Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Missä ulkomaissa olette käyneet?

(86 viestiä)
Hermanni313
Lainaus käyttäjältä: _wonderlust_Kuuluikos Gotlanti jollekin maalle vai onko se ihan oma pikku saari?
Gotlanti kuuluu tietääkseni Ruotsille.
Imfromfinland08
Lainaus käyttäjältä: Hermanni313Lainaus käyttäjältä: _wonderlust_Kuuluikos Gotlanti jollekin maalle vai onko se ihan oma pikku saari?
Gotlanti kuuluu tietääkseni Ruotsille.

Juu, Ruotsille kuuluu. :)
Vaari
Lainaus käyttäjältä: WondyVuoden vanhana tapahtuneita asioita ei pitäisi kyllä mitenkään muistaa, noin nelivuotiaasta asti sen pitäisi olla mahdollista.Sanopas miksi sitten muistan varsin hyvin taattoni vaikka olin kolmen vanha kun hän kuoli? Tai hänen kissansa jonka kanssa makasimme olkkarin latialla vierekkäin ja katselimme telkkaria? Tuolloinkin taisin olla vasta 2... Ei kai kohtalainen muistini sitten johdu tästä?

Lainaus käyttäjältä: TätiEnkä edes kaipaa matkustelua, vaikka Norja (sekä Färsaaret ja Islanti jossain määrin) kyllä houkuttelee.Nyt tulee jotenkin mieleen eräs Shagrath ja Týr... :)

Mutta jottei täysin offiksi mene, kerrottakoon että Eestissä ja Ruåtsissa on tullut vierailtua niin monet kerrat että tunnen Tallinnan ja Tukkisaaren melkeinpä paremmin kuin Helsingin. Tanskassa on myös tullut vierailtua (Lego Land oli mahtava! ;D ), ja tällainen reissumies kun olen niin pitihän sinne Saksan puolellekin poiketa autobahnia testaamaan. Opel ylitti kahdensadan maagisen rajan (diesel-koneella!), ja pari Ferrari-replicaa Sierran alustalla jäi mukavasti taakse.>:D Veli-Venäjäkin on tuttu paikka, vaikka hankala sieltä oli päästä pois. Tulli pelaa siihen suuntaan, mutta takaisin paetessa ilmeni ongelmia paikallisten virkailijoiden epäilyistä johtuen.
Vince Ankka
Mä olen ollut vaan Ruotsissa ja Venäjällä, ja Ruotsissa viihdyin huomattavasti paremmin. Ruotsissa olen käynyt kaksi kertaa, koska tätini asuu siellä. Venäjällä on vain kerran tullut käytyä, ja onneksi. ;D Ruotsalainen kulttuuri on mielestäni paljon kivempaa katsottavaa kuin venäläinen. Huonointa Venäjän matkassa oli se, että mulla oli huonoakin onnea mukanani. Yksityiskohdat taidan pitää omana tietonani.

Olis kivaa käydä joskus Yhdysvalloissa ja Canadassa, vaihtelu piristäisi kummasti. Eikä tuo Englantikaan huono matkakohde olisi.
Lily
Olen käynyt Ruotsissa kuusi kertaa, yhden kerran taas Virossa, Kreikassa, Pariisissa ja Lontoossa. Suosikkini niistä Lontoo ja Pariisi :D
Haluaisin myös kovasti päästä Skotlantiin ja Walesiin. Skotlannissa Edinburghiin ja Glasgow'hon, jostain kumman syystä...
Myös Amatsonian sademetsät kuuluvat listaan sekä Macchu Picchu, Bermudan kolmio, Stonhenge sekä Irlanti.
Hermanni313
Lainaus käyttäjältä: Vince AnkkaOlis kivaa käydä joskus Yhdysvalloissa ja Canadassa, vaihtelu piristäisi kummasti.
Juu, samoin minusta olisi hienoa päästä USA:an tai Australiaan, kummatkin maathan ovat kulttuuriltaan aikalailla samantapaisia, ja kaupungit hyvin samannäköisiä.
Minulla on Australialaisia sukulaisia, joten sen taka siellä olis kiva käydä.

Itse olen käynyt vain Ruotsissa, mutta siellä neljä kertaa.

Harmi vaan, kun esim Finnairilla ei pääse Yhdysvalloissakaan suoraan muualle kuin New Yorkiin, ja Miamiin ja Bostoniin pääse vain Lomakausilla.

Australiaan ei pääse ollenkaan ilman lentokoneen/yhtiön vaihtoa. Helsingistä lennettäessä täytyy joko Lontoossa vaihtaa Qantasin/Virgin Atlanticin tahi British Airwaysin koneisiin, tai Hollannista KLM:llä tai Dubaista Emiratesilla.

Qantasista puheen ollen, sehän on rankattu maailman turvallisimmaksi lentoyhtiöksi. Finnair tulee heti kakkosena ;)!
Qantasillahan ei ole kertaakaan sen useiden vuosikymmenien toiminnan aikana sattunut yhtäkään kuolemaan johtanutta onnettomuutta, Finnairillahän on sen sijaan kuollut kahdessa lentokoneen maahansyöksyssä yhteensä noin 50 ihmistä.

Nuo Finnairin onnettomuudethan tapahtuivat 60-luvulla. Ensimmäinen DC-3 -tyyppisen lentokoneen maahansyöksy Vaasan Koivulahdessa tapahtui 3.1.1961 ja toinen tapahtui tapahtui Maarianhaminassa 8.11.1963, tämäkin siis DC-3 -tyypin potkurikone.

Tuon Vaasassa pudonneen koneen rekisterihän oli OH-LCC ja Maarianhaminassa pudonneen puolestaan OH-LCA.
Henna_Duck
Itse olen käynyt Ruotsissa aika monesti, Tanskassa, Saksassa, Norjassa, Teneriffalla ja Kreikassa. Unkarissa olen käynyt yksinäni kuudennella luokalla.(: Asuin viikon eräässä perheessä ja siinä se sitten olikin. Oli ihan mukava kokemus. =D Toissa kesänä teimme asuntoautolla retken Ruotsin kautta Norjaan, Trondheimiin.(: Ruotsissa tulee käytyä sillä isosetäni asustelee siellä perheineen. Sukulaisiamme asuu myös Hawai'illa, mutta sielläpä en olekkaan vielä ehtinyt käydä. :D

Henna
Eltharion
Nyt pitäisi lisätä listaani Lontoo eli Englanti sillä siellä kävin nyt vähän aikaa sitten. Oli oikein mukavaa, ainoastaan paikallinen ruokakulttuuri oli aika erilaista. Ihmiset söivät melkein kaiken ruokansa rasvassa paistettuna tms. Ravintoloistakaan oli vaikea löytää muuta ruokaa kuin ranskalaisia ja jotain kalaa. Kun täällä Kirkkonummella asustelen niin täältä löytyy paikka nimeltä Masala. No mukavana yllätyksenä hotellimme läheltä löytyi intialainen ravintola nimeltä Masala Zone. Niin, eikös masala ole jonkinlainen intialainen mauste vai kuinka?
Superankka
Oon käynyt Turkissa (ehkä kolme kertaa), Kreikassa (kahdesti), Ruotsissa (monesti!), Kroatiassa, Bosnia ja Herzegovinassa ja lisäksi tänä keväänä, kesänä ja syksynä Tunisiassa, Virossa sekä Liettuassa, paljon on siis tullut matkusteltua. Melkein koko ajan haluaisin päästä jonnekkin ulkomaille, eniten ehkä Kanadaan kesällä tai Sveitsiin talvella. Myöskin Barcelonassa olisi kiva käydä katsomassa FC Barcelonan peliä.

No, pitää vain toivoa, että pääsisi taas pian jonnekkin! ;D
Tepsutin
Jaa, olen käynyt Ruotsissa (pari kertaa), Virossa(tarkemmin Tallinassa),
kanariansaarilla, Kreetalla ja rodoksessa. Eli en minä mikään
matkailija hirmu ole harmi vaan. ;-)
Ankka9
Olen käynyt Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Venäjällä, Virossa, sekä tietysti Kreetalla.

E: Ainiin, unohdin Yhdysvallat.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6