Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Floyd Gottfredson

(33 viestiä)
TKal
Floyd Gottfredsonia on kutsuttu usein hiirimaailman Carl Barksiksi. Hän piirsi Mikki Hiiren sanomalehtistrippejä yli 40 vuoden ajan. Monet muut piirtäjät ovat ottaneet mallia hänen töistään.

Mitä mieltä olette Gottfredsonin sarjakuvista? Itse pidän niistä todella paljon, vaikkakin monet Paul Murryn Mikki-sarjat ovat parempia.
akuankka1313
Tykkään kyllä tarinoista, vaan en piirrostyylistä. Meillä on mökillä yksi 30-luvun Gottfredsonin Mikki-albumi ja esittely hänestä.
Anonymous
Kumpikaan ei mene alas, eivät piirrokset eivätkä stripit. Italialainen Mikki on ainoa oikea Mikki.
korri
...joskin Italian Mikin Gottfredson-vaikutteet ovat hyvin voimakkaita, selvempiä kuin esim. Egmontilla. Scarpa ja Martina ovat selvästi Gottfredsoninsa lukeneet ja samoin Barks on tunnustanut ottaneensa tarinankerronnan peruskuviot Mikki-stripeistä.

Minulle Gottfredsonin ne pitkät tarinat ovat ylittämättömiä, piirrosjälki on sujuvaa ja tarinankerronta huipputasoa (mistä toki kiitos myös käsikirjoittajille). Toki kehitystä tapahtui runsaasti vuosien varrella, käytännössä Gottfredson ja kirjoittajansa tekivät Mikille saman kuin mitä Barks ja Taliaferro tekivät yhteensä Akulle...tarinankerronnan merkillisyys (pitkiä tarinoita jotka kerrotaan strippeinä) vain on epätyypillisenä Disney-formaattina jättänyt hänet aliarvostettuun asemaan. Toinen epätyypillisyys on sitten se, että koska sanomalehtistrippien lukijakunta ja kohderyhmä oli erityisesti tuolloin 30-40-luvulla merkittävämmässä määrin aikuiset, niin tarinat eivät aina oikein sopeudu myöhempään "koko perheen puhtoista viihdettä" malliin mitä Disney-sarjakuvissa myöhemmin ajettiin...(malliin johon eivät aina kauhean hyvin sopeudu myöskään mm. Barks, Martina ja Scarpa...mistäs luulitte tuon olevan peräisin?)
jarski
Pidän Gottfredsonin Mikeistä. Etenkin pidän pitkistä Floyd Gottfredsonin tarinoista esim. Luolamiesten Saari ja Yölinnan Salaisuus. Hyvä käsikirjoittaja myös.
Zakari
Floyd Gottfredson on ehdottomasti yksi parhaista. Hänen käsikirjoittaja Webb Smithin, Ted Osbornen, Merrill De Marisin, Dick Shawin ja Bill Walshin kanssa tehdyt pitkät seikkailustripit ovat mielestäni aivan loistavia.

Yhtä hyviä Mikki-sarjoja on tehnyt vain Romano Scarpa ja kenties muutamat muut italialaiset. Piirrostyyli ei ehkä ole kovin kummoinen, mutta kyllä Gottfredson kokonaisuutena mielestäni nykyiset Mikki-piirtäjät voittaa.
samppali
Kyllä ehdottomasti yks parhaista Mikki tarinoiden tekijöistä. Ja ne käsikirjoittajatkin toki ansaitsevat kunnioitusta, kun noin loistavia tarinoita keksi. Esim. Luolamiesten saari -tarina on aivan mahtava. Piirrokset on kyllä joskus sangen outoja, mutta yleensä aikas hyviä. Harmi, että nykyään näitä pidempiä (ei liioin kyl lyhyempiäkään) julkaista paljoa...
Bomber
Aivan ihastuttavan selkeät ja mainiot piirrokset. Käsikirjoituksetkin ovat mielestäni hyviä.
Fauntleroy
Joo noi 2 edellä mainittua ovat ihan hyviä..
Hiirimaailman Barks
Anonymous
En pidä. :-/ mielestäni aika ankeita nuo hänen työnsä.
Anonymous
Mä ainaki pidän huimasti näistä hänen sarjoistaan. Parhaita Mustakaavun ensirötökset, Postilentäjä sekä Luolamiesten saari(olikos se noin?).
Bomber
Alacazabran kaksi viimeksi mainitsemaa ovat ihan helkkarin hyviä. Postilentäjä varsinkin. Luolamiesten saari nähdään kirjassa Ankkalinnan maailmanmatkaajat.
Uka Ankka
Gottfredsonin Mikkejä luen kaikkein mieleilläni, jos joitakin Mikkejä pitää lukea, Gottfredson oli paras tekemään Mikkejä. Tietäisikö muuten kukaan missä näitä Gottfredsonin Mikki tarinoita olisi paljon? :)
Kääk13
Gottfredson ei nyt ehkä lukeudu ihan suosikkeihini piirtäjänä, mutta hänen tarinan kerronta tapa on ihan hauska.
Parhaimmistona pidän Luolamiesten saarta ja Mustakaavun ensi rötöksiä.
Myös Postilentäjä ja se yksi jossa Mikki ja Polle joutuvat jonekin linnaan ja siellä on heitä vastassa ne hullut apina proffat joitten nimiä en nyt muista. Mukana sarjiksessa ovat myös Heluna ja Minni.
hjhh
En ainakaan muista että olisin Gottfredsonin sarjoja kauheasti lukenut.
Muistan vain Mustakaavun ensi rötökset, joka on loistava! :)
Sivuja: 1 2 3