Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Tupu, Hupu ja Lupu -virheitä

(31 viestiä)
Heka
Eli yritetään kerätä tänne ankanpoikien nimivirheitä. Esim. ensin Tupu sanoo vihreä lakkiselle Lupulle: "Mennäänkö ostamaan jäätelöä". Sitten Lupu punaisessa lakissa vastaa: "Mennään".
Tajusitte varmaan.

13.8.2003 N:o 33:

Punalakkinen ankanpoika sanoo: "Haa! Ilmeisesti vorojen vuorikiipeily kestää vielä tovin." Sitten rosvo huutaa: "O-otteeni kirpoaa minä hetkenä hyvänsä.", jolloin sinilakkinen sanoo: "Perun puheeni".
Eli ensin punainen- ja sitten sininen lakki.
Leo
Juuh, eli uusimmassa Aku Ankassa 2/2004:
Sivulla 14 kolmannessa ruudussa Sinilakkine heittää pallon punalakkista päin ja jo seuraavassa ruudussa punahattuinen heittää lumikasan vihreähattuisen päälle.
Anonymous
Rinteiden rämäpäissä yhessä ruudussa neljä ankanpoikaa. On jossain muissakin Barksin sarjoissa.
Anonymous
Vicarin tarinassa, jossa Akua huijataan eri lailla, ja aku ehtii ostaa ison kasan jotain ihme pyramideja, jotka saa mm. ihmisen iloiseksi, mutta todellisuudessa se olikin ilokaasua jne. joku tollanen tarina, niin kuvassa, jossa ilokaasupurkki löytyy on neljä ankkaa..
Anonymous
Muistuu mieleeni 80-luvulla yksi tarina missä ankanpoikia on kolme, joku lähetti siitä viestin Omaan Nurkkaan.

Kyllähän niitä on...
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: The SinuheMuistuu mieleeni 80-luvulla yksi tarina missä ankanpoikia on kolme, joku lähetti siitä viestin Omaan Nurkkaan.

Kyllähän niitä on...

Heh, tarkoitat varmaan että neljä. Onkohan kyseessä Barksin tarina nimeltään Mitalijahti?
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: AntsaLainaus käyttäjältä: The SinuheMuistuu mieleeni 80-luvulla yksi tarina missä ankanpoikia on kolme, joku lähetti siitä viestin Omaan Nurkkaan.

Kyllähän niitä on...

Heh, tarkoitat varmaan että neljä. Onkohan kyseessä Barksin tarina nimeltään Mitalijahti?

Ei siis tosiaankin neljä
Kyllä minä olen hullu...

Ja tarina on varmaan Mitalijahti.
Barksi
Taskukirjassa Poikki ja pinoon tarinassa setäni, sankari sinilakkinen sanoo:Se oli vielä Lupun väitettäkin hullumpaa. Siihen sinilakkinen: Kiitos myötätunnosta, mutta olen silti pulassa. Lupasin näet esitellä teidät toisillenne...! Keskellä seisoo hieman surullisen näköinen Hupu jonka pitäisi olla Lupu. Ette varmaan oikein tajunnut.
Anonymous
Huomasin Aku Ankka N:o 26 26.6.2002 Heti tokalla sivulla alareunassa puna lakkinen poika sanoo "Huomasitteko tuon?" (muut "hä?")Ja osoittaa aivan toiseen laitaan minne muut ovatkatsomassa. Sseuraavassa kuvassa vihreepakkinen poika Sanoo "Toinen apina liikahti" ^^
squid
Olen huomannut saman asian.
Yhdessä kuvassa on esim. Lupulla vihree ja toisessa sininen lippiksen väri.
Mietin vaan että mistä tämä johtuu?
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: JuusofinOlen huomannut saman asian.
Yhdessä kuvassa on esim. Lupulla vihree ja toisessa sininen lippiksen väri.
Mietin vaan että mistä tämä johtuu?

Olisikohan mahdollista, että värittäjät eivät näe sarjakuvan tekstejä? Tai eivät vaivaudu lukemaan niitä. Ei nyt ainakaan muuta selitystä tule mieleen. Värittäjien mokastahan on kuitenkin kyse.
Leo
Lainaus käyttäjältä: IitaLainaus käyttäjältä: JuusofinOlen huomannut saman asian.
Yhdessä kuvassa on esim. Lupulla vihree ja toisessa sininen lippiksen väri.
Mietin vaan että mistä tämä johtuu?

Olisikohan mahdollista, että värittäjät eivät näe sarjakuvan tekstejä? Tai eivät vaivaudu lukemaan niitä.

Tämä selitys ei oikeen mua vakuuta. Sarjathan väritetään Aku Ankan toimituksessa jossa myös lopulliset tekstit saatetaan päivän valoon. Muutenkin Aku Ankka -lehti on tarkkaan suuniteltu ja mietitty loppuun asti niin miksipä noin tehtäisi? Miettikääpä sitä, että jos Tupu sanoo "haetaan punainen pallo" ja he hakevat pallon niin se on punainen. Sattumaako? Ei minusta.
Anonymous
No niin no joo. Mutta olen myös lukenut sarjakuvan, jossa Aku, Roope ja pojat ovat ajaneet sinisellä autolla, kunnes toteavat Sinisille vuorille mennessään, että autoa pitää vaihtaa - "punainen ei sovi tähän maastoon". Ja auto on sininen sarjan loppuun asti... Voiko tätä selittää mitenkään muuten kuin värittäjän huolimattomuutena? Eli että värittäjä ei ole lukenut puhekuplia.

Jos käyt vilkaisemassa tätä, voit huomata, että sivun reunassa on ohjeita värittäjälle. Tämä selittänee sen, miksi esim. pallo on punainen, kun niin on sanottu.

(Ja tämähän on toki kaikki vain spekulointia, kun en oikeasti mitään tiedä...)
Leo
Lainaus käyttäjältä: IitaNo niin no joo. Mutta olen myös lukenut sarjakuvan, jossa Aku, Roope ja pojat ovat ajaneet sinisellä autolla, kunnes toteavat Sinisille vuorille mennessään, että autoa pitää vaihtaa - "punainen ei sovi tähän maastoon".
Puhutko tästä http://www.saunalahti.fi/~tkokkila/ankka.htm ?
Tuossa tosiaan on jotain mätää ja olet oikeassa noiden vihjeiden kanssa. Ja nyt kun tästä puhuttiin tulikinmieleen, että Egmonthan ne sarjat taitaakin värittää, eikä Suomen toimitus. Silti en usko, että lopullisia tekstejä laitettaisiin värityksestä tietämättä.
Anonymous
Kyllä, tarkoitin juuri tuota sarjaa.
Sivuja: 1 2 3