Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kirjoittaja

Aihe: Satunnaiset kysymykset

(150 viestiä)
Zuppa
Lainaus käyttäjältä: FergusAam. No tuota tuota. no en ole kyllä varma. No aivan niinhän olikin!!!!
Eihän ne mitkään olympialaiset olleet vaan talviurheilukisat joihin osallistui vain Aku ja Hannu! Aku Ankkalehden kannessa missä se julkaistiin Aku luistelee jäällä ja hänen jalkovälissään on levenevä halkeama siis railo. Juu muistaakseni vuodelta 1994. Valaisiko?

Meillä on se, pisti silmään heti Rosan piirrustukset. Saatiin mummolasta kun itse en osannut oikein lukea noina aikoina.. En ollut lukenut juttua aikaisemmin, enkä ole nähnyt oikein muuallakaan sitä. Valitan, en voi kertoa mistä löytäisit sen. Mummo nyt on laittanut kaikki akkarit vuodesta 1992 talteen. ;)
KoDo
Milloin Roope-Setä lehti alkoi ilmestyä
Barksi
Muistaakseni vuonna 1978.
korri
Jep, 1978 ilmestyi neljä numeroa, seuraavana kahtena vuonna kuusi kumpanakin, sen jälkeen lähti kuukausittaiseksi.
Nigoz
Rahavirta sucks! Oli ihan tuskaa lukea sitä, juonta ei ollenkaan. Harmi, koska luulin et "Jee Rosan tarina!". :'(
Anonymous
Onko Aku Ankassa koskaan julkaistu sarjaa Aku Ankka ja atomivakoojat? Jos on, mistähän olisi mahdollista ostaa kyseinen lehti?
Aukustus
Lainaus käyttäjältä: DoggyOnko Aku Ankassa koskaan julkaistu sarjaa Aku Ankka ja atomivakoojat? Jos on, mistähän olisi mahdollista ostaa kyseinen lehti?
Ei ole julkaistu koskaan Aku Ankassa.

On julkaistu suomessa ainoastaan Minä Aku Ankka -jättikirjassa (1.painos 1972), tosin Aku Ankka ja Atomivakoilijat -nimellä sekä Vuosisadan Ankat -jättikirjassa (1.painos 2001).

Ihme sinäänä ettei ole koskaan julkaistu Aku Ankassa, on kuitenkin yksi parhaista Barks tarinoista...
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: BarksLainaus käyttäjältä: FergusAam. No tuota tuota. no en ole kyllä varma. No aivan niinhän olikin!!!!
Eihän ne mitkään olympialaiset olleet vaan talviurheilukisat joihin osallistui vain Aku ja Hannu! Aku Ankkalehden kannessa missä se julkaistiin Aku luistelee jäällä ja hänen jalkovälissään on levenevä halkeama siis railo. Juu muistaakseni vuodelta 1994. Valaisiko?

Tarina on julkaistu Aku Ankassa vuonna 1994 numerossa 7 sekä Sportti-Ankassa.


Ja kyllä vain, kyseessä on olympiatarina, joka sijoittuu Lillehammerin olympialaisiin 1994. Kuriositeettina mainittakoon, että tuo on ainoa Rosan ankkatarina, joka ei sijoitu 50-luvulle.
Barksi
Ei Roope Ankan Elämä ja Teotkaan sijoitu 50-luvulle. Muistaakseni viimeinen luku käsitteli vuotta 1947.
Samuel
Ankkalinnasta Lillehammeriin ei oikein voisi sijoittua 90-luvulle, koska ankanpojat olisivat siinä 40-vuotta vanhempia kuin muissa Rosan tarinoissa. Tarinassa on mukana myös Ankkalinnan pormestari, joka on ollut mukana Rosan muissa tarinoissa.

Norjassa oli talviolympialaiset myös vuonna 1952. Ongelma on, että tarinassa puhutaan Lillehammerista (vuoden 1952 kisakaupunki oli Oslo), mutta jos maininnat Lillehammerista ja Lysgårdsbakkenin mäkistadionista unohtaa, voisi tarinan ehkä sijoittaa vuoteen 1952.

edit:

Mäkistadion on kyllä samannäköinen kuin Lillehammerin Lysgårdsbakken, mikä saattaisi merkitä, että Rosa on ajatellutkin sijoittaa tarinan Lillehammeriin. Nuo vuoden 1952 kisat sopisivat kyllä ajankohtansa puolesta hyvin Rosan ajatukseen tarinoidensa sijoittumisesta 1950-luvulle.
Anonymous
Rosalta kyselin itse, ja mies kertoi Egmontin tilanneen edellämainitun tarinan olympiatarinaksi, ja Don otti vapauksia 50-luku periaatteensa suhteen - mutta vain tämän yhden kerran.

Barks, olet oikeassa, mutta tarkoitin tietenkin Donin ankkojen "nykyhetkeen" sijoittamia tarinoita, jotka kaikki sijoittuvat 50-luvulle. Huomioon ottamatta siis tuota Lillehammertarinaa.

Huoh, sekavaa.
Hupu
Osaisiko joku sanoa kuka on piirtänyt 2000 vuoden tienoilla ilmestyneen tarinan Erään ankan nousu ja tuho ?

(Jee ! 100 kirjoitettua viestiä)
Barksi
Luonnostelija oli José Colomer Fonts. Inducksin mukaan tussaajaa ei tiedetä. Julkaistu Aku Ankan numeroissa 7-9 ja vuosi oli 2000.
Hupu
Osaisiko joku kertoa jonkun "hyvän" divarin pk-seudulta. Kiitos etukäteen.
Kääk13
Sen niminen paiika kuin Kärkölä. n.80 kilsaa Lahteen päin.
En tiedä onko paikka enää, lopetin siellä käymisen kun paikkaa ei pidetty ollenkaan siistinä vaan ladottiin täyteen kaikkea mahdollista roinaa.

Taskareita siellä oli/on monta sataa ja Roopeja myös.
Kun itse siellä vierailin hinnat pyörivät seuraavien "haarukoiden" ympärillä:
Taskarit- 2€
Tuplat-3,50€
Roopet-1€
vuosikerrat-12€
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10