Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Aku Ankan taskukirjat - niin vanhat kuin uudetkin

(35 viestiä)
Kreach
Karseaa! Miksei täällä ole vain keskustelua taskareista, missä saa keskustella tulevasta taskarista ja pistää pientä kommenttia niistä (jos ei kunnon arvostelua jaksa vääntää)?! Eli tänne näin keskustelut taskarin tason noususta/laskusta, taskarien tarinoista yms.

Jeps. Mitä mieltä muuten olette uusimman tuplan sivujen väristä? Onko hyvä, että kuten aikoinaan "Rahanipussa", sivut ovat vihreät (reunoilta) ja nyt uusimmassa tuplassa mustat. Mielestäni kiva uudistus. Mutta vain tupliin, ei normitaskareihin. Ei itselläni ainakaan mitään noita "värisivuja" vastaan ole.
Toiset ovat lukeneet ja jo arvostelleetkin uusimman tuplan, jota itse en ole vielä edes ostanut (nähnyt yhdessä paikassa, muttei ollut rahaa silloin), muuten ei ole löytynyt.

Eli siis nyt on "kesän" kolme taskaria takanapäin. 354, 355 ja 346. Kaikki olivat aika samantasoisia, vaikka heikoimmaksi nousee silti 354 Pallo hallussa. Muutamat tarinat ko. taskarista olivat kyllä ihan mainioita, mutta varsinkin Mikki -juttu Pähkinäsaaren perijätär oli erittäin kehno - Mikin ärsyttävyys, epämikkimäisyys ja vielä loistava tuuri ärsyttivät ainakin minua. Piirroksetkin olivat jotenkin Xavilta harvinaisen huonosta päästä.
Parhaimpana juttuna pidän Kuukauden klassikkoa, Yhteiselon autuutta. Idea oli hauskan veikeä, vaikka siitä ei saatukaan kaikkea irti. Esinäytös oli aika turha, mutta eipä sillä juuri väliä, oliko se vai ei. Miljoonakaappauksessa oli mielestäni parempi idea esinäytöksellekin.
Milla -sähellyksen idea oli hyvä, mutta jännitys puuttui. Vanha Penna&Cimino käsikirjoitusyhdisteltä toimi, muttei häikäissyt.
Muut tarinat olivatkin sitten täyttä keskikamaa, vaikka esim. Tähdet sen kertovat -tarinan idea olikin aika hyvä - toteutus ei niinkään.

Paikka auringossa -taskari oli mielestäni tasaisen keskiverto ilman mitään huippuja tai huonoja sarjoja. Ensimmäinen Hedmanin tarina sopi kesään ja arkisuus ja tunnelma olivat hyvät puolet - kuin Cavazzanon piirroksetkin. Mikki -sarja oli loppuunkulutettu, mutta ei huono. Indianan kaava poikkesi hieman normaalista, mutta oli kuitenkin lähes samanlainen (ilman Kaivantoa). Dogen muotokuva toi pitkästä aikaa mieleen tämäntapaiset "vanhat sarjat", joissa ankat elävät vanhaa aikaa. Kuukauden klassikko ei ollut kovin omaperäinen ja koko jutun unohtaa helposti. Keskiverto taskari, siis.

Parhaimpana kesän taskukirjoista pidän kuitenkin Operaatio lepoa. Ciminon ja Cavazzanon avaustarinan idea oli uudehko, mutta kaava sama. Aina kuitenkin seikkailut edes jotenkin iskevät. Seuraava sarja, Ansaittu lepohetki, olikin vähän kökömpi, mutta Mikki -sarja palautti taas taskarin hyvään tasoon. Taikis -sarja oli omaperäinen ja melko outo. Dekkari-Hansu oli ennalta-arvattava, mutta ihan kiva sarja, joka sopi kesään. Kuukauden klassikko menetteli, muttei ollut erityisen vahvaa kamaa. Paratiisi -jutusta ajattelin otsikon perusteella parempaa, mutta keskiverroksihan sekin meni. Pluto -tarina oli syvältä ja aika turha. Viimeinen Shawien ja Bancellsin räpellys oli keskitasoinen, mutta liian epäaito.

Ps. Onnenonkijan arvosteluni.
Aku Vankka
Uusin tupla on mielestäni erittäin hieno taskari, noita värisivuja saisi tulla useamminkin tupliin. Mikähän väri seuraavaksi..?

Olen nyt uusimman tuplan lukenut puoliväliin ja arvostelun siitä teen heti kun olen sen loppuun lukenut. Osa tarinoista on ollut ihan hyviä tähän mennessä, mutta aikamoista roskaakin löytyy. Tarina ''Mustakaavun voimavarkaus'' teki minuun vaikutuksen, vihdoinkin Mikki vs. Mustakaapu -tarina, jossa Mikki ei selvitä mitään Kaavun rikoksia, vaan kutsuu suoraan koko kaupungin käymään taistelua Kaapua vastaan tämän oman tukikohdan luokse. Hieno tarina oli.

Tämän kesän kolme taskaria olivat kaikki kelpoja, mutta myös minun mielestä Operaatio Lepo nousee parhaimmaksi. Tuo ''Pähkinäsaaren perijätär'' oli minunkin mielestä aivan järjetöntä roskaa, huspois tuollaiset taskareista.

Eniten nykytaskareissa minua ärsyttävät Taikaviitta- ja Karhukopla-tarinat. Taikaviitta on erinomainen hahmo, mutta viime aikojen taskareissa julkaistut Taikaviitta-tarinat ovat olleet jotain ihan muuta kuin kunnon ''Taikaviitta pelastaa Ankkalinnan vaarallisen roiston kynsistä'' -tyylistä. Nämä kaikki 'Taikaviitta saa ihailijan' -tyyliset tarinat ovat sitä pahinta hallaa koko hahmolle, ei tuollaisia pitäisi edes julkaista. Myös näitä ''Taikaviitan henkilöllisyys uhkaa paljastua/paljastuu'' -tyylisiä tarinoita on aivan liikaa, niihin alkaa jo kyllästyä, kun kaikissa on se ja sama juonikuvio ja loppuratkaisu on aina sama.

Ja nämä Karhukopla-tarinat, en muistakaan milloin olisin hyvän Karhukopla-tarinan taskarissa lukenut.. kaikki on aina sitä ja samaa, idiootit Karhuveikot keksivät naurettavan idean ryöstääkseen Roopen rahasäiliön tai jotain muuta ja sitten päng - keikka on ohi ja Kopla vankilassa.
Kreach
Tämän kuun taskarissa sitten jälleen Tuplanollaa!

Nimi: Tuplanolla ja kohtalokas ensi-ilta

Mihinkäs se sarja jäikään? Aika jännittäväkään kohtaukseen muistaakseni. Toivottavasti jatkuu samasta paikasta kuin jäikin. Mitä mieltä olette? Onko Tuplanolla tuleva "Taikaviitta", jota näemme ~4 vuoden kuluttua joka taskarissa yhden tarinan verran kuten nykyään Taikaviittaa?
Aku Vankka
!!!

Ahmahtavaa. Taskareiden taso nousee heti. Tätä onkin odotettu.
Ankkafani315
Lainaus käyttäjältä: KreachTämän kuun taskarissa sitten jälleen Tuplanollaa!

Nimi: Tuplanolla ja kohtalokas ensi-ilta

Mihinkäs se sarja jäikään? Aika jännittäväkään kohtaukseen muistaakseni. Toivottavasti jatkuu samasta paikasta kuin jäikin. Mitä mieltä olette? Onko Tuplanolla tuleva "Taikaviitta", jota näemme ~4 vuoden kuluttua joka taskarissa yhden tarinan verran kuten nykyään Taikaviittaa?

Hieno juttu. Taskareiden suosio nousee. Veikkaanpa, että tahallaan tuollainen välikatko taskareihin. ;) Odotukseni on vihdoinkin palkittu...
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: KreachTämän kuun taskarissa sitten jälleen Tuplanollaa!
Tuon nyt tiesin jo puoli kuukautta takaperin(oon niin leija).

Lainaus käyttäjältä: KreachTuplanolla ja kohtalokas ensi-ilta
Mistä sait suomennetun nimen tietoon?
Tiedätkö kannesta mitään?

Lainaus käyttäjältä: KreachMihinkäs se sarja jäikään? Aika jännittäväkään kohtaukseen muistaakseni. Toivottavasti jatkuu samasta paikasta kuin jäikin.
Ei taida jatkua, mitä nyt Kalle Ankas Pocketia selailin...
Pomo kuitenkin (ilmeisesti) paljastetaan kaikkein tuoreimman Tuplanolla jatkiksen lopussa ja aikas yllättävää. Enpä olisi itse heti arvannut...
Kreach
http://www.lehtitstokukkonen.fi/index1.html
-->kirjat
-->AAtaskarit
-->4-sivu
-->Alin

Linkit ei oikein toimi.
Lehtitoimisto Kukkoseltahan se tietooni tuli.

Eli kannessa Iines ja Tuplanolla-Aku.
Kääk13
Joo, viimein pääsin ja JES!
Juuri tuon kannen toivoinkin taskarissa näkeväni. JUHUU! :D

Jos tuplanollat jatkavat ilmestymistään suomessa samaa tahtia, näemme sen mainitsemani uuden Tuplanolla-jatkiksen ehkä vuosien 2010-2011 tienoilla.
Tuskin hahmosta kuitenkaan mitään Taikaviittaa tulee. Luulenpa, että hahmo on kuin Moby Ankka. Sarjoja jaksetaan italiassa tehdä jokusen kymmentä ja siihen se sitten jää. Tosin jos osoittautuu oikein suosituksi... ei voi tietää.
T@IK@VIITTA
Jee! Lisää Tuplanollaa taskareihin! Toivottavasti tuo tarina ob hyvä, ainakin uskon niin. Toivottavasti ilmestyy pian, en malta odottaa, että pääsen lukemaan sen. :)

Tietääkös muuten kukaan, kuka on piirtänyt kyseisen sarjan?
Kääk13
Ilmestyy ensi tiistaina ja piirtäjänä on Giorgio Cavazzano. Taskarissa on myös tarinaan liittyvä kansi samaiselta mestarilta.

Sarja löytyy oheisen linkin takaa.
http://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL+2767-1
mtvester
Vuodenvaihteessa on luvassa taas Tuplanollaa. ;)
Kääk13
Mistä lähde?
Mikä tarina?
Imfromfinland08
Tämä topic on ihan hyödyllinen, joten päätimpä vastata tähän jotain.

Mukavaa, että Tuplanollaa tullaan näkemään tämän kuun taskarissa. :) Itse pidän Tuplanolla-tarinoista, ainakin jo niitä julkaistaan Taskareissa, Akkareihin ne eivät mm. pituudensa takia oikein sovi.

Viimeisimmät taskarit ovat olleet ihan kohtuullisen hyviä, eli eivät kuitenkaan parhaita. Pari vuotta sitten julkaistut taskarit oolivat vähän parempia kuin nykyiset, eli taso on hieman laskenut viimeisimpiin taskareihin tultaessa. Mielestäni viimeisimmistä taskareista huonoin on Pallo Haluussa, sillä kyseisessä taskarissa ei ollut pahemmin mielenkiintoisia tarinoita. Kuitenkaan tämä ei tarkoita sitä, etteikö joissain muissa uusimmissa taskareissa olisi joitakin todella hyviä tarinoita. No, uskon kuitenkin, että seuraavat taskarit tulevat olemaan taas hyviä. :)
Kreach
Taskari "Täyttä Rautaa", oli erittäin mainio. Erittäin hyväkin.

Kaikki tarinat olivat aika hyviä, ja vielä kun mukana oli Tuplanollaakin, niin mainio paketti. Spoilerissa arvosanat:

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Ensimmäisen tarinan tapahtumapaikka yhteytettynä erittäin mainioon dekkarimaiseenjuoneen (en olisi arvannut, että tyttö ja isä ovat rikollisia) oli kyllä kiitettävän arvoinen. Hahmotkin oli saatu aika omaperäisiksi. Tuplanolla -tarina oli hieman sekava, muuten oikein mainio. Ainakin minun mielestäni saisi hieman selkeyttää noita tarinoita. Itse menen useinkin sekaisin hahmoista yms.
Viimeinen Scarpa -sarja oli aika tönkkö. Tuttua, tuttua. Eikö muka löydy jotain muitakin klassikoita, kuin Scarpan Karhukoplia?
Aku Vankka
Olen sitä mieltä, että taskari oli semmoinen ihan hyvä, ei mitään huippuluokkaa, muttei kuitenkaan vuoden huonoimpiakaan. Tuo viimeinen tarina oli aika heikko esitys. Scarpan piirrokset olivat vain aikamoisen hirvittäviä (pahoitteluni faneille) ja juonikin oli oikeasti aika naurettava. Ykköstarina ja Tuplanolla olivat sensijaan mainioita.
Sivuja: 1 2 3