Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: Parhaat piirtäjät ja käsikirjoittajat

(59 viestiä)
AKUANKKA12
PIIRTÄJÄT
1. Vicar. Todella taitava piirtäjä, osaa piirtää todella hyvin Ankat ja taustat ovat ihan mahtavat. Ja viiva on hyvin huoliteltua.
2. William Van Horn. Loistava piirtäjä, ankat ovat mukavan pyöreitä ja hyvä piirtämään erilaisia ilmeitä ja nokan asentoja Akulle ja muille Ankoille.
3. Kari Korhonen. Lennokkaita, tarpeeksi notkeita ja hauskan näköisiä hahmoja ja hyviä ilmeitä ja taustoja.

KÄSIKIRJOITTAJAT
1. William Van Horn. Todella hauskoja, viihdyttäviä ja yllättäviä tilanteita ja huumoria sisältäviä tarinoita, ja joskus myös Barks-viittauksia.
2.Kari Korhonen. Sarjoissa tapahtuu aina yllättävää ja kässärit ovat mukavia.
3. Don Rosa. Hyviä pitkiä sarjoja ja paljon huumoria.
4. Carl Barks. Legenda. :)

Siinä siis minun.
Pullasorsa
Piirtäjät:

1. Don Rosa

Jäykäksikin kutsuttu piirrostyyli viehättää minua kummasti. Yksityiskohtaisuus ja pikkuvitsit varsinaisen tarinan taustalla tekevät Rosan tarinasta automaattisesti mielenkiintoisen. Piirrostyyli on parantunut rutkasti alkuaikojen Barks-kopioinnin jälkeen. Lopetti vieläpä uransa huipulla.

=. Carl Barks

Tasoissa Rosan kanssa. Barksin merkitystä sarjakuvamaailmaan ei voi yliarvioida. Luonut lähes koko Ankkalinnan fantastisella urallaan. Piirrostyyli on ehdottomasti kaikkein ankkamaisin. Elävät piirrokset yhdistettynä loisteliaisiin käsikirjoituksiin... Legenda.

3. Giorgio Cavazzano

Hallitsee sekä ankat että hiiret erittäin mallikkaasti. Elävä piirrostyyli piristää aina kummasti. Piirrostyyli tuntuu vain kehittyvän koko ajan, Scarpamaisuus on tipotiessään, eivätkä ne 70-luvun piirroksetkaan huonoja olleet. Sarjakuvapiirtäjien eliittiä.

Käsikirjoittajista sen verran, että top 3 on tällainen:

1. Don Rosa

=. Carl Barks

3. Guido Martina
Anonymous
Mun piirtäjät Top-5 lista näyttää tältä:

1.Don Rosa, uskomattoman tarkasti piirrettyjä tarinoitta.
2.Carl Barks, mies joka ei esittelyjä kaipaa, koko Ankkalinnan perustaja ja monien hahmojen isä, on tehnyt monia ikimuistoisia tarinoita.
3.Kari Korhonen, piirtää Disney mailman hauskimman näköiset Ankat.
4.Vicar, piirtää hienoja ankkoja ja piirtää niitä todella paljon.
5.Romano Scarpa, mitä hienoimpia Roope tarinoita ikinä nähtykkään.

Okkei, siinä piirtäjät Top-5 lista, nyt on käsikirjoittajat Top-3:

1. Pat&caol MacGreal, uskomattoman hienoja ja samalla niin humoristisia kässärieitä.
2.Bob karp, maailman paras yksisivuisien vitsisarjojen tekijä.
3.Jan Krusen, on ihan upeita tarinoita tehnyt.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: ___Aku Ankka___1. Pat&caol MacGreal, uskomattoman hienoja ja samalla niin humoristisia kässärieitä.
2.Bob karp, maailman paras yksisivuisien vitsisarjojen tekijä.
3.Jan Krusen, on ihan upeita tarinoita tehnyt.

Jokaisella saa toki olla omat mielipiteet, mutta tämä paistoi silmään aika paljonkin. McGrealit toki kirjoittavat välillä ihan hyviäkin juttuja, mutta suurinosa on keskiverto tavaraa ja muutama huonompi juttukin aina välillä on.

Karpista en sano mitään.

Krusenia ihmettelin kaikkein eniten. Hän ei pääsisi minun listallani kuin parinkympin ulkopuolelle. Paljon tarinoita, mutta kaikki keskiverto-huono luokkaa.

Parhaat kässärikirjoittajat (perusteluita en nyt väännä, niin väkisinväännetyt niistä kuitenkin tulisi) ovat kuitenkin mielestäni Barks ja Rosa =)
Mac Ducky
Pitääpä nyt minunkin laittaa jonkin sortin lista:

Piirtäjät:

1. Carl Barks
Legenda. Vaikka tyyli onkin hiukan vanhanaikainen, niin silti pidän siitä todella paljon. Tyyli vaan on puoleensa vetävä! Jo pikku taaperoisena, pidin paljon Barksin piirroksista. (vaikka en osannut lukea) Onhan Barks tehnyt niin paljon kaikkea Disneymaailman hyväksi, ettei häntä voi olla huomauttamatta.

2. Don Rosa
Rosa on listallani kakkosena, kuten myös kovinkin monella muullakin. Vaikka tyyli onkin hiukan jäykähkö, niin se on silti erittäin upeaa. Vitsit ja pienet yksityiskohdat tuovat oman maunsa Donin piirroksiin. Eikä sovi unohtaa D.U.CK omistusta, mitä on aina mukava etsiskellä lukiessaan jotain tarinaa. Lisäksi Rosan sarjojen tussaukset ovat erittäin onnistuneita.

3. Daniel Branca
Useat aliarvioivat tämän piirtäjän lahjoja. Branca osaa piirtää erittäin hyvin ankkoja, kuten myös niiden eleitä ja ilmeitä. Sanotaanko, että piirrostyyli on erittäin elävää. Kari Korhonenkin on tätä piirtäjää ylistänyt, ja niin teen myös minäkin. Mutta miksi meni kuolemaan niin nuorena? Olisi ollut mahtavaa nähdä lisää hänen tarinoitaan. Mutta nyt, levätkööt rauhassa...

Käsikirjoittajia en nyt ala sen kummemin perustelemaan:

1. Carl Barks
2. Don Rosa
3. Guido Martina
Hermanni313
Minun suosikkejani ovat ehdottomasti:

Carl Barks: Varmasti monen muunkin suosikkilistalla, mutta minun mielestäni hän on aivan huippu! Hän on käsikirjoittanut itse lähes kaikki tarinansa, samoin kuin Don Rosa, ja samalla ne ovat myös hauskaa luettavaa, tarinoissa on osattu hyvin yhdistää huumori ja oikea asia.

Don Rosa: Tarkka ja huoliteltu piirrostyyli, jota on mukava katsella, joskus ehkä hieman liiankin tarkka, mutta ei se haittaa. Hän on myös tehnyt kiitettävän määrän jatkiksia, ja seikkailutarinoita kuten esim Sammon salaisuus.
Hän on myös tehnyt paljon tutkimustyötä, ennen jonkin todellisuuteen perustuvan sarjan piirtämistä. Harmi vaan kun ko. piirtäjä lopetti :(

Vicar: Erittäin selkeä piirrostyyli, hän on myös käsikirjoittanut muutamia tarinoita, ja erittäin kokenut piirtäjä on kyseessä ;)

Vielä perään arvosanat:

Carl Barks=10
Don Rosa=9
Vicar=8 1/2

Don Rosa ja Carl Barks ovat mielestäni parhaat käsikirjoittajat, mutta myös listalleni yltää Kari Korhonen Pikku-Aku-tarinoidensa takia, jotka ovat kanssa hauskaa luettavaa :)
Anonymous
Piirtäjät

1. Al Taliaferro
Omalaatuinen ei liian ''moderni'' piirto tyyli. Sarjat parhaita EI väritettyinä
2. Carl Barks
Vanha kunnon Barks kuka saa kauheat kehut minulta piirto ja käsikirjoituksistaan. Ei liian ''pyöreitä'' ankkojen nokat ym.
3. Don Rosa
Kirjaimellisesti omalaatuinen piirto tyyli. DUCK-ilonpilaaja kruunaa kaiken sekä yksityiskohdat hyvin tarkasti mutta eräällä tavalla suttusesti tehtyjä

Käsikirjoittajat

1.Bob Karp
Erittäin hauskoja kässäreitä tehnyt kaikkien aikojen parhaalle piirtäjälle.
2.Don Rosa
Rosa huumoria sekä hauskoja ideoita. :D

Olen yksi harvoista kellä on Taliaferro ekana listassa. ;D
Bomber
Lainaus:mutta eräällä tavalla suttusesti tehtyjä
Sitä suttuisuutta kutsutaan varjostukseksi ja yksityiskohdiksi.
souffleur m
Lainaus käyttäjältä: DJ RelaOlen yksi harvoista kellä on Taliaferro ekana listassa. ;D
Tähän mielipiteeseen minun on helppo yhtyä, vaikkei Taliaferro mikään varsinainen listaykköseni olekaan. Piirrokset ovat kuitenkin mielestäni jo itsessään hauskoja ja juuri vitsisarjoihin sopivia. Jotain samanlaista olisi mukava nähdä nykyäänkin. On myös uskomatonta, miten hänen tyylinsä toimii myös pienissä ruuduissa, esimerkiksi tässä yksisivuisessa (AA 41/2007), jossa on peräti viisi riviä sivulla ja puolestaan kolme ruutua rivillä! Okei, jälkeenpäinhän monia sarjoja on muuteltu ja mainitsemanikin yksisivuisen alkuperäisessä versiossa oli vain ne normaalit neljä riviä, mutta se ei sitä faktaa poista, etteikö hänen tyylinsä kestäisi pientä muokkailua olematta kuitenkaan sen sekavampi.

Mitään varsinaisia listauksia en viitsi itse tehdä, sillä Barks ja Rosa siellä kärjessä varmaan olisivat. Piirtäjäpuolelta minuun ovat tehneet myös vaikutuksen Ferioli ja erityisesti nyt tämän vuoden jälkeen Arild Midthun. Molemmat osaavat asiansa erittäin hyvin, Ferioli erityisesti hiirien osalta. Ankat puolestaan hukkuvat hieman massaan...
Vince Ankka
Mulla olisi tällainen:

Piirtäjät:
1. Carl Barks: Hänen piirrosjälkensä on pehmeää ja luonnollista. Ankat näyttävät aidosti ankoilta.
2. Marco Rota: Hänen kynän jäljestään voisi sanoa samaa kuin Barksin töistä, sillä hänen työnsä ovat samaten mielekästä katseltavaa.
3. Casty: Hänen piirroksensa ovat selkeitä ja omaperäisiä. Hahmot ovat hyvän näköisiä.
4. Vicar: Hänen työnsä ovat mainioita ja niitä katselee samaten mielellään. Ennen hän oli kolmantena, mutta nykyään hänen kynänjälkensä ovat hieman rapistuneet, mikä harmi.

Käsikirjoittajat:
1. Carl Barks: Hänen tarinansa ovat mielenkiintoisia ja jänniä. Niitä lukee suurella mielenkiinnolla.
2. Don Rosa: Hänen tarinansa ovat mielenkiintoisia, niissä on historiallisia viittauksia ja jänniä tapahtumia. Ei ihme, että hän on niin suosittu.
3. Casty: Hänen käsikirjoituksensa ovat eläväisiä ja mainiota luettavaa. Ihan toista kuin joillakin muilla.
Mörkkis
Tässä omat listani:

Piirtäjät top-5:
1. Paco Rodriques (Todella ilmeikkäitä ankkoja ja joskus myös hiiriä taiteileva piirtäjä, yksi parhaista nykysukupolven piirtäjistä.)
2. Vanha kunnon Don Rosa (Kestosuosikki, mainio kynänjälki ja yksityoskohtaiset piirrokset. Myös todella laadukkaat käsikirjoitukset.)
3. Sander Gulien (Piirtää varsinkin Aku Ankka Ekstraan todella aktiivisesti sarjoja, joissa on myös laatua. Luontevat ja ilmeikkäät ankat.)
4. Ferioli (Piirtää sujuvasti sekä ankkoja että hiiriä, ja tekee joskus myös Mikki ja Aku -sarjoja. Myös hänellä elävännäköiset ja realistiset hahmot.)
5. Carl Barks (Kaipaako perusteluja? No, legendaarinen ;).)

Ja sitten käsikirjoittajien top-5, en perusteluja keksinyt:
1. Don Rosa
2. Don Rosa
3. Don Rosa
4. Don Rosa
5. Yksinkertaisesti Don Rosa!
akkari69
Käsikirjoittajista en listaani tiedä muuta kuin Top 3, mutta tässä Top 7 piirtäjät. Perustelut ovat suluissa:

1. Don Rosa (Se on ilmiselvää, lempparipiirtäjäni, piirtää aina pientä vitsiä hänen tarinoissa)
2. Carl Barks (Hyvä kakkonen, lähes ykkönen, tekee myös hyviä sarjoja. Aika terävä piirrostyyli)
3. Kari Korhonen (Suomalainen, yksi neljästä mestarista. Piirtä hyvin pehmeällä tavalla. Erottuu hyvin joukosta omalla tyylillään)
4. Paco Rodriques (Arvostan hänen piirostyyliänsä, vaikka monet eivät hänestä pidäkkään. Osaa piirtää todella hyvin)
5. Vicar (Se on siinä ja siinä että ansaitsisi vitossijan. Hyvä piirtää, tekee vähän humoristisiä sarjoja)
6. Marco Rota (Hänen piirrotyylinsä on hieman suttuisa, mutta siitä tulee jotenkin mieleen elokuva. Piirtää todella mainioita sarjoja)
7. Giorgio Gavazzano (Pidän hänen piirrostyylistä erityisesti silloin, kun hän piirtää Taikaviitta-sarjakuvia. Piirtää hyvin pehmeästi)

Ja käsikirjoittajat, Top 3 listani:

1. Don Rosa (Samat perustelut)
2. Carl Barks (Legendaarinen käsikirjoittaja)
3. Kari Korhonen (Samat perustelut)
hessu hissu!
Laitan itsekkin tällaisen pikku listan. Ei taida kyllä nykyään olla tällain, mutta ihan sama..

Minulla on ollut monia suosikkeja, mutta pisimpään parhaana on pysynyt kaikkien tuntema Don Rosa. Miksikö? Don Rosan tyyli on minusta aivan loistavaa. Hän piirtää parhaiten, ja hänen tyylinsä on todella helposti tunnistettavaa. Kaikkihan Don Rosan tyylin tunnistavat... :D Don Rosan sarja White Agony Creekin vanki oli aivan mahtava tarina. Siinä oli taas Rosan upeaa tyyliä, ja käsikirjoitus todella hyvä. Tarina on hyvin koskettava tarina Roopesta Klondikessa, Kultu Kimalluksen kanssa. Loppu siinä tarinassa on aivan mahtava, ja kyllä siinä kuka tahansa alkaa itkeä... Toiseksi paras, ainakin tällä hetkellä, on Al Taliaferro. Taliaferro on tullut tutuksi melkein jokaisessa Aku Ankka -lehdessä, Bob Karpin käsikirjoittamissa stripeissä. Taliaferron tyyli on myös upeaa, ja vähän tulee mieleen Marco Rota, vaikkakin Taliaferro on mielestäni parempi. Tosin suurin osa Taliaferron maineesta kuuluu Bob Karp -nimiselle käsikirjoittajalle. Hänenhän tarinoitaan Taliaferro aina piirtää. Kolmantena tilastoissani on Carl Barks. Barks on tehnyt monia erittäin hyviä sarjoja. Barksin piirrostyyli on todella hienoa. Se on sopivan klassista ja omalaatuista. Carl Barkshan on suuri legenda ankkapiirtäjien keskuudessa. Daan Jippeskin on tehnyt oman versionsa lähes kaikista Barksin tarinoista. Eräässä viime vuoden viimeisistä Aku Ankoista (numero 45) oli tarina Vahva-Jussi. Minusta tarina on todella hyvä, ja tuli luettua useammankin kerran. Piirrostyyli oli hienoa ja käsikirjoitus huippuluokkaa.

Mutta sitten mennäänkin käsikirjoittajien puoleen. Paras käsikirjoittaja mielestäni on Don Rosa. Don Rosan tarinat ovat lähes aina mahtavia. Rosan sarjoissa on aina huumoria, draamaa ja jännitystä. Lähes kaikki Rosan tarinat on tullut luettua useammastikkin. Aku Ankassa 45/2010 oli hänen tekemänsä jatko-osa Barksin sarjaan. Tarina oli Vahva-Jussin paluu. Tämäkin tarina tuli luettua kolme kertaa. Rosan paras tarina on mielestäni White Agony Creekin vanki. Käsikirjoitus oli kyllä täyden kympin arvoista. Toiseksi parhaan käsikirjoittajan tittelin saa Kari Korhonen. Korhonen on paras suomalainen tekijä, ja käsikirjoitukset ovat todella hyviä. Ne ovat aina huumorilla höystettyjä ja muutenkin mahtavia. Piirrostyyli Korhosella ei järin liikuta, mutta käsikirjoitukset ovat sitten sitäkin parempia. Korhonen ei olekaan järin monen suosikkikäsikirjoittaja, mutta minulla se on poikkeus. Korhosen paras tarina on luultavasti Syntipukki. Ja sitten kolmas on tietysti Carl Barks. Barksin käsikirjoitukset ovat aina lähes täydellisiä. Aku Ankassa 45/2010 oli Barksin tarina Vahva-Jussi (minkä olenkin jo moneen kertaan maininnut...), joka oli todella hyvä tarina – kenties Barksin paras tarina. Carlin tarinoissa on aina sopivasti huumoria, ja niitä on todella mukava lukea. Tosin Barks on nykyään kuollut, joten tarinoita häneltä ei ikinä enää tule... Mutta muistamme Barksin aina lämmöllä.

______________
Nykyään se olisi varmaa
1. Don Rosa
2. Arild Midthun
3. Paco Rodriques
4. Enrico Faccini/Carl Barks
jne...

Mutta nyt MasterChefiä kattomaan! :D
Vince Ankka
Lainaus käyttäjältä: Vince AnkkaPiirtäjät:
1. Carl Barks: Hänen piirrosjälkensä on pehmeää ja luonnollista. Ankat näyttävät aidosti ankoilta.
2. Marco Rota: Hänen kynän jäljestään voisi sanoa samaa kuin Barksin töistä, sillä hänen työnsä ovat samaten mielekästä katseltavaa.
3. Casty: Hänen piirroksensa ovat selkeitä ja omaperäisiä. Hahmot ovat hyvän näköisiä.
4. Vicar: Hänen työnsä ovat mainioita ja niitä katselee samaten mielellään. Ennen hän oli kolmantena, mutta nykyään hänen kynänjälkensä ovat hieman rapistuneet, mikä harmi.

Tähän on tullut muutos, Tämän hetken Top 5 on tämä:

1. Carl Barks Hän hallitsi ankkojen liikkeet, eleet ja ilmeet mestarillisesti. Ja hänen piirrosjälkensä on edelleen pehhmeää ja luonnollista.
2. Giorgio Cavazzano Hänen sarjisruutunsa ovat hienosti piirrettyjä ja tyylikkäitä. Ilmeetkin hän hallitsee hienosti.
3. Flemming Andersen Lennokkaat piirrokset ja toimivat ilmeet. Ehdottomasti yksi italaisten parhaimmista piirtäjistä.
4. Massimo De vita Luontevat ja lennokkaat ankat ja muutenkin mainio tyyli. Hän on yksi parhaista taskaripiirtäjistä.
5. Vicar Hänellä on mielekkään selvät piirrokset ja ilmeetkin hän hallitsee. Kärkiluokan edustaja ehdottomasti.

Vielä neljä muutakin hyvää piirtäjää:

- Casty: Edelleen samat kuin viimeksi. Selkeät ja hyvän näköiset hahmot.
- Al Taliaferro: Tykkään hänen sevistä ja hauskoista piirroksistaan. Hän sai ne elämään.
- Don Rosa: Muuten mainio ja taitava, mutta ankkojen jäykkyys vaan härnää.
- Romano Scarpa: Pehmeä tyyli, jota on mukava katsella. Hän piirtää Karhukoplankin hauskasti.
Sivuja: 1 2 3 4