Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Khortytsyan medaljonki

(83 viestiä)
Aku Vankka
Totta kai se jäi kutkuttavaan kohtaan, sehän tässä on ideana :D Kun jätän jokaisen luvun johonkin tällaiseen kohtaan, lukijat jäävät innolla odottamaan seuraavaa lukua, koska palavat halusta saada tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Ja voin vakuuttaa, ettei Boulderilta ole keinot loppuneet, vaikka viesti siihen suuntaan viittaakin. Hänellä on aivan erityinen tarkoitus pyytää heitä tapaamaan juuri koordinaattien osoittamassa paikassa, sen tulette huomaamaan pian.

Ja Karhiksellekin kiitokset kommentista.
wierii2
Hieno tarina!

Nyt selvisi, ettei kaikki toivo olekkaan menetetty, joskin Stanley on lähetellyt jo jotaakin uhkauksen tapaistakin... Mihinkähän jännään kohtaan seuraava osa pysähtyy?

Tarinasi ei myöskään ole ennnalta-arvattava, plussat siitä.
Aku Vankka
Hienoa, että wieriikin aktivisoitui kommentoinnin osalta :) Vielä Ankkaristit ja muut kommentoimaan, niin hyvin menee. Viimeistään viimeisen luvun ilmestyttyä kaikki, jotka olette tarinaa lukeneet, niin kommentteja. Mutta olisi jo kiva tässäkin vaiheessa saada kaikkien mielipiteitä esiin.

Ennalta-arvattavuudesta sen verran, että itse en pidä ennalta-arvattavista tarinoista (olivatpa ne sitten sarjakuvia tai ihan kirjoitettuja tarinoita) koska silloin lukemisessa ei ole mitään iloa, kun tietää jo suunnilleen että mitä tulee tapahtumaan. Sen takia yritän pitää tarinani jatkossakin mahdollisimman ennalta-arvaamattomana.
Aku Vankka
Julkaisutahti on taas järkyttävän nopea, mutta koska tarinan aikana on ollut kolme kahden viikon taukoa, täytyy nyt loput osat julkaista melko tiheään tahtiin, koska tarinan piti alun perin päättyä jo lauantaina. Omasta mielestäni tämä seuraava luku on joissain kohdissa melko omituinen, mutta toivottavasti sentään ymmärrätte tästä jotain. Ja niitä kommentteja, kiitos :)

Viidestoista luku - Kuoleman kentät

Aurinko porotti kuumasti. Ilma oli todella kuiva, suorastaan tukahduttava. Vähän väliä oli juotava, jotta pysyi hengissä tällaisessa hornankattilassa. Hiekka jalkojen alla poltti kuumasti ja siksi kengät olivatkin lähes välttämättömät. Hiekkaa ei ollut pelkästään jalkojen alla, vaan sitä näkyi joka puolella, sama mihin suuntaan katsoi, niin pitkälle kuin silmä näki. Kauempana horisontissa näkyi kallioita, mutta pääasiassa joka paikassa oli hiekkaa. Koko aluetta päällysti hiekkapeite eikä muuta oikeastaan näkynytkään. Tällaisia paikkoja on vain muutamia, esimerkiksi -

"Kuolemanlaakso" Aku luki pienestä kartasta, joka hänellä oli kädessään. Kartalla ei kuitenkaan kovinkaan paljoa virkaa ollut, sillä suurin osa Kuolemanlaakson alueesta oli pelkkää hiekkaa. Kartalla näkyi sama, mikä edessäpäinkin - kuoleman kentät, hiekkakentät, joilta ei välttämättä olisi paluuta takaisin.

Oli heinäkuun yhdeksäs päivä ja kello oli kymmentä vaille neljä iltapäivällä. Aku, Roope, Pelle ja koko Kuhopron kaarti olivat pakanneet kamppeensa ja lähteneet kohti koordinaatteja, jotka Stanley Boulder oli heille antanut. Nyt he pääsisivät vihdoin tapaamaan kasvotusten, vaikka kaikki tiesivätkin, ettei heillä ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia Boulderia vastaan ilman khorodeja. Jo yksikin khorodi olisi auttanut heitä jonkin verran, mutta koska he eivät onnistuneet löytämään mustaa onyksikiveä, jota olivat lähteneet hakemaan, heillä ei ollut edes sitä yhtä. He olivat kuitenkin laatineet suunnitelman sen varalta, että Boulder yllättäen hyökkäisi ja yrittäisi siepata Akun. Jokaiselle kaartilaiselle oli annettu ase ja useita panoksia. Jos kaksikymmentä henkilöä ampuisi yhteen ja samaan henkilöön samaan aikaan, kuinka todennäköistä olisikaan, ettei kukaan osuisi - tuskin kovinkaan paljoa, näin kaartilaiset ajattelivat. Boulderilla oli kuitenkin medaljonki, jonka avulla hän pystyi hirmutekoihin. Kaksikymmentä aseistautunutta miestä ei olisi hänelle haaste. Ei niin kauan, kun yhdelläkään heistä ei olisi khorodeja.

Boulderin antamat koordinaatit osuivat keskelle maailman yhtä kuivimmista alueista, Kuolemanlaaksoa. Alue tunnetaan kuivuutensa lisäksi erittäin kuumista kesistään - juuri näin heinäkuussa lämpötila kohosi päivittäin noin viiteenkymmeneen asteeseen, joka teki paahtavan auringonpaisteen kanssa ilmasta niin kuuman, että vettä todellakin oli juotava lähes koko ajan. Kuhopro olikin varmistanut, että mukaan tuli tarpeeksi vettä, jottei kukaan heittäisi henkeään tällä reissulla. Kaartin käytössä oleva, Roopen omistama lentokone oli pysäköity keskelle aavikkoa noin sadan metrin päähän Boulderin vaatimasta kohtaamispaikasta. Sen ovet olivat auki siltä varalta, että heidän pitäisi paeta nopeasti.

Koko joukko oli nyt kokoontunut yhteen. Aikaa tapaamiseen oli enää viisi minuuttia ja he kävivät läpi viime hetken suunnitelmia.
"Muistakaa, kun Boulder tulee, älkää suin päin käykö hänen kimppuunsa, koska silloin voitte olla varmoja että se on viimeinen tekonne." Kuhopro ohjeisti. "Vasta jos hän yrittää käydä jonkun meistä kimppuun, tai yrittää siepata Akua, silloin hyökätkää. Ja hyökkäys tapahtuu sitten samaan aikaan, ei niin että joku alkaa sooloilemaan aseensa kanssa ja makaa pian kuolleena maassa. Ei, kaikki hyökkäävät samaan aikaan. Kun annan merkin, kaikki tähtäävät aseillaan kohti Boulderia ja ampuvat niin kauan kunnes panokset loppuvat. Älkää kuitenkaan käyttäkö kaikkia panoksia, koska niitä saatetaan tarvita myöhemmin. Jos kuitenkin jäämme pahasti alakynteen, pakenemme lentokoneella. Ovet ovat auki siltä varalta, että joudumme pakenemaan lyhyellä varoitusajalla."
"Mutta entä jos tämä onkin vain osa Boulderin julmaa suunnitelmaa?" Ronald kysyi. "Entä jos hänen ideanaan onkin kerätä meidät yhteen ja tappaa sitten kaikki kerralla?"
"Se ei ole mahdollista. Niin kauan kuin Aku on joukossamme, hän ei voi yrittää mitään joukkomurhaa, koska tappaisi Akunkin siinä samalla." Kuhopro vastasi. "Sehän ei tietenkään sopisi hänen suunnitelmiinsa. Hän tarvitsee Akua. Siksi meidän täytyy suojella häntä vaikka oman henkemme uhalla. Tässä on kuitenkin pelissä ei pelkästään Akun henki, vaan koko maailman kohtalo."
"Kello on minuuttia vaille neljä" Tupu sanoi yhtäkkiä. "Lopettakaa jo höpinä, ettei hän pääse yllättämään teitä."

He kävivät odottamaan Boulderia sievässä rivissä. Jokainen otti vesileilistään vielä viimeisen kulauksen. Se saattoi olla heidän elämänsä viimeinen. Sekunnit matelivat. Minuutinkin odotusaika tuntui pieneltä ikuisuudelta, kun mielessä pyörivät koko ajan kauheat skenaariot: entä jos Boulder tappaisi heidät kaikki? Entä jos hän onnistuisi sieppaamaan Akun? Mitä kaikkia kauheuksia siitä seuraisikaan... sitä ei pystynyt edes ajattelemaan.

Kymmenen sekuntia vielä... useiden kaartilaisten sormet puristuivat taskuissa olevien aseiden ympärille. He kaikki olivat valmiina hyökkäämään ja puolustamaan heidän ainoaa toivoansa, ankkaa joka tiesi tietämättään jotain, jonka Stanley Boulder tahtoi tietää kovasti, sillä tämä tieto auttaisi häntä maailmanvalloituksessa.

Viisi sekuntia, neljä, kolme, kaksi, yksi... kello löi neljä. Siinä samassa läheinen hiekkadyyni räjähti ilmaan. Kuivaa hiekkaa pöllysi joka puolelta. Pöllyävä hiekka peitti näkyvyyden täysin, sitä meni silmiin ja joka paikkaan ja monet yskivät ja yrittivät epätoivoisesti puhdistaa hiekkaa silmistään, sen edelleen pöllytessä ympäriinsä. Yhtäkkiä hiekkamyrsky kuitenkin seisahtui ja hiekka lähti nousemaan ylöspäin. Kaikki ilmassa pöllynnyt hiekka kiiti nopeaa vauhtia kohti taivaita ja muodosti pian suurehkon hiekkapallon, joka leijui noin kymmenen metrin korkeudessa ilmassa. Kaikki (joilla ei ollut silmät täynnä hiekkaa) katsoivat ihmeissää leijuvaa hiekkapalloa, joka yllättäen hajosi aiheuttaen toisen hiekkamyräkän. Samalla hajonneen pallon sisältä ilmestyi kolme hahmoa joista kaksi putosi selälleen maahan. Keskimmäinen hahmoista napsautti sormiaan, ja laskeutui siinä samassa kovalla voimalla jaloilleen maahan aiheuttaen valtavan paineaallon joka paiskasi kaikki rivissä seisseen kaartilaiset useita metrejä taaksepäin.

Maahan viimeisimpänä laskeutuneella hahmolla oli julmannäköiset kasvot, musta maahan asti ylettyvä kaapu ja kaulassaan kultainen medaljonki. Oikeassa kädessään hänellä oli samanlainen ase kuin kaartilaisilla. Miehen nimi oli Stanley Boulder ja hänen vierellään maassa makaavat miehet olivat nimeltään Malcom ja Vincent, molemmat Boulderin apulaisia. Boulder käveli kohti kaartilaisia, joista yksikään ei ollut vielä päässyt paineaallon jälkeen jaloilleen. Useat kaivoivat jo aseensa esille, mutta Kuhopro viittoi heitä olemaan ampumatta. Boulder tuli koko ajan lähemmäksi ja pysähtyi kaikkien yllätykseksi ankanpoikien eteen. Hän kohotti aseensa ja osoitti sillä Hupua keskelle kasvoja.

"Luovuttakaa Aku Ankka minulle välittömästi, tai tämä pojankloppi kuolee."
Karhula
Esittelin tuolla Kisafoorumin chatin puolella Vankalle kaikenlaisia arvauksia tulevasta, mutta tuskin nyt niin tapahtuu.

Mutta joo, pakko myöntää, että oikeastaan tiesin, että Boulder uhkaa tappaa jonkun, jos Akua ei anneta. Ärsyttää vains se, että menit taas jättämään luvun tuollaiseen paikkaan. >:(
Mutta joo, sitä viimeistä lukua ja trilogian toista osaa odotellessa, Karhula kuittaa!
Aku Vankka
Kiitokset kommentista. Jännä juttu muuten, että me molemmat julkaisimme tarinoidemme viidennettoista luvut samana päivänä :D

Tässä loppuhuipennusta odotellessa onkin hyvä mainita eräs asia. Muistan kun Kreach ihan tarinan alussa kehui ensimmäisen luvun hipovan täydellisyyttä. En tiedä johtuuko se tästä vai mistä, mutta mainittakoon että tämän tarinan ensimmäinen luku on kirjoitettu jo viime kesäkuussa, tarkalleen kesäkuun kahdeksantena päivänä, eli yhden päivän yli vuosi sitten. Silloin suunnitelmissa oli tehdä ihan täysin erilainen tarina ja aloittaa sen julkaisu vasta kun koko tarina on valmiina, mutta sitten iski inspiraatiokato ja tarina jäi kolmanteen lukuun. Kun sitten huhtikuussa sain idean tästä tarinasta, ajattelin että aikaisemmin suunnittelemani tarinan ensimmäinen luku sopii täydellisesti tämän tarinan aloitukseksi. Jännä juttu tosiaan :D
Kreach
Otan kommenteissa nyt sellaisen linjan, että kommentoin lähinnä juonesta, jos/kun kirjoitusasu pysyy näin täydellisenä:D Turha sitä joka kerta on mainita.

Alku oli aika jännä: ensiksi kuvailtiin paikkaa, josta ei perjaatteessa kerrottu mitään, kunnes pääsimme retkiläisiin. Matka laaksoon jäi vähän varjoon. Kauanko sinne oli kestänyt mennä ja missäpäin maapalloa se suunnilleen on jne, pieniä yksityiskohtia toki, mutta olisit voinut mainita jotain. Toisaalta tuo kohtaus meni mainiosti läpi ihan noinkin.

Lisäksi sekuntien kuvailu oli loistavaa, olit saanut tunnelman pysymään jännittävänä. Jännitys oli käsin kosketeltavaa... Lisäksi voin hyvin kuvitella, kuinka kaartilaisten edessä posahtaa hiekkadyyni ilmaan. =D

Vähän ihmetytti tuo, että miksi Malcolm ja Vincent lensivät selälleen maahan?

Hieman toisaalta ajattelematonta kaartilaisilta ottaa pojat mukaan laaksoon. Siinähän se nyt nähtiin, Boulder käyttää heti tilaisuutta hyväkseen.
Boulderin kasvoja olisit voinut kuvailla ehkä paremmin, kuin vain että julmat. Toisaalta aika pieni seikka juonellisesti sekin.

Yksi juttu minkä osaat hyvin on tuo luvun jättäminen jännittävään paikkaan. Itsekin onnistuin omasta mielestäni MYVYAV'issa aika hyvin siinä, mutta nyt Zs'ssä on ollut aika vähän tapahtumia ja luvut ovat olleet aika kertomista, niin en ole voinut hyödyntää tätä kikkaa.

(Huomaat(te) muuten varmaan että kirjoitan näihin kommentteihin asiaa ihan summittaisissa järjestyksessä mitä mieleen juolahtaa, joten nää on aika sekavia:D)

Loppuhuipennusta odotellessa:::)))
Aku Vankka
Sanottakoon näin aluksi, etten millään jaksanut ruveta kirjoittamaan mitään selostusta matkanteosta, kun siinä ei mitään sen ihmeellisempää tapahtunut. Olisi vain pidentänyt lukua turhaan. Muutenkin tuntui sopivalta aloittaa luku suoraan tapahtumapaikalta.

Ja kerrottakoon sekin vielä, että Kuolemanlaakso sijaitsee muistaakseni jossain päin Kaliforniaa. Paikka on siis oikeastikin olemassa, eikä ole minun oma keksintöni.

Mutta kiitokset kommentista Kreachillekin, mukavaa saada sitä rakentavaakin palautetta :D Loppuhuipennus ilmaantuu tänne luultavasti huomenna.
Ankkaristi
Juu, nyt sitten Ankkaristi ja muut saapui kommentoimaan luettuaan ensin tarinan kaksi viimeisintä lukua, jotka ovat selkeästi olleet tarinan parhaimmistoa mielestäni.

Minun on nimittäin pakko sanoa suoraan, että tuo oli hyvin tylsää tekstiä, kun retkikunta on tutkimassa jotain saarta ja kirjaston ihmeitä... Tietysti siinä saatiin paljon lisätietoa ja Akun seikkailut tuolla tukikohdassa olivat jännää luettavaa, mutta monen luvun peräkkäinen lukeminen retkikunnana elelemisestä oli itselleni hieman tylsää, kun halusin tietää mitä Akulle on käynyt (ja kaikkihan tietävät mitä sain palkkioksi)...

No joo, älä ota liian masentuneesti tuota negatiivista kommenttia, sillä muuta huonoa juonessa ei ole ollut kuin tuo tahditus. Huikeita juonenkäänteitä tarina pursuaa ja nerokas idea siinä on (itsehän en ideoita osaa keksiä, mutta kun sellaisen saan pystyn kehittelemään siitä jonkinlaisen tarinan). Kaksi viimeisintä lukua on mielestäni kuvailultaan erinomaisia (lukuunottamatta tuota Kreachin mainitsemaa henkilöitten kuvailemista).

Ja uusimpaan lukuun pieni kommentti. Mietin vain miksi ankanpojat ylipäänsä olivat mukana tuolla, kun olisivat voineet jäädä alukseen (jossa olisi ollut ilmastointi ja juotavaa vaikka kuinka paljon [toisin kuin autiomaassa siis]). En vain ymmärrä logiikkaa, mutta kai ankanpojat halusivat vain nähdä mihin tämä hieno tarina kulkee... Mutta kaikki tuo autiomaan kuvailu oli niin upeaa. Ja luvun nimikin (ehkä kyllä käytetty...) oli aivan upea, koska kerroit kuinka vaarallinen paikka tuo aavikko on.

Onnea, Vankka, olet tehnyt hyvin mielenkiintoisen tarinan. Risti suosittelee merkki: :D
Aku Vankka
Ah, olen aina tiennyt että puolet tämän tarinan luvuista ovat kuolettavan tylsiä, mutta Ankkaristi oli näemmä ensimmäinen joka on kanssani samaa mieltä :D Kaikki muut ovat antaneet niistä tylsistä luvuista hyvää palautetta, ovatko sitten tosissaan vai eivät, sitä en tiedä.

Pakko tosiaan myöntää, että kirjoittamisessani on aina ollut yksi suuri puute ja se on juuri tuo ihmisten kuvailu. Ei luonnistu minulta. Jotenkin vain hankalaa alkaa jotain kasvoja kuvailemaan - kovinkaan monille muille se ei varmaankaan ole ongelma, mutta minä en koskaan ole siinä hyvä ollut.

Ja kun kysyttiin, että miksi ankanpojat olivat mukana, niin vastaus on selkeä: jotta Boulder voisi uhata tappaa heidät. Sillä tavalla saatiin jotain jännää aikaiseksi. Olisivathan he voineet jäädä sinne alukseenkin, mutta ehkä he vain ovat uteliaita tai jotain ja halusivat välttämättä tulla mukaan :D

Mutta, Ankkaristille kiitos kommentista - ja muistakin sitten kommentoida myös viimeistä lukua kun se tulloo!
Kreach
Olen kyllä sitä mieltä, että ilman selittäviä ja kertovia lukuja eihän tarinoissa ole mitään ideaa. Sitten ne on semmosia sinne-tänne-sekavia pikku tarinoita ja kirjoittajasta ei saa kovin-tosissaan-tarinassa-mukana-olevaa kuvaa.

Omasta mielestäni yksikään luku ei ole ollut mitenkään tylsä. Saarella tapahtui paljon ja kirjastosta löytyi tarinalle oleellista tietoa. Omasta mielestäni onnistuit loistavasti koukuttamaan lukijat, kun et kertonut mitä Akulle on tapahtunut vaan hyppäsit aina välillä Akusta retkikuntaan ja retkikunnasta Akuun.

Turha väkisin vääntää mitään jännittävää, jos sen aika ei ole vielä =) Tosin niinkuin aikaisemmin jo sanoinkin, tuo ankanpoikien mukanaolo tuntui hieman epärealistiselta, mutta menkööt nyt, pakkohan heidän oli tietää miten setänsä käy.

Yksi juttu muuten oli jonka huomasin näin jälkikäteen luvusta: Akun ajatukset. Ei ollut yhtäkään. Kaartilaisten mielialat tulivat selväksi ja näin, mutta päähenkilö sivuutettiin nyt hieman ja ei todellakaan ole varmaan tylsää kerrottavaa kertoa päähenkilön ajatuksia siitä, että sekunnin kuluttua kaikki voisi olla jo ohi.

Siinä vaiheessa kun ne kaksi kaartilaista heittivät kenkää, kuvailit tuntemuksia hyvin, et silloinkaan yhden henkilön kantilta mutta kuvailit kuitenkin. Siinä voisi olla parannettavaa, eli henkilöiden tuntemuksia olisi mukava kuulla. Se toisi tarinaan syvyyttä ja uskottavuutta. Eritoten tuota syvyyttä. Koska tarinan juoni on niin loistava, niin pakko tarttua näihin muihin seikkoihin.

Btw,
Lainaus:Onnea, Vankka, olet tehnyt hyvin mielenkiintoisen tarinan. Risti suosittelee merkki: :D mitä ihmettä? :D Risti suosittelee merkki: :D??

//Vankka, nyt sitä kommenttia ainakin heruu :D

///
Lainaus:Sen sanottuaan Stanley nousi ylös ja lampsi ulos huoneesta ja sammutti valot mennessään. Äänien perusteella myös kaksi muuta huoneessa ollutta poistui nyt sieltä. Huoneessa oli kuitenkin vielä joku. Tumma, pimeässä ainoastaan hahmo, asteli pöydällä olevan lippaan luo ja avasi sen. Hän otti taskustaan toisen, täysin samanlaisen kiven, kuin lippaassa ollut musta onyksikivi oli ja vaihtoi kivien paikkaa. Itselleen hän otti oikean kiven ja lippaaseen jäi täysin mitätön väärennös.
Olin jotenkin unohtanut tämän... Eli Stanley luulee, että onyksi on tallessa hänellä mutta ei ole... Ai että kun tää tarina on mukavan mutkikas:)
Aku Vankka
Aina unohtuu jotain :D Mutta se on kyllä totta, että ne Akun ajatukset sekuntia ennen h-hetkeä jäivät kyllä jonnekin puskaan. Seuraavaan lukuun yritän änkeä juuri näitä tunteita ja ajatuksia yms. mutta sitten trilogian seuraavassa osassa -kuten jo aikaisemmin mainitsin - on tulossa ainakin yksi luku, jossa keskitytään täysin erääseen toistaiseksi tuntemattomaan henkilöön, joka tulee olemaan tärkeä myöhemmässä vaiheessa. Luku koostuu pääasiassa tämän henkilön ajatuksista ja häneen liittyvistä takaumista.

Ja tosiaan: wtf? Risti suosittelee merkki? :D

Ja vielä btw, aika harvinaista että jostain tarinasta kehkeytyy jo jonkinlaista keskusteluakin :D
Kreach
Lainaus käyttäjältä: Aku Vankka- on tulossa ainakin yksi luku, jossa keskitytään täysin erääseen toistaiseksi tuntemattomaan henkilöön, joka tulee olemaan tärkeä myöhemmässä vaiheessa. Luku koostuu pääasiassa tämän henkilön ajatuksista ja häneen liittyvistä takaumista.
Onko tämä henkilö se, joka pölli onyksikiven?? ;D

On muuten hauskaa, että kunnon keskusteluakin näistä (tästä) tarinasta syntyy! Vankka, muutama kysymys vielä:
-Mikäs on toisen osan nimi?
-Koska se alkaa?
-Teetkö sille uuden topicin?
-Ja vielä: onko se pidempi kuin tämä?
Aku Vankka
Vastauksia kysymyksiin:

- Toisen osan nimeä en vielä paljasta, mutta voin sanoa että siinä on kaksi sanaa ja se alkaa myös K-kirjaimella.
- Alkamisajankohtaa en ole vielä päättänyt, mutta luultavasti alkaa ensi viikon alussa, kunhan nyt tämän saan ensin loppuun.
- Uusi topic totta kai tulee, kun on kuitenkin uusi tarinakin
- Reilusti pitempi, varmasti yli 20-lukuinen

Ja kerrottakoon vielä, että tuo Kreachin mainitsema pätkä kymmenennen luvun lopusta on huomioitu ja siitä tulee vielä juttua :)
Karhula
Onhan tää kyllä vähän ollut, että on luku luettu ja sitten pyydetty kommenttia, eikä ole oikein jaksanut sanoa paljon mitään muuta kuin, että hyvin menee. ;D

Mutta omasta mielestäni ei tuo hahmojen kuvailun puute mitään periaatteessa haittaa, vaikka olisihan se välillä kiva tietää muutakin kuin yhdellä sanalla, miltä henkilö näyttää. Mutta joo, muuten kyllä tuot tuota kuvailua hyvin mukaan ja löydät jopa hyviä vertailukohtiakin aina siellä täällä.

Lainaus:Sen sanottuaan Stanley nousi ylös ja lampsi ulos huoneesta ja sammutti valot mennessään. Äänien perusteella myös kaksi muuta huoneessa ollutta poistui nyt sieltä. Huoneessa oli kuitenkin vielä joku. Tumma, pimeässä ainoastaan hahmo, asteli pöydällä olevan lippaan luo ja avasi sen. Hän otti taskustaan toisen, täysin samanlaisen kiven, kuin lippaassa ollut musta onyksikivi oli ja vaihtoi kivien paikkaa. Itselleen hän otti oikean kiven ja lippaaseen jäi täysin mitätön väärennös.
Ei voi olla totta! Et ehkä usko, mutta mä luin vasta äsken ensimmäistä kertaa nuo lauseet "Huoneessa kuitenkin oli joku jne." Ei siis voi olla totta, että huomaan vasta ensimmäisen osan lähestyessä loppua, että minulta on jäänyt jotain käsittämätöntä huomaamatta koko tarinassa. Toivottavasti tämän henkilön nimi ja muutakin saadaan tietää pian. En todellakaan malta odottaa kuka tämä henkilö on, mutta jostain syystä uskon, että siihen asiaan liittyy jälleen joku aavistamaton juonenkäännö. Saa nähdä...

(Kreach ja Risti ovat puhuneet täällä joidenkin lukujen tylsyydestä ja selittämisestä, joten pistän minäkin lusikkani tähän soppaan.)

Minusta selittelyluvuissa on vain ja ainoastaan järkeä. Siinä olen samaa mieltä Kreachin kanssa. Mitä tapahtuisikaan, jos koko ajan vain oltaisiin jossain ja mentäisiin jonnekin, eikä kenelläkään olisi hajuakaan, mitä tehtäisiin, ketkä sitä tekisivät ja miten kävisikään jne.
Pakko kyllä myöntää, että Ankkaristi on oikeassa siinä, että olisi todellakin tehnyt mieli tietää, miten Akulle oli käynyt enemmän kuin kaartilaisten kaikenlainen tutkiminen, mutta ilman tutkimista koko jutussa ei oltaisi saatu periaatteessa vieläkään mitään selville. On periaatteessa vain hyvä, että tarinassa säilytittiin sitä jännitystä Akun osalta sillä aikaa, kun kaartilaisten toiminnassa ei paljoa tapahtunut.

Loppuhuipennusta odotellessa,
Karhula
Sivuja: 1 2 3 4 5 6