Takaisin taskukirjaluetteloon...

Tietokannan uutisia ja tiedotuksia marraskuu 2000 - elokuu 2002

Uusimmat uutiset

24.8.2002

Tietokantaan on erinäisten tietokoneongelmien jälkeen lisätty kaksi uusinta taskaria, eli 271: Kovaa valuuttaa ja 272: Vesiliirto. Mainittakoon, että tietokantaa ollaan pikku hiljaa päivittämässä teknisesti modernimpaan muotoon - palataan asiaan lähiaikoina!

24.6.2002

Kesäkuun taskari 270: Pistämätön piilokärki lisätty tietokantaan.

29.5.2002

Taskari 269: Matkaeväs on lisätty tietokantaan.

29.4.2002

Taskari 268: Julma huvi on lisätty tietokantaan. Tekijänoikeussivua on myös päivitetty ajanmukaiseksi; Helsinki Mediahan vaihtoi nimeään. :-)

28.3.2002

Taskari 267: Räyhä maassa on lisätty tietokantaan.

8.3.2002

Taskari 266: Kalliovuorten kauhu on nyt lisätty tietokantaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :-)

30.1.2002

Taskari 265: Isojalan jäljillä on viimeinkin laitettu tietokantaan. Pahoittelemme pienistä ongelmista aiheutunutta viivästystä.

2.1.2002

Räiskyvää euroaikaa kaikille koko taskaritietokantatiimin puolesta! Vuodenvaihteen kunniaksi Petri on tehnyt mainion yhteenvedon taskareista löytyvistä "tarinasarjoista", moniosaisista ja jatkuvajuonisista tarinoista siis. Pääset tutustumaan Petrin työhön vaikkapa tästä. Tulevana vuonna Taskaritietokannassa saattaa tapahtua joitakin muutoksia, kuten arvostelusysteemin uudistus. Mutta asiasta tarkemmin myöhemmässä vaiheessa. Palveluntarjoajan muuttumisen johdosta tapahtunut päivitysruljanssi jatkuu edelleen. Joitakin kuvia saattaa tietokannasta edelleen puuttua, mutta niiden pitäisi ilmestyä lähiaikoina. Pahoittelemme edelleen tästä aiheutuvia häiriinnyksiä.

16.12.2001

Taskaritietokannalle WWW-tilaa tarjonnut Perunamaa-sisältöpalvelu siirtyi uuden palveluntarjoajan alaisuuteen. Siirron johdosta taskaritietokanta oli jonkin aikaa pois saatavilta, mutta tilanne korjaantuu pikku hiljaa. Joitakin sivuja saattaa vielä puuttua tietokannasta, mutta aukkoja pyritään paikkailemaan sitä mukaa kuin ehditään. Pahoittelemme mahdollisia häiriöitä.

11.12.2001

Taskari 264: Käteinen kiertoon! on löytänyt tiensä tietokantaan.

4.12.2001

"Nettiyhteysongelmien ja muiden kiireiden johdosta en ole ehtinyt päivittelemään tietokantaa pidempään aikaan. Kesästä lähtien päivittelyä on hoitanut Pasi, mistä hänelle suurkiitos. Palautteetkin ovat jääneet jokseenkin käsittelemättä, mistä allekirjoittanut esittää pahoittelunsa. Nyt ongelmat ovat kuitenkin historiaa ja sivupäivittely on jälleen allekirjoittaneen heiniä. Kiitos kärsivällisyydestänne ja tervetuloa tulevaisuudessakin taskaritietokantaan!"
- Vesa

10.11.2001

Taskarispesiaali Tutkivaa journalismia on vihdoinkin tietokantaistettuna.

9.11.2001

Taskukirja numero 263: Oloneuvos on nyt tietokannassa.

11.10.2001

Taskukirja numero 262: Kauniit ja vihreät on nyt lisätty Taskaritietokantaan.

12.9.2001

Taskukirja numero 261: Kapteeni käskee on lisätty tietokantaan.

9.9.2001

Tekijöiden sähköpostiosoitteita on päivitetty "Tietokannan tekijät"-sivulta ja etusivulta ajan tasalle.

5.9.2001

Muutaman viikon tauon jälkeen tapahtui taas: taskukirjan 260: Pohjakosketus esittely on lisätty tietokantaan.

29.7.2001

Taskukirja numero 259: Taikaviitta kuilun partaalla on nyt tietokannassa.

8.7.2001

Petri teki suuren työn indeksoidessaan taskukirjojen 1-80 noin 350 sivuhahmon tiedot tietokantaan. Niitä pääsee nyt katselemaan taskariesittelyjen hahmolinkkien kautta. Nämä sivuhahmot tullaan myöhemmin myös lisäämään hahmoindeksin listaukseen.

4.7.2001

Taskukirja numero 258: Yhtä kyytiä on lisätty Taskaritietokantaan.

14.6.2001

Hiljattain ilmestynyt erikoistaskari Pala kakkua on lisätty tietokantaan. Samalla päivitettiin linkkilistan toimimattomia linkkejä ajan tasalle.

27.5.2001

Taskukirja numero 257: Täyttä elämää on lisätty Taskaritietokantaan. Lisätiedonantona mainittakoon, että taskaritietokannan päivitystä ja tietokannan sivujen teknisiä seikkoja hoitaa kesän aikana Pasi Ruhanen.

7.5.2001

Taskukirja numero 256: Laivastovierailu on lisätty Taskaritietokantaan.

9.4.2001

Lyhyt englanninkielinen esittelyteksti lisätty tietokantaan, jotta ulkomaalaiset ankkafanaatikot saisivat edes pienen käsityksen siitä, mitä kaikkea Taskaritietokannasta löytyykään.

1.4.2001

Taskari 255: Tyyris tyyli on nyt tietokannassa. Eikä tämä ole aprillia.

30.3.2001

Petri Kanninen on tehnyt mainion tutkimuksen taskukirjojen esinäytöksistä. Käykääpä ihmeessä lukemassa! Myös muutama rikkinäinen linkki korjattu. Sivuhuomautuksena sanottakoon, että Aku Ankan taskukirjan 255 mukana tulleen kysymys-vastaussarjan ("52 yksi-risti-kakkosta") on tehnyt kokonaisuudessaan Taskaritietokannan tekijätiimi. Esipuheessa meihin viitataan "alan parhaina asiantuntijoina." Jippii! :-)

13.3.2001

Varavarjo, taskukirja numero 254, on lisätty tietokantaan. Myös linkkisivulle on päivitetty Ankistien uusi URL, käykääpä ihmeessä katsomassa.

20.2.2001

Aku Ankka -lehden sivuilla on alkanut ilmestyä Taskaritietokannan lukijoille tutunnäköisiä taskariesittelyjä: Taskaritietokannastahan ne ovat suoraan. Kyseiset tiedot on suosiollisesti myyty jo jonkin aikaa sitten Helsinki Media Sarjakuville. Taskaritietokannan toimintaan Akkarin sivuilla ilmestyvät tiedot eivät vaikuta, mitä nyt joitakin muutoksia saatetaan kevään aikana Taskaritietokannassa pohtia.

17.2.2001

Taskukirja 253: Lintubongari on lisätty tietokantaan. Ongelmallinen laskuri otti ja nollaantui, mutta se myöhemmin laitettiin taas ajan tasalle.

21.1.2001

Taskukirja 252: Hammaspeikko lannistuu on lisätty tietokantaan. Ilmoitettakoon myös, että laskurin kanssa on ollut ongelmia aika ajoin. Toivottavasti toimii tästedes.

17.1.2001

Läjä lukijoiden arvostelijoita lisätty taskarien esittelysivuille. Myös muutama uusi linkki on tietokantaan lisätty.

3.1.2001

Petri Kanninen on kirjannut ylös Taskaritietokannan historiaa, jossa kerrotaan millä tavalla tietokantamme on saanut lkuunsa ja miten se on ajan myötä kehittynyt. Myös jotakin pikkuvirheitä on korjattu.

Muistutettakoon myös, että läheskään kaikki hahmosivut eivät ole vielä valmiit. Niinpä taskarien esittelysivuilta löytyy runsaasti linkkejä (läh. hahmokentissä), jotka eivät vie yhtään minnekään. Kärsivällisyyttä!

1.1.2001

Samaan aikaan kun maailma valmistautuu kolmanteen vuosituhanteen, räjähtää iloinen uudenvuodenpommi Taskaritietokannassa! Uusi, uljaampi ja kevyempi ulkoasu on valmis. Palautetta otetaan vastaan! Tietokanta käyttää vahvasti CSS:ää ja taulukoita, joten niitä ymmärtävän selaimen käyttöä suositellaan. Ilmankin toki mainiosti pärjää.

Kaikki tietokannan alasivut ovat saaneet .html -päätteen edellisen .htm -päätteen sijaan; joitakin pikkuvirheitä saattaa tämän johdosta esiintyä. Raportoi HTML-ylläpitäjä Vesalle (vjs@mbnet.fi) mahdollisista virhetapauksista.

Taskaritietokannan keskustelualue on poistettu käytöstä tyhjänä. Toistaiseksi vieraskirja palvelee pienenä keskustelufoorumina; mikäli tarvetta ja tahtoa uudelle foorumille tulee, sellainen toki lisätään. Usenet-uutisryhmän sfnet.keskustelu.kulttuuri.sarjakuvat lukemista ja käyttämistä suositellaan.

Varsinaisiin taskukirjoihin on vaivihkaa syksyn aikana lisäilty muutama kenttä. INDUCKS-koodi kertoo tarinan sarjakuvakoodin muodossa, jota INDUCKS-sarjakuvatietokanta ymmärtää. Tarinoiden alkuperätietoihin on lisätty piirtäjä- ja käsikirjoittajatietojen lisäksi tarinan ensimmäinen julkaisuvuosi sekä alkuperäisnimi.

Suurena lisänä taskaritietoihin mainittakoon uusi hahmokenttä, josta käy ilmi tarinassa olennaisina henkilöinä esiintyvät hahmot. Jokainen nimi on linkki pienelle esittelysivulle, joita lisätään jatkuvasti ja joihin kerätään hahmosta kuvan ja nimen lisäksi muita kiinnostavia tietoja.

Taskarisivuille on nyt liitetty pieni palautelomake, jotta te, hyvät lukijat, voisitte antaa meille tekijöille hieman palautetta taskarisivuista. Yleistä palautetta tietokannsta otetaan edelleen vastaan esim. vieraskirjan kautta - kirjoittakaa ihmeessä!

Ohje-, tekijä-, tekijänoikeussivut yms. tietosivut on tarkastettu ja kirjoitettu uudestaan vastaamaan nykyhetkeä. Tutustumista suositellaan vahvasti! Linkkilista päivitetty ja toimimattomat linkit poistettu.

Kaikesta hienosta uudesta huolimatta Taskaritietokanta jatkaa perinteisillä poluillaan. Taskukirja 251: Kolmiodraama on lisätty tietokantaan (tai, onhan se tietokannassa ollut jo hetkisen verran, mutta se julkistetaan vasta nyt).

26.11.2000

Taskari 250: Varttitonni lisätty tietokantaan.

Takaisin sivun alkuun