Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Ensimmäinen lukemasi taskukirja?

(83 viestiä)
Anonymous
Ja jatkoa aiheen vierestä, opin lukemaan 6-vuotiaana Miina Ja Manu kirjoja!

Ykkösluokalla olin jo luokan paras lukemaan äänee (omakehu haisee vai)?

Nykyään luen melko paljon!
Anonymous
En ole aivan varma,mutta se saattaisi olla Mikki kummitusjahdissa,oliko se numero 51...ainakin se on sen verran repaleinen,että epäilykseni heräsivät :?
Shinkansen
Mikki Kummitusjahdissa on numero 55. Tuo numero oli minun ensimmäisiäni vanhan sukupolven kirjojeni joukossa. Ensimmäisin vanhoistani oli numero 28
Anonymous
Itsellä se oli taskari numero 151, Konstit on monet. Iskä osti Seinäjoen Citymarketista vuonna olisko ollut 1997, vähän ennen kuin menin kouluun. En lukenut tietenkään tuoreeltaan, se kun on ilmestynyt jo vuonna 1992 ja itse synnyin -91. Kirja oli kai lojunut kaupan hyllyllä useita vuosia. Siihen aikaan eivät minkään valtakunnan akkarit vielä kiinnostaneet, en oikein pitänyt tuostakaan kirjasta. Se oli niin valtava shokki Aku Ankka-piirrettyihin tottuneelle. Kaikki Indiana Hopot ja muut saivat minut ihmettelemään. Kiinnostuin oikeasti ankoista kun äiti tilasi Akkarin kouluni alettua. Siitä minun sarjisinnostukseni lähti... Voi tätä nostalgiaa.
Mutta ensimmäinen taskari, jonka itse ostin, oli joko 212 tai 213, joko Synttäriyllätys tai Juhlaraha. Oli mikä oli, sen ostin Seinäjoen rautatieasemalta eräänä joulukuisena aamuna 98 , kun olin lähdössä mummoni kanssa Vaasaan. Äitini sen oikeastaan osti minun pyynnöstäni ja toi sen minulle asemalle.

Minulle taskarit ovat kuin rahat Roopelle, aikakapseleita. Muistan elämäni tapahtumia niistä hyvinkin tarkasti. Onko muilla samaa juttua?
submin
Lainaus käyttäjältä: markus mcduckKirja oli kai lojunut kaupan hyllyllä useita vuosia.
Tai sitten se on uusintapainos :)
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: SubminTai sitten se on uusintapainos :)
Tai sitten ei. En ole ihan varma mikä uusin uusintapainos on, mutta olisikohan se taskari numero 103 tai 104. Sitä uudemmista taskareista ei uusintapainoksia ole toistaiseksi tehty.
Anonymous
114, Akun viemää, tais olla niitä ensimmäisiä... joskus sillon aluksi luin myös sen ekan taskarin.
juketsu
249 Salaliitto
Jukka
Se taisi olla taskukirja numero 241: Nokkakoriste.
korri
Pääsenpä ajoittamaan itseäni toteamalla ensimmäisiksi taskareiksi joita muistan Mikki vauhdissa (25) ja Aku Urhokas (18 )...ilmeisesti kuitenkin joko toisina painoksina tai sitten jostain vanhoina saatuina (aika on 80-luvun alkupuoli).
Ensimmäiset jotka tiedän lukeneeni jotakuinkin ilmestymisaikaan sijoittuvat tuonne vuoden 1983 tienoille eli kuuden-seitsemän vuoden ikään.

Hassua kuinka suurin osa muistoista jotka sijoittuvat ennen kouluikää tuntuvat olevan Disney-sarjakuvista...
Fergus
Lainaus:Tai sitten ei. En ole ihan varma mikä uusin uusintapainos on, mutta olisikohan se taskari numero 103 tai 104. Sitä uudemmista taskareista ei uusintapainoksia ole toistaiseksi tehty. Tällä hetkellä luku taitaa olla 109-110 mutta tarkkaa johtopäätöstä on mahdoton tehdä koska luku kasvaa kuukausikuukaudelta...
Ensimmäinen taskarini.. ööh... ööh....
Aivan taisi olla aito ja alkuperäinen Mikki menopäällä tai sitten mikki perushiiri en muista. Mikki Perushiirestä muistan vieläkin yhden kohdan missä kapteeni orangin miehet murtautuivat vankilaan. Pelkäsin sitä kuvaa pienenä aivan holtittomasti... Opin lukemaan 4vuotiaana joten en sentään 11v enää pelännyt.....
KoDo
Luin ekaksi numeron 285 Hui Hai 8)
Anonymous
Minun eka lukemani taskari se taisi olla Roope-setä voittaa vai mikä se sitten oli .
Zakari
Taskarin 177 ensimmäinen jakso, Flemming Andersenin "Kiihdytysajot" on ensimmäinen lukemani.
Seuraava jakso oli liikaa lukutaidoilleni (Pahuuden armeijakunta), joten luin sen jälkeen taskarin 163 tarinan "Siruja, valheita ja kuparilankaa".
TKal
222 - Kauniita unia
Sivuja: 1 2 3 4 5 6