus, yritteliäisyys, lyhytjännitteisyys, itaruus, ahkeruus, laiskuus, jopa onnekkuuskin muodostavat kudoksen henkilöiden elämänvaiheisiin ja vievät ihmistä kohti kunkin omaa kohtaloa - aivan niin kuin meidänkin jokaisen suvussa.

//Eikös se ole jossain säännöissä sanottu että jos pastettaa (liittää) pitkän tekstin, se pitäisi laittaa quote-tagien väliin, ettei postaaja saa itse liikaa Ankkiksia (rahoja)! -Submin
Sivuja: 1 2 3