Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Vicar

(31 viestiä)
Toke
Tänne en ole vastannutkaan...

Monenlaisia mielipiteitä on esitetty Chilen maestrosta. Tietysti jokaisella on omat mieltymyksensä. Omasta mielestäni Vicar on todella hyvä piirtäjä. Kolmanneksi paras heti Barksin ja Rosan (yllätys? :D) jälkeen. Vicarin piirrosta kai pidetään sellaisena standardikamana, mutta itse olen toista mieltä. Kuka sen määrittelee, millainen Aku Ankan pitää olla? Vicarilla on oma tyylinsä, kuten muillakin. Hänen ankkansa ovat hienoja ja luonnollisia ja ruutujen taustat ovat sopivan yksityiskohtaisia. Lisäksi sivu/taustahenkilöihin on panostettu mukavasti, toisin kuin joillakin piirtäjillä. Esimerkiksi Bernadon sivuhenkilöt ovat usein aika omituisia ilmestyksiä...

Minä olen lukenut pääasiassa vain Vicarin 2000-luvun tuotantoa. Vanhempia vuosikertoja ei kotona ole, enkä ole jaksanut niitä ostaakaan mistään. Siksi en niitä voi oikein arvioida. Joitakin vanhempia tarinoita toki löytyy Aku Ankoista ja kovakantisista. Siitä olen kuitenkin useiden kanssa samaa mieltä, että Vicarin piirrosjälki on alkanut pikkuhiljaa heikentyä. Piirrosten taso vaihtelee. (Johtuen osittain Aku Ankkoihin valikoiduista tarinoista, jotka ovat eri vuosilta.) Esimerkiksi viime vuoden Aku Ankassa numero 28 julkaistu tarina Julma Iivana (miksihän muuten Ivan The Terrible ei ole käännetty suoraan Iivana Julmaksi?) on piirroksiltaan melko heikkoa. Tarina on tehty toissa vuonna. Sen sijaan tämän viikon Akussa (48/09) ollut Uusi esihistoriallinen keittiö oli vuodelta 2005 ja jälki on aika toista luokkaa kuin edellä mainitussa sarjassa. Varsin laadukasta siis.

Lainaus käyttäjältä: wierii2, 22. tammikuuta 2009Vicar on loistava piirtäjä. Laitan tänne piakkoin tekstin, joka kertoo Vicarista. Jonkun aikaa menee. ;)Niin ja mikä tämä muuten on ja kuinka kauan vielä menee? ;)
wierii2
Lainaus käyttäjältä: TokeLainaus käyttäjältä: wierii2, 22. tammikuuta 2009Vicar on loistava piirtäjä. Laitan tänne piakkoin tekstin, joka kertoo Vicarista. Jonkun aikaa menee. ;)Niin ja mikä tämä muuten on ja kuinka kauan vielä menee? ;)
Nooh, jos kyseinen teksti on tällä koneella, niin enköhän sen saisi viikonlopulla tänne. Jos taas on rikkinäisellä koneella, se saattaa viivästyä...

Katsos, en edes muistanut luvanneeni joskus tälläistä... ;D
Aku!!63
Onhan vicar ihan ok :-X
Niketin
Vicar on yksi lempipiirtäjistäni. Hänen jälkensä on tasaista ja selkeää. Vicarin tarinoita julkaistaan Akkarissa todella paljon, mikä on hyvä asia. Hänen piirtämiään tarinoita jaksaa lukea, eikä niihin tylsisty tai niistä löydy erityistä moitetta.

Joskus luin jonkun haastattelun Vicarista ja siinä maestro taisi sanoa piirtävänsä kaksi sivua sarjakuvaa päivässä. Hän siis piirtää uskomattoman nopeasti! Hän tekee kaikki luonnostelut, lyijykynäpiirrokset(tekeeköhän hän niitä?) ja tussaukset kahdelle sivulle päivässä. Ehkä juuri sen takia hänen piirtämiään tarinoita julkaistaan niin paljon.

Mahdoton sanoa, mikä on Vicarin paras piirtämä tarina, sillä niitä on niin paljon. Pidän erityisesti hieman vanhemmista 90-luvun tarinoista käsikirjoituksien vuoksi. Siihen aikaan ja sitä ennen oli todella hyvät Aku-tarinat.

Vicarin jälki tosiaan tuntuu semmoiselta perus-piirrokselta. Se on kuitenkin sulava ja onhan siinä oma persoonallinen merkkinsä.

Vicar sijoittuu mielestäni ainakin top-kymppiin, ehkä top-viitoseen. Joka tapauksessa, hän on erittäin hyvä piirtäjä.
wierii2
Lainaus käyttäjältä: wierii2Lainaus käyttäjältä: TokeLainaus käyttäjältä: wierii2, 22. tammikuuta 2009Vicar on loistava piirtäjä. Laitan tänne piakkoin tekstin, joka kertoo Vicarista. Jonkun aikaa menee. ;)Niin ja mikä tämä muuten on ja kuinka kauan vielä menee? ;)
Nooh, jos kyseinen teksti on tällä koneella, niin enköhän sen saisi viikonlopulla tänne. Jos taas on rikkinäisellä koneella, se saattaa viivästyä...

Katsos, en edes muistanut luvanneeni joskus tälläistä... ;D

Joo, ei ole ainakaan tällä koneella. Josko ennen joulua saísin oman koneeni korjauksesta, niin sitten palaan asiaan. ;)
Barksi
souffleur m
1990-luvun Akkarit eivät olisi mitään ilman Vicarin panosta. Taas eilen tuli luettua muutamia lehtiä kyseisiltä ajoilta ja vaikka joidenkin tarinoiden käsikirjoitus saattoi hieman ontua tai idea saattoi olla jo nähty, Vicarin piirrokset puhalsivat niihin yllättävänkin paljon uutta henkeä. Hänen ankkansa olivat mukavan ilmeikkäitä ja jostain syystä niistä tuli hyvälle tuulelle - ja tulee toki edelleenkin, kun sarjoja lukee uudelleen ja uudelleen. Sääli tosiaan, ettei hänen tekeleistään, ymmärrettävää kyllä, enää nykyään tahdo löytyä samanlaista hohtoa kuin ennen. Sellainen nimittäin olisi todella tervetullutta nyky-Akkareihinkin.

Silti toki arvostan Vicarin uraa nykyäänkin ja mielelläni näkisinkin hänet täällä Suomessa vierailemassa. Tervetuloa vaan!
ankkaetsivä
Erittäin hyvä piirtäjä. Yksi suosikeistani. Jos pitäisi joku ankkapiirtäjä mainita äkkiä, niin kyylä varmaan Vicar tulisi ekaksi mieleen. Hän on piirtänyt todella monta hyvää tarinaa ja etenkin akkarin johtosarjat ovat olleet mainiota luttavaa. Vicar on kyllä hyvä piirtäjä, mutta jostain olen kuullut että hän olisi jo lopettanut piirtämisen. Onko tuo väite totta? Jos on, niin todellakin harmillista. Vicarin johtosarjat jotenkin kuuluvat akkariin. Mitäs mieltä muut Ankkislaiset ovat? Onko Vicar yksi parhaista johtosarjojen piirtäjistä?
Vince Ankka
Lainaus käyttäjältä: ankkaetsiväMitäs mieltä muut Ankkislaiset ovat? Onko Vicar yksi parhaista johtosarjojen piirtäjistä?
Vicar on ehdottomasti yksi parhaista, varsinkin 90-luvulla hänen piirroksensa olivat mukavaa katseltavaa. Yksi suosikki tarinani hänen piirtämänä on Vaara Kattivaarassa. Se on jo useamman vuoden ollut yksi mieleenpainuneimmista suosikkisarjoistani. Saatta kuitenkin olla, että hän kuuluu top5 -listaan viidenneksi parhaana. En ole kuitenkaan aivan varma.
ankkaetsivä
Lainaus käyttäjältä: Vince AnkkaVicar on ehdottomasti yksi parhaista, varsinkin 90-luvulla hänen piirroksensa olivat mukavaa katseltavaa.
80-luvun Akkareissa on mielestäni myös todella hienoja tarinoita, 90-luvun lehtiä minulla ei ole kuin muutama mutta niiden perusteella 90-luvullakin Vicarilla on ollut hyvä piirrostyyli.
akuankka1313
Tarinoiden taso on käsikirjoittajan ansiota, ei piirtäjän. Mielestäni Vicarin piirrostyyli on täyttä kuraa, mutta jokaisellahan on omat mielipiteensä.
ankkaetsivä
Lainaus:Tarinoiden taso on käsikirjoittajan ansiota, ei piirtäjän.
Eli jos jollakin piirtäjällä on surkea piirrosjälki, se onkin nyt sitten käsikirjoittajan vika? Kyllä tarinan tasoon vaikuttaa piirrosjälki aivan samalla tavalla kuin käsikirjoitus.
Somebody
Vicar oli huippu 80- ja 90-luvuilla, jopa vielä 2000-luvun alussakin. Joskus vuoden 2006 tienoilla homma alkoi männä muusiksi.
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: ankkaetsiväLainaus:Tarinoiden taso on käsikirjoittajan ansiota, ei piirtäjän.
Eli jos jollakin piirtäjällä on surkea piirrosjälki, se onkin nyt sitten käsikirjoittajan vika?

Ei piirrosjälki tietenkään käsikirjoittajasta johdu. Tarkoitin vain, että käsikirjoittajahan se on, joka tarinan varsinaisesti tekee, piirtäjä vain kuvittaa sen. Mutta kyllä minäkin esim. Bancelssin piirtämiä tarinoita luen mielummin kuin Giuseppe Peregon.
ankkaetsivä
Lainaus:Vicar oli huippu 80- ja 90-luvuilla, jopa vielä 2000-luvun alussakin. Joskus vuoden 2006 tienoilla homma alkoi männä muusiksi.
Eihän se ihan muusiksi mennyt, kyllä 2000-luvun lopullakin Vicarilla oli vielä hyvä piirrosjälki. Toki 80- ja 90-luvuilla Vicarilla oli se paras piirrostyyli mutta kyllä tyyli oli vielä 2000-luvullakin hyvä.

Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Ei piirrosjälki tietenkään käsikirjoittajasta johdu. Tarkoitin vain, että käsikirjoittajahan se on, joka tarinan varsinaisesti tekee, piirtäjä vain kuvittaa sen.
Aivan niin. Ja myös toisinpäinkin homma toimii, eli huono käsikirjoitus ei ole piirtäjän vika. Tätähän minäkin tarkoitin, toivottavasti viestini ei ollut liian raju.
Sivuja: 1 2 3