Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Mikä sinusta tulee isona?

(35 viestiä)
samppali
Tuollahan se profiilissa lukee, että Kälviällä asuu. Googlettamalla näet missä paikka sijaitsee.

Asiaan. Hyvä tästä kulkea amikseen kun matkaa on n. 1km. Menee jopa talvipakkasetkin. Kerrankin onni potkii. :)
Ronaldo
Haluaisin ryhtyä ammatilais jalkapallonpelaajaks, koska harrastan jalkapalloa ja rakastan sitä. :) Missän nimessä mitkään kädentaidon ammatit eivät kiinnosta.
Aku Vankka
Mutta ammattilaisjalkapalloilijaksi ei noin vain voikaan ryhtyä. Sinun täytyy sitäpaitsi olla erittäin hyvä pelaamaan, ei pelkät perustaidot ja suhteellisen hyvä pelitaito vielä riitä.
Ronaldo
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaMutta ammattilaisjalkapalloilijaksi ei noin vain voikaan ryhtyä. Sinun täytyy sitäpaitsi olla erittäin hyvä pelaamaan, ei pelkät perustaidot ja suhteellisen hyvä pelitaito vielä riitä.
Olen samaa mieltä kanssasi. Harjoittelen paljon joukkueeni kanssa ja myös omalla ajalla paljon. Katotaan mihin asti pääsen taidoillani. ;)
jojo3
Lainaus käyttäjältä: BarksiEi oikeastaan saa. Kurssivalinnat tulee kuitenkin tehdä sen mukaan, mitä aikoo tulevaisuudessa tehdä. Jos haluat fyysikoksi, olisi hyvä käydä kaikki fysiikan kurssit jne...Tietenkin, jos et ajatellut lukion jälkeen opiskella, käydyillä kursseilla ei ole suurta merkitystä.
Mutta saa siinä kuitenkin lisää miettimisaikaa. Välttämättä heti ei tarvitse tietää tarkkaan mihin on menossa, amiksessa se tarvitsee tietää käytännössä heti kun sinne menee.
samppali
Kyllä se minustakin tuo lisäaikaa. Ei tarvi kuitenkaan olla satavarma ammatista.

Täällä on vaan todella vaikeaa päästä amikseen. Lukioon pääsisi helpommin. Esitän asian vaikka näin: Lukioon menee sadasta noin kaksikymmentä, amikseen loput.
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: jojo3Välttämättä heti ei tarvitse tietää tarkkaan mihin on menossa, amiksessa se tarvitsee tietää käytännössä heti kun sinne menee.Eikös kuitenkin ekalla ole enimmäkseen pakollisia kursseja, ja voihan niitä kurssivalintoja muuttaakin jälkeenpäin. Sen lisäksi luulisin, että joillakin linjoilla ei ole hirmuisesti merkitystä, mitä sitten on valinnut, vaikuttaahan se toki ainakin, jos se nyt on noin selvä ainakin(fysiikka->fyysikko).
Lainaus käyttäjältä: samppaliTäällä on vaan todella vaikeaa päästä amikseen. Lukioon menee sadasta noin kaksikymmentä, amikseen loput.Meinaako tämä siis että paikkoja olisi vapaana? En oikein uskoisi...
Zuppa
Lainaus käyttäjältä: jojo3Lainaus käyttäjältä: BarksiEi oikeastaan saa. Kurssivalinnat tulee kuitenkin tehdä sen mukaan, mitä aikoo tulevaisuudessa tehdä. Jos haluat fyysikoksi, olisi hyvä käydä kaikki fysiikan kurssit jne...Tietenkin, jos et ajatellut lukion jälkeen opiskella, käydyillä kursseilla ei ole suurta merkitystä.
Mutta saa siinä kuitenkin lisää miettimisaikaa. Välttämättä heti ei tarvitse tietää tarkkaan mihin on menossa, amiksessa se tarvitsee tietää käytännössä heti kun sinne menee.

Sammaa mieltä jojokolmen kanssa, pakko mun nyt jotenkin on puolustella sitä että lukioon olen menossa :D En mä tiedä, tuleeko musta joku ydinfyysikko vai mikä, eli sen takia en ainakaan amikseen ole menossa, koska siellä pitäisi valita se linjakin sen mukaan, mihin ammattiin on menossa. Eikä siellä nyt mitään niiin kiinnostavaa ollut (okei, tunnustetaan, etten jaksanut edes selata niitä kahta sivua läpi, joissa ne kaikki alat luki) joku vaatetusalan artesaani (ja tästä sanasta mulla aina jostain kummallisesta syystä tulee mieleen parmesaani :DD) vois olla ihan jees, mutta ei mulla mitään lahjoja sille alalle kyllä oo. Että nih, lukioon menen sen takia, etten tiedä mitä teen :DDD Onhan toi kyllä tosiaan totta, että pitäis tietää, haluuko pitkiä matikoita tai vastaavaa, mutta kyllä sen saa lusmuiltua ihan vaan jos jotain sinne lätkäsee... (Niinpäniin, en osaa oikein ajatella järkevästi.) Kuulin muuten tässä ilahduttavan uutisen, meikä on sillon riparilla (ysinelonen siis olen) kun ne lukiopaikat saa tietää/varmistaa/jotain, ja tästä tuntuu kanssaihmiset olevan paljon enemmän huolissaan kun minä :DDD

(Okei, tästä viestistä tuli ihan liian kouluoftopicci, mutta minkäs mahtaa kun oon ihan fiilareissa? Hei, lähen sentään huomenna täältä kylmyydestä pois Espanjaan jeejjee!)
samppali
Lainaus käyttäjältä: MirkkuMeinaako tämä siis että paikkoja olisi vapaana? En oikein uskoisi...
Toki muistakin kouluista tulee lukioon oppilaita, mutta sinne on helpompi päästä, kun ei ole sellainen tungos kuin amikseen. Tosin luulen että omalla keskiarvolla ei tarvitse ruveta pääsylippuja arpomaan.

Ja tungokseen vaikuttaa sekin, että ammattikoulu kuuluu Oulun seudun ammattiopistoon, eli porukkaa pyrkii sisään myös Oulusta.
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: samppaliTosin luulen että omalla keskiarvolla ei tarvitse ruveta pääsylippuja arpomaan.Oletkos ysillä? Jos kasilla olet, niin sinulla on vielä hyvää aikaa
tsempata :).Lainaus käyttäjältä: samppaliJa tungokseen vaikuttaa sekin, että ammattikoulu kuuluu Oulun seudun ammattiopistoon, eli porukkaa pyrkii sisään myös Oulusta.Ok. Se selittääkin asian.
Barksi
Lukioon mennessä pitää aika kiiruusti päättää, mitä aikoo kirjoittaa. Historian kurssejakin taitaa olla 8, jotka tulisi käydä ennen ylppäreitä. Tottakai kurssivalintoja voi muokata kokoajan, mutta jos haluat alalle, jossa historiaa tarvitaan, tulisi kaikki historian kurssit myös käydä. Samaa koskee fysiikkaa, biologiaa yms. On tavallaan totta, että lukiossa saa "miettimis aikaa", mutta tavallaan sitä ei kuitenkaan saa.

Ja mitä tuohon kirjoittamiseen tulee, useimmat aloittavat ne vasta abi vuonna. Ja jos historian kursseja on kahdeksan ja jaksoja koulusta riippuen 4-6 (ei kai sentään vähempää), kaikki kurssit saa mahdutettua yhdelle vuodella. Silloin tosin pitää olla useampi historiankurssi samassa jaksossa. Se taas ei välttämättä oppimisen kannalta ole optimaalisin vaihto-ehto. Eli kaikki tämän aineen kurssit kannataa käydä kahdessa vuodessa. Ja jos et ensimmäisenä vuotena käy yhtään historian kurssia, tulee hieman kirittävää seuraavilla vuosilla. Siksi on hyvä tietää etukäteen, mitä kirjoittaa. Itse en tiennyt, eikä ole ollut kummoisia ongelmia. Enkä tiedä mitä teen tulevaisuudessa, siksi otan aineita, jotka kiinnostavat ja ovat yleisesti päteviä (YH, historia...).

Eli yhteenvetona, lukioon mennessä olisi hyvä tietää, mitä tekee tulevaisuudessa, mutta se ei ole välttämätöntä. Kuitenkin kursseja tulee ottaa tulevaisuutta ajatellen, joten käytännössä tulee tietää, mitä aikoo "isona tehdä". Mutta toki lukionkin voi käydä ajattelematta niinkään sitä, mitä tekee jatkossa.
Fergus
Lukiossa olen viimeistä vuotta eikä mitään hajua mitä aion tehdä lukion jälkeen ::).

No tietysti jonkinmoista suunnitelmaa on, mutta vasta kakkosluokalla sitä aletaan tosissaan pohtimaan noita jatko-opintoja lukiossakin. Ensimmäisestä vuodesta menee 95% pakollisten kurssien suorittamiseen. Tai no siis kirjotettavat aineet on mulle aina ollu selkeet, mutta lukion jälkeen ei oo vielä niin tarkkaa tietoo mihin oon menossa. Tosin oonkin vähän semmonen päiväkerrallaan hippi, joka vaan luottaa siihen että asiat järjestyy itsestään. ;D

No mutta siis minusta toivottavasti tulee joku duunari tv-alalla. Elikkä lukion jälkeen ois tarkoitus hakea voionmaalle elokuva- ja tv-linjalle ja sieltä sitten jatkokoulutusta alalta.
mtvester
Mulla on lapsuudesta saakka ollut unelma-ammattina tulkki. :) T ll hetkell sitten vihdoin opiskelen tulkiksi, joten unelma on pian toteutumassa! (tai no, se toteutuu vasta sitten kun alkaa tòit sadella.. :D)
Mua ei ole koskaan kiinnostaneet esim. yrityshommat, k dentaitoja vaativat duunit tai hoitoala. Ei vaan nappaa.
EmRA
Ankkapiirtäjä olisi kiva, mutta eihän sillä kovinkaan hyvin tienaa?
Kuvataiteellinen ala kutsuu kummiskin. Mainossuunnittelija kenties?

Akkariin voisi sitten piirtää sivuhommana...
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: EmRAAnkkapiirtäjä olisi kiva, mutta eihän sillä kovinkaan hyvin tienaa?
Siisti sisätyö, olematon palkka. -Wallu Vaalio

Tosin Don Rosa tienaa suhteellisen hyvin. Yksi Suomen-kiertue ja rahaa tulee nimmareiden antamisesta.

Lainaus käyttäjältä: EmRAMainossuunnittelija kenties?
Sillä alalla tulee ainakin tienestiä. Yksi tuttuni on sellainen, tekee mainoksia mm. Elisalle. Osti juuri 4000 eurolla uudet kaiuttimet kotiteatteriinsa. Ko. henkilöllä on tuhansien kappaleiden kokoelma dvd:tä ja vhs:ää. Mutta ei siitä sen enempää.
Sivuja: 1 2 3