Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Matrix vs. Star Wars?

(87 viestiä)
Fergus
Sen päähemmon nimi muistaakseni jossain yhteydessä oli Cypher. Ainakin taistelussa jossa molemmilta loppuvat luodit sanotaaan sitä pääpahisheeboa Cypheriksi.
Kuten topicin nimestä huomaakin täällä pitäisi keskustella Matrixin ensimmäisestä osasta. Taisin kyllä mainita trilogia sanan mutta kyllähän eka osa paras on. Matrixissa asujen lisäksi loistavaa on se etä se tuli aivan puskista. Kaiken lisäksi se on itse käsikirjoitettu eli ei mitään kirjaa.
Matrix sisältää myös uskomatonta piilohuumoria joista osa selviää vasta toisella katselukerralla. Otetaampa esimerkiksi kohta jossa morpheus ja Trinity johdattavat Neon (silloin vielä mister anderson) oraakkelille. Hissien vieressä istuu viisaan oloinen vanhus jota kohti Neo kävelee. Mutta sitten he kääntyvätkin kohti hissejä ja takahuonetta jossa vanha mummeli paistaa keksejä... Swich on todellakin suosikkini. Ja ne sen asut... ne asut... Ja ne kaikki hypyt ja sellaiset. Aivan uskomatonta silmäkiarkkia...
Anonymous
[OT]Siis eikös Cypher ollut Morpheuksen poppoon pettäjä? Siis se joka veteli piuhoja päästä kun muut olivat Matrixissa? Ja Cypher kuoli kun hänet käristettiin jollain ihmellisellä sädeasevekottimella. Mikäli en ole täysin väärässä.[/OT]
Fergus
Jaa siis se meksikolainen viiksiveijari joka ei ollut tyytyväinen ruokaan?
Mutta onneksi se Antti 'Tuiskua muistuttava Tank ampui sen sillä sädettäjällä lausuen ikimuistoisenrepliikin: Uskoit tai et, kuolet silti ***kasäkki. No voipi olla sitten yhdessä jutussa oli kirjoitettu väärin :( :-O
Noloa kun taidan vieläpä olla täällä ainut Matrix fani.
Anonymous
Laitoin Star Warsin, se on vaan jotenkin parempi.... ;)
squid
Jotenkin vaikuttaa, että oikea, HYVÄ leffa taitaa voittaa!!! Muhahha :P
Destiny
Lainaus käyttäjältä: FergusSen päähemmon nimi muistaakseni jossain yhteydessä oli Cypher. Ainakin taistelussa jossa molemmilta loppuvat luodit sanotaaan sitä pääpahisheeboa Cypheriksi.
Ei, Cypher tosiaankin oli alunperin "hyvis", mutta petti porukat ensimmäisessä osassa. Juuri Cypher tappoi sekä Apocin, että Switchin. Agentti, jota tässä käsittääkseni tarkoitit on Smith.

Lainaus:Kaiken lisäksi se on itse käsikirjoitettu eli ei mitään kirjaa.
KRHM! Tähtien sota ei todellakaan perustu kirjaan, vaan siitä on tehty kirjoja. Kaikki kirjat on tehty ensimmäisen episodin (IV) jälkeen. Star Warshan on poikinut kirjoja vaikka millä mitalla. Onkos kukaan näitä lukenut? (Tässä taas yksi asia joka osoittaa, ettei Tähtien sota ole lapsellinen. Näitä kirjoja kirjoittavat aikuiset, eivät lapset. Matrixista ei kaiketi ole tehty kirjoja, non?)
squid
Eipä ole yhtään Matrix kirjaa tullut vastaan, mutta Star Wars kirjoja olen lukenut vaikka millä mitalla, fani kun olen.
Destiny
Kuin myös, Juusofin, kuin myös. Lähes kaikki on tullut luettua läpi, vain joitain episodi 1:n ja 2:n ympärille sijoittuvia en ole jaksanut lukea. Omasta mielestäni paras Tähtien sotaan liittyvä kirjasarja on Amiraali Thrawn -trilogia.
Fergus
No katos vaan luulin että ne on tehty kirjojen mukaan. No Elämä on. Enpä paljoa elokuvista tehtyjä kirjoja tiedä muita kuin "ota kiinni jos saat". Joo tosiaan tarkistin itsekin asian Cypheron se meksikano.

[offtopic]joka on samannäköinen kuin perhe on pahin sarjan "läskipää"

Smithiä kyllä tarkoitin mutta sanoinhan sen jo tuolla yhdessä viestissä...
Jos Swich olisi jäänyt henkiin muut osat olisivat ehdottomasti parempia.
Toisaalta voitto olisi silloin tullut lapsellisen helposti.
Mutta Matrix ensimmäinen osa on selvästikin tehty niin ettei sille ollut tarkoitus tulla jatkoa. Siksi kakkososa on niin tönkkö. Tehtiin siis uskomaton uroteko jo siinä vaiheessa kun uskallettiin lähteä tekemään kakkososaa. Luulen että mikäli Wachovskin veljekset olisivat tienneet The Matrix elokuvan suosiosta ja tulevista jatko-osista Swich olisi ilman muuta jätetty henkiin :( .
Toisaalta kohtaus jossa Swich kuolee on mielestäni elokuvahistorian yksi parhaita kohtauksia. Pistänkin tuosta muuten uuden aiheen...

Valitan todellakin asiantuntemattomuuttani Star Warsin suhteen. Kaverini kyllä valistavat minua joka päivä... :?
Destiny
Star Wars Episode IV: A New Hope:han oli ensimmäinen elokuva koskaan, jossa oli käytetty tietokoneella tehtyjä erikoistehosteita. Se on siis siltä osalta suuri edelläkävijä. Sen ansiotahan periaatteessa on THX (Lucasin perustama, loistavia äänentoistosysteemejä elokuvateattereihin kehittävä yhtiö), jonka kehittämää tekniikkaa käytetään melkein jokaisessa elokuvassa, myös Matrixeissa, mikäli muistan oikein.
Anonymous
Star Wars jyrää!

Matrixsit on ihan peräaukosta :)
squid
Lainaus käyttäjältä: DestinyTHX (Lucasin perustama, loistavia äänentoistosysteemejä elokuvateattereihin kehittävä yhtiö).
Nyt tulee semmoinen kysymys, jonka vain true-fanit-Star Wars-fanit tietävät: Mikä firma tekee ääniä Star Wars -elokuviin(aivan oikein, sillekkin on oma firma).

Lainaus käyttäjältä: KarppaMatrixsit on ihan peräaukosta :)
Matrixit ovat kylläkin aivain komeita elokuvia, mutta ei sitä voi rinnastaa elokuvien edelläkävijään, Star Wars:iin. Miten luulet, onnistuisiko miljoonien Smithien luominen ilman Star Wars:in tietokoneella tehtyjen tehosteiden apua? Enpä usko!

Sitten lisää nippeli tietoa Star Wars aiheeseen liittyen(avaan tälle kohta oman topicin Star Warssille :P ): Episode I:n boonta race -rata on osittain tietokoneella tehty(jos näin äkkiseltään oikein muistan, se luolasto).

Nyt menen avaamaan uuden topicin Star Warssille.... ---> :D
Fergus
Ehkä asia on sillä lailla että vaikka molemmat ovat suosittuja sci-fi elokuvia ne eivät ole vertailukelpoisia eriaikaisuutensa ja sen takia että ne on niin eri maailmoista Matrix on olettaakseni enemmänkin sellainen "inside juttu" meille jotka etsimme salaliittoteorioita joka postimerkin alta :D
onepoormisguidedfool
En näe suurtakaan yhteyttä Matrixin ja Star Warsin välillä, lukuun ottamatta erikoistehosteita. Siksi niitä on mielestäni vaikea vertailla keskenään.

Itse kuitenkin kallistun Star Warsin puoleen, koska on tullut fanitettua sitä jo varsin kauan. Matrixin ensimmäinen oli mielestäni ihan viihdyttävä, mutta kakkosen katsominen oli jo aika tuskaa. Kolmannesta puhumattakaan, sen aikana nukahdin neljä kertaa.

Star Wars on jollain tapaa järkevämpi. Siihen voisin jopa uskoa oikeasti, Matrix menee välillä aikalailla yli hilseen.

Matrix on jotenkin.. tekotaiteellinen. :-O
Fergus
Lainaus:Matrixit ovat kylläkin aivain komeita elokuvia, mutta ei sitä voi rinnastaa elokuvien edelläkävijään, Star Wars:iin. Miten luulet, onnistuisiko miljoonien Smithien luominen ilman Star Wars:in tietokoneella tehtyjen tehosteiden apua? Enpä usko!
Kyllä matrix on ihan ite tehty...
Matrix voi maallikolla mennä yli hilseen mutta tosi sci-fi fani pysyy kärryillä. Matrix on just niin sisäpiirin juttu sen vaikeaselkoisuuden takia. Jos ei ymmärrä ni ei tykkää.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6