Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Vuoden paras kansi

(66 viestiä)
jojo3
Mun mielestä parhaimpia kansia oli Giorgio Cavazzanon Taikis-kansi (nro 17) ja sitten Rosan Auringon poika -kansikuva.
Mutta jos julisteeksi pitäisi äänestää, niin ehdottomasti Taikis-kantta äänestäisin. Olisi se julisteena paljon hienompi kuin tuo Rosan piirrustus.
Karhula
Ehdottomasti vuoden paras kansi oli Giorgio Cavazzanon piirtämä Taikaviitta numerossa 17. Olihan Rosan Auringon poika-kansikuvakin ihan kiva, mutta, kun on niin hirvittävästi jo Rosan piirtämiä julisteita niin mieluummin tällä kertaa haluaisin tuon Taikaviitta kansikuvan seinälle komeilemaan.
Pelkään kuitenkin pahoin, että jälleen on tulossa Rosaa. :(
Kääk13
Vuosi piti sisällään varsin värikkäitä kansia, joista listaan viiden kärjen:
1. 17/08 Giorgio Cavazzano
2. 1/08 Michel Nadorp
3. 16/08 Michel Nadorp
4. 38/08 Kari Korhonen
5. 27/08 Carl Barks

Varsinkin Cavazzanon kansikuva on kuin suoraan julisteeksi piirretty.
Sellaiseen olisi sitäpaitsi komea saada nimmari. ;D
Lisäksi suomen versiossa on mielestäni kaikkein paras hahmojen asettelu ja toteutus muutenkin.
Vertailkaa muissa maissa julkaistuja kansia: http://coa.inducks.org/story.php?c=IC+TL+2693

Ykkösnumeron kansi on myös mainio.
Sekin pääsisi takuulla enemmän oikeuksiinsa isona julisteena.
Näin lehden kantena se on kuin kokoon puristettu.

Nadorpin Hansu-kansi on myös mieleeni, koska se on poikkeuksellisen yksityiskohtainen Nadorp-kansi. Ensin luulin jopa työtä Vicarin tekeleeksi, mutta toisin oli.. on. ::)

Karin tekemä MinuheAku-kansi on mielestäni myös mainio. Voi olla, ettei se tarvitse suurennosta, mutta ankkamuunnelmia kuuluisista kohteista on aina ilo katsella.

Carl Barksin Takaisin Klondikeen-kantta olen ennenkin ihastellut ja näillä uusilla amerikkalaisilla väreillä se on jopa vieläkin komeampi. Väreistä puheen ollen, mielestäni Egmont värittää sarjansa kaikkein tylsimmin. Italialaisessa Topolinossa on mielestäni taas aivan loistavat, kirkaat ja sävykkäät värit.

P.S. Jos jotakuta (Salwer1st/:ia) nyt kiinnostaa, miksei listassani ole Don Rosaa, niin sanottakoon, että hän jäi nipin napin viiden kärkeni ulkopuolelle. Sijalle 6...
souffleur m
Tänään äänestäessäni tuolla Akkarin nettisivuilla olin hieman kahden vaiheilla; äänestäisinkö numeron 17 Gavazzanon - vai 27 Barksin piirtämää kantta.

Gavazzanon kansi oli tosiaankin juuri sopiva julisteeksi, eikä toteutuksessakaan ollut juuri moitteen varaa. Barksin kansi puolestaan oli yhtä taidokkaasti piirretty - ja piirrokset olivat vieläpä hänen kulta-ajaltaan. Sen vuoksi en vain yksinkertaisesti voinut olla haaskaamatta sellaista tilaisuutta saada Barksia pitkästä aikaa seinälleni ja päädyinkin sitten lopulta äänestämään kyseistä kantta (vaikken kyllä uskokaan, että se voittaisi äänestystä).

Ja mitä tuohon Rosan kanteen tulee, itsekään en haluaisi neljättä vuotta peräkkäin hänen piirtämiä julisteita seinälleni, vaikka toki hienoja kaikki ovatkin. Mutta todennäköisesti näin tulee tänäkin vuonna käymään... :-
Fauntleroy
Itse äänestin tänä vuonna numeroa 27. Rosan kannet ovat upeita mutta nyt kun on mahdollisuus saada Takaisin Klondikeen-kansi julisteena niin eiköhän käytetä sitä tilaisuutta. Kyseessä on kuitenkin upea, legendaarinen kansi yhteen kaikkien aikojen hienoimpaan tarinaan. Roope and Kultu meets again...

Muita minun top-vitosessa olevia ovat 3, 17, 38 ja 45.

Cavazzanon kansi tuli tiukasti toiseksi listallani. Kannen punainen, suorastaan hehkuva tausta ja räväkän oloinen Taikaviitta ovat loistava yhdistelmä. Taustalla on myös hienosti himmeämmällä saagan pahikset. Todella räväkkä kansi joka iskee heti. Valitettavasti itse saaga ei iskenyt yhtä hyvin...

Michel Nadorpin nro kolmonen on hieno kansi. Minulle kävi tässä niin, että en tajunnut koko kannen idea mutta sitten koin varsinaisen "ahaa!-elämyksen" ja idea selvisi. Tässä on Nadorp onnistunut hyvin. Yleensä Nadorpin kannet ovat tylsiä, ponnettomia tai jopa käytettyjä. Tämä on kuitenkin nerokas. Sattumalta kävi niin, että tämä on listallani samalla numerolla kuin se oli akkarissa.

Korhosen versio Sinuhe Egyptiläisestä on varsin onnistunut. Mielestäni tuo ei kuitenkaan julisteena näyttäisi yhtä hyvältä kuin kannessa. Yksityiskohtia ei ole paljoakaan, joten toimii paremmin akkarin kannessa.

45 onkin sitten taas suomalaista tuotantoa. Ehkä vedän hiukan kotiin päin mutta tämä erottui selvästi massasta. Murtsin viiva on sujuvaa ja kannen idea on yksinkertainen - mutta silti jotenkin nerokas. Se on varma, että tämä ei tule voittamaan kun on Barksia ja Rosaa tarjolla.

Eli oma järjestykseni menee näin:

1. 27/08 Barks
2. 17/08 Cavazzano
3. 3/08 Nadorp
4. 38/08 Korhonen
5. 45/08 Murtosaari

Ja tietenkin aina pitää miettiä mitkä ovat huonoimpia, surkeimpia ja tylsimpiä kansia. Ylivoimaiseksi ykköseksi en viitsi mitään nostaa sillä huonoja kansia on monia. Esimerkiksi Paul Murry-erikoisnumeron kansi. Voiko tuo muka olla Murryä? Tästä ei voi mitään edes sanoa, sillä idea on vain tylsä ja se siitä.

Numeron 35 kansi on myös huono. Kannessa lukee Aku Ankka ja siinä seikkailee Pepi & Co. Tiedän, tiedän, Disney-hahmoja nekin ovat mutta silti. Pyydän, ei lisää tällaisia.

Ja kaksi viikkoa edellisen jälkeen tulee vielä onnettomampi yritys. Ihan vain sen takia, että se on jo julkaistu taskarissa 211. Tämä on vain van den Boschin uusi versio. Näissä uusintaversioissa ei ole mitään järkeä.
Roope Macankka
Mielestäni paras kansi on Taikaviitta kansi nro.17
Kreach
Itse äänestin numeron 1 kantta. Ei oikein iskenyt mikään tämän vuoden kansista. Rosa -kansi tuskin on erityisen hieno julisteena, Barksin Takaisin Klondikeen -kansi oli mielestäni aika mitään sanomaton ja tylsä, ja sitten loput kannet olivatkin tavallisia - Nro 1 lukuunottamatta. Äänestin siis sitä. Perjaatteessa tuo Taikaviitta kansikin olisi hieno. Aika tiukkaa tekee äänestys tänä vuonna. Veikkaan äänien jakautuvan suunnilleen: Barks (27) 18%, Gavacano Taikaviitta (17) 10%, Rosa 8%. Seuraavaksi tuleepi ehkäpä tuo Nadorp / 1. Mutta aika tiukkaa varmaan on. Toivoisin noista neljästä tätä järjestystä: 1. Mi Na 2. Do Ro 3. Gi Ca 4. Ca Ba

Se olisi suunnilleen hyvä järjestys.
TKal
Itse äänestin numeron 38 kantta, eli tuota Akuhe-kantta. Mukavasti erilainen kansi verrattuna esimerkiksi tuohon Rosan kanteen.
Mikko M
Äänestin Rosan "Auringon poika"-kantta. Värienkäyttö on mielestäni eeppistä ja kansi on muutenkin onnistunut. Rosalta löytyy aina hyviä kansikuvia, mitä nyt on äänestyksissäkin noteerattu. Tosin, asiahan on niinkin, että vaikka vuosikerran aikana esiintyisi kehnompiakin Rosa-kansia, niitä äänestettäisiin silti hillittömästi. Jopa on reilua...
Anonymous
Minä äänestin kantta numero 25 eli Don Rosan Auringon Poika kansi.
Ronaldo
Laitanpa tähän top 3 kannet ja perustelut suluissa perään.

1. 17/08 Cavazzano. (Taikaviitta poseeraa taisteluvalmiina ja roistot taustalla. Upea kansi.)
2. 25/08 Rosa. (Vaikken mikään kauhea Rosa fani olekkaan, niin tämä Auringon Poika kansi iski silmään.)
3. 27/08 Barks (Hyvä kansi. Taattua Barksia.)
Crosby
Numero 1:lle meni ääni tänäkin vuonna. Olen tykästynyt noihin avauskansiin ja monena vuonna olen niitä äänestänyt. Osin sen takia, että tarkoituksella koitan valita jonkun muun kuin Rosan kannen tai jonkin joulu tai ystävänpäiväkannen. Muista ne on sitten yleensä nousseet parhaimmaksi ja joinakin vuosina olen niitä oikeastikin pitänyt parempina kuin Rosan. Auringon poika-kansi oli muuten upea eikä harmita jos ja kun se voittaa. Aivan uskomattoman hieno. Pysyin kuitenkin periaatteessa, että vähän erotun massasta.

Parhaat:

1, 2, 16, 17, 20, 24, 25, 32, 43, 52

Ylipäätään tämän vuoden kansisato oli näin näppituntumalta yksi kaikkien aikojen parhaista. Hieno homma, että edes kannet onnistuivat tänä vuonna.
Mirkku
Itse äännestin kantta numero 38. Mielestäni se on yksinkertaisen hieno ja taustan hieroglyfit ovat oikein mahtavia. Voipi olla, että se ei ole julisteena hirmuisen hieno, naamakuva, mutta kuitenkin järkevämpi kuin vaikkapa Rosan kansi, se ei sopisi mielestäni kamalan hyvin julisteeksi. Muita mitä olisin voinut äännestää, ovat lähinnä 44 ja 51. Molemmat ovat Rodriquesin piirtämiä, rakastan hänen suloista tyyliään, ja etenkin 51 oli kotoisa ja lämmin. Kumpikaan ei kuitenkaan sovi oikein hyvin vuoden ympäri seinällä(tai katossa) olevaksi.
Turtana
Tänä vuonna tosiaan oli melko paljon hyviä kansia, mutta kuitenkaan en joutunut pohtimaan kauan, mitä äänestän. Melkein heti päädyin Barksin kanteen (27). Ehkä siksi, että Takaisin Klondikeen on yksi suosikkitarinoitani, muutenkin kansi on hyvin tehty (Barks on korvaamaton) ja värit hyvin valittu (tosin keltainen taivas on vähän hämmentävä). Se on myös sellainen, jota jaiksaisi katsella seinällä kauemminkin.

Myös kansi 1 on loistava, ja vaatii vähän enemmän huomiota. Kansi 25:kään ei ole hullumpi, mutta Rosan voittoputkea on valiteltu, hyvä vaan, jos joku muu voittaa vaihteeksi. 51 on tunnelmaltaan lämmin ja sympaattinen, muttaLainaus käyttäjältä: Mirkkuei kuitenkaan sovi oikein hyvin vuoden ympäri seinällä(tai katossa) olevaksi.
Akuhullu97
Itse äänestin Barksin Takaisin Klondikeen-kantta, numeroa 27. Se ei ole mikään paras kokonaisuus julisteeksi, mutta ihan hyvä kuitenkin. Ja ainahan Barksia on mukava seinälle saada. Toinen vahva ehdokas minulla tuo Cavazzanon Taikaviitta-kansi. Siinä on todellakin parempi toteutus, kuikn muiden maiden versioissa.
Sivuja: 1 2 3 4 5