Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Giorgio Cavazzano

(68 viestiä)
crackmann
Harmittaa vieläkin kun en tajunnut lähteä Helsinkiin tuolloin :- Mutta toivottavasti tulee Suomeen vierailulle vielä joskus että saisin nimmarin häneltäkin. Cavazzanon tyyli on mielestäni modernia ja sen takia pidänkin siitä :)
Kreach
Ohhoh, täytyy ihmetellä, etten kaiketi ole vastannut tähän aiheeseen. Ainakaan pitkään aikaan. Eniten pidän kyllä pakko myöntää, Cavazzanon nykyaikaisesta piirtojäljestä. Notkeaa ja mukavaa, olen hurahtanut hänen ja De Vitan uusiin Mikki tarinoihin, jotka ovat kyllä taskarien huipennus yhdessä ensimmäisen ja viimeisen tarinan ohella. Myös Scarpa -jälki ihan mukavaa, mutta väritys niissä huonot.

Cavazzanohan ei käsikirjoita?
samppali
Kyllä Cavazzano kuuluu nykypiirtäjien kärkikastiin. Ja aivan kuten Kreach jo sanoikin, Giorgion (ja myös de Vitan) Mikki-tarinat ovat yksi parhaita asioita taskareissa.
Itse pidän ehkä ankkojen puolella enemmän tuosta vanhasta piirrosjäljestä, mutta hiirissä uusikin toimii erittäinkin hyvin, mutta ei tainnut Cavazzano ennen hiiriä edes piirtää.
Värit ovat vanhat mutta tunnelmalliset ja muutenkin pidän niistä. Uudet ovat monesti liiankin kirkkaita.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: KreachCavazzanohan ei käsikirjoita?Itse asiassa kyllä hän on jokusen tarinan kirjoittanutkin.
Induksia selaillessani löysin ainakin tämmöisen listauksen.

Näistä kahdeksasta sarjakuvasta on suomessa julkaistu vain kolme.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Näistä kahdeksasta sarjakuvasta on suomessa julkaistu vain kolme.
Itseasiassa neljä...

Yksi noista tarinoistahan on legendaarinen "Casablanca", joka perustuu samannimiseen elokuvaan. Loistava sarjakuva! Piti ostaa lehti italiaksikin, siinä toivossa, että saisin Cavazzanon nimmarin kanteen. Lehti tuli vain hieman liian myöhään (tarkalleen ottaen puolivuotta myöhässä).
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: BarksiItseasiassa neljä...
Yksi noista tarinoistahan on legendaarinen "Casablanca".

Kas, tosiaan...
Kävi pieni laskuoppivihre! ;D

Tuo Casablanca on myös mun suosikki. Mustavalkoväritys on mukavan tunnelmallinen ja toteutettu kuin vesivärein. Olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä myös värillinen versio tarinasta. Mahtaakohan sellaista ollakaan?
TKal
Pitää kyllä minunkin nyt osallistua Casablancan kehumiseen. Oli aivan ylivoimainen sarja "Valkokankaan sankarit"-teemanumerossa. Itseäni taas kiinnostaisi, värillisen version sijaan, nähdä alkuperäinen Casablanca-elokuva, johon tarina pohjautuu.
rhino
Onhan toi Casablanca ihan hyvä, mutta ei mielestäni parhaimmistoa. Minusta Cavazzanon paras sarja on kelluva kaupunki... Ihan hyvä piirtäjä, vaikka en pidä paljoa Italialaisesta piirustustyylistä.
Salwer1st/
Cavazzano on oikein mainio ja mahtava piirtäjä. Hän on maaliman toiseksi paras ja Italian paras piirtäjä. Giorgio piirtää nykyään ankat juuri siten miten ne pitää piirtää, mutta eipä vanhoissa Cavazzanon sarjoissakaan ole mitään moittimista. En keksi mitään moitittavaa Giorgiolle.
wierii2
Cavazzano on mielestäni mainio piirtäjä. Hänen kynänjälkensä on varmaa, mutta eivät hänen tarinansa sentään Rosan,Barksin tai Vicarin veroisia ole. Hän osaa piirtää ankat hyvin, mutta se kuuluisa jokin loistaa poissaolollaan. Tiovottavasti ymmärrätte, mitä minä yritän ajaa takaa.
Aku-fani13
Italian maestr...keisari Giorgio Cavazzano.
Todella hyvä piirtäjä mielestäni paras ankka-piirtäjä on the world.
Piirtää piirrokset todella laadukkaasti ja tyylikkäästi. Mielestäni paras piirtäjä ja käsikirjoittaja yhdistelmä on ylivoimaisesti Giorgio Cavazzano ja Tito Faraci, joitten yhteistyön tuloksena on ainakin julkasitu minut hurmannut Tonttujen jouluyö... Vai miten se oli? Niinhän se oli, joo.

Edit. Korjattu.
Karhula
Lainaus käyttäjältä: Aku-fani13Jouluyön tontut... Vai miten se oli?
Tarkoitat kai "Tonttujen jouluyö"tä? ;)
Ducker97
Muistelisin että olen tänne kirjoittanut... mutta ei kai sitten.

Cavazzano on todellakin luonut uuden sukupolven piirostyylin. Elikkäs verratkaapa vaikka Cavazzanoa Alessandro Gottardoon. Minä en huomaa paljoakaan eroa. Mikin piirtämisessa Cavazzano on ollut mielestäni jo kauan todella hyvä. Ankat menevät, mutta Mikki vie ehdottomasti voiton.

Alkuperäinen Cavazzanon -tyyli ei oikein alkuun säväyttänyt, mutta nykyinen taas vie voiton kotiin. Syy tähän on luultavasti se, että alkuaikojen tyyli muistuttaa liikaa Scarpaa, josta en niinkään pidä, mutta arvostan suuresti.
AKUANKKA12
Cavazzano on mielestäni paras Italian Ankka-taiteilija. Hänen piirroksistaan voi nauttia ja ne ovat mukavan yksityiskohtaisia, ei liian eikä liian vähän, vaan juuri sopivan tarkkoja ja nauravat nokat on helppo tunnistaa. Myös Cavazzanon tarinat ovat minulle mieluisia ja varsinkin Roope Ankkoja on häneltä mukava lukea. Mikki Hiiret eivät oikein sovi Cavazzanolle, koska hänen Mikki-tarinat ovat usein tylsiä, mutta muuten mahtava piirtäjä!

Kuuluu top-listan kärkeen, varmaan sijalle 3.
akkaridekkari
Mahtava piirtäjä, joka pitää majaansa Top-listani 5. sijalla.
Pidän paljon ankkojen puolella Giorgion 90-luvun tyylistä, joka muistutti jo todella selvästi nykyistä, mutta oli vielä aavistuksen lennokkaampaa, mielestäni.
Cavazzanon Mikki Hiiri-tarinat ovat aina todella hienosti kuvitettuja. Mikki-tarinoiden puolella hän on paras piirtäjä, lyö leikiten jopa esim. Murryn tekeleet.
Toivottavasti herralta jatkossakin nähdään yhtä usein ja yhtä hienoja tarinoita. Eittämättä hän on nykypiirtäjistä parhaimpia!
Sivuja: 1 2 3 4 5