Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Disencumberin tekeleet

(25 viestiä)
Disencumber
Yleisön vinkunan tuloksena avaan minäkin oman gallerian tänne. Olen sutannut paprua jo ihan kakrusta asti, joten piirtely on lähellä sydäntä. : ]
Tässä muutama kuva ja lisää on tulossa.

Cyborg Duck
Yep, eka kuva klassisesta hahmostani Cyborg Duckista - ja sen huomaa. ;D Tämä valmistui 12.4.2009.

Millan tulitemput
13.5.2009. Joku random ihmisvartaloinen noita. Aluksi sen oli tarkoitus olla Milla, mutta en enää kyllä Millaksi kutsuisi...

Cyborg Duck: Flower
2.6.2009. Toka versio CD:stä. Hän huomasi kukkasen, mutta ei tiedä, mikä ihme se on. Tämä liittyy CD:n historiaan, mikä ei ole siitä iloisimmasta päästä. Kamalasti kyllä meni aikaa, kun piti ensin piirtää kyseinen ankka koneineen päivineen, tussata (eli periaatteessa koko homma uudestaan x_x) ja se värittäminen... En halua edes muistella sitä.

Millan tikkari
30.5.2009. Totajoo, siinä siis "omalaatuinen" Milla nassuttamassa tikkaria...

Pulivari
9.7.2009. Oma versioni Pulivarista (josta en tosin enää pidä). Tuo "karva" on aivan kamalan näköistä... :-P

Chill the SpiritDuck
8.7.2009. Siinä poseeraa aito henki ankan muodossa. : ]

The lonely one
30.7.2009. Mörkö parka keräilemiensä tavaroiden keskellä. Ja se sininen siellä oikeassa reunassa on kyllä hyvin epämuodostunut, myöntäkää pois.

Our Guardian
1.8.2009. Siinä seisoskelee vartija, joka suojelee noita pieniä mitä lie nyt ovatkaan. Ne on itse asiassa lainattu anime-leffasta Princess Mononoke.
...Hah, jätkä näyttää kaatuvan ihan näillä sekunneilla. ;D

Super Donald!
2.8.2009. ;D Tehty kiitoksena Vaarille eräästä kuvasta, voitte ehkä arvata, mistä...? Tuo super-muoto ja tuo smaragdi (Chaos Emerald) on lainattu Sonicista (surprise?).

Lyikkäri vs Tussari vs Puukkari
25.8.2009. Siinä siis piirtämisen eri vaiheet kinastelevat keskenään. Tyylini on ehkä vähän omituinen, joten älkää suotta esmes räpylöitä kauhistelko - mutta täytyy myöntää, että Tussarin räpylät menivät päin honkia... D8

Cyborg Duck: Contrast
Uusista uusin: 26.9.2009! Siinä siis tällä hetkelle voimassa oleva versio CD:stä. Ja aikaahan tässä meni ties kuinka paljon, kun olen niin etana... Mutta eniveis, muistakaahan vilkaista myös Vaarin versiota tästä cyborgista. : ]

Huomioikaa tämä huomio: monissa kuvissa on nimmari By AAt tai By Aku Ankan taskukirja. Se tulee nimimerkistäni AA.fi:ssä.

Edit: Apuah, sorry... Mutta julkisena ovat nyt. Jokos näkyy?
Toke
Kuvat eivät näy.

Näköjään sama ongelma kuin minulla oli kuvaboxin kanssa. Kansio, jossa kuvasi ovat, täytyy olla kuvaboxissa julkinen.
Yksityisten kansioiden kuvat eivät näyttäydy kuvaboxin ulkopuolella.
Anonymous
Laitappas Dis... mikä nyt oletkin kuvat edes näkymään kiitos. :)
Vaari
Vaikkeivat kuvat toistaiseksi avaudukaan, voinen silti kommata ne jo ennestään nähneenä. ;)

Cyborg Duck
Tämä oli todellakin innoittajana avassani esiintyvään neitoseen, ensimmäisiä ankallisgallerian töitä jotka todella iskivät aikanaan. En sanoisi ajan hampaan purreen, tämä on itse asiassa jo kuolematon legenda. ; D Sonicmaiset töppöset pistivät ensinnä silmään, eikä liene ihme. Väritys on PSP:n mittapuulla erittäinkin onnistunut, tekstuureja on luultavimmin käytetty ja varjostuksiakaan ole unohdettu.

Millan tulitemput
Mikäli oikein arvaan, kyseessä on alkuperäiseltä nimeltään "Tulitaikoja", eräs suosikkejani. Tämä sai itsenikin innostumaan ihmisvartalosta jota päätin myöhemmin käyttää ankoissa. Tässä näkyy vielä tuon ajan töidesi tyypillinen persoonallisuus ja pidänkin hahmon ilmeestä erittäin paljon. Onnistunut sekä sopiva tausta täydentää hienoa ideaa.

Cyborg Duck: Flower
Tässä alkoi jo tulla ilmi hahmon synkkä menneisyys, Cyborg ei muista elämästä juuri mitään, ja tajuaa tässä vaiheessa olevansa itsekin alunalkaen tavallinen ankka. Kehitystä havaittavissa Paint Shopin käytössä, pidän valaistuksesta sekä eri osien kiillosta ym. Tämä vetoaa scifi-pelaajaan ja muutenkin kuvalla on eräänlainen sanoma katsojalle.

Millan tikkari
Tämän muistan hyvin, "emo"... ;D Tässäkin väritys miellyttää, ja etenkin hiusten sekä sormusten "heijastukset" ovat hienoja. Tausta lienee napattu suoraan defaulteista, mutta sekin sopii hyvin kuvaan

Pulivari
Tässä pidän erityisesti huolellisuudesta turkin osalta, sekä oikeasta bernhardilaisesta on saatu muokattua omaperäinen näkemys Pulivarista. Ei tästä muuta keksi, hieno on!

Chill the SpiritDuck
Tämän muistan olleen ensimmäinen akvarelliankkasi, jonka toista lettiä luulin alkuun parraksi... :'D Mutta errare humanum est, tajusin kyllä vilkaistuani uudemman kerran. Värimaailma on onnistunut, ja kylmät värisävyt luovat etenkin taustalla fiilistä.

The lonely one
Tätä AA:n ylis ei hyväksynyt galluun, en ymmärrä miksi, mutta kai siellä on Barksin ja Jukan lähdettyä pelkkiä heikkohermoisia hommissa. ;) Tässä on mielenkiintoinen idea, hahmo on hamstrannut Akulle kuuluvia esineitä ja sylissä näkyisi lepäävän tuttu pehmo. Tietysti et ole voinut jättää idoliasi huomiotta, vaan taustalla näkyy taasen jotain perin tuttua. :)

Our Guardian
Ankalla on jälleen Sonic-tossut... ;D Tässä nappasivat etenkin nuo ankka- ja hiirihahmot sekä tietysti pari Sonic-kummajaista, unohtamatta taustalla näkyviä lukemattomia liki ilmeettömiä pikkuheppuja, jotka tuovat vanhalle Nintendomiehelle mieleen "Shy Guyt".

Super Donald!
Kiitoksia heti ensi alkuun oikein paljon! : D Tämän esikuvan nyt tunnistin heti, ei epäilystäkään. Itse ainakin pidän tällaisista lähinnä sisäpiirille aukeavista parodioista, niistä on hauska bongata esikuvan yksityiskohtia. Väritys on jälleen erittäin huolella toteutettu, ja kuva on vaihteeksi iloinenkin. ;D

Lyikkäri vs Tussari vs Puukkari
Tässä on ideaa, lyijäripiirros, tussattu versio sekä puuväritetty näyttävät oikein hauskalta samassa kuvassa.

Cyborg Duck: Contrast
Hieno kasvokuva CD:n viimeisimmästä kehitysasteesta. Mekano-osa ei ole aivan yhtä looginen kuin edellisissä (ensimmäinen kritiikin kohde:o), mutta värimaailma on vaihteeksi iloisen puolella, ja kukat piristävät sitä kummasti. : D Hieno yhdistelmä Cyboa sekä luontoa.

Jaha, hyytyi hieman loppua kohden, mutta kuvia oli sen verta paljon että huh huh. ; D Lisää lienee luvassa joka tapauksessa, odottelen innolla!
Toke
Miksei näitä kuvia ole kukaan (Vaarin lisäksi) kommentoinut...?

Piirrokset ja väritykset ovat mielestäni erittäin tasokkaasti tehty. Todellakin näkee, että osaat piirtää ja tietokoneväritykseen on kunnon ohjelmatkin käytössä. Mikä ohjelma muuten? Myös käsin tehty väritys on Disencumberilla toimivaa.

Kuvat ovat hienoja, mutta itse pidän kuitenkin huomattavasti enemmän näistä tavallisista ankkahahmoista (Aku, [No, olihan siellä Akuja kuitenkin.] Roope, T, H ja L, Iines, Milla jne.) kuin näistä Cyborg Duckeista ja kumppaneista. Tietenkään niissäkään ei sinänsä mitään vikaa ole, mitä kukakin tykkää piirtää.

Lisää matskua saa ehdottomasti tulla. :)
Disencumber
Kiitos paljon kommenteista! : ]

Lainaus käyttäjältä: TokePiirrokset ja väritykset ovat mielestäni erittäin tasokkaasti tehty. Todellakin näkee, että osaat piirtää ja tietokoneväritykseen on kunnon ohjelmatkin käytössä. Mikä ohjelma muuten? Myös käsin tehty väritys on Disencumberilla toimivaa.
Ai? Thanks a lot. : D Ohjelma ei ole mikään ihmeellinen, mutta käytän sellaista kuin Jasc Paint Shop Pro 8. (Ja huomatkaahan, että osa kuvista on jo aika wanhoja.)

Lainaus:Kuvat ovat hienoja, mutta itse pidän kuitenkin huomattavasti enemmän näistä tavallisista ankkahahmoista (Aku, [No, olihan siellä Akuja kuitenkin.] Roope, T, H ja L, Iines, Milla jne.) kuin näistä Cyborg Duckeista ja kumppaneista. Tietenkään niissäkään ei sinänsä mitään vikaa ole, mitä kukakin tykkää piirtää.
Yep, minä jostakin syystä pidän uusien hahmojen tekemisestä, ja kaikki normit ankkahahmot eivät aina sovi kuvan aiheeseen, you know. Ja joskus tämä piirtämistyylini pakkaa muuttamaan myös hahmoa itseään, mutta minkäs taiteilija tyylilleen mahtaa...
But don't worry, tavoitteenani olisi töhertää välillä niitä aitojakin ankkalinnalaisia - jossa tosin saattaa vähän kestää, melkoinen kiirus tällä hetkellä nääs.

Lisää tulossa jahka kerkiän!
Disencumber
Nonniin, gallun päivittelyä luvassa! Mitään ihmeellistä ei kande odotella, kiire edelleen ja yhä suuremmaksi kasvaa. Mutta tässäpä nämä.

Varoitus! Alla oleva kuva sisältää hieman verta, eli jos veren näkemisen tuloksena vessat ovat varattuina seuraavat viisi tuntia, jätä katsomatta.

Finlandia
7.12.2009. Wiih, Winland! : D Elikkäs lyikkäritoteutuksella Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi tehty kuva, vaikka olenkin päivän myöhässä... Meinasin tehdä tämän valmiiksi jo eilen, mutta kuinkas sitten kävikään...?
Ystävämme skannerin johdosta joissakin kohdissa sävyt menivät aika lailla ahterilleen, joten yritin korjailailla niitä hieman tietsikalla. Mutta enivei, megaa itsenäisyyspäivää jokaiselle ankkislaiselle - hieman myöhässä tosin - ja nauttikaa Suomen vapaudesta! : D

Ja lopuksi viekä muutama nokkakoe:

Nokkakoe
27.11.2009. Eipä mitään ihmeellistä, koitin vain nokan värittämistä. Nokka on muuten piirretty tietsikalla hiirellä. : ]

Nokkakoe - Line
27.11.2009. Sama nokka kuin äsken, mutta nyt ääriviivojen kanssa. Viivat on nekin tenty käsin tietsikalla eräällä Paint Shop Pro 8:ta löytyvällä kätevällä työkalulla.

Lisää tulee, kun sitä aikaakin olisi... Mutta toivottavasti piditte!
Vaari
Jjjep jep, saatiinhan näitä uusia töitä viimein. :D

Finlandia
Lyijärityöt ovat hienoja kun värit osataan korvata upealla varjostelulla, kuten tässä näkyy. Pidän hahmon ilmeestä, se tuo erehdyttävästi mieleen jonkin kauan sitten näkemäni kuvan... En saa nyt muistumaan, mutta joka tapauksessa, haluttu tunnelma on saavutettu ja piirros on kaikin puolin silmää miellyttävän näköinen. Tai no, lippu on lipsahtanut nurin päin, mutta mitäs pienistä. :D

Nokkakokeilut
Eivät ehkä nokkaa kummempia, mutta hienoja yhtä kaikki. Kun kokonaiseen työhön käytetään näin paljon vaivaa, aletaan lähennellä jo sitä kunnianhimoksi kutsuttavaa asiaa. Toivottavasti eivät jää kokeiluiksi, haluan nähdä näin huolella tehtyjä ankkojakin. :)
Disencumber
Lainaus käyttäjältä: VaariFinlandia
Lyijärityöt ovat hienoja kun värit osataan korvata upealla varjostelulla, kuten tässä näkyy. Pidän hahmon ilmeestä, se tuo erehdyttävästi mieleen jonkin kauan sitten näkemäni kuvan... En saa nyt muistumaan, mutta joka tapauksessa, haluttu tunnelma on saavutettu ja piirros on kaikin puolin silmää miellyttävän näköinen. Tai no, lippu on lipsahtanut nurin päin, mutta mitäs pienistä. :D

Kiitos paljon! : D
...No voe hiivatti, niinpäs se lippu onkin väärinpäin... -_-' Olen niin taidokas. Noh jaah, minkäs teet, kiirus tosiaan oli enkä tietenkään huomannut... No muttah koska aika moinen vallankumous on kyseessä, ehkä Suomen lippukin pyörähteli ilosta väärinpäin...? (Ja taas näitä alykkäitä ideoita. ;D )

Lainaus:Nokkakokeilut
Eivät ehkä nokkaa kummempia, mutta hienoja yhtä kaikki. Kun kokonaiseen työhön käytetään näin paljon vaivaa, aletaan lähennellä jo sitä kunnianhimoksi kutsuttavaa asiaa. Toivottavasti eivät jää kokeiluiksi, haluan nähdä näin huolella tehtyjä ankkojakin. :)

Kiitos paljon taas. : ] Eivätkä jää koklauksiksi, tottahan toki aion hyödyntää tätä kuvia tietsikalla väritellessä. Tämä tekniikka on kuitenkin paljon työläämpi kuin ennen, mutta mitäs siitä, ei tulosta ilman vaivaa.
Kääk13
Paljon kiitoksia komeasta itseppäisyyspäiväkuvasta(mikä sanahirviö).
Minustakin luonnoksen omaiset lyijykynäpiirrokset ovat hienoa katseltavaa.

Aiemmatkin piirroksesi olen noteerannut ja palautetta halunnut antaa, mutta ensi kerrat olivat sellaisella tietokoneella, jolla kuvien lataamiseen meni iäisyys ja myöhemmin olen kokonaan joko unohtanut tai piirrosten määrästä johtuen ajan puuteen takia jättänyt kehuni antamatta.

Nyt voit kuitenkin itse todeta, että tässä on yksi käyttäjä lisää, joka katsoo piirroksiasi ja tyykkää niistä. :)
Disencumber
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Paljon kiitoksia komeasta itseppäisyyspäiväkuvasta(mikä sanahirviö).
Minustakin luonnoksen omaiset lyijykynäpiirrokset ovat hienoa katseltavaa.

You're welcome ja kiitos paljon sinullekin. : ] Pidän itsekin lyikkäripiirroksista ja niiden tekemisestä, säästyy tussaamiseltakin ja kaikkea muuta mukavaa.

Lainaus:Aiemmatkin piirroksesi olen noteerannut ja palautetta halunnut antaa, mutta ensi kerrat olivat sellaisella tietokoneella, jolla kuvien lataamiseen meni iäisyys ja myöhemmin olen kokonaan joko unohtanut tai piirrosten määrästä johtuen ajan puuteen takia jättänyt kehuni antamatta.
Yepyep, hitautta olen itsekin harmitellut kovasti, mutta kuvaboxi sattuu olemaan aika hidas... Mutta ilmeisesti kuvat tulevat nykyään hieman nopeammin esiin - vai ajattelenko vain omiani?
Kiitos nyt kuitenkin, kun jaksoit tännekin kommentoida! : ]

Lainaus:Nyt voit kuitenkin itse todeta, että tässä on yksi käyttäjä lisää, joka katsoo piirroksiasi ja tyykkää niistä. :)
Voi kiitos! : D Mukavaa tietää, että yleisöäkin esiintyy. Ja lisää sotkua paprulla on tulossa, jahka selviän hengissä joulukiireistä.
Viiru
Kävin aiemmin kuikuilemassa piirroksiasi muutaman kerran, mutta olen nähtävästi jättänyt kommentoimatta, joten yritän korjata asian nyt. :------D

Todella taitava ja persoonallinen piirtäjä olet, paaaljon yksityiskohtia ja jokin sanoma lähes joka piirroksessa sekä siistit väritykset niin käsin tehdyissä kuin tietokoneella väritetyissä töissä (liki saman ikäiseltä kuin minä, joten pientä alemmuuskompleksia? :'D) ... Joidenkin kuvien ankoissa oli ehkä pieniä suhdevirheitä, but who cares, taiteilijan näkemys kumminkin. Pidin kaikista piirroksista, suosikkejani ovat ehkä Finlandia, Millan tulitemput ja Lyikkäri vs Tussari vs Puukkari - Finlandia eniten tunnelmansa, Tulitemput upean värityksensä ja LTP hauskan ideansa puolesta. 83 Nokkakokeilutkin olivat aika mahteja, tuo sävytys ... ooh.

Muttah, lisää piirrustuksia vain tulemaan, täällä on yksi stalkkaaja lisää. ;D
Disencumber
Kiitoksia Viirulle oikein paljon kommesta. :]

Lainaus käyttäjältä: ViiruTodella taitava ja persoonallinen piirtäjä olet, paaaljon yksityiskohtia ja jokin sanoma lähes joka piirroksessa sekä siistit väritykset niin käsin tehdyissä kuin tietokoneella väritetyissä töissä (liki saman ikäiseltä kuin minä, joten pientä alemmuuskompleksia? :'D)
Kiitos! Ekat tietsikalla väritetyt kuvat, esmes Cybot ja Millat, ovat ensimmäisiä kompuutterilla värittämiäni kuvia, joten ne ovat melko yksinkertaisia, mutta teinkin ne about vuosi sitten.
...Eikä mitään alemmuuskompleksia, khylhän teikäläinenkin on varsin taitava käsistään. :D

Lainaus:... Joidenkin kuvien ankoissa oli ehkä pieniä suhdevirheitä, but who cares, taiteilijan näkemys kumminkin. Pidin kaikista piirroksista, suosikkejani ovat ehkä Finlandia, Millan tulitemput ja Lyikkäri vs Tussari vs Puukkari - Finlandia eniten tunnelmansa, Tulitemput upean värityksensä ja LTP hauskan ideansa puolesta. 83 Nokkakokeilutkin olivat aika mahteja, tuo sävytys ... ooh.
Hmmh, in fact, ne "taiteilijan näkemykset" taitavat tosin olla virheitä... 8D No mutta eniveis, kiitosta again, nice juttu, että pidit (...vaikka Finlandiassa Suomen lippu taitaakin olla ruotsalaisten tekoa). :] Nokkakoklujen väritystekniikkaa olisikin tässä (lähi?)futuressa tarkoitus testata, vaikka sillä tavalla värittäessä meneekin kaaaaauan... Cybon kukkas-kone-härdelli-kehys kuvassa muuten teinkin suunnilleen samalla tavalla kuin nokissa.

Lainaus:Muttah, lisää piirrustuksia vain tulemaan, täällä on yksi stalkkaaja lisää. ;D
:3 Tänkjuu, katselijat ovat enemmän kuin tervetulleita.
...Ja näin ohimennen voisin muuten kertoa, että LvsTvsP on saamassa piakkoin jatkoa. ;]
Disencumber
Nonniin, vihdoin ja viimein on päivityksen aika. :]

LTP: Teamwork
23.2.2010. Tässä se lupailemani jatko LTP:lle nyt on. Koska viimeksi nämä kolme piirtämisen vaihetta kinastelivat keskenään, päätin tällä kertaa tehdä niiden tiimvörkki -kuvan. Nyt ne siis piirtävät kaikki yhdessä kuvaa; Lyikkäri luonnostelee, Tussari tussaa ja Puukkari värittää. :] Ja kynät ovat sitten tarkoituksella ylimitoitettuja. Tussarin tekemisessä kävi paljon vastoin käymisiä, esmes jotkut varjostukset menivät ihan päin honkia ja jouduin peittämään ne peiteaineella, joka sekin meni joiltain osin täysin kaarnallisia asioita päin... Argh.
Aikaa meni (osasyynä laiskuuteni tämän tekemistä kohtaan... krhm), vaikka se ei erityisen monimutkaiselta näyttäisikään. Mutta eniveis, hope ya like it. :]

Ja vielä näin bonuksena nopea luonnos Ashuranasta, joka on siis oma hahmoni (huom, entisessä muodossaan...). Kehotan vertaamaan tätä Vaarin versioon, jonka hän teki ennen tämän hahmon ulkonäön näkemistä, löytyy hänen gallustaan sivulta 5 nimellä Ashurana & MPGT. 8D
Vaari
Mahti homma, enkä odotellut lainkaan turhaan! :D Tällä kertaa yritän keksiä kunnolla pölistävää, vaikka onnistuneista asioista (joista nämä koostuvat liki järjestään) olenkin tavallisesti hyvin vähäsanaisesti kyennyt kehumaan. En vain keksi sanottavaa niistä, kun ei ole huomautettavaa. 8D

Mutta, LTP:n jatkis on juuri sitä mitä odotin, paitsi että toteutus yllätti silti - positiivisesti tietysti. Kaikki Akut näyttävät mukavan erilaisilta, sekä ilmeiltään että väritysten ja "väritysten" ansiosta. Mr. Lyikkäri ottaa rennosti, hänhän vasta luonnostelee. Herra Tussari puolestaan näyttää tarkkailevan viivaa hyvinkin vakavissaan, ja silti rauhallinen ilme kasvoilla. Puukkarimies taas tietää että vastaa lopullisesta ilmeestä, ja ottaa hommansa tosissaan. Kaikkien väritys varjostuksia ja hehkuja myöten on varsin huolellista ja tarkkaa, näkee ettei tätä aivan päivässä parissa tehty. Etenkin rusetit, lakit ja nappien seudut saavat ihailemaan jokaista, ja tämänkin kirjoittamisessa meni tovi juuri sen vuoksi. Jäin ihastelemaan kuvaa. :)

Ashurana on oikeastaan juuri sellainen kuin sen alkuun Cybon jälkeen kuvittelin, mutten teknisesti kyennyt siihen. :'D Mielessäni pyöri jo pitkään sen jälkeen jotain tällaista omalla tyylillä, ja näemmä pääsen toteuttamaan sitä lähes sellaisenaan. Kun sanoin tietäväni mikä hän oikeasti on miehiään, selviää se kait muillekin tästä kuvasta kun vilkaisee vasemman kätösen aarretta. :) Sanoisin että luonnokseksi varsin valmiin näköinen, ellei sitten mikään historiallinen seikka muuta asustetta suuntaan tai toiseen... Paha tosin mennä sanomaan, en edes tiedä millaista siellä oli Maan vuonna 1950. :D

Loppuun on vielä pakko sanoa että juuri tällaisia töitä tykkään katsella, ja olen sitä mieltä että mieluummin huolella aikaa käyttäen kuin nopeasti säheltäen (kuten minä, paitsi että olen hidas siltikin), jaksan kyllä odottaa näitä vaikka ensi vuoteen kunhan tulevat. :D Tässäpä harrastukselleen omistautunut taiteilija jonka työpanosta ihailen, ja tyyli kun on juurikin sitä mistä diggaan, en voi kuin nostaa hattua jaksamisellesi. Ansiostasi en ole vieläkään lopettanut, olet jaksanut innostaa uudelleen aina turhautumisen hetkellä. Voit olla varma että toteutan Ashun tarkasti esikuvaasi kunnioittaen ja ajatuksella, en salli teikäläisen pettyvän siihen tämän jälkeen. Hitauttani olen vasta saamassa valmiiksi Frodon ja Kääkin toimeksiantoja, mutta luulen että tiedät mikä kestää. ;D
Sivuja: 1 2