Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8
Kirjoittaja

Aihe: Kouluruoka

(118 viestiä)
Kääk13
Meilläkin oli jouluateria viime keskiviikkona.
En käynyt syömässä kun en ole oikein näiden joululaatikoiden ja kinkun paras ystävä.
Tiedän, että ateria oli aattoon nähden ehkä vähän ajoissa mutta mulla alkoi joululoma viime perjantaina. ;D

Riipipuuroa ja soppaa (mantelin kera) tarjoiltiin jo viikko tätäkin ennen.
Ja hyvää oli. Ehkä se johtuu siitä, että ruoat valmistetaan koulullani paikanpäällä ja syödään tuoreeltaan. ::)
Karhula
Koulun ruoka menettele, koska siellä voi olla pahoja ruokia esimerkiksi Kinnkukiusaus ja puurot. >:(
Kotona taas on vähän parempaa ruokaa, mutta kyllä kotonakin on joskus pahaa ruokaa esimerkiksi Maksa. >:(
Anonymous
Kotiruoka vie ehdottomasti voiton! Kyllä koulustakin ihan hyvää sapuskaa silloin tällöin saa... Ne vaan tunkee sitä juustoa joka paikkaan! Vinkki niille jotka ei pidä juustosta ruoan päällä: Työntäkää kauha syvälle ja nostakaa viistosti jolloin tulee mukaan vain ruoka, joka on alimmaisena. Juustot jää vuokaan. :D
The Aku Man
Kouluruoka on yleensä todella pahaa,joskus tulee poikkeuksia.Elikkäs laitoin useimmiten pahaa,harvoin hyvää.Oma arvosana 5/10 kouluruualle.
Fauntleroy
Lainaus wikipedian "urbaanilegenda" -artikkelista: "Peruskoulun kouluruokailun perunat, "kumiperunat", pomppivat kuin superpallot"

Ja meidän koulun puukässän varastossa on laatikoita jossa lukee: Perunamuusia - vettä vaille valmis.
Jaa-a, kouluruokaa. Voin kertoa että koulussa on ehkä 1-2 kertaa viikossa hyvää ruokaa. Silloin on joku ylläri (ranskikset, pyttipannu) tai jotain normaalia hyvää ruokaa (hernekeitto, puuro, pehmeä leipä). Näkkärit alkaa jo pursuta korvista. Mutta ei se ole keittäjien vika.
Turtana
Lainaus:Näkkärit alkaa jo pursuta korvista.
Meidän koulussa on viimeiset pari viikkoa ollut sellaisia oranssihtavia, pyöreitä näkkäreitä, joissa on toisella puolella pieniä siemeniä. Kyseiset näkkärit on mielestäni todella hyviä. Muuten en näkkäreistä pidä, ne maistuvat pahville :)
hjhh
Kyllähän se syötävää on, muttei sitä vaan tuu oikeen syötyä.
Enemmän oon siellä veden lipitys puolella, ja leipääkin tulee nykyään aika usein otettua.
Koko homma on, vaan odottelua, että koska pääse pois.

Usein on jotain jälkiruokaakin. Rahkaa tai kiisseliä kai yleensä.
Kerran kuudessa viikossa on valion vanilijaeskimo, joka ruokalaan tullessa on kuitenkin aivan sulanut, ja puolet päätyy roskikseen. :P
Buckbeak
Joillakin on aivan ihania ruokia meidän kouluun verrattuna. Paras kouluruoka, mitä me saadaan, on jäätelö päätöspäivänä. Ja sitten tietysti pasta, jota ei saa kotona varmaan ikinä...
Meilläkin on yleisiä nuo "kumiperunat", joita en voi syödä ilman kastiketta, joka myöskään ei ole mitään herkkua. Ja maito on aina lämmintä, YÄK!
ja vielä jälkiruoasta, sitä saa koulussa vain joinain "erityisinä", päivinä, ja joskus satunnaisesti, eikä makukaan ole hurmaava. Kokeilkaapa juoda kiisseliä jälkiruoaksi, niin tiedätte, mitä tarkoitan.
(Itse en kiisselistä pidä).
Ja vielä ruokailuajasta, se on välitunnin pituinen, eli vartti. Kaverini tekee koulussa nälkäkuolemaa, koska hän on niin hidas syömään.Ei hyvästä ruoasta ehdi edes nauttia,kun se on hotkittava. Ja sitten jos hiukankin myöhästyy tunnilta, kun on ottanut lisää, niin ope alkaa heti saarnata, että vartissa kyllä pitäis ehtiä syödä. Onneksi tulevassa yläasteessa on aikaa syödä puoli tuntia!
Anonymous
Itse pidän joskus koulu ruuasta, mutta ei se ole kotiruokaa parempaa. ::)
Anonymous
Useimmiten pahaaa, harvoin hyvää on minun mielipiteeni.

Kerran löytyi koulun vihersalaatista vihreä mittarimato tai mikälie.
Nykyään tarkistan aina salaattini ennen syömistä :)

Kumiperunat ovat kyllä ihan hirveitä! Välillä perunat maistuvat kuin olisivat raakoja.

Kiinalainen lihapata on kyllä pohjanoteeraus. Koko sössö on ihan mustaa maistuu kun söisi kärvennettyä pyyhekumia.

Mutta sitten kun on uunimakkaraa ja Palermonpastaa(ette varmaan ole kuulleet lahden koulujen erikoisruoka) niin sitten alkaa maistumaan!

E: korjattu perunat makkaroiksi.
squid
Missäs Lahden kouluista noin huonoa ruokaa muka on?
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: OzKiMutta sitten kun on uuniperunaa ja Palermonpastaa(ette varmaan ole kuulleet lahden koulujen erikoisruoka) niin sitten alkaa maistumaan!
Uuniperunaa? Siitä ruoasta en ole kuullut mitään. Mutta Palermonpasta on lempikouluruokiani. Ja Uunimakkarakin on todella hyvää. Itse en oikein pidä noista herne- ja pinaattikeitoista (eipä minusta tule Kippari-Kallen veroista.), ne on jotenkin yököttävän makuisia.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: squidMissäs Lahden kouluista noin huonoa ruokaa muka on?
Kasakkamäen. Ja tarkoitin uunimakkaraa ::) Mutta itse olen kyllä kuullut uuniperunasta.
K. Ankka
Kouluruoka... oksettavaa. En enää syö koulussa. Vihaan niin jopa sitä ainaista Keiju-lotisevaa-ällöä-voita, että en syö edes näkkäreitä. Koulun vesikään ei mene alas. Tiedän että liioittelen, mutta olen kehittänyt jonkun neuroosin tms. kouluruokaan.
Akuhullu97
Joo, kouluruoka on aikalailla välttävää. Kotona tehty päihittää kouluruoan 100-0. Joskus ihan siedettävää, mutta usein taas hirveää!
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8