Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Kreachin arvosteluja

(43 viestiä)
Aku Vankka
Näiden arvostelujen kanssa venyy hieman, koska yritän parhaani mukaan tehdä niistä laadukkaampia, kuin aikaisemmat amatööriarvosteluni. Kolme viimeistä tarinaa vielä arvioimatta, koitan saada tänään valmiiksi.
Karhula
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaNäiden arvostelujen kanssa venyy hieman, koska yritän parhaani mukaan tehdä niistä laadukkaampia, kuin aikaisemmat amatööriarvosteluni. Kolme viimeistä tarinaa vielä arvioimatta, koitan saada tänään valmiiksi.
Taisi mennä väärään topiciin? ;) ;D
Aku Vankka
Kreach itse kysyi asiaa tässä topicissa ja vastasin kysymykseen samassa topicissa, katso vaikka edellinen sivu.
Karhula
Offtopic:Joo, sori. Huomasin tänä aamuna kun katsoin tätä topicia...
Kreach
Viimeinen pisara (243)

Ka: 7,50

Uhka autotallista
A: 8/10
Outo ja vähän erilainen ”toinen maailma” -tyyppinen tarina. Hitaasti etenevä, vähän ehkä yliampuva, mutta silti ihan hyvää kamaa. Pidin erityisesti Akun vieraanvaraisuudesta ja osittaisesta huolettomuudesta, vaikka autotallissa asuukin muukalaisia. Ei nyt mikään huippusarja, muttei huonokaan.

Lääke joka vaivaan
A: 7½
Ihan hyvä ja mielenkiintoinenkin tarina. Idea on sinänsä tavanomainen, mutta loppua lukuunottamatta tarinaan oli saatu paljon erilaisia (tavanomaisesta poikkeaviakin) kohtauksia. Tapahtumia oli sivumäärän nähden melko paljon, mutta silti tarina ei ollut sekava, eikä liian nopeatempoinen. Loppujen lopuksi ei kuitenkaan mitäänkään erikoisen hyvä tarina.

Sähköinen seikkailija
A: 7½/10
Idea on ihan hauska, mutta tarina hieman tylsähkö ja piirtäjän tyylistäkään en pitänyt. Alku oli hyvä, pidin kohdista, jossa pojat huomauttelivat epäaitoudesta. Siihen malliin kun olisi jatkettu, tarina olisi saattanut olla kasin arvoinen. Loppu vähän lässähti, vaikka itse loppuratkaisu oli ihan kelvollinen.

Pyssytön sankari
A: 7½
Epäaito ja osittain vähän naurettava Mikki -sarja. Perjaatteessa ainut hyvä juonenkäänne oli se, jossa selviää, että Minni kirjoitti Mikin ihannoivan supersankarin seikkailut. Tarina oli lähinnä uhittelua, ja loppukohtaus kliseinen ja niin epäaito. Käsikirjoittajan mielenkuvitus ja nokkeluus ei riittänyt parempaan ratkaisuun. Lopun vitsi oli ihan ok, muttei mikään nerokas tai hauska. Vaikka tarinasta löytyy paljon huonoa, niin tavanomaisuusuuden puute ja kohtalaisen uusi juoni-idea nostavat sen kuitenkin ihan kelvolliseksi sarjaksi.

Miljoonan markan tarina
A: 7½/10
Vähän erilainen Hannun ja Akun mittelö. Harvoin ollaan nähty mitään Akun ja Hannun nuoruudesta (Pikku-Akuja lukuunottamatta, vaikka niissä ei Hannua olekaan). Tarina oli suht kelvollinen, muttei mikään hurrattava. Loppuratkaisu on tuttu, vaikkakin ehkä hieman yllättävä.

Miehetön maailma
A: 7½
Samaa kaavaa toistava tarina, jossa kohtaus vain vaihtuu, mutta kaava pysyy samana. Turhaan pitkitetty juttu, muutama sivu vähemmän, niin tarina olisi ollut edes vähän parempi (vaikkei juoni-idea mikään hääppöinen ollutkaan). Loppuratkaisu oli jotenkin arvattavissa, mutta ihan hyvä.

Vanhassa vara parempi
7/10
Täysin seinään loppuva tarina. Juuri kun oltiin päästy itse asiaan, tarina loppuu. Onko sitten Ciminolla tullut joku kiire, vai ajatteliko hän alun alkaen noin töksähtävää ja sekavaa loppua? Idea oli oikein hyvä ja kunnon tarinana tämä olisi ollut varmasti mainio. Ciminon käsikirjoittajana arvasi viimeistään oudon kulkuneuvon tullessa Akua ja poikia hakemaan ja tyypillinen hitaastietenevä alku paljasti Ciminon myös. Tarina ei ole huono, mutta koko juttu jäi vähän kuin kesken, ei voi seiskaa isompaa arvosanaa antaa.

Narri naamion takana
7½/10
Hieman tylsä ja loppua odotteleva tarina. Tarinallisesti aika omaperäinen ja ihan hauska juttu. Varsinkin ”Hannu Hood”, nimi oli hassu, kiitos siitä kuulu toki suomentajalle. Tosin tarinassa on myös yhteläisyyksiä moniin tarinoihin, kuten se, että Akua luullaan eri tyypiksi kuin hän oikeasti on. Keskinkertainen lopetus taskarille, vähän parempaa ehkä odotin.

Loppusanat: Keskinkertainen taskari. Ei oikein mitään mullistavaa tai erikoista, kaikki tarinat aikalailla perusjuttua, ei yhtään huonoa, eikä erityisen hyvääkään tarinaa.
Kreach
Doddih. Ainakin taskarin kansikuva ja ensimmäinen tarina sopii hyvin ulkona vallitsevaan keliin ;)

Nuukalaislegioona (282)

Ka: 7,56

Erämaan ketku
A: 8/10
Perustarina, jonka tekee hyväksi mielenkiintoinen aihe. Tarina ei tarjoa erityisiä yllätyksiä eikä ole tarinallisestikaan kovin kummoinen, mutta jokin tässä sykähdytti. Loppu oli aika hyvä, vaikka ratkaisun saattoi arvata.

Yrmeät herrat ennätysjahdissa
A: 8/10
Tässä tarinassa on vähän sama juttu kuin edellisessä: perjaatteessa aivan perusjuttu, mutta jokin tässäkin tarinassa nosti tämän yli keskiverron. Juonen ja loppuratkaisun arvasi aivan heti, mutta silti oli hauskaa seurata yrmeiden ennätystä. Parempaa tarinaa tällä juoni-idealla tuskin olisi saanutkaan.

Paksunahat paniikissa
A: 7/10
Hieman ehkä pitkitetty ja osittain puuduttavan tylsä tarina. Luulin aluksi, että tarina olisi paljon lyhyempi, mutta onnekseni tämä olikin pidempi juttu. Toisaalta nämä eläintarinat ovat sympaattisia, toisaalta vain vähän tuuppaavat olemaan tylsähköjä. Tässä oli hyvät jännittävät hetkensä ja vähän kehnommat jutut.

Pallon mahti
A. 8½/10
Näin juuri. Idea ei ole kummoinen, mutta juonenkäänteitä, yllättäviä sellaisia, joita ei osaisi arvata tarina oli pullollaan. Tietynlainen leppoisa ja mukava tunnelma ja henkisyys toivat vielä lisäpisteitä. Vaikka kaikki päättyi lopulta takaa-ajokohtaukseen, se ei erityisemmin haitannut. Pitihän sellainenkin tähän saada.
Yksi parhaista Taikaviitta -jutuista, vaikka itse Viitta ei pahemmin ollut esillä tässä tarinassa. Mainio kokonaisuus, itse pidin.

Tunti tropiikissa
A: 7½/10
Vasta ensimmäinen taskarin ”keskiverto” -juttu, josta ei voikaan paasata pahemmin mitään. Juuso on harvoin päähahmona, yleensä nämä ”sivuhenkilöt päähenkilöinä” tarinat eivät olet kovinkaan hyviä, mutta tämä oli ihan kelvollinen. Luettavaa kamaa, vaikka perjaatteessa kunnon juoni puuttui. Onneksi ei ollut turhaa pitkitystä (kamalasti) tai väkisinväännettyä juttua.

Armahdusta etsimässä
A: 7/10
Perinteinen etsintä -tarina. Erittäin iso paikka ostoskeskuskin näköjään on... Vähän sellainen ”no, loppuisi nyt, mitään uutta ei kuitenkaan tule” -tyyppinen tarina, mutta luettavaa kamaa. Kovin olivat muuten piirrokset huonot. Aku ei näyttänyt Akulta monissakaan ruuduissa.

Onnettaren hylkäämä
A: 7/10
Naurettavan mitäänsanomaton juttu. Mitään erikoisen huonoa tässä ei ole, mutta kaikki on vain yhtä tyhjän kanssa, mitään ei oikein tapahdu (paitsi paikasta toiseen). Loppu oli vähän parempi, mutta vähän huono maku tästä jäi kyllä valitettavasti suuhun.

Unelmien tehtävä
A: 8/10
Ei maailman paras piilokamera -tyyppinen tarina, mutta ihan hauska siltikin. Täytyy sanoa, että hirveän määrän vaivaa yhden piilokamera -sketsin takia näkivät nämä näyttelijät. Loppu oli vähän väkisinväännetty ja niin tuttu, mutta menkööt nyt tämän kerran.

Julkisuuden valokeilassa
A: 7/10
Ei kovinkaan kummoinen juttu. Vähän tylsä tarina. Koko homma roikkuu Roopen varassa ja sitten kaatuu. Vähän sellainen ”Riitta & Kuuno” -tyyppinen juttu, mutta paljon huonompi kuin ne. Enimmäkseen tylsää.

Loppusanat:
Ihan piristävä taskari, vaikka vähän kökköjä tarinoita oli enemmän kuin yleensä – vastapainoksi taas löytyi melko monta mainiota juttua ja yleensä vallassa olevat ”keskinkertaiset” tarinat jäivät oikeastaan vain yhteen.
Kreach
Ei sopinut "uusin Aku Ankka -lehti" -topiciin, kun tässä puhutaan vanhoista ankoista.

Muistellaampas kulunutta vuoden 2009 alku- (eli kevät)puoliskoa. Vuosi lähti ryminällä käyntiin "Kulmikkaat munat" -Barksin klassikolla ja heti numeron päässä oli seuraava klassikko "Vaarallinen lelu". Sen jälkeen olikin hiljaisempaa, kunnes tähän mennessä vuoden toiseksi paras lehti, nro 10 kolahti postiluukusta alas. Valitettavasti kuitenkin hyvin harvassa ovat tarinat, jotka pääsevät edes 7,75 lukemiin. Melkeimpä ainoastaan Barks ja Rosa pitävät vuotta ryhdissä, vaikkakin esim. Gilbertiltä ja Blumilta on tullutkin yhdet aika kovan luokan johtosarjat. Yleensä lehtien parhaat tarinat ovat 7,00-7,50 välikössä, aika harvoin sen yli, toisaalta harvoin myöskin sen ali.

Parhaat lehdet top 5.

1. 1 - 8,00
2. 10 - 7,92
3. 3 - 7,83
4. 14 - 7,75
5. 24 - 7,50

Parhaat tarinat top 5

1. Kulmikkaat munat - 9,00
2. Tyylittä taaplaten - 8,75
=. Kruuna vai klaava - 8,75
4. Korakarumin ruhtinas - 8,50
=. Vaarallinen lelu - 8,50

Top 5:een ei pääse muut kuin Barks ja Rosa. Lisäksi paras tarina on 9,00. Eli ei olla yhtäkään erityisen mahtavaa tarinaa nähty. Kulmikkaat munat on loistava sarja, mutta viime vuonna ainakin muistaakseni ehkä viisi tarinaa pääsi arvosanoihin 9,00-10. Nyt on vain yksi.

Arvosteluja ja tarkempia listoja ja kaikkea saa yksityisviestein. Kommentteja saa myös laittaa...

Lopuksi tässä vielä top 10 -tarinat lista, jossa on arvosteltu vuoden 2001 akkarit, 2004 akkareista muutama ensimmäinen, 2003 akkareista 14 numeroon asti, vuosi 2008 ja nyt osa vuodesta 2009. Myöskin arvostelemani taskarit ovat mukana.

Top Ten Stories (joka venyi top thirteen stories -listaksi):

1. Auringon poika - 9,75
2. Oppia kurkunpään kautta - 9,50
3. Talon kokoinen vastustaja - 9,50
4. Unelmoiden läpi elämän - 9,50
5. Korjauspaja - 9,50
6. Prinssi Ruususen uni - 9,25
7. Taikatiimalasi - 9,25
8. Hakkaa päälle! - 9,00
9. Se parhaiten nauraa... - 9,00
10. Ruokahalu kasvaa syödessä - 9,00
11. Kulmikkaat munat - 9,00
12. Kovaksi keitetty ankka - 9,00
13. Takaisin Klondikeen - 9,00

+Jos joku haluaa, voin laittaa (tällä hetkellä olevan) top 35-listan, jossa on kaikki yli 8,25 arvion saaneet tarinat. Y-viestillä tai kysy tässä, mikäli kiinnostaa.
AKUANKKA12
Kannustan Kreachia tekemään sen top 35-homman tai mikä olikaan. Nimittäin osaat arvostella hyvin, ja listoilla on kyllä kyllä hyvät tarinat. Olisi mukava lukea, pääseekö siihen yhtään omaa suosikkiani... ;D
Kreach
Lainaus käyttäjältä: AKUANKKA12Kannustan Kreachia tekemään sen top 35-homman tai mikä olikaan. Nimittäin osaat arvostella hyvin, ja listoilla on kyllä kyllä hyvät tarinat. Olisi mukava lukea, pääseekö siihen yhtään omaa suosikkiani... ;D
No voinhan mä sen pistää. Kuvana, tosin.

http://img257.imageshack.us/img257/1835/yyyyy2.jpg

Mukana siis vain 8+ arvosanan ylittäneet tarinat. Värikoodit ymmärrättekin? Selitykset kuvan oikeassa ylälaidassa.
Anonymous
Kiitos kun pistit sen kuvan. On sielä moni oma suosikki ja aika korkeellaki.
Kreach
Pallo hallussa (354)

Ka: 7,44

Epäonnen taikasauva
A: 7½/10
Ei kovinkaan kummoinen Milla -tarina, vaikka ainekset olisivat olleet rosamaiseen, todella mahtavaan Milla -sarjaan. Idea on siis hyvä, mutta sitä ei ole käytetty kovin hyvin. Epäonnen taiat olivat tylsähköjä ja vähän turhia.

Kadonnut juna
A: 8/10
Vanhanajan henkeä hönkivä tarina, jossa on juoni on hyvin suppea ja vähän ”ilmeetön”, mutta silti siinä on omaa laatuansa ja tarina, jossa juna salaperäisesti katoaa tunnelissa, on aina mielenkiintoista luettavaa.

Sinnikäs signaali
A: 7½
Ennenkin on tehty aivan samankaltaisia tarinoita kuin tämä. Tähän olikin vain lisätty Taikaviitta -hahmo. Kuitenkin mielenkiintoista luettavaa, Roope Viitan jäljillä antaa kuitenkin oman mausteensa.

Pähkinäsaaren perijätär
A: 6½/10
Mikki on aivan yliärsyttävä tässä tarinassa, joka ei juonellisestikään ole kovinkaan kaksinen. Eniten kiinnosti varmaan alkuselostus farmista, muuten tarina oli tylsä ja Mikki ei ollut itsensäkaltainen. Loppuratkaisu kääntyy vielä niin ärsyttävällä tavalla Mikin hyväksi, että huhhuh.

Potretti poikineen
A: 7/10
Tavallinen Aku&Touho -sähläys harvinaisen kehnolla piirrostyylillä. Tarinassa ei ole pahemmin moitettavaa, muttei hurrattavaakaan. Saatikaan mitään uutta.

Tähdet sen kertovat
A: 7½/10
Melko hauska tarina, vaikkei siinä mitään erityistä olekaan. Tähdistä ”ennustaminen” oli kyllä hauska keksintö, ja siitä olisi saanut kyllä enemmän irti. Ihan kelvollinen tarina kuitenkin, vaikka tämä loppuikin aika äkkiä.

Salainen ihailija
A: 7½/10
Sekasortomainen sinne-tänne -tyyppinen tarina, joissa hahmoja on paljon ja kaikki on sekaisin ja kukaan ei tiedä kuka lähetti mitkäkin kukat jne. Ei kovin erikoista luettavaa, mutta menettelee.

Yhteiselon autuus
A: 8/10
Mielenkiintoinen tarina, vaikka juoni on melko useasti nähtykin. Idea talosta, jonka Aku ja Roope jakavat on loistava, ja toteutuskin toimii. Roopen yritykset heivata Aku ja pojat ulos ovat hauskoja ja melko kekseliäitä. Hyvä tarina, jossa on uusia- että vanhoja ideoita

Loppusanat:
Keskinkertainen taskari, melko monipuolisia tarinoita ja paljon eri hahmoja. Mikki -tarina oli suuri pettymys, muuten kaikki tarinat ihan luettavia (onhan toki tuo Mikki juttukin luettava..). Pari vähän parempaa sarjaa, vaikkei yhtäkään erikoislaatuisen hyvää tai muistettavaa juttua.
Kääk13
Hyvä arvostelu, mutta mihin olet jättänyt esinäytöksen?
Kreach
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Hyvä arvostelu, mutta mihin olet jättänyt esinäytöksen?
En arvostellut sitä. Mielestäni siinä ei ole mitään arvosteltavaa. Toki sen mainita olisi voinut.
wierii2
Seuraavaa tulee?
Kreach
Joskus. Kun aikaa/intoa/arvosteltavaa... Kun pitäisi tuonne taskaritietokantaankin väsätä.
Sivuja: 1 2 3