Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: Paras näkemäsi elokuva?

(59 viestiä)
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Tropic Thunder. Laatuleffa hyvällä kässärillä. Leffan genre on toiminta komedia. Jos joku elokuva pitää mennä katsomaan niin Tropic Thunder.
Mielenkiintoista, sillä mielestäni tuo on yksi huonoimmista leffoista ikinä. Näyttelijät ovat hyviä, mutta käsikirjoitus on kuiva. Muutamia hauskoja juttuja saattoi leffassa olla, mutta pääosin oli kyllä pettymys.
Aku-fani13
Barks, itseäni elokuva ainakin huvitti. Ja oma mielipidehän se on.
Mikko M
Top 20 elokuvat (oma mielipide):

1. Rocky
Tyylikäs ja voimaa pursuava elokuva. Soundtrack on loistotavaraa ja draamaksi leffa on todella viihdyttäviä, mutta silti ammattitaidolla tehty. Stallone on kerrankin elementissään. Mikään muu filmi ei ole iskenyt minuun yhtä lujaa kuin Rocky. Periaatteessa se ei kuitenkaan ole ylivoimainen viiden parhaan joukossa.

2. Kauriinmetsästäjä
Paikoitellen aika puuduttavakin leffa, mutta kokonaisuutena se on mestarillisesti luotu. Elokuvan parasta antia ovat muutamat piinaavan jännittävät kohtaukset sekä näyttelijöiden ammattitaito.

3. Truman Show
Nerokas ja käsikirjoitukseltaan oivaltavimpia elokuvia. Draaman lisäksi komediaa ei ole unohdettu ja leffan perusidea on kiinnostava. Ehkäpä mielenkiintoisin elokuva, jonka olen nähnyt. Jim Carrey tekee mestarillisen roolisuorituksen.

4. Saturday Night Fever
70-luvun nuorisokulttuuria onnistuneesti kuvaava leffa. Yleensä inhoan tällaisia nuorten rellestämiselokuvia, mutta tämä on poikkeus. Elokuvassa on vahva ja aito tunnelma sekä syvällisyyttä. Se sisältää myös muutamia äärimmäiset typeriä kohtauksia, mutta kyllä tämä leffa tekee viimeistään toisella katsomiskerralla vaikutuksen, eikä pelkästään upean disco-soundtrackin takia.

5. Face/Off
Tämä elokuva on mielestäni kaikkien aikojen paras toimintapätkä. Juoni on todella kiinnostava ja kohtaukset on toteutettu upeasti. Tähän elokuvaan ei kyllästy ikinä.

6. Enter The Dragon
Bruce Leen paras elokuva. Hyvin itsevarmalla asenteella tehty mättöpätkä, jonka taistelukohtaukset ovat viihdyttävää katseltavaa. Takuuvarmaa viihdettä.

7. Hyvät, pahat ja rumat
Loisteliaasti toteutettu länkkäri. Olen katsonut tämän leffan jo ehkä turhankin monta kertaa, mutta elokuvana arvostan tätä kaikista lännenelokuvista eniten. Elokuvassa on sisältöä ja juonen toteutus on laadukasta.

8. Kummisetä
Hieman prototyyppinen ja rakenteellisesti hiomaton, mutta silti todella hieno elokuva. Kohtauksissa on syvällisyyttä ja Pacino vetää elämänsä kolmanneksi parhaan roolin. Elokuvan teemamusiikki on yksi parhaista elokuvasävellyksistä, joita olen kuullut.

9. Ihmeellinen on elämä
Jouluelokuvien ykkönen. Tunnelma ja hiottu käsikirjoitus tekevät tästä lukuisten katselukertojen arvoisen. Vanhemmista elokuvista ei löydy tälle vertaista. James Stewart on ehdottomasti yksi maailman parhaista näyttelijöistä.

10. The Thing
Kauhuelokuvien ykkönen. Tunnelma on todella synkkä ja elokuvan kauhua tuovat asiat ovat aikaansa nähden onnistuneesti luotuja. Enpä ole missään nähnyt näyttävämpiä kauhutehosteita, en edes uusissa kauhuelokuvissa. Kauhuelokuvana tämä leffa on arvostuksensa ansainnut.

11. 12 apinaa
Syvällinen ja taidokkaasti luotu tieteiselokuva aikamatkailusta ja maailman tuhoutumisesta. Nimi saattaa hämätä, mutta kyseessä on todellakin laatupätkä. Varsinkin elokuvan kohtaukset säteilevät nerokkuutta.

12. Shawshank Redemption
Todella hyvin toteutettu ja tavattoman mielenkiintoinen vankilaelokuva. Juoni on kiinnostava ja se on toteutettu parhaalla mahdollisella tavalla. Tasavahva ja käsikirjoituksellisesti monipuolinen leffa.

13. Vaarallinen romanssi
Hitchcockin paras elokuva. Kohtaukset ovat viimeisteltyjä ja varsinkin henkilöiden repliikit ovat nerokkaan sulavia. Todellinen mestarinäyte.

14. Predator
Toiminnallisista kauhuelokuvista onnistunein. Pienehkön ihmisjoukon selviytymistarina viidakossa on jännittävää seurattavaa. Lisäksi mukana on vielä Iso-Arskan ja Predatorin eeppinen kaksintaistelu. Predator on kenties Alieniakin uhkaavampi kauhuhirviö. Tässä elokuvassa kauhutunnelma on juuri sellaisella tasolla kuin sen pitäisi kaikissa muissakin kauhuleffoissa olla.

15. Blade Runner
Tieteiselokuvana erittäin tunnelmallinen. Elokuva on myös visuaalisesti ja tyyliltään onnistunut. Leffan tulevaisuudennäkymät tuntuvat aidoilta ja maailma on kiinnostava. Tieteiselokuvien kermaa.

16. Kummisetä II
Ensimmäiseen osaansa nähden päivitetympi, hiotumpi, mutta myös puuduttavampi elokuvaelämys. Jälleen kerran Pacino näyttää näyttelijänlahjansa ja kohtauksetkin ovat nerokkaasti luotuja.

17. Vertigo
Hitchcockin syvällisin leffa. Nyyhkyfilmiksi elokuvan juoni on kiinnostava ja tunnelma on kohdallaan.

18. First Blood
Stallonen toiseksi paras elokuva. Elokuvassa on aitoa metsätunnelmaa ja Stallone vetää kenties parhaan roolisuorituksensa. Tässä leffassa Rambo on henkilöhahmonakin todella syvällinen.

19. Täydellinen rikos
Kiinnostavaa ja hyvin toteutettua dekkaria. Pitää otteensa loppuun asti, muttei välttämättä kestä monia katselukertoja. Tämänkaltaiset elokuvat ovat kuitenkin hyvin jännittävää seurattavaa varsinkin hyvällä käsikirjoituksella.

20. Fifth Element
Hieman erikoisempi tieteiselokuva. Tunnelma on tällä kertaa erittäin valoisa ja elokuva on tarkoituksellisesti yltiömäisen humoristinen. Käsikirjoitus ei ole välttämättä parhaasta päästä, mutta elokuva itsessään on kiinnostava ja hyvin toteutettu.
Aku-fani13
No, man. Eiku Yesman. Kävin katsomassa Yesmanin pari päivää sitten. Ihan hyvä oli varsinkin kun pääosassa näytteli kaikkien rakastama Jim Carey. Kannattaa mennä katsomaan.
Perustelut: öö...hyvät näyttelijät, hyvä kässäri, hauska ja koominen.Sry huonot perustelut
Arvosana: 9+
samppali
Kaikkien rakastama Jim Carrey. Ei todellakaan.

Yksi parhaista sarjoista on Star Wars, jonka olen katsonu parin päivän aikana ensimmäistä kertaa. Todella hyvä juoni ja hyvät näyttelijät.

Sitten tietysti tulee LotR:it ja muutama hyvä komedia. Kuitenkaan mitään "parasta" elokuvaa en osaa sanoa, kun olen katsonut satoja elokuvia.
Fergus
Lainaus käyttäjältä: BarksiLainaus käyttäjältä: Aku-fani13Tropic Thunder. Laatuleffa hyvällä kässärillä. Leffan genre on toiminta komedia. Jos joku elokuva pitää mennä katsomaan niin Tropic Thunder.
Mielenkiintoista, sillä mielestäni tuo on yksi huonoimmista leffoista ikinä. Näyttelijät ovat hyviä, mutta käsikirjoitus on kuiva. Muutamia hauskoja juttuja saattoi leffassa olla, mutta pääosin oli kyllä pettymys.
Tässä voin kompata Barksia. Robert Downey jr.n ansiosta tuli katsottua, mutta ei komediaksi kyllä naurattavan hauskoja juttuja ollut tässä leffassa tarpeeksi (oliko pari?). RDj oli kyllä loistava, mutta käsiksestä ei voi sanoa samaa.

Oma päivitett lista menisi nykyään suurinpiirtein näin:
1. The Matrix
- Graafisesti aivan ylivoimainen toiminta pätkä, ikää leffalla jo 10 vuotta silti samanlaiseen ei pystytä vieläkään. Ennenkaikkea kuitenkin loistava symboliikkaa pursuava filosofinen tarina.
2. Serenity
- Seikkailua/huumoria/draamaa loistavasti tasapainossa. Uskomattoman viihdyttävä leffa. Parasta Serenityssä on kuitenkin aivan loistavat hahmot, minkään muun leffan hahmoihin ei ole tullut samanlaista kiintymystä.
3. Resevoir Dogs
- Tarantinon ylivoimaisesti paras teos. Nokkela rikosdraama jossa kaikki on kohdallaan, vaikka leffa on tehty todella pienellä budjetilla.
4. Scanner Darkly
- Erinomainen filmatisointi Philip K. Dickin legendaarisesta scifiklassikosta Hämärän Vartijasta. Huumepossen vainoharhaisuus on hienosti saatu säilymään myös elokuvaversioon ja Robert Downey jr. vetää kaikkien aikojen parhaan roolisuorituksen James Barriksena.
5. Finding Neverland
- Paras draamaelokuva mitä on tullut nähtyä. Leffassa käsitellään hienosti kuoleman väistämättömyyttä ja hyväksymistä. Johnny Depp, Kate Winslet ja Freddie Highmore onnistuvat kaikki rooleissaan loistavasti.
6. Butterfly Effect
- Todella vaikuttava sci-fidraama. Jopa Aston Kutcher on elokuvassa hyvä, ja se kertoo siitä että leffan käsiksen on oltava loistava. Loppukohtaus vetää aika hiljaiseksi kun soi Oasiksen Stop Crying Your Heart Out, loistoleffa tämäkin.
7. Kiss Kiss Bang Bang
- Suorastaan nerokas rikoskomedia. Ehdoton klassikko jo syntyessään. Hauskaa huumoria ja nokkela tarina.
8. Shawshank Redemption
- Yksi vaikuttavimmista draamaelokuvista loistavilla näyttelijöillä.
9. Requiem For A Dream
- Aronofskyn psykedeelinen ja erittäin rankka huumeleffa. Harvoin ihan pelkästä draamasta saa näin intensiivistä leffaa. Loistavasti ohjattu elokuva.
10. Citizen Kane
- Todellinen klassikkoleffa. Loppukohtaus kruunaa hienosti.

Toisaalta jos huomenna miettii listan niin järjestys on jälleen eri ::)
Ronaldo
Ehdottomasti paras elokuva minkä olen tähän asti nähnyt on Bruce taivaanlahja. Hulvattoman hauska komedia. Tuli muuten hiljaittain tveestä tais tulla sunnuntaina vai muistanko väärin? Kuka katto?
Tribe
Lainaus käyttäjältä: RonaldoTuli muuten hiljaittain tveestä tais tulla sunnuntaina vai muistanko väärin? Kuka katto?
Et muista väärin. En katsonut elokuvaa, koska olen nähnyt sen jo viisi kertaa. Sen sijaan katsoin (ja katson kirjoitettuani tämän kommentin) frendejä.

Taidan minäkin nyt sitten päivitellä listaani.

1. Pirates of the Caribbean-trilogia
Tämä erittäin mahtava ja hyvin toteutettu trilogia sai minut todella hämmästymään. Pidän merirosvo-elokuvista, ja nämä olivat reippaasti parhaita merirosvo-elokuvia, joita olen nähnyt. Näyttelijäkaartissakaan ei suurempia moittimisia

2. Blues Brothers
Näin tämän elokuvan ensimmäistä kertaa n. viikko sitten telkkarista ja tykästyin elokuvaan heti. Tämä nousi heittämällä parhaaksi musiikki-elokuvaksi, minkä ikinä olen nähnyt. Elokuvan korkeaa tasoa nostaa vielä se, että siinä nähdään monia R&B-musiikin pioneereja. Näyttelijät eivät parhaita olleet (eikä heidän pitänytkään olla), mutta huumoria piisasi.

3. The Legend of Drunken Master
Tämä elokuva sai minut todella ihmettelemään, kuinka taitava tappelija ja temppuilija Jackie Chan on. Elokuvassa Jackie on Drunken boxing-nimisen itsepuolustus-lajin harrastaja ja joutuu kahakkaan, josta hän selviää vetämällä kunnon kännit, koska se tekee Drunken boxingista todella tehokkaan itsepuolustus-lajin. Juoni ei ollut mikään hieno tai ihmeellinen, mutta Jackie Chan-elokuvissa (tai tappelu-elokuvissa yleensäkin) juoni ei ole se tärkein asia.
Fauntleroy
Kaipa minäkin sitten voisin omat suosikkini listata.

1. The Lord of the Rings: The Return of the King
Ylivoimainen ykkönen enkä miettinyt hetkeäkään mikä leffa ansaitsee ykkössijan. Upea tarina, mahtipontiset taistelukohtaukset maustettuna loistavilla näyttelijöillä. Varsinkin Ian McKellen ja Viggo Mortensen vetävät roolinsa loistavasti. Pelennorin taistelu on uskomaton. Kohtaus jossa taistelu on jo käynnissä, mutta Rohanin joukot saapuvat on aivan ilmiömäinen. Yksi hienoimmista kohtauksista jonka olen ikinä nähnyt. Tämä elokuva sykähdytti.

2. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Yllätys, yllätys. Sormus-trilogian ensimmäinen osa on sijalla kaksi. Tästä alkoi elokuvahistorian parhain trilogia. Elokuva lähtee hitaasti liikkeelle mutta sitten kun päästän vauhtiin niin silloin todella mennään ja lujaa. Tässäkin loistavat näyttelijät ja muutama järisyttävä kohtaus. Näitä ovat mm. Galdalf vs Balrog Morian uumenissa sekä Aragornin yksintaistelu örkkejä vastaan lopussa. Taitava miekankäsittelijä se Aragorn.

3. The Shawshank Redemption
Kappas, tämähän löytyy sekä Mikko M:n ja Ferguksen listalta. Minulla tosin hieman korkeammalla sijalla. Todella hyvin toteutettu ja juoni on mielenkiintoinen. Hieno selviytymistarina.

4. The Lord of the Ring: The Two Towers
Tämä on "vasta" neljännellä sijalla. On tämäkin loistava mutta se jokin puuttuu. Helmin Syvänteen taistelu on yksi upeimmista. Myös Rautapihan tuhoaminen Enttien voimalla on hieno kohtaus.

5. Forrest Gump
Äärimmäisen nerokas filmatisointi. Tässä on kerrottu hyvin kuinka Forrest on ollut todistamassa monia historiallisia tapahtumia. Tom Hanks vetää uransa parhaan roolin. "Life... is like a box of chocolates."

6. Titanic
11 oscarin elokuva joten kuudes sija sopii hyvin. Elokuva on joiltain osin imelä ja nyyhkyleffan piirteitä löytyy mutta itse en pidä sitä sellaisena vaan vakavasti otettavana tositapahtumaan perustuvana mestariteoksena. James Cameron on nero!

7. Casino Royale
Totta viekoon erikoinen Bondi kun vertaa edellisiin. Silti koko sarjan paras osa. Alun takaa-ajo jossa hypitään nostokurkien päällä ties mitä on vaikuttava. Myös pokeripeli on tehty hyvin vaikka en silloin teatterissa tajunnut Holdem-pokerista mitään. Craig vetää roolinsa uskottavasti. Muutkin näyttelijät onnistuivat hyvin, varsinkin Le Chiffreä näyttelevä Mads Mikkelsen.

8. ja 9. The Bourne Identity ja The Bourne Ultimatum
Meduusa-sarjan ensimmäinen ja kolmas (toistaiseksi viimeinen, mutta voi ei, jatkoa on tulossa) osa siis kyseessä. Erittäin jännittäviä molemmat eikä toimintaa todellakaan puutu. Matt Damonin parhaat roolit ovat tässä. Muut näyttelijät eivät mitään huipputasoa ole mutta CIA:n salamurhaajat vetävät roolinsa hyvin. Toinen osa oli toki hyvä mutta siinä oli taas liikaa "rakastettuni kuoli, menenpä kostamaan"-meininkiä.

10. Bruce Almighty
Listani ainut suoranaiseen komediaan liittyvä elokuva. Carrey näyttelee loistavasti ja huumoria piisaa. Naurattaa kyllä, vaikka tämä on kyllä katsottu turhan monta kertaa.

Lainaus käyttäjältä: TribeLainaus käyttäjältä: RonaldoTuli muuten hiljaittain tveestä tais tulla sunnuntaina vai muistanko väärin? Kuka katto?
Et muista väärin. En katsonut elokuvaa, koska olen nähnyt sen jo viisi kertaa.

Se tuleekin noin kerran vuodessa neloselta. Itse katsoin, vaikka kävin sen teatterissakin katsomassa ja olen katsonut joka kerta kun se on tullut tv:stä. Ja se on aina yhtä hauska.
Aku98
Mielipiteeni on "vaihtunut"
TOP-7

1.Imperiumin Vastaisku, koska siinä paljastuu Lukelle, että Darth Vader on Anakin Skywalker. Siinä kohdassa Vaderin ääni on mahtava. I am your father.
2.Pimeä Uhka, koska sen episodin päävastus on Darth Maul
3.Jedin Paluu, koska keisari voitetaan.
4.Kloonisodat, koska se on animaatio.
5.Uusi Toivo, koska Han Solo on tässä episodissa ensimmäistä kertaa. Ainut huono puoli on, että Obi-Wan kuolee :'(.
6.Sithin Kosto, koska Yoda taistelee Sidiousin kanssa. Siinä kohdassa, kun Yoda tulee taistelemaan hän heittä vasemmalla kädellä vartijat seinään ;D.
7.Kloonien Hyökkäys, koska siinä on mehevät tappelut.
akkaridekkari
Ehkäpä paras on ensimmäinen Indiana Jones: Kadonneen aarteen metsästäjät. Todella mainio elokuva! "Kadonneen aarteen metsästäjät" on sekä hauska, että paikoin myös jännittävä ja leppoisa leffa! Toisaalta mainioita ovat myös Pirates of the Caribbean-elokuvat sekä The Simpsons Movie.
Fergus
Lainaus käyttäjältä: Fauntleroy3. The Shawshank Redemption
Kappas, tämähän löytyy sekä Mikko M:n ja Ferguksen listalta. Minulla tosin hieman korkeammalla sijalla.
Mikä on sinänsä jonkin sortin yllätys.. Mutta onhan kyseessä kyllä niin hieno elokuva, että se tulisi löytyä jokaisen listalta 8)
Hermanni313
Moi.

Paras näkemäni elokuva on varmaan Tom Hanksin elokuva "Terminaali". Siinä on jotain jännää, vaikka se on hieman pitkäveteinen joissain kohdin.
Elokuvan on ohjannut Stven Spielberg.

Siinä elokuvassahan Tom Hanksin esittämä Viktor Navorski saapuu kotimaastaan Krakoshiasta New Yorkiin, mutta ei pääse terminaalia pidemmälle, sillä hänen kotimaassaan on meneillään sota, ja hänen kotimaansa hallitus on mennyt kokonaan uudenlaiseksi, ja hänen passinsa joudutaan mitätöimään, ja hän ei voi palata kotimaahansa, eikä astua lentokentältä ulos.
Hän joutuu viettämään terminaalissa aikaansa, ja ansaitsee rahaa ruokaan erilaisilla töillä. Elokuvaan mahtuu myös huumoria ;).

Arvosana: 9

Tässä linkki:http://www.leffatykki.com/elokuva/terminaali
Vince Ankka
Täähän on mun lempparipuheenaiheistani. :)

Joo, elikkäs, sanon nyt vaan sen mun ykkösleffan pelkästään. Ja tässä se tulee, olkaapa hyvät:

The Blues Brothers
Pidän tästä siksi eniten, että se on hulvaton musikaali-komedia, jossa sattuu ja tapahtuu vaikka mitä. Dialogi on leffassa tasainen ja se kulkee eteenpäin vaivattomasti. Mukana kuvioissa on myös yksi osasyy, josta tykkään aika paljon, nimittäis blues. Se tekee elokuvalle oikeutta, sillä onhan kyseessä Blues Brothers, blueskaksikko. Eräs seikka tässä on myös tärkeä, se että pääosissa näyttelee toinen suosikkinäyttelijäni John Belushi ja melkein yhtä hyvä ja hauska Dan Aykroyd.

siinäpä sitä legendaa nyt olisi.
Sivuja: 1 2 3 4