Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8
Kirjoittaja

Aihe: Vaatekaapin salaisuus

(106 viestiä)
Karhula
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyLainaus käyttäjältä: KarhulaLainaus käyttäjältä: TribeOlen kyllä aiemminkin tästä maininnut, mutta kuitenniin. Eli miksiköhän piirtäjät eivät katso fani-sivustoilta kässäreitä ja kysy heiltä lupaa tehdä siitä sarjakuva. Sarjakuvien taso nousisi ainakin roimasti.
Tätä minäkin olen itsekseni miettinyt, mutten ole tehnyt niin isoa numeroa siitä. Olisihan se toki kiva nähdä joku tarina täältä osiosta sarjakuvana, mutta tuskinpa vaan, sillä olen huomannut, että käyttäjistä täällä pyörii n. 3-5 käyttäjää eli aika vähän. Mitä sitä nyt kuitenkaan enempiä jaarittelemaan.

Tribe taisi tarkoittaa ihan oikeita ammattipiirtäjiä. Jos oikea tekijä tekisi juuri sinun fanitarinasta sarjakuvan, veikkaisin, että se olisi vähän hienompaa kuin vain "kiva nähdä".

Jaa...No tuolloinhan se olisi todella hienoa, mutta tuskinpa moni antaisi piirrettäväksi. Tai siis, saattavathan monet halutakin, mutta itse pidän tarinoitani aika amatöörisinä, joten tuskinpa.

Ettei nyt sitten ihan offiksi mene, niin sanon, että jatko saattaa viivästyä yli viikonlopunkin. :( Sen verran on muutakin tekemistä.
noor
Erittäin hyvä tarina, milloin lisäät seuraavan osan?
Tosi jännittävä juoni, ei löytynyt paljon kirjoitusvirheitä. :D
Karhula
Kiitokset noorlille kommentistaan. Seuraava osa/luku ilmestyy joskus ensi viikolla, kun on vähän enemmän aikaa kirjoittaa. Nyt on vain ollut niin paljon kaikenlaisia kokeita, etten ole ehtinyt toisiksi viimeistä osaa/lukua ehtinyt vasta kuin aloittaa hiukan. Eiköhän tuo osa/luku nyt sitten ensi viikolla tule... ::)
Pullasorsa
En ole vielä kommentoinut mahtavaa tarinaasi, joten teen sen nyt.
Alussa juttu oli hieman sekava (virhe luultavasti tyhmässä lukijassa), mutta loppua kohden paranee. Kuvailet asioita todella hyvin, eivätkä pienet kirjoitusvirheet haittaa asiaa juurikaan. Kertakaikkiaan loistava kokonaisuus. Itseltä ei kyllä luonnistuisi ::)

PS. Milloin olet aikeissa julkaista seuraavan osan?
Tribe
Lainaus käyttäjältä: PullasorsaPS. Milloin olet aikeissa julkaista seuraavan osan?
Turha kysyä, kun se lukee tuossa viestisi yläpuolella. Karhula sanoi julkaisevansa sen ensi viikolla.
Karhula
Lainaus käyttäjältä: TribeLainaus käyttäjältä: PullasorsaPS. Milloin olet aikeissa julkaista seuraavan osan?
Turha kysyä, kun se lukee tuossa viestisi yläpuolella. Karhula sanoi julkaisevansa sen ensi viikolla.

Niinpä. No, ettei ihan offiksi menisi viesti niin sanon vielä, että aika tarkka aikataulu ilmestymiselle on 25.2-28.2.
Karhula
Sori nyt tuplapostista, mutta ajattelin tulla kertomaan, että tämä tarina olisi tarrkoitus saada valmiiksi 15.3. Sen jälkeen alankin suunnittelemaan Spitaalin kourissa tarinan juonta. Kuinkahan pitkä "saaga" tästä "Xuir-saagasta" on tulossa? ;D
Bomber
Vai nyt tämä onkin jo saaga ;)

Olen jotenkin tylsistynyt näihin jatkotarinoihin (lukuunottamatta Ankkaselvityjiä), mutta yritän nyt pitkästä aikaa lukea jonninlaista kertomusta. Ajattelin kohdistaa silmäni tuohon trilogiasi osaan numero 5, eli Spitaalin kourissa.
Odotan innolla, eli siitä on parempi tulla hyvä! ;) Tähän osaan en jaksa enää tarttua. Voisitkos muuten kerrata seuraavassa osassa ihan aluksi Xuirin ja koko tarinasarjan vaiheet, niin uudempikin porukka pääsisi mukaan?
Karhula
Lainaus käyttäjältä: BomberVoisitkos muuten kerrata seuraavassa osassa ihan aluksi Xuirin ja koko tarinasarjan vaiheet, niin uudempikin porukka pääsisi mukaan?
Näin olisi tarkoitus tehdäkin. Olen nimittäin huomannut, että monet eivät edellisiä jaksa lukea, mutta tätä ovat ruvenneet, eivätkä ymmärrä ihan kaikkea tästä.
Lainaus käyttäjältä: BomberVai nyt tämä onkin jo saaga ;)
Ehkä saaga on väärä sana kuvata tätä, mutta jonkinlainen vähän saagan tapainen. Parempi sana kuvata tätä olisi ehkä tuo mainitsemasi trilogia. ;)
samppali
Trilogia on kolmioisainen, eli se ei tähän sovi.
Karhula
Lainaus käyttäjältä: samppaliTrilogia on kolmioisainen, eli se ei tähän sovi.
Tuota tiennytkään. Tässä tapauksessa saaga ehkä olisi parempi sana ilmaista tätä, mutta Xuir-sarja taas täydellinen.

Ettei kuitenkaan offiksi mene ajattelin kertoa, että tarinaan saattaa tulla yksi lisä osa/luku, joten tarinan viimeisen osan ilmestymispäivä riippuu nyt sitten siitä tuleeko lisäosaa. Uskon kuitenkin, että saan kaiken tarvittavan kasatuksi kahteenkin osaa/lukuun. Kuitenkin, uskon, että monien mielestä seuraava osa/luku hieman tylsähkö. Seuraavan osan nimi on myös vaihtunut "Jälleen tapaamisia" nimestä "Xuirin Muistot" nimeen. ;)
Karhula
Valitan, jos osassa on kirjoitusvirheitä. Nyt on varmistunut, ettei ylimääräistä osaa tule. Kommentit olisivat jälleen hyvin suotavia. Viimeinen osa ilmestyy sitten...joskus. ;D Hieman tavallista pidempi osa/luku jälleen.

11.osa: Xuirin muistot

Akusta tuntui siltä, että olisi ollut missä tahansa muualla sillä hetkellä, kuin siellä missä oli. Asetelma tuntui ylivoimaiselta, sillä neljää miestä vastaan hänellä ja pojilla ei olisi mitään mahdollisuutta, sillä ankanpojat vastasivat yhtä aikuista ankkaa.
”Sitoisitteko vanhemman ankan?” Xuir kysyi vaatimattoman oloisesti veljiltään, nykyisiltä rikoskumppaneiltaan. Rudolf ja Ridolf nyökkäsivät, Rudolf varmasti, kun taas Ridolf hieman epävarmemmin.
”Mitä aiot tehdä noille pikkuankoille?” Raul kysäisi. Ankanpojat tuhahtivat sanan ’pikkuankkojen’ kohdalla. Raul luuli, että Xuir ampuisi nämä, mutta niin ei käynytkään.
”Ajattelin ensin ampua heidät, mutta ajattelin, että olisi hauskempaa, jos heidät hoideltaisiin vanhemman ankan kanssa, eli sitokaa heidätkin”, Xuir totesi.

Raul nielaisi. Hän ei enää tiennyt mitä tehdä. Hän olisi halunnut auttaa pikkuankkoja, mutta ei voinut hyväksyä kohtaloaan olla pian tämän jälkeen kuollut. Silloin hän kuitenkin muisti Taunon, Taunon, joka oli pystynyt asettumaan häntä vastaan. Raul tajusi, että hän hyväksyisi kohtalonsa, jos pelastaisi ankat. Hänelle oli yksi ja sama kuolisiko hän, vai ajettaisiinko häntä ympäri maapallon niin kauan, että hänet olisi hoideltu. Hän ymmärsi, että vaikka olikin jo pettänyt luottamuksensa ankkoja kohtaan, tilanteen voisi vielä korjata. Niinpä hän kävi suunnitelmaansa.

Xuirin kasvoilla vallitsi voitollinen ilme. Kohta hän olisi viimein päässyt eroon ankoista. Aluksi hän oli luullut, ettei heistä olisi hänelle ollut vastusta. Niinpä hän oli ampunut vain Mikin, Hessun sekä sen typeryksen, Sisun. Hän oli kuitenkin pian älynnyt, ettei ankan kannattaisi olla hengissä. Niinpä hän oli hiipinyt tämän talolle, ja astunut sisään. Siellä olisin voinut keskittyä salaiseen aineeseeni, mutta mistä olisin voinut tietää, ettei tämä nukkunutkaan. Niinpä häivyin. Sitten mukaan tulivat nuo ipanat. Siitä lähtien kaikki oli mennyt päin metsää.

Kun karkasin teleporttini avulla vankilasta kostaakseni ankoille, nämä onnistuivatkin selviytymään siitä. Kun näin veljeni Rudolfin ja Ridolfin en kuitenkaan uskonut silmiäni. Niinpä otin yhteyttä vanhaan ystävääni Lukas Lähteenmäkeen, joka toimikin hyvin, kunnes luottamukseni häneen petti. Kun sain tietää hirmuvoimaisesta timanttikruunusta, halusin jotenkin päästä sen luo. Lukaksen kertoma luola olikin hyvä paikka, ja lopulta sainkin kruunun käsiini. Tiesin hänen jääneen kiinni, enkä halunnut todellakaan jäädä hänen epäillykseen. Niinpä kävin hakemassa hänet vankilasta. Luulin aluksi, että joutuisin hoitelemaan Lukaksen omin neuvoin, mutta sitten saapui onnenpotkuni. Eräänä iltana tapasin konnasuolla kävellessäni Aleksi Lintusen, joka sanoi auttavansa minua. Typeryksissäni menin kuitenkin kertomaan timanttikruunusta, Xuir ajatteli, kunnes lopulta tuhahti. Aleksi oli kuitenkin kompastunut lopulta omaan ansaansa. Tämän olisi kannattanut tietää, ettei tohtori Xuirille noin vain tulla sanomaan, että otan sen kruunun ja häivyn. Ei todellakaan. Tälläkin kertaa ne ankat saivat kuitenkin jotenkin sinivuokot paikalle.

Kun saavuin takaisin vankilaan, tiesin, että timanttikruunu olisi ikuisesti mennyttä. Niinpä päätin etsiä käteeni vankilan kirjastosta ”Vanhat tarut”-kirjan. Kirjastossa en kuitenkaan pystynyt lukemaan sitä, joten päätin salakuljettaa sen selliini. Aina iltaisin kaivoin sen sänkyni alta, ja tutkiskelin sitä. Löysin tarun vanhasta, mutta voimakkaasta vaatekaapista, jota tarun mukaan vartioi Arthur Ankka. Tiesin kuitenkin, että tarvitsisin jonkun luotettavan apurin, ja sellainenhan eteeni tulikin. Raul, joka kertoi minulle ankoista, jotka olivat hoitaneet hänet kiven taakse. Sen kuul,tuani tiesin, että voisin luottaa häneen. Niinpä suunnittelimme paon parissa päivässä. Vaikka vankilan piti olla mahtava, eikä sieltä pääsisi pakenemalla, minä, kuuluisa tohtori Xuir, olin saanut tietää, että iltaisin katolla oli vain pari vartijaa. Kaikki oli jälleen täydellistä, mutta sitten ankat saapuivat taas mukaan. Olimme sitä edellisenä iltana Raulin kanssa saapuneet sieppaamaan veljeni, jotka yllättäen halusivat liittyä joukkooni. Minähän en sitä kieltänyt.
Xuir hengitti vielä kerran syvään, jonka jälkeen hän astui ovesta ulos veljiensä kanssa, jättäen Raulin vartioimaan ankkoja. He ehtisivät vielä käydä paikalla, missä vaatekaappi oli ollut ja etsiä sen ympäristöstä esinettä, joka tekisi hänestä maailman herran.

Raul odotti hetken, kunnes askeleiden äänet vihdoin loppuivat. Sen jälkeen hän katsahti ankkoihin, jotka yrittivät saada itseään vapaaksi paksuista köysistä. Nämä luulivat Raulin tekevän heille jotain hirveää, kun tämä lähestyi heitä, mutta he saivat yllättyä. Raul avasikin heidän köytensä.

Raul avasi ensimmäisenä Akun köydet. Aku ponkaisi heti ylös tuolista ja yritti etsiä jotain millä voisi lyödä tätä. Sellainen löytyikin. Hänen kätensä osuivat vanhaan haravaan, ja siinä samassa Raul jo makasikin tajuttomana maassa. Aku juoksi heti tämän jälkeen avaamaan poikien köydet.

”Oletteko kunnossa?”, Aku kysyi.
”Tietysti”, pojat vastasivat. ”Mutta luulemme, että Raul ei”.
Aku katsahti tajuttomaan Rauliin, joka makasi maassa. ”Mitä te hänestä välitätte. Hänhän petti juuri luottamuksemme?” Aku ihmetteli. Samalla pojat pääsivät köysistä irti ja juoksivat heti Raulin luo.
Aku katsoi tapahtumaa ihmeissään. ”Luuletteko te todellakin yhä hänen olevan puolellamme?” Aku kysyi, muttei saanut vastausta.
Tupu kävi hakemassa köyden, jonka avulla he köyttivät yhdessä tajuttoman Raulin, joka ei ollut vieläkään herännyt.
”Kyllä me uskomme”, Tupu vastasi. ”Mutta emme silti ole täysin varmoja”.
Aku tuijotti ankanpoikia ihmeissään. Tuo, jos mikä oli ristiriitaista, Aku ajatteli, mutta ei jaksanut ajatella kauempaa noita sanoja. Hän oli nimittäin juuri huomannut, että Raulin resuisista housujen taskuista pilkisteli kännykkä.
Aku nosti kännykän ja katsoi oliko siinä enää akkua. Ihme ja kumma, akkua oli jäljellä.
”Tajuatteko te mitä tämä tarkoittaa? Tajuatteko?” Aku kysyi innoissaan. Pojat eivät olleet varmoja, joten eivät tehneet mitään.
”Me voimme soittaa poliiseille!” Aku huudahti innoissaan.

Eikä kestänyt aikaakaan, kun poliisiautojen äänet jo kantautuivat metsän keskellä olevalle talolle asti. Ankat ryntäsivät hyvin mielin ulos, sillä tiesivät, että nyt heillä oli ylivoima.

Silloin tapahtui kuitenkin jotain outoa. Maa alkoi täristä ja ilma täyttyi savusta. Metsän puut kaatuivat, ja ankat kadottivat suunnan minne olivat menossa. He eivät nähneet mitään muuta kuin suuren olion mustan varjon.
akkaridekkari
Melko pitkä luku, ei sikäli, että siitä olisi jotakin haittaa. Ja eihän niitä kirjoitusvirheitäkään juuri löytynyt (ainakaan nyt äkkiä luettuna).
Ei mitään moitittavaa tässä luvussa. Kuvailu on jopa aiempaakin parempaa, ja tarinankerronta semmoista tuttua perustasoasi.
Ei mitään kovin tärkeätä tai aikaisemmasta poikkeavaa sanottavaa.
Karhula
Sori tuplapostista, mutta nyt tulee ILMOITUSASIAA!
Eli tarinan viimeinen osa saattaa viivästyä hieman, mutta tarkoitus on saada se tänne tämän kuun aikana.
Myös Spitaalin kourissa-tarinasta hieman aikataulutietoa. Eli olisi tarkoitus saada tuon tarinan ensimmäinen osa tai prologi tänne joko huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa. Jos ei tuossa vaiheessa kuulu, tarina alkaa 1.6.2009. ;)
Karhula
Kiitokset kaikille, jotka ovat jaksaneet seurata tätä tarinaa alusta loppuun saakka. Kun tänä iltana huomasin, että minulla oli ylimääräistä aikaa, ajattelin kirjoittaa viimeisen osan tähän tarinaan, ja nyt se on sitten valmis. Kommentteja toivoisin vieläkin. :)

12.osa: Tapaamisiin!

Savu kuitenkin sakeni entisestään, eikä tuota oliotakaan enää näkynyt. Hiljaisuuden keskeltä he kuitenkin kuulivat äänen.
”Adios!” tohtori Xuirin ääni kantautui heidän korviinsa, jonka jälkeen koitti hiljaisuus. Ankat seisoivat vain talon edessä eivätkä liikahtaneetkaan. Savu tuntui hiljalleen hälvenevän, ja ankat saattoivat jo nähdä kuinka poliisit saapuivat talolle.

Kun viimeisetkin savunriekaleet olivat kadonneet, ei tuosta jättimäisestä oliosta, ja vielä vähemmän Xuirista, näkynyt enää mitään. Poliisit noutivat vasta heränneen Raulin ulos, ja veivät hänet poliisiautoon. Kun hän käveli ankkojen ohi, hän totesi: ”Anteeksi”. Tämän sanottuaan hän suuntasi katseensa vain eteenpäin.

Ankat eivät sanoneet sanaakaan. He olivat juuri olleet lähellä saada Xuirin takaisin vankilaan, mutta he olivat jälleen kerran epäonnistuneet. Se, että Xuir oli nyt vapaalla jalalla ei kuitenkaan ollut heidän ainoa huolen asiansa, vaan vielä enemmän heitä huolestutti mihin Xuir pystyisi salaisen aseensa kanssa, jolla hän pystyisi hallita maailmaa. Xuirilla oli nyt myös jo kaksi apulaista, ja kaiken lisäksi oli se salaperäinen olio. Olio, jonka varjon he olivat juuri nähneet.
”Tiedän, että haluaisitte mahdollisimman moniin kysymyksiin vastauksen”, Aku sanoi ankanpojille ja jatkoi: ”Mutta minusta tuntuu, että niiden setviminen voi odottaa tulevaisuuteen”.
Ankanpojat nyökkäsivät hyväksyvästi ja niin tuo nelikko lähti kävellen kohti metsän reunaa. Huomenna olisi rankka päivä, olisihan ankanpojilla alkamassa Sudenpentuleiri ja Akun olisi kiiruhdettava Roope-setänsä luokse kiillottamaan kolikoita.

***
Xuir katsoi ihmeissään aarretta minkä hän oli löytänyt. Hänen edessään oli suuren suuri lasertykki, jonka hän tiesi olevan kaikkien aikojen ensimmäinen.
”Mihin minä tätä nyt käytän?” Xuir kysyi ihmeissään: ”Enhän minä edes tiedä miten tällaista käytetään, enkä yhtään enemmän, miten tällaisella maailmaa hallitaan”.
Rudolf ja Ridolfkin tarkkailivat hieman ihmeissään tilannetta. Mietiskely jäi kuitenkin kesken, kun maa alkoi yhtäkkiä tärisemään ja savu peitti kaiken.
”Mitäs nyt tapahtuu!?” Xuir huudahti kysyvän kuuloisena.
Siinä samassa askeleiden äänet lähestyivät heitä, ja suuri robottimasiina seisoikin heidän edessään jo tuossa tuokiossa.
Xuir yritti nähdä sen ohjaajan paremmin, mutta savu peitti ohjaamon. Kun ovi aukesi sivulta, Xuir kuitenkin juoksi robotin sisälle, lasertykkiä kantavat Rudolf ja Ridolf perässään.

Hiljalleen ovi sulkeutui kiinni ja ylhäältä kuului askelia. Xuir oli varma, että joku laskeutui portaita alas ja niin todella olikin. Kun tuo ohjaaja saapui täysin heidän näköetäisyydelleen, ei Xuir voinut muuta kuin katsoa ihmeissään. Tuo mies, joka hänen edessään nyt seisoi oli nimittäin hänelle tuttu pienestä valokuva-albumista, jonka kuvia hän oli pienenä katsellut.
Hänen edessään seisoi hänen koko sukunsa tunnetuin mies, Diaflo Kenneth, jonka tunnettiin myös käyttävän nimeä tohtori Spitaali.
”Mutta miten sinä…siis miten..?” Xuir ei saanut sanoja suustaan. Myös Rudolf ja Ridolf tuijottivat sukulaistaan ihmeissään.
”Miten sinä olet elossa yhä?” Xuir sai lopulta kysytyksi.
”Ai, että mitenkö?” tohtori Spitaali ihmetteli möreällä äänellään. Hänellä oli päällään vanha sininen pusero, ja mustat housut. Päässään hänellä taas oli pieni lakki. Naama oli pieniä haavoja täynnä, mutta ne eivät näyttäneet yhtään pahoilta.

Pienen hiljaisuuden jälkeen Spitaali vastasi: ”Tiesitkö sinä, Rodolf…”
”Älä kutsu minua Rodolfiksi. Olen Xuir, tohtori Xuir”, Xuir murahti yllättyneelle Spitaalille.
”Hyvä on”, Spitaali vastasi: ”Tiesitkö sinä, Xuir, että sinun esi-isäsi olivat henkiä? Minä olen näistä hengistä viimeinen, joka enää liikkuu. Muut ovat luovuttaneet, sillä ovat kuolleet lopulta noin viidensadan vuoden iässä.”
”Tarkoitatko tuota ihan todella? Ja minä en siis ole henki?” Xuir kysyi tavallista epävarmemmin.
”Tarkoitan. Ja sinä olet tavallaan henki. Sinussa on pieni osa henkeä, mutta muuten olet täysin tavallinen kuolevainen”, Spitaali vastasi.
”Mutta eivätkö henget olekaan ikuisesti eläviä?” Rudolf sanoi avaten ensi kertaa suunsa.
”Eivät. Vaikka olemmekin henkiä, emme yleensä elä kuin noin kahdestasadasta viiteensataan vuoteen”, Spitaali nyökkäsi hitaasti. Kun hän huomasi Xuirin avaavan suunsa, hän kuitenkin keskeytti tämän: ”Nyt on kuitenkin aika lähteä”.
Todettuaan tämän hän suuntasi askeleensa portaita ylös, Xuir, Rudolf ja Ridolf seuraten.

Kohta tuon robotin jalat kokoontuivat kasaan ja moottorit käynnistyivät. Hitaasti se nousi ilmaan ja lähti kohti koko metsän syvintä siimestä. Tätä ennen Xuir kuitenkin avasi ohjaamon katossa olevan luukun ja huudahti sanat: ”Adios!”

To be contineud...
Sarja jatkuu tarinassa Spitaalin kourissa!
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8