Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Rosa vs. Barks

(78 viestiä)
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: TKalVai onko Rosa mielestänne luonut jotain Roope Ankkaan, Ankkalinnan kaupunkiin tai Pelle Pelottomaan verrattavaa?Eikös idis oikeastaan nyt ollut se, että mitään ei muuteta Barksin luomasta maailmasta? Vaikkei hän ole paljon hahmoja luonutkaan, mielestäni on paljon hienompaa tehdä jotakin edellistä parempaa hyvälle perustalle, kuin luoda tusinoittain kertakäyttöhahmoja tai sitten sellaisia kuin Unkka, jotka eivät kuulu oikein minnekään. Eihän vanhaa tarvi mennä muuttamaan tai lisäilemään kauheasti juttuja, paljon tärkeämpää on sen hyvän säilyttäminen ja vanhan "jalostaminen".Lainaus:Barks teki Ankoista taidetta! Öljyvärimaalaukset ovat taidetta! Animaatio on taidetta! Sarjakuva on taidetta!Tottahan se on. Olisi pitänyt sanoa "Rosa teki ankkasarjakuvista todellista taidetta", sitähän minä tarkoitin. Siis onhan kaikki sarjakuva taidetta, kuitenkin Rosan sarjat ovat vain jotenkin niin merkittäviä, että siitä tulee melkein taiteenlaji.
Peetukka
Barksia äänestin. Ja perusteluja tässä en rupea toistamaan, kun Barksi, TKal ja EmRa mainitsivat jo lähes kaiken, jossa olen samaa mieltä heidän kanssaan.
Fergus
Lainaus käyttäjältä: BarksiSimppeli tyyli? Kuiva huumori?

Ensinnäkin, Fergus on varmaankin sekoittanut Barksin johonkin toiseen tekijään, ehkä Tony Strobliin. Barksin ruudut eivät mielestäni ole simppeleitä, ennemminkin taloudellisia.

Ei suinkaan mitään sekoitusta ole tapahtunut. Barksin tyyli on simppeliä siinäkin mielessä että se on hyvin pitkälti luonut pohjan nykyiselle ankkatyylille, jota lähinnä Rosa ja Marco Rota rikkovat realistisvivahteisilla ja "epäsimppeleillä" piirroksillaan. Kumpikaan noista kommenteista ei suinkaan ollut tarkoitettu negatiivisiksi huomautuksiksi, vaan ihan kuvailuksi. Simppelillä tyylillä en tarkoittanut pelkistettyä, vaan ehkä enemmänkin perinteis-ankkamaista. Kuivalla huumorilla en tarkoittanut kuivaa tai tylsää, vaan kuivaa huumoria. En nyt ihan osaa selittää sitä, mutta esimerkiksi tarinassa jossa Aku ja Hannu kilpapurjehtivat etsimään kadonnutta Roope Setää Barksin huumorin tyyli tulee hyvin esille.

Hienostihan tämä on näköjään keskustelua kirvoittanut ;D. Äänet ovat menneet suht tasan.

Mitä taas itse olen mieltä:
Barks on antanut ankkaversumille enemmän kuin Rosa. Hänen luomansa hahmot ja tarinat ovat ehdottomasti luoneet perustan nykyiselle ankkakulttuurille. Rosan huumori taas kolahtaa meikäläiseen enemmän, ja hänen tarinoilleen olen nauranut enemmän. Hän myöskin loi ankoille historian, ja kehitti jatkumon ankkalinnan ankoille Barksin jakamista tiedonmurusista. Barksia siis pitäisin parempana ankistina, mutta Rosaa hauskempana sarjakuvataiteilijana. Ääni meni kuitenkin Rosalle ihan vain "His Majesty Scrooge McDuck" tarinan ansiosta 8).
akkaridekkari
Äänestys on tasatilanteessa (huh huh, jännittävää)...
Äänestäkää Carl Barksia! Tämä Ankkauniversumin uudistaja, kymmenien hahmojen keksijä, kääntyy haudassaan, jos Don Rosa voittaa äänestyksen. Voi voi, alkaa heikottaa ajatellessani Barksin valtavaa merkitystä paljon ihailemalleni sarjakuvalle!
Edit: Onhan tämä tietenkin mielipideasia...
samppali
Menee jo nuo ylistysliverrykset hieman yli. Olihan Barks melkoisen hyvä, mutta kyllä Rosa voiton vie. Minusta tässä ei pidä ajatella miten "ilman Barksia Rosakaan ei piirtäisi", vaan pohtia yksinkertaisesti sitä, kumpi on parempi. Rosan tarinoille on tullut naurettua paljon enemmän, ja piirroksetkin ovat massasta paremmin erottuvia, toki edukseen.
Aku Vankka
Itsekin äänestin Rosaa. En ole koskaan tässä tilanteessa ajatellut ''ilman Barksia ei olisi Rosa piirtämässä'' tms. vaan olen suoraan sillä kannalla, kumpi on parempi ja vastaus siihen on Rosa. Rosan piirrostyyli on uskomatonta ja tarinat vielä upeampia ja täynnä paljon hauskoja yksityiskohtia, joille nauraa vielä kauan luettuaan tarinan.
Salwer1st/
Äänestin Rosaa tietysti. On yksinkertaisesti paras piirtäjä ja käsikirjoittaja. Ensinnäkin: Tyyli on aivan mahtava! Hienoja ja hauskoja yksityiskohtia. Niille voi kyllä nauraa aina. Toiseksi: Rosan käsikirjoitukset ovat aivan loistavia: Hauskoja, pitkiä ja vaikeastitajuttavia, joka on vain hyvä juttu. Joutuu syventymään sarjaan tarkemmin. Barksillakin on kaikki kohdillaan. Piirrokset hienoja, kässärit loistavia, mutta eivät yllä kuitenkaan minun listoillani Rosan mitoille. Herrojen parhaatpiirtäjät ja käsikirjoittajat sijoitukset (suluissa käsikirjoittajalistasijoitus, ilman sulkuja piirtäjäsijoitus):
Rosa: 1., 1.
Barks: 5., 2.

On muuten aika jännä tilanne äänestyksessä. Molemmilla herroilla 18 ääntä.
Pullasorsa
Haluaisin muistuttaa, kun tämä asia on täällä jo pyörinyt, että ei voi ajatella näin:
"Carl Barks tietenkin, koska ilman häntä ei Rosakaan piirtäisi". Äänestyksessähän arvioidaan miesten kykyä piirtää/käsikirjoittaa.

Itse äänestin Rosaa, perustelut aiemmassa postauksessani.
AKUANKKA12
Äänestin Rosaa, koska sen piirrostyyli on paljon parempaa, taiteellisempaa ja yksityiskohtaisempaa. Mutta Barksin tarinat ovat hauskempia... No, Rosa vei voiton.
Bomber
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariÄänestys on tasatilanteessa (huh huh, jännittävää)...
Tämä Ankkauniversumin uudistaja, kymmenien hahmojen keksijä, kääntyy haudassaan, jos Don Rosa voittaa äänestyksen.

No ei varmasti kääntyisi.

Lähinnä nostaisi hattua ns. paremmalleen.
Nuno
Rosa ja Barks ovat molemmat mahtavia piirtäjiä ja käsikirjoittajia ja on vaikea päättää kumman valitsee, mutta vastasin Barks. Hän piirtää ankat hyvin eikä liian yksityiskohtaisesti, lisäksi Barksin käsikirjoittamat tarinat ovat erinomaisia. Hän on luonut myös tosi hyviä hahmoja.
Rosa on myös mahtava piirtäjä ja käsikirjoittaja. Piirroksissa on todella paljon hauskoja yksityiskohtia. Mutta Barks on mielestäni parempi. :)
Tapsa99
Kummatkin olivat legendaarisia lajissaan, mutta mielestäni Don Rosa kuuluu 1.sijalle mahtavien hauskojen ja yksityiskohtaisten tarinoiden ansiosta. Carl Barks taas on heti toisena.
aku
Carl Barks kerkesi saamaan enemmän aikaan taas Rosa ei saa yhtä paljon aikaa kuin Barks.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: akuCarl Barks kerkesi saamaan enemmän aikaan taas Rosa ei saa yhtä paljon aikaa kuin Barks.
Toisaalta on hyvä lopettaa huipulla. Barks:kin toki teki niin, mutta Jippesille antamat kässärit eivät olleet enää niin hyviä kuin kokonaan hänen omansa. Voihan ollakin, että Rosakin alkaa pelkäksi käsikirjoittajaksi (epätodennäköistä).

Itse edelleenkin annoin ääneni C. Barksille.
Salwer1st/
Lainaus käyttäjältä: KreachVoihan ollakin, että Rosakin alkaa pelkäksi käsikirjoittajaksi (epätodennäköistä).
Niin, mutta onhan Rosa itsekin sanonut, ettei anna käsikirjoituksiaan moiden käyttöön vaan haluaa piirtää ne itse.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6