Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Missä ulkomaissa olette käyneet?

(86 viestiä)
Ankkaristi
On siis tullut käytyä noin neljä kertaa Espanjassa ja Ranskassa, todella mukavia maita ja en nyt hirveästi erottele, kun luonnoltaan ovat melko samanlaiset. Ja lista ei siis päättynyt tähän, kolme kertaa olen käynyt pohjoisessa Italiassa, joka kerta kävin Venetsiassa ja kerran matkasin pelkästään sinne. Ainiin joo, Virossa ja Ruotsissa olen käynyt pikaisesti pari kertaa. Pienenä kävin myös Ameeriikassa (tarkoituksellinen kirjoitusvirhe siis) ja Kiinassa, en muista näistä matkoista mitään. Thaimaallakin on käyty kerran ja upea paikkahan se oli, vaikka minä olin kuukautta ennen tsunamia (hieman hirvittää nykyään se, kun tsunami iski myös lomakohteeseemme). Ja Egyptin olin jo unohtaakin, jossa olen käynyt kaksi kertaa, hieno paikka, vaikka paljon köyhyyttä sielläkin on ja ei pärjäisi lainkaan ilman turismia. Kanariansaarillakin kävin melko pienenä, joten siitä en paljoa muista.
Pidin ehkä eniten Thaimaasta. Haluaisin vielä käydä uudestaan Yhdysvalloissa ja joskus pitäisi käydä Iso-Britanniassa. Saksaakin olisi kiva nähdä. Ja Australiaa, ai minun täytyykin lopettaa haaveileminen, kun noita nyt riittää. Ja vielä siis Japaniakin olisi kiva nähdä :D
T@IK@VIITTA
Tiedossa on taas matka. Menemme marraskuussa Egyptiin kahdeksi viikoksi ja siellä sitten käydään katsomassa museoita ja muita nähtävyyksiä.
Padi
Nyt nostan tämän aiheen, ei mistään erityisestä syystä mutta teen sen kuitenkin. Eli olen ollut Ruotsissa, Eestissä, Hollannissa, Belgiassa, Saksassa, Sveitsissä, Englannissa, Skotlannissa, Itävallassa, Italiassa, Ranskassa, Nykissä (eli Usassa), Espanjassa, Tanskassa ja tietenkin Suomessa. Olen kanssa asunut Englannissa neljä vuotta
Imfromfinland08
No, olen käynyt näissä maissa (suluissa, että kjuinka monta kertaa siinä maassa olen käynyt):

Viro (arviolta 12 X)
Ruotsi (3 X)
Iso-Britannia (1 X)
Espanja (5 X)
Italia (1 X)
Tunisia (1 X)
USA (1 X)
Saksa (1 X)
Kreikka (1 X)
Itävalta (1 X)

Lentokoneiden välilaskumaat:
Sveitsi (1 X)
Ranska (1 X)

Tuossahan ne oli. Budapestiinkin olen menossa heinäkuun puolessa välissä. Sinne mennäänkin Malevilla, unkarilaisella lentoyhtiöllä. Noihin muihin paikkoihin olen mennyt lentokoneilla, yleensä Finnairilla, mutta myös Swiss:llä ja Thomas Cook Airlinesillä. Finnairin koneista olen matkustanut ainakin boeing 757:llä, airbusA320:lla ja 321:llä sekä embraereilla. Olen myös laivoilla matkustellut Tallinnaan ja Tukholmaan. Silja linellä, Viking Linellä ja Tallinkilla.
Mac Ducky
Pitääpäs vähän päivitellä:

Ensimmäinen ulkomaan matkani oli Espanjaan eli tarkalleen Kanarian saarille. Tästä matkasta muistan aika vähän, koska siitä on aikaa 7 vuotta. Ihan mukava paikkahan "Epsanja" oli, muttei silti mikään kovinkaan kiva paikka. Kaupunki oli melkoinen turistikeidas (Las Palmas), ja minä ainakin pidän enemmän vähän rauhallisimmista paikoista.

Toinen matkani ulottui Kreikkaan ja tarkalleen pieneen Pargan kaupunkiin, Kreikan länsirannikolla. Tämä loma oli ehdottomasti tähän astisista paras. Kaupunki oli mukavan pieni, ja rauhallinen paikka, mutta silti sieltä sai kaiken tarvittavan. Hotellikin oli erittäin pieni, joten saimme usein olla ihan rauhassa ja yksin uima-altaalla.

Kyproksella olen käynyt yhteensä kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla olin Protaraksessa. Ihan mukava paikkahan tuokin oli, vaikka hotelli olikin aika ankea. Kyllähän siellä sen viikon vietti. Toisella kerralla, kun Kyproksella olin niin menimme Agia Napaan. Tämä paikka oli ainakin mielestäni paljon parempi, kuin Protaras. Kävin myös silloin, yhdessä suuressa vesipuistossa, mikä oli ehdottomasti parempi, kuin nämä Suomen Serenat sun muut.

Kyproksien sun muiden lisäksi olen tietenkin käynyt Egyptissäkin. Sielläkin kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla olin Hurghadassa ja toisella käynnillä olin taas Sharm El Sheikissä. Egypti ei minua oikeastaan millään muulla tavalla viehättänyt, kuin merellään, mikä on erittäin mahtava. Onhan tuokin mukava elämys, nähdä muitakin kulttuureita, varsinkin, kun Egypti on köyhä maa. Tässä tuli vielä mieleen, että kun lensimme Kairon yli niin sen päällä leijui varsinainen "likapilvi". Ei ihmekkään, koska Kairo onkin yksi maailman saastuneimmista kaupungeista...

Ruotsissa olen käynyt ainoastaan kerran, ja tietenkin vaan Tukholmassa. Matkasta taitaa olla aikaa jotain 3-4 vuotta. En pahemmin muista matkasta mitään, mutta Silja Europalla mentiin ja tultiin.

Keväällä olin myös Thaimaassa tarkalleen ottaen Krabilla. Pakko sanoa, että ihastuin Thaimaaseen eikä tuo reissu varmastikkaan jäänyt viimeiseksi Thaimaan matkaksi. Ihmiset ovat ystävällisiä, vaikka ovatkin erittäin köyhiä, eivätkä yritä väkisin kerjätä, kuten Egyptiläiset. Andamaanienmeri vetää lähes vertoja Punaisellemerelle. Kävin myös snorklausreissulla, missä pysähdyimme 3 kertaa merelle snorklailemaan. Erittäin värikkäitä ja hienoja kaloja tuli nähtyä. Lisäksi kävimme tuolla retkellä yhdellä saarella, jossa tepasteli muun muassa paljon isoja varaaneja. Heittelin niille kanankoipia, ja ne söivät ne luineen ja päivineen. Olisi tuolla viettänyt toisenkin viikon, ellei kauemminkin... :P Sieltäkin video...

Virossa kävin nyt heinäkuun alussa. Tarkalleen Tallinnassa. Erittäin hieno kaupunki kyseessä. Tallinnassa sekoittuu kivasti vanha sekä uusi. Vaikka kaupungissa on paljon vanhoja rakennuksia, niin silti se on erittäin moderni, ja siellä on monta isoa ostoskeskusta. (Stockmanni, Viru keskus...) Vanhassa kaupungissakin oli mukava kierrellä ja katsella vanhoja hienoja rakennuksia. Kuviakin tuli räpsittyä ja videonkin laitoin niistä tubeen. Klick!

Ja onhan sitten vielä ehdottomasti paras paikka missä olen käynyt, eli Intian Ahmedabadin lentokenttä. :D

Lisäksi olisi tarkoitus, että menisimme joskus syksyllä taas Thaimaaseen, tai jonnekkin Karibialle.
DJ Dream
No olen käynyt näissä maissa:Suomi(kotimaa)Tunisia,Bulgaria,Venäjä,Norja,Ruotsi.
luulen että käymme vielä jossain (ainakin mummoni ja isäni sitä toivovat ;) )
hjhh
Jos vaikka pientä päivitystä pistäis.

Koettua on tullut luonnollisesti tuo rakas länsinaapuri, eli Ruotsi.Tukholmassa olen käynyt kerran tai kaksi. Vaasasta laivalla Uumajassa käytiin aika useinkin joskus.
Torniosta on joitakin kertoja käyty kaupassa Ruotsissa, samaten myös hiukan ylempää lapista. Tanskassa 2003. Oltiin bussimatkalla legolandiin ja ajettiin myös Ruotsin halki.
Virossa myös käyty pari kertaa Tallinnassa laivalla. Latviassakin käytiin risteilyllä. En vuotta muista, mutta 2000-luvulla se oli.
Kypros tuli koettua, kun olin neljä. En kauhiasti tuosta matkasta muistakkaan.
Ranska ja Pariisi tuli nähtyä viime syyslomalla. Kyllä eiffel ja muut täytyy livenä nähdä ;)
Ihan justiinsa loppuneen kesäloman alussa kävin Montenegrossa ja kaupunkina oli Budva.
Kroatiassa kävin samalla reissulla kaksikin kertaa. Tullessa laskeuduttiin ukkosen taki Dubrovnikiin. Toisen kerran sitten ihan matkanjärjestäjän retkellä.
Albaniassa käytiin myös retkellä.
ankkaetsivä
Mää en ole käynyt kuin Ruotsissa, mutta siellä kolmesti. Suomessa on tullu reissattua senkin edestä. Pisimmällä suomessa olen käynyt Kittilässä. Etelä-suomea ja Länsi-Suomea on tullu kierreltyä hyvin paljon.
_aku-fani_
mää en oo käyny missään ulkomailla :-/ haluaisin käyä ainaki ranskassa,yhdysvallassa,norjassa,tanskassa ja sellasissa
$MCD
Olen käynyt monissa maissa. Tässäpä lista maista , mitkä muistan visiitanneeni.

Kreikka
Bulgaria
Romania
Unkari
Slovakia
Puola
Norja
Ruotsi
Viro
Latvia
Liettua
Serbia
Makedonia

Ja lisään vielä että vain Ruotsin visiitti jäi uupumaan 08 kesällä. Kävin siis melkeinpä kaikissa noissa maissa yhden kesän aikana. Jos epäilette , niin lisään vielä , että menimme asuntovaunulla kreikkaan , joten väkisin tulee vierailtua eri maissa ;D
Tom ankka
Mä oon käyny vaan ruotsissa mutta haluaisin käydä venäjällä! Äiti on käyny jo kerran venäjällä Viipurissa.
Eltharion
Olen paljon kierrellyt itäistä ja pohjois-Suomessa sekä Norjassa ( pohjoisessa varsinkin, tunturit is what we love.) Olen siis tällaista retkeily/vaellus/luontohihhuli tyyppiä. Ai niin, onhan sitä Ruotsissa ja veli Venäjälläkin tullut käytyä.
Donald-91
Minä olen käynyt vain Ruotsissa ja Virossa. Molemmissa vain kerran. Virossa käynti tapahtui, kun olin ihan pieni, joku reilun vuoden ikäinen, enkä muista siitä kyllä (luonnollisestikkaan) juuri mitään. Ehkä hyvin hämärästi jotain. Eli suurin osa, mitä tiedän siitä reissusta, perustuu kuulopuheisiin. Viron matka suuntautui käsittääkseni/tietääkseni vain Tallinnaan. Ruotsissa olen käynyt sitten paljon isompana, joskus kymmenen vuotiaana. Ja sen takia muistan siitä käynnistä jo paljon enemmän. Tosin se käynti oli vain sellainen Ruotsissa käynti, että ajettiin Haaparannasta johonkin Pellon kohdalle Tornio-joen vartta Ruotsin puolella erittäin huonokuntoista maantietä, ja palttiin sitten Suomeen tosiaan Pellon kohdalla. Siinä tiellä kun olisi ottanut kynää ja paperia ja yrittänyt pitää kynää paikallaan, niin paperiin olisi tullut hirveän suttuista viivaa. Se sen takia, että tie on niin epätasainen. Heh heh. :)

Nyt nukkumaan. Zzzz...!
Eduardo
Minä olen reissanut...

Ruotsi
Viro
Tanska
Turkki
Thaimaa
Indonesia
Singapore

...ainakin. Saattoi jotain kyllä unohtua.
_wonderlust_
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Virossa käynti tapahtui, kun olin ihan pieni, joku reilun vuoden ikäinen, enkä muista siitä kyllä (luonnollisestikkaan) juuri mitään. Ehkä hyvin hämärästi jotain.
Vuoden vanhana tapahtuneita asioita ei pitäisi kyllä mitenkään muistaa, noin nelivuotiaasta asti sen pitäisi olla mahdollista.

En ole matkustellut mitenkään erityisen paljon. Ruotsissa ja Virossa on tullut käytyä jokusen kerran, jälkimmäisessä viimeksi ysillä luokkaretkellä. Kesäloman lopussa käväisin Ruotsissa hyödyntämässä suotuisan kurssin ja ostamassa vaatekaappiin täytettä, edellisestä visiitistä olikin jo vuosia.

Kreikka on ainut etelän kohde jossa olen käynyt, itse asiassa kahdesti. Ekalla kerralla taisin olla eskarissa(?), tällöin menimme Kosille. Toisella kerralla olin ala-asteella kun menimme Pargaan. Jäin pyöristyssäännöistä pihalle, olen katkera:( Enpä ole siksi enää kauas matkustanut! ;D Ei vaan, pieni koiruliinimme tuli meille kymmenisen vuotta sitten, ja vaikka joku sen ottaisikin hoitoon, ei sitä raaski jättää. Enkä edes kaipaa matkustelua, vaikka Norja (sekä Färsaaret ja Islanti jossain määrin) kyllä houkuttelee.

Kuuluikos Gotlanti jollekin maalle vai onko se ihan oma pikku saari? Joka tapauksessa sielläkin tuli käytyä taannoin.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6