Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Piirustuskisa 8 äänestys

(45 viestiä)
Salwer1st/
Lainaus käyttäjältä: EmRAIdea ei kuitenkaan oikeen tullut minulle selville..
Vai niin... Kuvassa kuitenkin Aku pitelee hyppysissään poikien kokeita joidenka numero on kymppi. Ja se että pojat saavat kymppejä kokeista lienee mahdotonta, joka siis on tässä kuvassa se jotain mahdotonta.
Peetukka
Mahtavaa! Hienoja kuvia kaikilla, mutta Turtanan, EmRan ja Kultu_kKimalluksen työt nousevat muiden yli. Ääneni menee Turtanan työlle, joka on saanut sinne tungettua myös Chaplinin! :D
Kääk13
No niin, kuten lupasin, tulin nyt kertomaan mielipiteeni kustakin kuvasta.

Aloitetaan Peetukasta: Idea ihan hauska, ei ehkä omaperäisimpiä, mutta itsestänikin aihe oli todella vaikea, niin tässä on ideaa ihan tarpeeksi. Toteutukseen olen tyytyväinen. Olen tainnut ennenkin sanoa, että Peetukalla näkyy selvää kehitystä kokoajan. Kunhan vain jatkat piirtämistä, niin tyylisi kehittyy koko ajan parempaan suuntaan.

Ja EmRAhan "yllätti". Jälleen kerran aseita. No, hän tietää, etten pidä niistä, joten en välitä tuosta kohdasta tämän enempää. Se, että Aku on nuorena liikuskellut yhtä vanhan Roopen kanssa on todellakin sula mahdottomuus, vaikka en itse oikean puoleista pikku liikemiestä Roopeksi tunnistanutkaan, idea on varsin mainio. Vielä se, että Roope on ollut jo pienenä varsinainen kroisos... Omaperäistä. Piirrosjälki on EmRAlla olluy kokoajan hyvää. Hyvät kuvankäsittelyohjelmat ja taito käyttää niitä antavat piirroksille ammattimaista ilmettä.

Kääk13: Omasta kuvastani on sanottava, että olen varmaan epäonnistunut, koska vitsi ei oikein aukene.
Hessulla on kuitenkin mielestäni selkeästi erilaiset värit kuin Superhessulla. Superhessun pukuhan on punainen. Väritin Hessun kirkkailla animaatioväreillä, joista pidän enemmän kuin aneemisista sarjakuvaväreistä(varsinkin Egmontilla on todella tylsä väritystapa).

Kultu_Kimallus on piirtänyt oikein viehättävän kuvan. En valitettavasti tunnista alkuperäimaalausta(en edes tiedä tekijää tai nimeä), joten en voi verrata tätä siihen. Se, mikä kuvassa on mahdotonta, ei heti auennut minulle(en ole varma aukesiko ollenkaan). Liekö sitten kyseessä, että Ankat ovat menneisyydessä tai se, että selvästi rakastuneet hahmot ovat Roope ja Riitta. Sinullakin on oikein taitava ja tunnistettava oma tyylisi piirtää. Et viitsisi tehdä sarjakuvaa. Vähän pidempää kuin sellaista ainaista yksisivuista. Kokeileppa vaikka A-F kässäripalvelua(olkaa hyvä pojat. Ilmaista mainosta :D).

Tässäkin Rosa fanin piirroksessa on hauska perinteinen idea, joka ei kuitenkaan ole kovinkaan omaperäinen. Kuten jo Peetukallekin sanoin, aihe oli hankala, joten ymmärrän, että uusi idea on vaikea keksiä.
Itsekin olisin EmRAn lailla halunnut taustalle ahneita ihmisiä jotka ovat Roopen almujen perään. Onko kuva muuten ulkoa piirretty? Roope muistuttaa kovin varhaisempaa Marco Rotaa...

Salwer1st/: Valitettavasti luulin, että Akulla on paljon rahaa käsissä. Aku rehentelee pojille olevansa rikas, jolle nämä vain nauravat. Kun kerroit idean kuva on kyllä selvempi, mutta toteutus on silti varsin vaisu. Johtuu varmasti siitä, että olet värjännyt sen kokonaan harmaaksi ja "nostanut" piirroshahmojen reunat esiin ikään kuin sulasta tinasta. Se, että uskallat käyttää noinkin rohkeaa toteustustapaa on vähintäänkin lakinnoston arvoinen suoritus. Siitä minä pidän.

Turtanallapa on erikoinen kuvasommitelma. Hah, huomaan paljonkin mahdottomuuksia. Taustan ja painovoiman nurinkurisuudesta ei varmaan tarvitse erikseen mainita, mutta Roopen laittaminen rikolliseksi on mielenkiintoinen idea. Varsinkin kun se ei(ymmärtääkseni) ole kuvan kannalta mitenkään olleellista. Väritys on taas tunnelmallisen utuista. Sinuakin patistaisin sarjakuvatarinoiden kimppuun. Osaat varmasti. Onko tämä työ muuten tehty ruutupaperille, vai ovatko nämä taas niitä hienoja erikoistehosteita, joita saa nykytekniikalla aikaiseksi?
P.S. huomasin kyllä tuon oikeassa alanurkassa olleen Roopen, joka on "täytetty" teksteillä.

Hienoa, että akuankka1313 on taas mukana. Cavazzanomainen tapasi piirtää on kadehdittavaa katseltavaa. Voisit julkaista vanhoja sarjakuviasia lukunurkassa. Mutta asiaan:
Kisakuvasi on varsin... "pelottava". Miksikö? Koska olen nähnyt viimeaikoina juuri tämäntapaisia unia Disneyhahmoista. Mukana ovat olleet, niin Aku, Hessu kuin Mikkikin ja Liisa elokuvasta Liisa ihmemaassa.
En tiedä, mitä uneni meinaavat, mutta tämän kuvan tunnelma on kuin juuri niistä. Mahtoivatkohan ne olla enteitä tästä kuvasta?
Uskaltaisikohan tätä äänestää...?

Akuhullu97: Tämän kuvan idea on erilaisin näistä kaikista. En tiedä minkälaista omaperäisyyttä tällaisen idean keksiminen vaati, mutta piirrosten ansiosta kuvasta on saatu oikein pirteä. Kiva, että kuvaan piirretty tuntematon sivuhahmo on myös tarkasti piirretty. Usein näkee porukan piirtävän sivuhahmot varsin hutiloidusti.

Huh! Mitä enemmän osallistujia, sen pidempiä viestejä sitä joutuu kirjoittamaan. Tasapuolisuuden vuoksi kommentoin kuitenkin taas kaikkia.
akuankka1313
No kommentoimpa minäkin.

Peetukka: Erittäin tunnelmallinen piirros, suht-hyvällä idealla. Kuitenkin toteutuksen utuiset värit voittavat ylivoimaisesti idean!
EmRA: Aku-Roope-mafiakaksikko... Jostain syystä repesin pikku-Roopen ilmeelle. Se on niin... täydellinen.
Kääk13: Mukava ja hienosti piirretty kuva. Kuitenkin idea tuntuu melko köyhältä, jos se on se, joksi sitä luulen. Aluksi nimittäin luulin, että Hessu viittaa puuttuvaan puhekuplaan, mutta kyse olikin vaatteista...
Kultu_Kimallus: Kyllä sinä osaat... Ehdottomasti tämän kisan hienoiten piirretty kuva! Valitettavasti en ole nähnyt alkuperäistä maalausta, joten en voi verrata yhtäläisyyksiä siihen...
Rosa fani: Roope anteliaana... tuntui mahdottomalta, että joku laittaisi niin yksinkertaista ideaa, joten siinä mielessä onnistuit. Piirroksessakaan ei ole moittimista:
Salwer1st/: Ilmeisesti työllä ja vaivalla tehdy kuva. Jotenkin vaikuttaa siltä, että työ olisi ollut turhaa, sillä tuollaisella tekniikalla ei ole mitään yhtäläistä itse kuvan kanssa. Ehkä se mahdottomuus piilee siinä...
Turtana: Tässä kuvassa ei ole mitään mahdotonta; tämä kuva itsessään on mahdottomuus! Tykkään juuri tämäntyylisistä älyvapaista... surrealisteista(?) kuvista.
akuankka1313: En tunne epäonnistuneen tässä työssä, mutta ei tämä kovinkaan paljoa tästä joukosta erotu. Huippu-sijoitusta ei odotettavissa.
Akuhullu97: Tämä oli EmRan kuvan lisäksi ainut, jolle rupesin nauramaan. Tämä voitti kuitenkin EmRan kuvan. En tiedä, mikä tässä on niin huvittavaa, mutta idea oli niin yksinkertainen, etten odottanut sen olevan näin hauska. :D
Kääk13
Luovutan.
Selitänpähän nyt sitten piirrokseni vitsin.

Se, mitä Hessu on unohtanut ei ole puhekuplan reunat, eivätkä vaatteet tai muutakaan väritykseen liityvää, vaan superpähkinät.
Hän on lähtenyt partiokierrokselleen ilman supervoimia ja se tekee kuvasta mahdottoman, sillä Hessuhan ei osaa letää ilman supervoimia.

En arvanut ideaa noin epäselväksi.
Salwer1st/
Peetukka: Enpä oikein käsittänyt ideaa aluksi. Toteutus on hieno, mitä lie vesivärejä oletkin käyttänyt. Värimaailma on oikein mukava. Akun räpylät ovat turhan kapeita ja pyrstö liian pieni. Nokka on turjan iso verrattuna päähän ja merimieslakin “tupsu€
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Lainaus käyttäjältä: Kääk13En valitettavasti tunnista alkuperäimaalausta(en edes tiedä tekijää tai nimeä), joten en voi verrata tätä siihen.
Valitettavasti en ole nähnyt alkuperäistä maalausta, joten en voi verrata yhtäläisyyksiä siihen...

Tekijää en tiedä, mutta teos lienee tämä:

Click!

Hienoja töitä kaikilla, mutta juuri nyt kommentoin vain yhtä työtä. Ja se on EmRan työ. Tunnelma, väritys, (vaikken normaalisti tuon tapaisesta värityksestä pidäkään) ja tuo Roopen ilme! Se on niin mahtavan omahyväinen ja kerskaileva. Kaiken lisäksi pidän Roopen kravatista. Upea piirros.
Salwer1st/
Lainaus käyttäjältä: Fauntleroy...ja tuo Roopen ilme! Se on niin mahtavan omahyväinen ja kerskaileva. Kaiken lisäksi pidän Roopen kravatista.
Taitaa EmRan kuvassa olla kyllä ihan Pikku-Hannu, jollen vallan erehdy.

Edit: Oumaigaad. Luin juuri tuota EmRan viestiä ja siellähän olikin sanonut, että se on Roope. Pahoittelut erehdyksestäni. Modet, olkaa hyvät. Viestini roskikseen.
samppali
Kieltämättä en itsekään ymmärtänyt Kääkin kuvaa. Ajattelin vain että Superhessu on unohtanut vaihtaa vaatteensa, koska oikein mistään ei käy ilmi että hän on unohtanut superpähkinät. No, hieno työ silti.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/Taitaa EmRan kuvassa olla kyllä ihan Pikku-Hannu, jollen vallan erehdy.
Taitaa kuitenkin olla Roope, niin kuin EmRa aikaisemmin mainitsi.

Lainaus käyttäjältä: BomberEdit: Fauntlis ehti ensin
Fauntlis? :D
Bomber
Lainaus käyttäjältä: EmRAEmRA
ja pikku Roopellahan (niin, sehän siis on 10v Roope, rikkaana versiona, ei hannu.) se on kädessä.

Lainaus:Taitaa EmRan kuvassa olla kyllä ihan Pikku-Hannu, jollen vallan erehdy.
Taisit erehtyä.

Edit: Fauntlis ehti ensin
e2: Yksi sekunti eroa :D
Turtana
Hyviä kuvia tälläkin kertaa!

Peetukka: Kuvassa on upeat värit, mikä tuo tunnelmaa hämmentävään tilanteeseen. Kehitystä on havaittavissa, kuten Kääk jo totesikin. Akun ilme on aivan huippu, sopii tilanteeseen erittäin hyvin. Aku kyllä näyttää siltä, kuin leijuisi hieman.

EmRA: Yhden illan työksi todella upea! Ja aseita taas... Noh, ne ovat osa kuvan hurjaa kokonaisuutta. Huomioni kiinnittyy jatkuvasti taustan rakennuksiin, ne on upeasti piirrettyjä. Ihmetyttää, miten pikku-Aku ja pikku-Roope ovat joutuneet tuollaiseen tilanteeseen, mutta sillä ei ole väliä, aihehan oli mahdottomuus.

Kääk13: Minä kyllä tajusin tän :D Pilvet ovat hämmentävän hyvin piirretty, samoin taustan kaupunki (...ja saman tien koko kuva). Värit ovat mukavan kirkkaat ja selkeät. Mitään moittimista ei ole. Mutta pilvet ovat aivan parhaat.

Kultu_Kimallus: Tästä pidän kovasti (kokonaisuutta tosin vähän rikkoo alareunaan jäännyt päivämäärä).
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Liekö sitten kyseessä, että Ankat ovat menneisyydessä tai se, että selvästi rakastuneet hahmot ovat Roope ja Riitta.
Joo, piirtäjä itse pyysi minua selventämään tämän asian: kuvassa ei ole Riitta, vaan Kultu Kimallus. Jopas nyt, kun molemmat hahmot sotketaan johonkin toiseen!
Väritys on hyvin huolellista. Luonnosvaiheessa ajattelin, että tähän sopisi hyvin vesivärit, mutta ihan hyvä että päädyit puuväreihin. Aivan erityisen viehättävä (tönkköydestään huolimatta) on Roope.

Rosa fani: Erittäin yksinkertainen työ. Tausta olisi tietysti kiva, mutta toisaalta, sen puuttuminen tuo vapautta kuvaan. Ilmeikäs, ja Roopen luonteen tuntien hyvin mahdoton tilanne!

Salwer1st/: Jonkin aikaa meni ennen kuin tajusin. Mutta ihan hyvä työ, luulin aika pirtkään, että olit tehnyt sen jotenkin oudosti tapettipaperille. Vähän hassua on, että pojat ovat suunnilleen Akun kokoisia.

Turtana (siis minä jee): Ajatus vaan lähti kulkemaan. Tausta on tosiaan tehty vesiväreillä ruutupaperille. Alareunan (ehkä vähän epäselvä) Roope on tehty jostain muutaman torstain takaisen hesarin kulttuuriartikkelista. Idea vanginpukuun tuli elokuvasta Kaikenlaisia karkulaisia. Roope ei taida itsekään tajuta kummallista tilannettaan...

akuankka1313
: Aika... pelottava. Mitään tällaista en odottanut näkeväni. Toteutus on hvyä, ja erityisen hyvin tulee esille kuumuus ja kauhu. Liekit todella polttavat. Perinteiseksi ankkakuvaksi tämä tosiaan on mahdoton!

Akuhullu97: Aku on kyllä upean näkönen! Samoin ankanpojan ilme.. Hullunkurista myös, että ilmeisesti varsin tavallisena, kauniina päivänä Akulla onkin mennyt raajat aivan sekaisin! Hahmot ovat onnistuneita, mutta tausta on aika jäykkä.
EmRA
Mitä älyvapaata porukkaa täällä nyt on? Minulle oli tuo kääkin idea täysin itsestäänselvyys..
Niin ja Turtana, sitä ne räiskintäpelit teettävät.
Vaikka kyllä täytyykin sanoa, että rakennusten perustukset (ne epämääräiset viivat rakennusten hajonneissa kohdissa) olivat todella hauskoja piirtää, vaikka ne ovatkin vain viivoja.
Ihmettelen kyllä tuon miniRoopen aiheuttamaa hämmennystä.. Mielestäni se on täysi roope, eikä hannun kikkaroista ole merkkiäkään.. Kenties se on tuo asu?
Bomber
Keltaiset kutrit, massia handussa, omahyväinen ilme...
Selvä Hannu.

But if u say its Gladsy so tehn it is.
EmRA
iz not gladsy iz scroogey!
btw stop rippin off mah edntehpostwithegnlishwithspicytyposauce plz.

Nyt sitten vain odottelemaan äänestyksen päättymistä tuskallisena.
Sivuja: 1 2 3