Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Ankkamaailman jatkuvuus

(26 viestiä)
Egoisti
Pyydän anteeksi, että nostan vanhan topicin, tosin eihän tämä ollut tippunut kylläkään edes toiselle sivulle. Tuntui vain olevan pakonomainen tarve kommentoida tähän.
Lainaus käyttäjältä: FubbleJos Ankkojen aika on pysähtynyt, niin ehkä he tarinoiden välissä rakentavat uuden kjaupungintalon ja karhukopla pakenee vankilasta. Jos tarinan lopussa Aku joutuu keräämään rahoja luolasta, ja Tupu, Hupu ja Lupu laskevat, että aikaasiihen menee 131 vuotta. Saakin Aku kokonaisen kylän ja viisi nosturia itseään auttamaan ja homma sujuu hetkessä.
Joissain tapauksissa tuo on selvästi kerrottu mahdottomaksi. Jos joku ei ole lukenut tarinaa Tyhjälän (?) Joulusta, niin tämä teksti spoilaa sitä. Jos nyt muistan oikean tarinan. :?
Eli kyseisessä tarinassa roopen rahasäiliön pohja pettää ja kaikki rahat putoavat alas. Rahoja ei pystytä nostamaan/hakemaan millään muulla tavalla kuin leikkijunalla ajamalla. Tämä johtuu siitä, että rahojen alla oli muistaakseni vain ohut kerros maata, ja se ei kestäisi suurta painoa. Näinollen olisi mahdotonta, että tarinoiden välissä Roope olisi saanut nostettua ne jollain muulla, kuin leikkijunalla.
Minua tällaiset seikat eivät tosin paljon haittaa.
Shinkansen
Jospa näin sitten kävi. Nostikoot :D leikkijunalla.
Jos ollaan ärimmäisen realisteja, niin tarinan kirjoittaja saisi luvan odottaa joitain vuosia ennen kuin kirjoittaa uuden missä rahat eivät enää ole siellä, tai tekee välissä tarinan, jossa osa rahoista on vielä nostamatta.....olisipa mielenkiintoinen ratkaisu!
Leo
Paitsi että Rosa ratkaisi tuon ongelman jo eräässä tarinassaan.
http://www.perunamaa.net/donrosa/tuotanto_pelle.shtml
Anonymous
Vaikuttaa siltä, että vain Don Rosalla on muisti ja kaikki muut piirtäjät ovat dementikkoja! :-O
Anonymous
Se on hyvä järjestelmä.

Sehän olis sit niin, että kerran vuodessa tulis karhukopla juttu, koska ne istuu kakkuu koko ajan? Eikö olis vähän tyhmää?

Itse en oo muuten huomannut tota seikkaa, kun oon tällänen perus akun lukija. Semmotti aika outoo, kun luen joka ilta välillä päivisinkin akuja, en oo huomannut tota.. :|
Höh.

Minusta vaan hyvä että se on noin. ;)
Hupu
Lainaus käyttäjältä: AntsaOn noita vääriä laskutoimituksia varmaan enemmänkin.
Ei noita juttuja varmaan kukaan oikeasti laske. Laskutoimituksen tulokseksi vain vedetään hatust ajokin iso luku kuten 329.
Bomber
Nii noissa tarinoiden lopussa jos Aku toheloi ja joutuu pakkotyöhön niin Pojat ovat jotenkin näin:

"Ryhdistäydy Aku-setä! Laskujemme mukaan sinun"
"Tarvitsee tehdä töitä enää vain"
"7 333 895 vuotta, 9 kuukautta ja 226 päivää!"
TKal
Totuus on, ettei Ankkalinnalla ole muistia, tämähän todettiin jo aiheen ensimmäisessä viestissä.

Joistakin tarinoista voi kuitenkin päätellä milloin ne ovat tapahtuneet. Voisi esimerkiksi ajatella, että tarinat, joissa Tupu, Hupu ja Lupu kiusaavat Akua ja käyttäytyvät huonosti, olisivat tapahtuneet ennen heidän liittymistään Sudenpentuihin - ja itse asiassa Don Rosan K.A.S.V.A.T.U.S.O.P.P.I.A. esittääkin asian juuri näin. Lisäksi Rosan jatko-osat Barksin klassikoille sijoittuvat tietenkin Barksin klassikkosarjojen jälkeiseen aikaan.

Olisi kiinnostavaa nähdä jonkinlainen aikajana sarjojen tapahtumajärjestyksestä - onko sellaista tehty missään?
Mirkku
Niin, kyllähän periaatteessa aikajanan voisi varmaan jotenkin tehdä. Itse ihmettelen Rosan tekstiä tarinaan Ensimmäinen keksintö, jossa hän selvitti jotakin häikkää tarinoiden julkaisupäivien ja tapahtuma-ajankohdan suhteen. En sitten tiedä, ymmärsinkö väärin, vai tarkoittiko hän, että tapahtumat olisivat samassa järjestyksessä kuin julkaisemiset.
souffleur m
On vain hyvä, ettei Ankkalinnalla ole muistia. Voisiko sellainen edes oikeastaan olla mahdollista? Esimerkiksi ankantekijöillä riittäisi urakkaa kaikkien aikaisempien tarinoiden lukemisessa - puhumattakaan siitä, jos Karhukopla kärsisi aina vaan elinkautistuomiotaan ja Roope odottelisi yhä edelleen rahojensa palautumista. ;D

Henkilökohtaisesti en myöskään pidä siitä ajatuksesta, että Ankkalinnassa elettäisiin ainaista 1950-lukua. Mielestäni Rosakin otti tämän aikanaan turhan vakavasti, vaikka tietenkin kyseinen seikka loi realistisemman pohjan etenkin hänen jatko-osilleen. Kuitenkin olisi typerää, jos kaikkien tarinoiden pitäisi mukamas perustua kohta 60 vuoden takaiseen elämään. Ja miten me voisimme edes kokea nostalgiaa sitten vuosikymmenien kuluttua 2000-luvun lehtiä lukiessamme, jos ne eivät perustuisi juuri tämän päivän ilmiöille? Ei minulla toki ole mitään 50-lukuakaan vastaan, mutta sen suosimisen ei mielestäni pitäisi olla mitenkään välttämätöntä. Tämä meni ehkä vähän aiheen vierestä, mutta kuitenkin.
ankkaetsivä
Lainaus käyttäjältä: souffleur mOn vain hyvä, ettei Ankkalinnalla ole muistia. Voisiko sellainen edes oikeastaan olla mahdollista? Esimerkiksi ankantekijöillä riittäisi urakkaa kaikkien aikaisempien tarinoiden lukemisessa - puhumattakaan siitä, jos Karhukopla kärsisi aina vaan elinkautistuomiotaan ja Roope odottelisi yhä edelleen rahojensa palautumista.
Olen täysin samaa mieltä. Roopella olisi varmaan aika tylsää. Seikkailut kutsuisivat mutta hän istuisi luolassa ja odottaisi rahajunaa. :)

Syy tähän löytyy varmaan siitä, että eihän piirtäjä voi tietää mitä toinen piirtäjä on juuri piirtänyt. Nehän nähdän vasta kuukausien kuluttua ankkajulkaisuissa. Pitäisikö kaikilla piirtäjillä olla koko ajan jokin keskusteluyhteys jossa he keskustelisivat siitä mitä piirtävät juuri nyt. Voisi olla aika hankalaa... Kun toinen piirtää kotimaassaan iltapäivällä niin toisella puolella maailmaa toinen piirtäjä nukkuu kuin tukki. Eli ei tulisi mitä luultavammin onnistumaan. Ja miksi turhaan sekoittamaan tarinoita toisiinsa?
Sivuja: 1 2