Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6
Kirjoittaja

Aihe: Matrix vs. Star Wars?

(87 viestiä)
Leo
Hmm.. Matrixin vaikeaselkoisuus, just joo. Mun mielestä Matrix on ehkä kaikkien aikojen yksinkertaisin elokuva. Ja aikaisemmissa viesteissä tarkoitettiin sitä, että erikoistehosteet olisivat hyvinkni erilaisia ja alkeellisempia ilman Star Warseja, jotka loivat ne.
Fergus
Nii. No vitsi vitsi. Matrix ei ole helppo elokuva niin kutsutusti toisin kuin mielestäni Star wars. Starwarsin perus idea on yksinkertainen eikä siihen liity mitään salaliittoteorioita ja vaihtoehtoja.On vain "voima" :P Kun taas matrix liikkuu vauhdikkaasti paikasta (jopa maailmasta) toiseen. Tällä en tarkoita siis tarinankerrontaa ja kulkua vaan myös ideaa. ehkä se minussa joka fanittaa Matrixia onkin sisäinen salaliittoteoreetikkoni eikä sisäinen Scifi fanini.
Jos voit naama perusukemilla väittää matrixia yksinkertaisemmaksi kuin star wars, minusta tuntuu että ole itse hiukan yksinkertainen. Mutta jos se oli vitsi niin OK. Matrix ei nimenomaan siksi ole suuren yleisön suosikki koska se on niin vaikeaselkoinen. Star Warsia en ala haukkumaan mutta sen suosio perustuu pääasiassa sen julkaisu aikaan. Miettikää jos Sttarwars olisi nyt uusi ilmiö?? Kuinka moni innostuisi miekkailevista avaruus öliöistä??? Käsi sydämelle. Ei niin moni kuin nykyään. Kuinka moni keskivertojenkki 40v innostuisi elokuvasta ja sen ideasta? Starwars on helposti innostettavien massa-amerikkalaisten suosiossa koska se oli jotain uutta silloin kun he olivat kymmenvuotiaita.
No myönnän taisin hävitä. Myönnän Star Wars on parempi suuren yleisön elokuva. Sovitaan niin.
Nyt täällä varmaan alkaa joku juhla kun kukaan muu ei Matrixia puolusta nyyh.
Leo
Mielestäni (ilman vitsiä) Matrix ei ole yhtään vaikeaselkoisempi kuin Star Wars. En väitä myöskään, että Star Wars olisi vaikeaselkoinen. Ja ei, en ole yksinkertainen.

Lainaus:Kuinka moni innostuisi miekkailevista avaruus öliöistä?
Aivan yhtä moni kuin 28 vuotta sitten. Star Wars loi nykyisen SciFi-genren ja siksi idea olisi nyt aivan yhtä tuore kuin aikaisemmin. Ja btw, Matrix kuuluu osittain samaan genreen SW:n kanssa, joten sitä ei ehkä olisi ilman SW:tä.

Ja Matrix ei muka ole suuren yleisön elokuva? P*skapuhetta. Varsinkin toinen ja kolmas osa ovat kaupallista mössöä. Ensimmäisen osan hieno idea jäi vähemmälle ja kung fu lisääntyi. Mutta ero on siinä, että Star Wars on jotain suurempaa. Mr. and Mrs. Smith oli suuren yleisön elokuvan, mutta kuinka paljon faneja sille löytyy? Sama koskee Matrixia.
Fergus
Jaaha aihe on muuttumassa suuntaan Fergus vs. Fubble :D
mutta asiaan...
Lainaus:Ja ei, en ole yksinkertainen.
Sen uskon kyllä viestiesi perusteella :D
No matrixilla on tapana mennä yli hilseen varsinkin morpheuksen selostuksissa. Minunkin mielestäni jatko-osat olivat suurelta osalta The Matrix elokuvan raiskausta sillä siinä toistettiin yhtä ja samaa. Varsinkin kolmas osa on minusta huono. Kakkososa menee vielä uusien hahmojensa ja takaa-ajo moottoritiellä ansiosta.
Ykkös osa taas on jotain elämää suurempaa...
Star warsista minun on hankala puhua ku en ole kaikkia nähnyt.
Lainaus:Aivan yhtä moni kuin 28 vuotta sitten.
Mutta tuohon en usko koska jenkit olivat juuri tuolloin kaikista vastaanottavaisimmillaan.
Leo
Mutta olen kuitenkin itse syntynyt 90-luvulla ja arvostan Star Warseja, vaikken ole jenkki, enkä elänyt tuohon aikaan :P

Ja olemme vihdoin jostain samaa mieltä: Kolmas osa oli surkea, Matrixia oli vain ehkä 50% leffasta ja senkin ajan Neo oli voittamaton ylijumala. Kakkososan moottoritiekohtaus oli upeasti toteutettu.
Fergus
Joo no kakkososan parasta antia on Merovingin uudet apurit ja Ranskankielinenkiroilu... Kolmas osa on mielestäni melko turha varsinkin kun Neo häviää tappelussa yhdelle Smithille vaikka heidän pitäisi kumota toisensa tasavälisyydellään sen jälkeen kun smith on kloonannut itsensä kaikkialle.
Leo
Onko Matrixissa henkilö, jonka sukunimi on Meroving? Jos näin on, ovat Matrixin käsikirjoittajat lukeneet huolellisesti kirjan Pyhä veri, Pyhä Graal, jonka pohjalta Da Vinci -koodikin on kirjoitettu.
Fergus
On siinä. Se on voimakkain ohjelma kakkos ja kolmos osassa joka vangitsee neon juna-asemalle. Nimethän muutenkin ovat melko legendaarisia ja mieleenjääviä kuten vaikka Neo. Trinity tarkoittaa kolminaisuutta ja Agenttien nimet Johnson, Smith, Brown... ovat suoraan listalta Amerikan yleisimmät sukunimet. Merovingian, the tunnetaan elokuvassa myös nimellä "ranskalainen".
the Merovingian on siis se ranskaa puhuva hienosto mies joka on vanginnut avaimentekijäm (the keymaker) elokuvissa Revolutions ja Reloaded.
Leo
Graalin tarun (ja nykyään osittain myös oikeiden todisteiden mukaan) Merovingit ovat Jeesuksen jälkeäisiä. Jos tämä on/olisi totta olisi se kirkolle kova pala, sillä he opettavat Jeesuksen olevan jumalolento, jolla ei voisi olla ihmisjälkeläisiä.

Vedän vielä vähän enemmän off-topiciksi, mutta Lorem ipsumissa ei ole niin väliksi.

Nykyäänkin Ranskassa vaikuttaa Plantardin suku, jotka ovat Merovingien jälkeläisiä. Merovingit ovat siis oikea suku, mutta Jeesuksen jälkeläisiä? En tiedä. Uskon kuitenkin, että Jeesus oli olemassa, mutta en sitä, että hän olisi ollut jumalan poika, kävellyt vetten päällä, tehnyt ihmeitä tms. hölynpölyä. Siksi minuun uppoaa Graalin taru helposti.
Fergus
No tuosta Merovingin Jeesus yhteyksistä sen verran että kyllä WAchovskin veljekset ovat raamattunsa lukeneet sillä Matrix trilogia sisältää melko paljon raamattuaiheisia viittauksia. Jopa Trinity (kolminaisuus)...
Neon tarina muutenkin on kuin kopio messias tarinasta. -> Siirtyminen vierasta maailmasta toiseen. SEn jälkeen kuolema ja ylösnousemus messiaana ja pelastajana. On niitä lisääkin mutta ei muista. Muuten takaisin aiheeseen ja Star Warsiin nyt olette suostuneet kuuntelemaan selostustani Matrix elokuvista joten eiköhän välillä vaihdeta SW:hen. Kertokaapas joku minulle sen juonikuvio lyhyesti.. tai laittakaa linkki jonnekin. Kyllä mä jotenki muistan mutten kunnolla.
Leo
Merovingeistä ei muuten puhuta raamatussa sanaakaan. Minkä takia kirkko olisi valinnut sinne asian, joka tuhoaisi heidän oppinsa?

SW:n juonikuvio erittäin lyhyesti: Anakin on pikkupoika, josta Obi-Wan Kenobi kasvattaa Jedin. Anakinista tulee Palpatinen eli keisarin takia pahis, joka tappaa kaikki jedit lukuunottamatta Kenobia ja Jodaa. Anakin saa kaksi lasta: Luken ja Leian. 30 vuotta myöhemmin Leia, Han Solo ja Luke voittavat pahikset, kunhan Kenobi on kouluttanut Lukesta jedin. Luke ja Vader (Anakin) taistelevat kahdesti. Ensimmäisellä kerralla Luken käsi lentää himskattiin ja toisella Vaderista tulee hyvis, joka tappaa Keisarin ja kuolee itse.
Fergus
OK näin siis selittyy myös ruo I'm your father... No eipä siinä olen nähnyt StarWarseja mutta jotenkin vain pidän Matrixia parempana. (antakaa se anteeksi) Mutta Mikä siitä tekee niin hyvän? Kaikki lähestulkoon ovat täällä sitä mieltä että SW on parempi kuin matrix mutta kaikki ovat vain haukkuneet Matrixia. Nyt olisi aika esittää kehuja SW:stä.

Lainaus:Merovingeistä ei muuten puhuta raamatussa sanaakaan. Minkä takia kirkko olisi valinnut sinne asian, joka tuhoaisi heidän oppinsa?
Tiesin sen kyllä itseasiassa.
Vedämpä vielä enemmän off topiciksi mutta eihän kirkko ole raamattua koonnnut. Raamattu on koottu ennen Merovingi suvun syntymää enkä uskoisi sen tuhoavan kirkkoa tosin en usko sen paikkansapitävyyteenkään koska se olisi laajemin tunnettu asia mikäli näin olisi.
Leo
Itseasiassa kirkko kokosi raamatun, monista kymmenistä kirjoista valittiin tietyt raamattuun. Jos olen haukkunut Matrixia niin pyydän anteeksi. Ensimmäinen ja toinen osa ovat hyviä, eivät vain yllä SW:n tasolle. Siinä on vain sitä jotain.
Fergus
Kirkko ei koonnut raamattua vaan sen tekivät munkit joskus vuonna 500 enen mirkkoa. Mutta mikähän siinä Starwarsissa sitten on kun se on niin suosittu kuitenkin. Koska meillä päin ääänestys menisi lähes tasan.
Fergus
Minua vähän muuten hämää kun Sanotaan StarWarsia SW:ksi koska sain bannit yhdeltä foorumilta erään valvojan takia. Valvojaa sanottiin myös SW:ksi... Mutta eiköhän vedetä tuosta kirkko offista takaisin oikeeseen aiheeseen. Eli siis haloo nyt kaikki Star Wars fanit. Mikä siitä elokuv(a/i)sta tekee niin hyvän?
Sivuja: 1 2 3 4 5 6