Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Euroopan kansojen rinnakkainelo

(44 viestiä)
Anonymous
Niin, mutta venäläisistä ei koskaan tiedä, sanovat. Lisäksi on sangen epäiltävää, että Ranska tai pikku-Britannia ryhtyisivät barbariaan USA:n tavoin (II ms.) vaikka niiden kimppuun ydinaseilla hyökättäisiin. Sivistyksen nimeen, nääs.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: JuusofinEiköhän ne ydinaseet on viimeinen keino sodan voittamiseksi?
Kyllä se näin on. USA käytti toisessa maailmansodassa atomipommia saadakseen japanilaiset antautumaan. Maihinnoususta olisi todennäköisesti tullut pitkä ja verinen.
Lainaus käyttäjältä: Komisario NuuhkuLisäksi on sangen epäiltävää, että Ranska tai pikku-Britannia ryhtyisivät barbariaan USA:n tavoin (II ms.) vaikka niiden kimppuun ydinaseilla hyökättäisiin.
Varmasti vastaavat takaisin samalla mitalla, ei niitä ydinaseita ole koristeeksikaan tehty.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: AntsaLainaus käyttäjältä: JuusofinEiköhän ne ydinaseet on viimeinen keino sodan voittamiseksi?
Kyllä se näin on. USA käytti toisessa maailmansodassa atomipommia saadakseen japanilaiset antautumaan. Maihinnoususta olisi todennäköisesti tullut pitkä ja verinen.

Jos nyt tähän väliin saan huomauttaa niin Japani oli tiedustellut rauhanehtoja jo vuodesta -43 asti, ja -45 se huusi rauhaa, mutta USA ei kuunnellut, sillä USA:n oli päästävä testaamaan uutta tuhoasettaan.USA ei kuunnellut silloinkaan kun NL tarjosi ydinaseriisuntaa molemmin puolin. USA:n ainoa näkyvä tavoite on tällä hetkellä hegemonia. Lainaus käyttäjältä: AntsaLainaus käyttäjältä: Komisario NuuhkuLisäksi on sangen epäiltävää, että Ranska tai pikku-Britannia ryhtyisivät barbariaan USA:n tavoin (II ms.) vaikka niiden kimppuun ydinaseilla hyökättäisiin.Varmasti vastaavat takaisin samalla mitalla, ei niitä ydinaseita ole koristeeksikaan tehty.
No joo, niinhän se taitaa olla. Valitettavasti.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: Komisario NuuhkuJos nyt tähän väliin saan huomauttaa niin Japani oli tiedustellut rauhanehtoja jo vuodesta -43 asti, ja -45 se huusi rauhaa, mutta USA ei kuunnellut, sillä USA:n oli päästävä testaamaan uutta tuhoasettaan.USA ei kuunnellut silloinkaan kun NL tarjosi ydinaseriisuntaa molemmin puolin.
Oletko nyt ihan varma? Japanilaiset saavat syyttää vain itseään. He hyökkäsivät ensin Pearl Harborin laivastotukikohtaan, jonka jälkeen USA julisti sodan Japanille. Japanilaiset hävisivät Korallimeren ja Midwayn suuret meritaistelut, jolloin heidän huoltonsa vaikeutui ja he joutuivat vetäytymään valtaamiltaan saarilta. Lentotukialukset ratkaisivat voiton USA:lle.
Japanilaiset olivat hyvin epätoivoisia, heillä oli pulaa polttoaineesta ja vuonna 1944 he olivat menettäneet yli 40% lentäjistään. Japanilaiset perustivat itsemurhaosastoja ilmavoimiin. Kamikazelentäjät eivät kuitenkaan saaneet aikaan mitään merkittävää, vaikka he tekivät keväällä -44 reilusti yli tuhat itsemurhaiskua. Nämä itsemurhaiskut olivat yksi syy amerikkalaisille käyttää atomipommia, koska ne osoittivat USA:lle japanilaisten epätoivoisen halun puolustaa maataan viimeiseen mieheen.
Niin, Japani oli 1945 haluton rauhanneuvotteluihin, vaikka tilanne oli sille epäedullinen. Japani ei todellakaan ollut huutanut rauhaa.
Anonymous
No, sanamuoto oli väärä mutta tosiasia on se että Japani tiedusteli rauhaa koko maailmansodan loppuun asti Midwayn hävittyään. Japani kyseli rauhaa aika epätoivoisena ensimmäisen atomipommin jälkeen. Mutta jos nyt palattaisiin takaisin aiheseen, palattaisiinko?
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: Komisario NuuhkuNo, sanamuoto oli väärä mutta tosiasia on se että Japani tiedusteli rauhaa koko maailmansodan loppuun asti Midwayn hävittyään. Japani kyseli rauhaa aika epätoivoisena ensimmäisen atomipommin jälkeen.
Japani ei kylläkään osoittanut minkännäköistä antautumishalukkuutta. Ja kuten jo totesitkin niin vasta atomipommin käyttö sai Japanin luovuttamaan.
squid
Itse yhdyn Antsaan, tuon kanssa, että ennen atomipommien pudotusta ei Japanilla ollut mitään antautumishaluja. Japanihan sitä paitsi aloitti sodan USA:aa vastaan hyökkäämällä Pearl Harboriin.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: JuusofinJapanihan sitä paitsi aloitti sodan USA:aa vastaan hyökkäämällä Pearl Harboriin.
Tuon jo mainitsinkin. Japani pelasi uhkapeliä haastamalla USA:n ja oli lähellä onnistua. Siinähän taisi käydä niin ,että osa Pearl Harborin aluksista oli sotaharjoituksissa kuin Japani iski.
Jukka
Koko ajan maailmassa jotkut maat sotivat.
Viimeksi Euroopassa toisessa maailmansodassa Saksa vastaan Englanti-Ranska-U.S.A ja taisi siinä Puola tai joku muu olla. :?
Neuvostoliitolla ja Amerikalla oli ns. kylmä sota, mutta se ei kai
liity tähän...
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: JukkaKoko ajan maailmassa jotkut maat sotivat.
Viimeksi Euroopassa toisessa maailmansodassa

Euroopan viimeisin lienee Bosnian sota, eikä siitä nyt niin hirveästi aikaa ole.
Anonymous
Niinpä. Humanitäärisiin töihin lähdettiin pommikoneilla. Jos nyt en aivan väärin muista, niin YK valtuutti USAn pommittamaan serbejä(?) että nämä lopettaisivat tappamisen. Korjatkaa, jos olen väärässä.
Hupu
Lainaus käyttäjältä: Komisario Nuuhkuoltaisiin Saksassa ja Ranskassa hätää kärsimässä, kun 'ryssä' läsäyttää pari ydinohjusta Berliiniin ja Pariisiin. Eli kyseessä on selvä ydinasepelote Venäjän suunnalta, jonka turvin Venäjä voisi pyrkiä erilaisiin liennytyksiin ja taloudellisiin etuihin.
On vielä pakko sanoa tähän, että kylmän sodan aikana Venäjäkin oli haluton aloittamaan ydinase sotaa USA:ta vastaan ja miksi se nyt sitten aloittaisi ?

Venäjällä tiedetään, että USA:lla kin on mittavat määrät ydinkärkiä. Jos en ole aivan väärässä niin kylmän sodan aikana USA:lla ja Venäjällä oli yhteensä niin paljon ydinaseita, että he olisivat voineet tuhota ison osan maapalloa.

Kylmä sotahan kesti niin kauan (1945-1991), koska kumpikaan ei halunnut antautua eikä aloittaa sotaa, koska he tiesivät, että vastustaja vastaa samalla mitalla tai vieläkin kovempaa...

Ja vielä tuosta juomavedestä. Olen kuullut, että joku viisas on ennustanut, että kolmas maailmansota käydään puhtaasta juomavedestä.
Fergus
Lainaus käyttäjältä: HupuOlen kuullut, että joku viisas on ennustanut, että kolmas maailmansota käydään puhtaasta juomavedestä. Joku myös ennusti että maailmanloppu tulee 1994 ja tappoi itsensä mahdollisimman kivuttomasti ennen sitä, joku myös ennusti että digi-maailma kosahtaa tuhatluvun vaihtuessa ja osti kolmen vuoden hätämuonat ja linnoittautui kellariinsa. Joku myös ennusti että Suomi voittaisi MM-kisat vuonna 1997 ja painatti turhaan satoja mestaruuslippiksiä ja paitoja. Mitä tästä opimme: koko maailmankaikkeus kulkee täysin kohtalon talutushihnassa, ja pullikoimalla ihminen vain satuttaa itseään. :P
Bomber
Kyllähän niitä ennustajia löytyy. Olen sitä mieltä että kolmas maailmansota todellakin käydään juomavedestä, sillä vesi on tällä käytöllä hupenemassa.
Sivuja: 1 2 3