Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8
Kirjoittaja

Aihe: Kouluruoka

(118 viestiä)
Hermanni313
Kyllä meidän kouluruokamme on hyvää, ei se kotiruokaa voita, mutta parempi kuin ei mitään :)
Dents
Ihan OK. Kyllähän minä aina syön, vaikka ruokana olisikin jotain mämmiperunaa ja kumisosetta, vai oliko se toisinpäin? On kyllä outoa, miksi syytetään keittäjätätejä ruuasta. Ainakin meille ruoka tulee Palmialta.
DJ Dream
Oma mielipiteeni on se että kouluruoka on oikeastaan ihan hyvää. Vaikka meilläkin on ollut raakoja perunoita niin ei meidän keittäjä sille mitään voi. Ei se ruoka edes ole meidän koulussa tehtyä, vaan toisessa vähän isommassa koulussa (meidän koulu ei ole kuin vain muutaman oppilaan koulu)
Mutta sanon vain että kotona tehty ruoka on aina parasta! ;D
Vince Ankka
No mähän olen kouluni jo käynyt, joten voin vain muistella millaista kouluruoka oli. :)
Yleensä se oli ihan hyvää ja melkein aina söin sen mukisematta. Sellaisiakin ruokiakin jouduin syömään, mistä en todellakaan pitänyt, kuten joulupuuro luumusopalla. Itse puurohan vei kielen mennessään, mutta luumusoppa oli kaikista kamalin. Tämä siis peruskoulussa.

Ammattikoulussa mentiin reilusti huonompaan suuntaan, kun kokkipuolen oppilaat pääsivät ruokaa tekemään. Muut ruoat menettelivät, mutta hernekeitto ja kalaruoat olivat kehnompia. Ei niitä viitsinyt aina syödä, koko sen ajan pyöri päässä "pääsis jo tunnille". Hernekeitto oli paksuhkoa ja kalaruoat eivät yksinkertaisesti olleet oikeaoppisesti tehty. Tai sanottaisko pikemminkin, että he noudattivat liian tarkkaan ohjeita.

Oli kouluruoka peruskoulun tai ammattikoulun, niin ei se kotiruokaa voittanut. Äidin tekemät ruoat ovat niin herkullisia ja luovasti tehtyjä, että vievät vaikka kielenkin mennessään. Ja joskus kun itse innostun kokkaamaan, niin kyllä sitäkin mieluiten söisi kuin amiksen menetteleviä safkoja.
Dents
Meillä oli kerran jäistä tonnikalapastaa :P
Imfromfinland08
Lainaus käyttäjältä: DentsMeillä oli kerran jäistä tonnikalapastaa :P
Meillä oli joskus jokin ruoka sisältä vähän raakaa. :D

Ja kerran yksi tyyppi löysi ruoastaan jonkun pienen kivenmurikan. ;D
Aku Vankka
On nää jotka nää meidän kouluruuat tekee kyllä fiksuja. Tänään olivat keksineet sekoittaa makaronipataan nakkikastiketta ja vihanneksia. Enkä kyllä voi sanoa että mitään hyvää olisi ollut :d
Superankka
Menettelee.
Kouluruoka on mielestäni ihan hyvää, enkä oikein ymmärrä miksi kaikki väittävät sen olevan hirveää. Ei tuo nyt tietenkään parempaa kuin kotona ole, mutta kyllä sitä aina syödä pystyy.
Yleisesti koulussani taitaa olla kaksi kertaa viikossa soppaa ja silloin myos ruisleipää (muuten näkkäriä). Olen myös todennut itse, että perjantaisin on (melkein) aina jotain parempaa ruokaa ;D !
Tiistaisin, jolloin itselläni on likuntaa on kyllä ärsyttävää, kun on aina jotain puuroa, joten nälkähän siinä jo tulee...
AkeMake
Oho! Tuli vähän yllätyksenä, että olen ainoa, jonka mielestä kouluruoka (tai minun tapauksessani yliopistoruoka) on todella hyvää. No, kyllähän yliopiston ruoat on tosi hyviä ja joka päivä on useita vaihtoehtoja joista valita. Eihän se oikeastaan kouluruokaa ole, kun ei ole ilmaista (opiskelijoille 2,6 e), mutta kai se on verrattavissa.
Kyllä ruoka lukiossakin oli aikoinaan oikein hyvää. Jos pitää verrata kämpillä tekemiini ruokiin, niin se oli suorastaan ruhtinaallista. :D Joskus oli tietysti niitä perinteisiä kumiperunoita tai kinder-pottuja, mutta ei nekään erityisen pahoja olleet, kunhan muisti sen mustan yllätys-palluran ottaa potun sisästä pois. Ilmainen kouluruoka (ja ei-ilmainen yliopistoruoka) rules! :D
Ankkuli313
Meidän koulussa on melkein aina huonoa ruokaa. Kun olin vielä eskarissa, keittäjä teki itse suunnilleen kaiken.. Nyt on kuorellisia perunoita (yäk!), nakkikastiketta ja hedelmä, ja aina kaikkiin ruokiin lisätään porkkanaa.. Hyi. Lihapullatkin maistuu ihan *****lta. Ainoa hyvä kouluruoka on makarooni(tai makaroni)laatikko. :)
ankkaetsivä
Lainaus käyttäjältä: Ankkuli313ja aina kaikkiin ruokiin lisätään porkkanaa..
Meidänkin koulussamme oli jokunen vuosi sitten sama ongelma, kaikissa ruuissa oli porkkanaa... En juurikaan välitä porkkanasta, ja kun vielä taisi hernekeitossakin - josta sitä ennen olin niin pitänyt - oli sitä porkkanaa, niin...

Lainaus käyttäjältä: Ankkuli313Lihapullatkin maistuu ihan *****lta
Olen erittäin samaa mieltä. Lihapullien sisälle lisätään jotain mitä lie onkaan, ja sen takia koulun lihapullat maistuvat niin pahoilta. Kotona pidän lihapullista, mutta koulun lihapullat... Ei niitä voi kirjaimin kuvailla.
Tepsutin
Meidän koulussa on harvemmin hyvää kuin pahaa ruokaa... Ainut mikä kaikkille maistuu on pinaattiletut niitä kaikki napsii kuin viimeistä päivää eikä noudata minkäänlaisia rajoituksia xD
Kyllä kotiruoka on sitten paaaljon parempaa :p
July
Vähän voisin päivittää vastaustani. Lukiossa ollessani kouluruoka oli jotain aivan... kammottavaa. Nykyisin opiskelen Ravintolakoulu Perhossa ja kouluruokamme on hyvin usein samaa ravintolan lounaan kanssa, todella hyvää siis. Yleensä myös melkein kaikkina päivinä jää jostain tilauksesta/keittiötunnilta (jälki)ruokia yli, joten suklaakakku ruokalinjaston loppupäässä ei ole mitään yllättävää.

Koululounas on meillä ilmaista ja se kuuluu jokaiselle opiskelijalle kaikkina paitsi opetuskeittiöpäivinä (jolloin syödään itsetehtyjä ruokia). Erikseen on sitten työharjoittelupäivät Ravintola Perhossa, jolloin lounas ja aamu-/iltapala sekä teet/kahvit tauoilla kuuluu kaikille vuorossa oleville opiskelijoille.
Työharjoittelussa ollessa jostain tilauksesta saattaa jäädä ylimääräistä ruokaa ja mm. tänään lounaani koostui tilauksesta yli jääneestä savunieriäfileestä (mausteena mm. suola, pippuri ja kirkastettu voi), höyrytetyistä kasviksista, sienimuhennoksesta sekä lounasruokana olleesta riistakäristyksestä. :)
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8