Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Mitä sarjiksia luette?

(65 viestiä)
Anonymous
Viime aikoina olen huomannut että sarjakuvia tulee luettua sen verran, että kirjastokäynneillä kahdeksastatoista lainaamastani viisitoista on sarjakuvia ^^

Sokal on heti ensimmäisenä pakko mainita, sarjakuvaan minut tutustutti Devil in Heaven, jo kohta vuoden olen hänen kanssaan pervoillut puhelimessa, netissä ja koulussa. Devil oli saanut opettajalta yhden Sokalin koulutehtävää varten ja suositteli sitten minullekkin. Niin että nyt metsästetään Sokaleita alituiseen. Kun lukee ensimmäisiä ja vertaa niiden piirustus jälkeä uusimpiin, huomaa, kuinka piirtäjä kehittynyt piirtäessään. Pakko sanoa, että sarjakuva ei sovi herkkä silmäisille, ihan nyt lievästi sanottuna Sokaleissa on paljon verta, alastomuutta.

Tenaviin tutustuin Apu- lehden ja Ilta- sanomien avulla, sitten mietin, että onhan näitä pakko olla kirjastossa, sitten alkoi metsästys. Charles.M. Schulzin tenavissa (Englanniksi "Peanuts") aikuisilla on esiintymiskielto ja maailman kysymyksiä pohtivat lapset, tiili aidan luona pohditaan elämän kiemuroita tähtiin asti, mutta joskus tullaan alas niin, että jytisee. ^^

Karvinen, klassikko, joka jokaisen tulisi tuntea. Karvinen on itsekäs kissa, joka kuisaa koiria, jahtaa posteljoonia, kiipeilee puissa, syö kaiken ruuan talosta saniaisia myöten.

Asterix tuli mukaan kuvioihin setäni takia, (tai siis pitäisi sanoa, että tätini aviomiehen, mutta... :) ) hän on yli innokas Asterixin lukia, myös isäni on lukenut Asterixeja. Asterixin seikkailuissa minua luultavasti viehättää Obelix, koska hän vain on sellainen sympaattinen hahmo, josta ei voi olla pitämättä. Merirosvot ovat myös ihania.

Turvatarha! Löysin "vitikon veijarit" albumin samalla, kun etsin Sokaleita, olin joskus nähnyt mainoksen Karvisen takana, ja olisin halunnut ostaa sen, mutta äiti kielsi, joten se siitä. Yksi päivä löysin sen ja tuumasin, että mikäs siinä. Vähän myöhemmin, elikkä kun olin saanut korin ahdettua täyteen kirjoja ja sarjakuva albumeja, etsin kaikkein hiljaisimman paikan kirjastosta ja rupesin lukemaan. Olin heti koukussa. Luin kotona koko albumin loppuun ja vielä monta kertaa sen jälkeen. Minua tuijoteltiin kotona taas vähän hassusti, tungin päätä koko ajan sohvatyynyihin, ja pyyhin naurukyyneliä.
Turvatarha on siis turvapaikka eläimille, jotka ovat menettäneet luontaisen elinympäristönsä... Tai järkensä. Turvatarhassa tapahtuu kaikkea niin idioottia, ettei tahtoisi uskoa, kuinka joku voi keksiä sellaisia asioita, kuin että entiseltä sirkuskarhulta repeytyy nenä irti, tämän kokeillessa nenä laastaria, tai että sika laitetaan tupakka lakkoon... Tai että tämä samainen sirkuskarhu hankkii valehenkkarin, jonka mukaan hän on "58- vuotias, musta nainen Tukholmasta, nimeltä Cindy", kun myyjä kummastelee hänen henkkariaan vetoaa Röhkö siihen, että hän on laihtunut.

Nemiin tutustuin kunnolla vasta tänä vuona, mutta minulla on kaksi Nemi albumia. Nemi roikkuu baareissa, kommentoi maailman menoa omalla tavallaan ja toimii suurimman osan ajasta lapsenvahtina. Nemi toivoo omaa lohikäärmettä, ja kuuntelee Alice Cooperia, siinä on nyt mikä Nemistä tulee mustaan pukeutumisen ja valkoisen ihon lisäksi.

*Köh* hiukan pitkä viesti...

*hyppää nazgul taksinsa kyytiin*
korri
Hiihoo, Benoit Sokalin Ankardot ovat Akkari-palstalla jo melkein on-topic :)

Piirustustyylissä ja juonenpunonnassa on tosiaan tapahtunut muutoksia vuosien varrella, en tosin tiedä mihin suuntaan (tosin kun itse tutustuin alunperin niihin varhaisempiin tarinoihin niin pidän niitä mittapuuna). Parin kaverin kanssa ahkerasti väitellään mikä on paras albumi, Rasputinin merkki, Lempeä kuolema vai Usvahäät (oma suosikkini on Lempeä kuolema).
Ikäsuosituksella toki, tarinat kun ovat aika raakoja ja synkkiä...varhaisemmat eritoten, myöhemmissä on lähdetty hieman rauhallisempiin melankolisiin sävyihin.
Anonymous
mmm, lempeä kuolema on ihana, itse en varmaan koskaan osaisi päättää niistä parasta, mutta luultavasti joko lempeä kuolema, rasputinin merkki, Amerzonia ja ei kuutamoa katuojaan ovat suosikkini.

Pahoittelen tätä offausta...

*Hyppää nazgul taksinsa kyytiin ja lentää pakoon modeja*
Fergus
Hmm.. En ole varma olenko tähän postannut, ja laiskuus prosentti on juuri nyt 99, joten kirjoitanpa jotain.. Itse tykkään lukea varsinkin Frank Millerin Sin Cityjä, harmi vain että mokomat osataan jo ulkoa..

Myös Akuja ja Asterikseja luen..
TKal
Tässä olisi jonkinlainen lista sarjakuvista joita tulee luettua enemmän tai vähemmän aktiivisesti:
Aku Ankka
Asterix
B. Virtanen
Jere
Lucky Luke
Karvinen
Piko & Fantasio
Tintti
Anonymous
Vaikka olenkin aikamoinen sarjakuvamonsteri, en loppujen lopuksi lue edes monia sarjakuvia. Pari vuotta sitten luin W.i.t.c.h:iä, mutta jostakin syystä vain unohdin ostaa seuraavan osan ja se sitten jäi lopulta kokonaan ostamatta. Sitten myin jotain 20 lehteäni, mutta niitä on noin kymmenen vielä kaapissa.

Mutta ette varmana usko, jos sanon, että luen Akkaria. Olen myös kerännyt Rosan tuotantoa kasaan aina tienaamistani rahoista, siihen rajoittuu sarjakuvat. Joskus pikkusiskon Winxiä luen, mutta se nyt on lähes kopio Witchistä.

Lisäksi harrastelen mangaa. Minulla on noin 40 kpl Weed mangaa, joista kolme on englanniksi ja loput japaniksi, plus muutama extramanga sarjaan liittyen (ei, en osaa japania. kyllä, olen hullu. kyllä, opettelen joskus japania vielä). Sen lisäksi suomeksi käännetyistä mangoista luen Inuyashaa. Se on mielestäni erittäin loistava sarja. Myös pari Tokyo Mew Mewiä löytyy, pari irtomangaa, mm. Conania ja myös Liikkuvan linnan mangaversiot.
Barksi
En tainnut mainita suosikki sarjiksiani vielä. Ne kuitenkin ovat:
-Viivi ja Wagner
-B.Virtanen
-Aku Ankat (tottakai)
-Tenavat
-Masit
-Jasso ja händä (ei häntä)
Tässä nyt muutama.
akuankka1313
Näitä luen silloin tällöin:
-Tom ja Jerry
-Tenavat
-Karvinen
-Viivi ja Wagner
-Nalle Puh
Hupu
Ainoa sarjakuva mitä luen Aku Ankan lisäksi on Asterix.
Bomber
- Aku Ankka
- Lassi ja Leevi
- Karvinen
- Viivi ja Wagner
- Roope-setä
- Peräsmiehen poika
Bomber
Lainaus käyttäjältä: Nuuhku SakuraViime aikoina olen huomannut että sarjakuvia tulee luettua sen verran, että kirjastokäynneillä kahdeksastatoista lainaamastani viisitoista on sarjakuvia ^^

Karvinen, klassikko, joka jokaisen tulisi tuntea. Karvinen on itsekäs kissa, joka kuisaa koiria, jahtaa posteljoonia, kiipeilee puissa, syö kaiken ruuan talosta saniaisia myöten.

Karvisfanina oli pakko puuttua, nimittäin katti ei syö minkään valtakunnan vihanneksia, lukuunottamatta herneitä ja oliiveja
jho
Nostan tälläisenkin aiheen ylös.

Ankkojen lisäksi tulee luettua:

Asterixeja
Lucky Lukeja
päivittäisiä sanomalehtistrippejä, kuten Karvista, Jereä yms.
Sosiaalisesti rajoittuneet nettisarjakuvaa (eilinen: http://www.sosiaalisestirajoittuneet.fi ... e=20071019)

Varsinkin Sosiaalisesti rajoittuneet jaksaa aina naurattaa - tai ainakin usein - ja myös Asterixit ja Luckyt vähäsen. Asterixeja on aika paljon myös omassa kirjahyllyssä.
Anonymous
Luen Aku Ankkaa ja Iinestä ym. ja siihen sisältyy kaikki ankkajutut.
Sitten luen Joskus Mangaa.
Olen kiinnostunut Tokyo Mew Mewistä mutta yhtään ei ole.
Että silleen ;D
Nigoz
Neon Genesis Evangelion, Fullmetal Alchemist, Initial D, East Coast Rising, No Man's Land, Tintit, erilaiset sanomalehtistripit.

JA TIETENKIN: Cyanide and Happiness! :P
Uka Ankka
- Akkareita
- Asterixeja
- Korkeajännitystä
- Erinlaisia strippejä. Esim: B.virtanen..
No tässä nyt ne jotka tuli mieleen, täydennän enemmän, jos tulee muita mieleen.
Sivuja: 1 2 3 4 5