Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Vanhat vai uudet taskarit?

(34 viestiä)
Karhula
Jaa.... Arvelinkin, että on varmaan ollut, mutta en ole vaan nähnyt. ::)
Etsivä Kaasi
Vanhat eli numerot 1-100 ovat mahtavia. Todellisia klassikoita. Vanhat taskarit ovat todella hyviä kaikkine välinäytöksineen ja tarinat jaksavat viihdyttää aina. Nykyään taskareissa piirrokset ovat melko hyviä, mutta käsikirjoitukset eivät todellakaan ole niin hyviä, kuin vanhoissa taskareissa.
korri
1-80 välillä löytyy suurin vaihtelu yksittäisten kirjojen välillä. Siellä on taskareita joissa kaikki tarinat ovat loistavia ja paketti on ikimuistoisen hieno, ja taskareita joissa jokainen tarina on heikko...varovaisuutta suositellaan.

Sen jälkeen on tullut parempia ja heikompia kausia, yleensä joka taskarissa on ollut jotain luettavaa mutta myös heikompia tarinoita löytyy vähän joka kirjasta (ok, tilastollinen vaihtelu, silloin tällöin osuu uudempi taskari jossa ei ole mitään hyvää ja joskus taas mitä hienoimpia paketteja).
samppali
Minua huvittaa kun muistelen aina kuinka hyviä nuo varhaiset taskarit ovat, mutta kun äsken selasin muutamaa, niin aika roskaa oli...Parhaita noissa vanhoissa on ehdottomasta Romano Scarpan Mikki Hiiri tarinat! Juuri tuossa luen pitkästä aikaa Kalin kynttä, ja aivan huippuja, etenkin Mustan aaveen arvoitus ja Kalin kynsi!

No niin, itse aiheeseen. Sanoisin, että parhaat ovat välillä 1-5, 41-55, 126-142,197-224, 265-288, 301-340.
Minä siis pidän monen aikavälin tarinoista.
Mutta selvästi enemmistöhän nuista painottuu uusimpien, eli yli kahdensadan paikkeille. Vanhoissa vain on sitä nostalgiaa. Jos nuista nyt pitäisi parhaat valita, niin kyllä ne taitaisi sijoittua joko välille 41-55 tai 265-288... Eli minulla ei ole täysin selkeää kantaa tähän, mutta voisin sanoa, että EHKÄ yli kahdensadan olevat
Fauntleroy
Kyllä ne parhaimmat ovat 200-300 välillä.
Parhaimmat taskarit löytyvät tältä väliltä mm. 206, 207, 217, 223, 224, 231, 241, 244, 265, 266, 269, 270, 275, 295, 300 ja niin edelleen.
Loistavia tarinoita loistavilta tekijöiltä. Fecchi, Andersen, Cimino, Gatto, Shaw, Cavazzano, Scarpa, Gottardo, Bancells, Molinari, De Vita, Halas, Pihl, Transgaard, McGrealit, Faccini...

Samat tekijäthän siellä pyörivät nykyäänkin, mutta tarinat eivät yllä läheskään samalle tasolle kuin ennen.
Taskarin tason nostamiseksi voisi suositella enemmän ei-italialaisia sarjoja. Vähän niinkuin tämä, eli taskukirja miinus italialaiset. Kyllä tuostakin italialaisia tarinoita löytyy, mutta kuitenkin enimmäkseen tanskalaisia ja espanjalaisia. Elikkä lisää Andersenia, Fecchiä, Pihliä, Meikleä, Smetiä, ja kumppaneita.
Peetukka
Vanhat ovat ehdottomasti parhaita. Uudet ovat surkeita ja kalliitta.
Akuhullu97
Tähän voin helposti vastata, että vanhat. Uudet taskarit ovat kertakaikkisen surkeata luettavaa poikkeuksia lukuunottamatta. Esimerkiksi taskari 338 on niin huono, kun vain voi olla. Poikkeuksena taskari (344), jossa on muutama ihan hyväkin tarina. Varsinkin Cavazzanon aloitustarinassa on hyvä juoni. Vanhoissa tarinoissa tussaus ja piirrokset eivät vedä vertoja nykyisille, vaan hällä väliä, sillä juonet ovat yksinkertaisesti paljon parempia, kuin nykyisissä. Vanhojen taskareiden piirtäjät ovat aika vaihtelevaa, esimerkiksi Giuseppe Peregoa, jota nähtiin aika paljon alkupään taskareissa, hänen tyylistään en pidä yhtään. Yleensä kuitenkin käsikirjoitus pelastaa juonen. Giovan Battista Carpi ja Rodolfo Cimino ovatkin jo sitten sitä parempaa alkupään taiteilijakaartia. Giovanin Taikaviitta-tarinat ovat mainioita, taskari 41 on lempitaskarini, sillä siinä on 2 Carpin Taikis-tarinaa. Vanhat taskarit ovat selkeästi parempia, toivottavasti nykytaskarin laatu paranisi edes vähän.
Lumpair
Hei! Vanhat ilman muuta. Uusissa ei ole mitään hyvää.

Terveisin Lumpair
Ankka313
Ehdottomasti vanhat! En tarkoita kaikkia vanhoja vaan alkupään taskareita. Suunnilleen numerot 1-100 ovat parhaita. Suunnilleen 130-230 välillä olevat taskarit ovat kaikista surkeimpia. Ihan uusimmat taskarit ovat myös tosi hyviä, mutta eivät vedä vertoja taskarin kultavuosien taskareille, joissa oli esi- ja välinäytökset, jotka tekivät taskareiden kaikista tarinoista yhden taskarin pituisen yhtenäisen tarinan.
mtvester
M pid n eniten numeroista 1-100, 160-200 sek uusimmista taskareista. :) Viel pari vuotta sitten elettiin aikamoista suvantovaihetta, mutta nyt on taskareihin saatu parempia tarinoita laadukkaammilta tekijòilt .
Ankkarock
Kallistun keskivälin loppuun. Olen pari vuotta kaipaillut numeroiden 250-309 kaltaisia pokkareita. Ensiksikin, suurin osa tarinoista oli ennen loistavia. Flemming Andersenin johtosarja (toki nykyäänkin näin on), ja esim. Bancellsin tarina samassa taskarissa olisi loistava. Taskarin kansikin saisi liittyä jollain tavalla johtosarjaan. Jollain tavalla kun olin 8-10 v, ja luin isoveljeni ostamia taskareita, lukeminen maittoi enemmän..
Toki kaikista vanhimmatkin taskarit ovat huippuluokkaa, sisältäen esinäytökset Giuseppe Peregon tyyliin (?).. Kumminkin enemmän itse luen taskareita väliltä 200-300.
____Aku Ankka____
Itse kallistun tällä kertaa uudempien puolen. Uskon että se johtuu siitä että pidän enemmän nykypiirtäjien tyylistä kuin vanhojen piirtäjien tyylistä. Ja sekin on mielestäni parempi että siinä on paremmat värit. Siinä on aivan eri tunnelma kun lukee vanhempia taskareita kuin uudempia, enkä minä oikein nauti niin paljoon vanhempien julkaisujen "tunnelmasta" yhtä paljon kuin uusien.
souffleur m
Itse äänestin taskareita numeroiden 100-300 väliltä. Tarkemmin sanottuna numerot 100-200 ovat eniten mieleeni, siitä eteenpäin menee taso jo vähän laimeammaksi. Noihin aikoihin tarinoissa oli mukavasti pituutta ja tekijätkin olivat mieleeni. Muutenkin vanhojen italialaistarinoiden ilmapiiri vaikuttaa jotenkin nykyistä leppoisammalta, paljon aidosti hauskoja juttuja ja muita elementtejä, unohtamatta tietenkään ehtaa seikkailua. Toki vanhemmat 1970-luvun taskarit saattavat olla vieläkin parempia (ainakin Inducksista silmäiltynä näyttää ihan hyvältä), mutta niitä ei minulta löydy kuin muutama, joten kokemusta ei ainakaan toistaiseksi juuri ole.

Tietenkin myös nämä uudet taskarit ovat ihan luettavaa kamaa, mutta tosiaan esimerkiksi tanskalaistarinoita tuntuu paikoitellen olevan mukana liian paljon (toki niistäkin löytyy hyviä puolia, mutta pidempiä tarinoita haluaisin nähdä mieluummin itse Akkarissa jatkiksina). Täytyy myöntää myös, ettei nykyisten taskaripiirtäjien tyyli aina uppoa minuun. Onhan sellainen lennokkuus toki ollut pitkään taskareiden tavaramerkki, mutta toisinaan tunnutaan menevän liiallisuuksiin. Itse pidän enemmän mm. Scarpan, Massimo De Vitan, ym. vanhoista piirroksista, jotka ovat hillitympiä. Kuitenkin teknisessä mielessä piirrokset ovat nykyään(kin) hyviä.
Vince Ankka
Vanhat ovat selkeästi parhaita, tykkään niiden ajattomasta tyylistä, eli niissä ei ole mitään nykyajan muotihömpötyksiä ja yms. asioita, jotka eivät kestä ajan hammasta. Niissä on myös hillityn taiteellinen tyyli ja kivat väritykset. Värit eivät olleet räiketä.
ankkaetsivä
Kyllä nuo taskukirjat 100-300 ovat parhaita. Vanhoissa on joka toinen sivu mustavalkoinen mutta tietenkin ne esinäytökset, niistä plussaa. Uusissa on hyviä tarinoita, muttei esinäytöksiä... Joten pakko sanoa että numerot 100-300, niissä on hyviä tarinoita ja muutenkin upeita ne ovat, kansikuvat ovat aivan uskomattoman kekseliäitä ja muutenkin, kun niitä lukee, pystyy rentoutumaan.
Sivuja: 1 2 3